Kaan Korkmaz 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 (düzenlendi) Merhaba Aşağıda yazan şıklardan hangisi veya hangileri TUVTURK muayene engeline takılır sizce ? 1- LPG Stickerının yapıştırılmamış olması 2- Stepne taşınmaması 3- Kapılardaki sağ-sol sinyal işaretçilerinin sürekli yanan beyaz ışıklarla değiştirilmesi 4- Egsoza susturucu takılmış olması 5- Normal ebatından daha kalın olan lastik kullanılması 6- Ve tabii ki cam filmi 5 Nisan 2010 tarihinde Kaan Korkmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 1-2-3-6 kusur 4. yü anlamadım ama kusrudur o da 5 kusur değil. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 (düzenlendi) 5. dışında hepsi Cam filmi için bazı yerler hafif kusurla geçiriyorlar yanlız. 5 Nisan 2010 tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kaan Korkmaz 5 Nisan 2010 Yazar Paylaş 5 Nisan 2010 1-2-3-6 kusur 4. yü anlamadım ama kusrudur o da 5 kusur değil. Benden önceki ashibi egsoz çıkışını çift egsoza dönüştürmüş... Her iki çıkıştan da egsoz gazı çıkıyor... Faturasında bu parça için egsoz susturucusu denmiş... Artık adı her ne ise aracımda aynı egsoz kanalına bağlı çift egsoz çıkış ağızı var... Bunun kusur olup olmadığını merak ediyorum... 4 numarada bunu ifade etmek istedim... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Emisyon yada ses olarka bir sorun yoksa kusur sayılmaz. Egsoz muayenesini tüv-türk yapmıyor ama gitmecen önce muayene yaptırmak gerekiyor sanırım. Çift çıkış egsoz ( vana -man ile sesliye geçmiyorsa) sorun olmaz Yorum bağlantısı
Davut Çavdar 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 (düzenlendi) MerhabaAşağıda yazan şıklardan hangisi veya hangileri TUVTURK muayene engeline takılır sizce ? 1- LPG Stickerının yapıştırılmamış olması 2- Stepne taşınmaması 3- Kapılardaki sağ-sol sinyal işaretçilerinin sürekli yanan beyaz ışıklarla değiştirilmesi 4- Egsoza susturucu takılmış olması 5- Normal ebatından daha kalın olan lastik kullanılması 6- Ve tabii ki cam filmi Sticker takılmaması, cam filmi hafif kusurdu eğer yönetmelik değişmediyse. Ama stapnesiz geçemezsiniz diye biliyorum muayeneden, zaten muayene bile olmasa stepnesiz lütfen yola cıkmayın.. 5 Nisan 2010 tarihinde Davut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eray Sireli 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 evet 5 dışında hepsi, sinyal renk değişimden geçemezsiniz fakat diğerleri hafif kusur ile geçebilir Yorum bağlantısı
Davut Çavdar 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 5. dışında hepsi Cam filmi için bazı yerler hafif kusurla geçiriyorlar yanlız. Sticker ve cam filmi hafif kusurlu sayılıyordu en son, yani geçiyordu.. evet 5 dışında hepsi, sinyal renk değişimden geçemezsiniz fakat diğerleri hafif kusur ile geçebilir Stepne olmamasını da ağır kusur sayıp geçirmiyorlar, en azından Ankara da.. Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 5 ve 6 dışındakiler... Benim araçta film var ve hafif kusurlu geçti. Hatta enteresandır geri vites lambası yanmıyordu o bile hafif kusurlu geçti. Yorum bağlantısı
Davut Çavdar 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 5 ve 6 dışındakiler... Benim araçta film var ve hafif kusurlu geçti. Hatta enteresandır geri vites lambası yanmıyordu o bile hafif kusurlu geçti. Arkadaşımız sorusunda takılır diyor yani geçemez demek istemiş, 5 ve 6 dışındakiler demişsiniz, siz nerede gördünüz LPG stickerını yapıştırmadığı için geçemeyen araç Süleyman bey, bizim Türk insanının tipik özelliği sanırım soruları dikkatli okumamak Yorum bağlantısı
Eray Sireli 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Sticker ve cam filmi hafif kusurlu sayılıyordu en son, yani geçiyordu..Stepne olmamasını da ağır kusur sayıp geçirmiyorlar, en azından Ankara da.. haklısınız onu atlamışım, stepne olmamasıda geçmeme nedenidir. Yorum bağlantısı
Emre Demir2 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 1- LPG Stickerının yapıştırılmamış olması2- Stepne taşınmaması 3- Kapılardaki sağ-sol sinyal işaretçilerinin sürekli yanan beyaz ışıklarla değiştirilmesi 4- Egsoza susturucu takılmış olması 5- Normal ebatından daha kalın olan lastik kullanılması 6- Ve tabii ki cam filmi 1. LPG stickerından sorun olmaz. 2. Stepne kesin olması gerekiyor. 3. Yan sinyalleri orjinale çevirmeniz gerekiyor yoksa geçirmiyorlar. 4. Patlak, çürük yada bağırma gibi birşey yapmıyorsa sorun çıkartmaz egsoz. 5. Lastik durumu iyiyse bişey demezler. 6. Cam filmi koyu ise hafif kusurlu yazar geçersiniz. Ama birdahaki muayenede geçmez. Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 (düzenlendi) Arkadaşımız sorusunda takılır diyor yani geçemez demek istemiş, 5 ve 6 dışındakiler demişsiniz, siz nerede gördünüz LPG stickerını yapıştırmadığı için geçemeyen araç Süleyman bey, bizim Türk insanının tipik özelliği sanırım soruları dikkatli okumamak Anladım Davut Bey.Siz benim ne demek istediğimi anlamamışsınız. 5 ve 6 dışındakilerden kasıt; 1, 2, 3 ve 4 kusurlu demek istedim. LPG stickerları bildiğim kadarıyla görünür bir yere takılması zorunlu. 5 Nisan 2010 tarihinde S tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Davut Çavdar 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Anladım Davut Bey.Siz benim ne demek istediğimi anlamamışsınız. 5 ve 6 dışındakilerden kasıt; 1, 2, 3 ve 4 kusurlu demek istedim. LPG stickerları bildiğim kadarıyla görünür bir yere takılması zorunlu. Belki de dediğiniz gibidir Süleyman bey, ama kendi aracım dahil en az 10 aracın lpg stickerı olmadan hafif kusurlu olarak geçtiğini biliyorum.. Yorum bağlantısı
Kaan Korkmaz 5 Nisan 2010 Yazar Paylaş 5 Nisan 2010 Tam olarak sormak istediğim ağır kusurdu... Yani muayeneden geçemez ifadesiydi... Stepneyi araca geri koyacağım bu durumda... Yan sinyalleri de bir oto elektrikçide düzelteceğiz bu durumda... Egsozsun herhangi bir ses patlama çatlama vs gibi bir özelliği yok, sadece görüntüden ibaret... Yalnız şu cam filmi hakkaten çok kafama takılıyor... Gündüz kullanımda gayet faydalı ancak gece kullanımında görüşü düşürüyor haliyle... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 LPG sticker'ı yoksa hafif kusur olarak geçer.. Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Arkadaşlar benimde bir sorum olacak. Daha önce aracımda lovato sıralı sistem kullanmıştım, ruhsata işletmiştim. Şimdi Atiker taktırdım. Bir yıl sonra vizem gelecek. Sızdırmazlık raporu alırken sorun olurmu.Fikri olan arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Hakan Turan 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 orginal siyah camlar muaynede problem olurmu acaba? Yorum bağlantısı
Serdar Can 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 5 ve 6 dışındakiler... Benim araçta film var ve hafif kusurlu geçti. Hatta enteresandır geri vites lambası yanmıyordu o bile hafif kusurlu geçti. geri vites lambası hafif kusur, ancak fren lambası ağır kusurdur Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Orjinal karartılmış camlar hakkında Otosan nın yazısı vardı: Son zamanlarda “ışık geçirgenliği düşük – karartılmış camlar” hakkında trafikte yaşanan hususlardan dolayı ulaşan müşteri şikayetlerinin çözümü ile ilgili bilgilendirmeyi ve genelgeyi tekrar bilgilerinize sunarız. Araçlarda kullanılan arka camları da kapsayan güvenlik camları konusundaki ülkemizde ilgili mevzuat; Avrupa Birliği’nin 92/22/AT Güvenlik Camı ve Birleşmiş Milletler’in AEK 43 sayılı yönetmelikleridir. AEK yönetmeliğinde sürücünün arka görüşü ilgilendiren camlar ile ilgili Ek21 madde 4.2.2.1’e göre araçta iki adet arka görüşü sağlayan yan ayna bulunması halinde arka camların ışık geçirgenliğinin %70’in altında olmasına müsaade edilmiştir. Firmamızca üretilen bütün araçlarda kullanılan camlar AEK (ECE) 43 regülasyonu gereğince aksam onayına sahip olup araçlarımız bu şartlarda Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Tip Onayı almıştır. Tip Onayı düzenlenen bu tür renkli camların “E” veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile gösterilmesi zarureti bulunmaktadır. Ekte onayı mevcut olan cam örneği görülmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünün 2008/17 numaralı karartılmış camlara ilişkin genelgesi ekte bilginize sunulmuştur. Bu genelgede ECE R43 onaylı karartılmış camlar ile film uygulamasıyla karartılmış camların farkına işaret edilmektedir Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Cam filmi koyu ise hafif kusurlu yazar geçersiniz. Ama birdahaki muayenede geçmez. Cam filmi en açık ton ve hafifi kusurlu olarak geçince 2 yıl sonraki muaynede film sökülmezse geçmezmi? Kusursa 2 yıl müddetmi olur. Yorum bağlantısı
Can Karacaer 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Cam filmi en açık ton ve hafifi kusurlu olarak geçince 2 yıl sonraki muaynede film sökülmezse geçmezmi? Kusursa 2 yıl müddetmi olur. Zaten saçmalık hafif kusur tanımlamasında. Bir şey ya kusurdur gider düzltirsin, ya değildir öylece binersin... Tüvtürk de cacık oldu, böyle olacağı baştan belliydi.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Cam filmi en açık ton ve hafifi kusurlu olarak geçince 2 yıl sonraki muaynede film sökülmezse geçmezmi? Kusursa 2 yıl müddetmi olur. Bunu netliğe kavuşturduk... Hafif kusur olarak belirlenen kusurların, tekrar muayeneye gidişte giderilmiş olması gerekmiyor... Yorum bağlantısı
Misafir 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 çarşamba günü muayeneden kusursuz olarak çıktık lpg sticker ı yoktu.hiç bir sorun çıkmadı Yorum bağlantısı
Murat Dere 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 Orjinal karartılmış camlar hakkında Otosan nın yazısı vardı:Son zamanlarda “ışık geçirgenliği düşük – karartılmış camlar” hakkında trafikte yaşanan hususlardan dolayı ulaşan müşteri şikayetlerinin çözümü ile ilgili bilgilendirmeyi ve genelgeyi tekrar bilgilerinize sunarız. Araçlarda kullanılan arka camları da kapsayan güvenlik camları konusundaki ülkemizde ilgili mevzuat; Avrupa Birliği’nin 92/22/AT Güvenlik Camı ve Birleşmiş Milletler’in AEK 43 sayılı yönetmelikleridir. AEK yönetmeliğinde sürücünün arka görüşü ilgilendiren camlar ile ilgili Ek21 madde 4.2.2.1’e göre araçta iki adet arka görüşü sağlayan yan ayna bulunması halinde arka camların ışık geçirgenliğinin %70’in altında olmasına müsaade edilmiştir. Firmamızca üretilen bütün araçlarda kullanılan camlar AEK (ECE) 43 regülasyonu gereğince aksam onayına sahip olup araçlarımız bu şartlarda Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Tip Onayı almıştır. Tip Onayı düzenlenen bu tür renkli camların “E” veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile gösterilmesi zarureti bulunmaktadır. Ekte onayı mevcut olan cam örneği görülmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünün 2008/17 numaralı karartılmış camlara ilişkin genelgesi ekte bilginize sunulmuştur. Bu genelgede ECE R43 onaylı karartılmış camlar ile film uygulamasıyla karartılmış camların farkına işaret edilmektedir Alıntın için teşekkür ederiz. Ancak, eğer bir yazıda "resimdeki gibi", "şekilde", "ekte" gibi sözcükler geçiyorsa söz konusu resim, şekil ve eklerin verilmesi icab eder. Bunları yazarken Vesile yanında değildi herhal? Ahiohohhooo... Yorum bağlantısı
Recommended Posts