İçeriğe Yönlendir

Muayene Engeline Hangileri Takılır Sizce ?

Kaan Korkmaz

Recommended Posts

Barkın Kayaoğlu

TÜVTÜRK' ün sitesi der ki: "Runfled lastikleri olan, orjinalinde stepne bulunmayan ve lastik tamiri kiti bulunan araçlarda stepne bulundurma koşulu aranmamaktadır."

Aracın orjinalinde stepne var ama onun yerine lastik tamir kiti bulunduruyorsak nolcak? Biraz açıklayıcı yazar insan kardeşim, burdan ihtilaflar çıkar gibime geliyor.

Yorum bağlantısı
Davut Çavdar
çarşamba günü muayeneden kusursuz olarak çıktık :) lpg sticker ı yoktu.hiç bir sorun çıkmadı

Hangi muayene merkezi bu, ben gölbaşı ve eryamanda geçtim ikisinde de sticker a hafif kusur yazdılar ;)

Yorum bağlantısı
Kaan Korkmaz
Cam filmi en açık ton ve hafifi kusurlu olarak geçince 2 yıl sonraki muaynede film sökülmezse geçmezmi? Kusursa 2 yıl müddetmi olur.

Cam filmi en açık ton olmayıcna geçemiyor mu muayeneden ? Yani sadece en açık ton hafif kusur geri kalanları ağır kusur mu oluyor ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Hangi muayene merkezi bu, ben gölbaşı ve eryamanda geçtim ikisinde de sticker a hafif kusur yazdılar :good1:

Bir günlüğüne takın gitsin lpgcilerde var. Hatta bize niye vermediler onuda pek hatırlamıyorum :p muayeneden evvel gidip isteyeceğim

Yorum bağlantısı
Kıvanç Altınbay
Merhaba

Aşağıda yazan şıklardan hangisi veya hangileri TUVTURK muayene engeline takılır sizce ?

1- LPG Stickerının yapıştırılmamış olması

2- Stepne taşınmaması

3- Kapılardaki sağ-sol sinyal işaretçilerinin sürekli yanan beyaz ışıklarla değiştirilmesi

4- Egsoza susturucu takılmış olması

5- Normal ebatından daha kalın olan lastik kullanılması

6- Ve tabii ki cam filmi :)

1:lpg stıcker hafıf kusur

2: stepne olayı muamma bazıları gecırıyor bazıları gecırmıyor en saglam ı yanınızda takılı olmadan goturun stepne baglantı ekıpmanları hafıf kusur yazarlar

3onlar duze donecek

4egzoz dan gecer ancak katalıtık konvektor ıptal se gecmez

5lastıklerden sorun cıkmaz

6 cam fılmınden sorun cıkmaz

muayene ye gıderken yenı yasalara gore trafık setı goturun egzos muayenesı yaptırın arac ıcı emnıyet kemerlerını kontrol edın hepsı kıtlenmelı ısıklandırmayı kontrol edın far ayarına gerek yok artık ondan kalmıyor

dıger bır uyemızın sordugu lpg degısımı konusunda ıse degısım ıle ılgıı hıc bı evrak bulundurmayın yanınızda degıstırdıgınızıde soylemeyın sorun olmaz

Yorum bağlantısı
Misafir
Hangi muayene merkezi bu, ben gölbaşı ve eryamanda geçtim ikisinde de sticker a hafif kusur yazdılar :good1:

ivedikte girdi muayeneye

Yorum bağlantısı
Onur Demir

CAmlar filimli

Sinyaller sabit yanıyor ve beyaz

lpg stickeri yok

stepne yok

arka sis farı yanmıyordu ampül patlamış

el yapımı mercekli farlar ve xenon ampüller

Bu şekilde sorunsuz geçtim geçen eylül ayında :good1:

Yorum bağlantısı
Misafir
:nazar: çamurluk sinyallerini şeffaf olanla değiştim ama ampulu turuncu olanla değişmemiştim.beyaz yanıyordu sinyaller onada bişey dememişler :D
Yorum bağlantısı
Davut Çavdar
CAmlar filimli

Sinyaller sabit yanıyor ve beyaz

lpg stickeri yok

stepne yok

arka sis farı yanmıyordu ampül patlamış

el yapımı mercekli farlar ve xenon ampüller

Bu şekilde sorunsuz geçtim geçen eylül ayında :nazar:

Tuvturk u de harcadık, ağlamamız mı lazım gülmemiz mi tam bilmiyorum ama bence ağlamamız lazım..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Katalitik konventör'ün iptaline bakılmıyor..Bakılacak olsa tıkalı olanlara da bakmaları lazım :nazar:

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Katalitik konventör'ün iptaline bakılmıyor..Bakılacak olsa tıkalı olanlara da bakmaları lazım :rolleyes:

Katın yerine herhangibir zımbırtı (KAt gibi görünse yeter) Taktığınız taktirde sorun yaşanmıyor. İçi doluymuş boşmuş farketmiyor. Ancak Benim Civicteki gibi dümdüz bir boruya sahipseniz hiç şansınız yok :)

Yorum bağlantısı
Erdemhan Günuğur

Arkadaşın belirttiği 4 -5 maddeye birşey diyemeyeceğim ama şu kesin ki yanlış bilmiyorsam tabi ne zaman böyle kurumları özelleştirdiler o zaman bu işin b..u çıktı afedersiniz :angry:

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Arkadaşın belirttiği 4 -5 maddeye birşey diyemeyeceğim ama şu kesin ki yanlış bilmiyorsam tabi ne zaman böyle kurumları özelleştirdiler o zaman bu işin b..u çıktı afedersiniz :)

Yanlışınız var, Özelleşmeden önce arabayı götürmezdim bile, sadece ruhsat gider gelirdi :) Şimdi Herşey iyi. Benim sadıklarımın hiçbiri, fren hortumlarında çatlaklardan dolayı kalan arabalarla kıyaslanamaz. Çok fazlada katı olamıyorlar artık. Olay üstüne olay çıkıyo ondan sonra.

Yorum bağlantısı
Erdemhan Günuğur
Yanlışınız var, Özelleşmeden önce arabayı götürmezdim bile, sadece ruhsat gider gelirdi :) Şimdi Herşey iyi. Benim sadıklarımın hiçbiri, fren hortumlarında çatlaklardan dolayı kalan arabalarla kıyaslanamaz. Çok fazlada katı olamıyorlar artık. Olay üstüne olay çıkıyo ondan sonra.

Hocam o zaman sizin ordakiler melek gibi ozmana ama bizim burdakiler şeytan yahu :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...