İçeriğe Yönlendir

Focus St Jant

Musa Yüzbaşıoğlu

Recommended Posts

Musa Yüzbaşıoğlu

focus'uma st jant takmayı düşünüyorum bu konu hakkında bilgi sahibi olanlara bi kaç sorum olacak.

1. 18inc jant taktığımda amortisör yada yay gibi ekipmanları değiştirmem gerekirmi..(bazı sitelerde yayları değişmezsen vurma yapıyor diye okumuştum?)

2. 18inc jant taktığımda 225/45 ebatta lastik takmammı gerekiyor...

3. st jantın 16-17 inc olanını bulamazmıyım?

sorularıma cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
focus'uma st jant takmayı düşünüyorum bu konu hakkında bilgi sahibi olanlara bi kaç sorum olacak.

1. 18inc jant taktığımda amortisör yada yay gibi ekipmanları değiştirmem gerekirmi..(bazı sitelerde yayları değişmezsen vurma yapıyor diye okumuştum?)

Bu sorduklarının bir çok örnekleri ve cevapları mevcut Sefa Çelik bu konuda yeterli açıklamaları yapacaktır..

1. yay olmassa olmaz 35mm yeterli olacaktır..

2. orjinal boyutlardan şaşmamak gerekmektedir bu ölçüde jant kullanıldığında 225/40/18 kullanmalısın

3. st olarak değil ama benzerlerinden 16-17 bulabilirsin ben 17" kullanıyorum ve memnunum fakat 16" bence yakışmıyor..

Yorum bağlantısı
Emre Demir2

17inc olarak St jantına yakın S-Max jantı alıp takabilirsiniz. 215/45/17 de ölçüleri olur, güzel olur ;)

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
17inc olarak St jantına yakın S-Max jantı alıp takabilirsiniz. 215/45/17 de ölçüleri olur, güzel olur :good1:

Emre biliyorsun ki 215/45/17 orjinal boyutlar değil sen bu şekilde kullanıyorsun her halde ama ben 205/50/17 kullanılmasını tavsiye ediyorum ayrıca bizim araçlarımız ince ebatlara sahip olmadığından 50 yanak sanki daha iyi oluyor..

Yorum bağlantısı
Emre Demir2
Emre biliyorsun ki 215/45/17 orjinal boyutlar değil sen bu şekilde kullanıyorsun her halde ama ben 205/50/17 kullanılmasını tavsiye ediyorum ayrıca bizim araçlarımız ince ebatlara sahip olmadığından 50 yanak sanki daha iyi oluyor..

Evet Serhat abi ben o boyutları kullanıyorum, ince yanak istediğimden 45 kullanıyorum. 18'e geçmeyi düşünüyorum o zaman direk 40. :good1:

Yorum bağlantısı
Serhan Küçük

http://www.sahibinden.com/focus_st_5x108_1...pXQQdisplayitem?

Buradan bulabilirsin sanırım istediğin ölçüde jantları

Yorum bağlantısı
Musa Yüzbaşıoğlu
17inc olarak St jantına yakın S-Max jantı alıp takabilirsiniz. 215/45/17 de ölçüleri olur, güzel olur :good1:

bahsettiğiniz s-max jantının resimlerini atabilirmisiniz..aracınızda şuan var ise araçtaki resimlerinide görmek isterim,17inc tercihim çünkü 18inc bizim yollarda harap olur...

http://www.sahibinden.com/focus_st_5x108_1...pXQQdisplayitem?

Buradan bulabilirsin sanırım istediğin ölçüde jantları

linkini attığın jant replica galiba gerçi replica falan olması mühim değilde.parlak olan modellermi yoksa linkteki siyahımsı jantlarımı tercih edeyim karar veremiyorum araç üstünde görmek en güzeli galiba...ilgine teşekkürler

Yorum bağlantısı
Serhan Küçük
bahsettiğiniz s-max jantının resimlerini atabilirmisiniz..aracınızda şuan var ise araçtaki resimlerinide görmek isterim,17inc tercihim çünkü 18inc bizim yollarda harap olur...

linkini attığın jant replica galiba gerçi replica falan olması mühim değilde.parlak olan modellermi yoksa linkteki siyahımsı jantlarımı tercih edeyim karar veremiyorum araç üstünde görmek en güzeli galiba...ilgine teşekkürler

evet bu jantlar replica ama bende benim focusa bunlardan alıcam yanlız hangi boyutta alıcam henüz karar vermedim birde mesela 17" jantları aldım dediğiniz gibi 225 / 50 / 17 lastik kullanmak zorundamıyım?

Birde 17" jantları takınca mecburen yaylarıdamı değiştiricem bunlar aracın yükselmesinden dolayımı takılıyor.?

Yorum bağlantısı
Musa Yüzbaşıoğlu
evet bu jantlar replica ama bende benim focusa bunlardan alıcam yanlız hangi boyutta alıcam henüz karar vermedim birde mesela 17" jantları aldım dediğiniz gibi 225 / 50 / 17 lastik kullanmak zorundamıyım?

Birde 17" jantları takınca mecburen yaylarıdamı değiştiricem bunlar aracın yükselmesinden dolayımı takılıyor.?

benim merak ettiklerimde onlar :) ama yüzeysel bildiğime göre 17inc jant takınca yay takmaya gerek yokmuş 18inc takınca mecburen takılması gerekiyormuş...bende detaylı bilgi vericek birini arıyorum..17 inc jant takınca başka bi ekipmana gerek kalmıyosa 17inc alıcam gerçi st'ninde 17inc jantı görünmüyo ama bakalım hayırlısı...

Yorum bağlantısı
Serhan Küçük
(düzenlendi)
benim merak ettiklerimde onlar :) ama yüzeysel bildiğime göre 17inc jant takınca yay takmaya gerek yokmuş 18inc takınca mecburen takılması gerekiyormuş...bende detaylı bilgi vericek birini arıyorum..17 inc jant takınca başka bi ekipmana gerek kalmıyosa 17inc alıcam gerçi st'ninde 17inc jantı görünmüyo ama bakalım hayırlısı...

http://www.sahibinden.com/focus_st_4x108_1...pXQQdisplayitem?

aynı sitede varmış ben 16" in sitesini vermişim pardon (resimler aynı)

bide bu 4*108 5*108 olayı nedir onuda bi zahmet açıklarlarsa sevinirim mesela 16" jantın 5*108 bu sitedeki verdiğim 17" te ise 4*108 nasıl oluyor anlamadım?

tarihinde Serhan K tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Musa Yüzbaşıoğlu
http://www.sahibinden.com/focus_st_4x108_1...pXQQdisplayitem?

aynı sitede varmış ben 16" in sitesini vermişim pardon (resimler aynı)

bide bu 4*108 5*108 olayı nedir onuda bi zahmet açıklarlarsa sevinirim mesela 16" jantın 5*108 bu sitedeki verdiğim 17" te ise 4*108 nasıl oluyor anlamadım?

onlar bijon sayısı ve bijon aralıklarının ölçüsü...

Kendi aracımda var. Fotoğrafları burada var; http://www.otoclubturkiye.com/forum/Love-Focus....html&st=80

aracında güzel jantlarında kazasız belasız kullanman dileğiyle... sen yay mı taktın,amortisörlerimi değiştin alçaltmak için bilgi verirsen sevinirim

Yorum bağlantısı
Emre Demir2
İyicene kafam karıştı bunlar Focus ST jantı Değilmiydi ? S-Max dediğiniz bu jantlar ise ST nerde? ST bunlar ise S-Max jantları nerde ? :)

Bunlar S-Max jantı;

204971Ford_S-Max_304_1024x7681.jpg

Bunlarda St jantı;

832763Ford-Focus_S.jpg

aracında güzel jantlarında kazasız belasız kullanman dileğiyle... sen yay mı taktın,amortisörlerimi değiştin alçaltmak için bilgi verirsen sevinirim

Teşekkürler, hepimize kazasız belasız kullanmak nasip olsun.

Evet yay var, 5cm eibach'ın yayı var.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Serkan kardeş 225/50 çap olarak hem fabrika ölçüleri değil hem çap olarak çok büyük.. orjinal 17" jantta kullanılacak olan ebat 205/50/17 ben bunları kullanıyorum bu ebata en yakın ebat ise Emrenin lastikleri oda 215/45/17 kullanıyor.. hani tabanı geniş lastik kullanmak istiyorsanda bi arkadaşım 225/40/17 kullanıyor ama hiç memnun değil çünkü yakıtı çok arttı..

http://www.otoclubturkiye.com/forum/Bu-da-beni...323#entry749323

bunlarda benim jant ve lastiklerim.. bu jantlarda orjinal

benim merak ettiklerimde onlar :D ama yüzeysel bildiğime göre 17inc jant takınca yay takmaya gerek yokmuş 18inc takınca mecburen takılması gerekiyormuş...bende detaylı bilgi vericek birini arıyorum..17 inc jant takınca başka bi ekipmana gerek kalmıyosa 17inc alıcam gerçi st'ninde 17inc jantı görünmüyo ama bakalım hayırlısı...

205/50/17 lastik kullanacaksan çok ihtiyacın olmayabilir ama bence 35mm lik yay gerekli hem viraj güvenliği için hemde daha sportif bir görüntü için ayrıca bizim araçlar hb o yüzden daha da çok gerek var diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Serhan Küçük
Serkan kardeş 225/50 çap olarak hem fabrika ölçüleri değil hem çap olarak çok büyük.. orjinal 17" jantta kullanılacak olan ebat 205/50/17 ben bunları kullanıyorum bu ebata en yakın ebat ise Emrenin lastikleri oda 215/45/17 kullanıyor.. hani tabanı geniş lastik kullanmak istiyorsanda bi arkadaşım 225/40/17 kullanıyor ama hiç memnun değil çünkü yakıtı çok arttı..

Saolasın Dostum. yani benimde kullanmam gereken lastik ebatı 205/50/17 olması lazım ve jantında 5*108 olması gerekiyor sanırım?

Aracı gördüm Tek kelimeyle muhteşem maşallah kazasız belasız inşallah.. (Kıskandım wallahi ;) )

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Lastik ebadı değişince illa yay takılacak diye bir kural yok. Şu an için aracınızın üstündeki orjinal lastik ebadınız nedir? Ona göre yeni olması gereken ebadı söyleyelim.

Yorum bağlantısı
Musa Yüzbaşıoğlu
Lastik ebadı değişince illa yay takılacak diye bir kural yok. Şu an için aracınızın üstündeki orjinal lastik ebadınız nedir? Ona göre yeni olması gereken ebadı söyleyelim.

aracımda orjinal lastik jant var (205/55r16) ben 18inc st jant takmayı düşünüyorum ama 18inc yapmaktan hem çekiniyorum hemde yay falan takmak gerekiyormuş onlarla uğraşmakta istemiyorum,17inc ideal olur gibi düşündüm bunun içinse yay takmaya gerek olurmu olmazmı bilmiyorum birde 17inc st jantı yok onuda göz önünde bulunduruyorum yani kafam karıştı :unknw:

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Bu durumda 205/50/17 ebatları uygun size. Yay takmanıza gerek yok. O tamamen tercih meselesi. St jantlarının 17" replikaları var bildiğim kadarıyla. 16'sı da var.

Yorum bağlantısı
Serhan Küçük

Cihan Bey benim şu anda kullandığım lastiklerde 195/65/r15 yazıyor.. yani 15" jantlar mevcut, 17" jant taktıktan sonra kullanmam gereken lastik ne olur?

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
Cihan Bey benim şu anda kullandığım lastiklerde 195/65/r15 yazıyor.. yani 15" jantlar mevcut, 17" jant taktıktan sonra kullanmam gereken lastik ne olur?

ebat değişmemektedir yine 205/50/17'dir..

http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14

Yorum bağlantısı
Musa Yüzbaşıoğlu
Bu durumda 205/50/17 ebatları uygun size. Yay takmanıza gerek yok. O tamamen tercih meselesi. St jantlarının 17" replikaları var bildiğim kadarıyla. 16'sı da var.

yardımlarınız için teşekkürler cihan bey...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...