İçeriğe Yönlendir

Klima Açınca önden Gelen Ses

Melih Yurt

Recommended Posts

Metehan Şahin

Aracı yeni aldığım sıralarda bendede aynı sorun vardı kafasına göre takılıyord. Klima, gazını ölçtürmek için ve sesin sebeni öğrenmek için sanyiye gittiğimde kablolarda bir temassızlık olduğunu söylediler. Ön tamponun ordan bağlantılarını sağlamlaştırdılar ve gaz basıldı sorun giderilmiş oldu.

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
Rolantide çalışırken benim klimada devreye girip çıkıyor. 24 dereceye ayarladığımda daha sık girme çıkma yapıyor, LO seçtiğimde ise daha uzun aralıklarla girme çıkma yapıyor.

elektronik klimada normal olduğunu düşünüyorum, sonuçta istenilen ısıya erişildiğinde klima kompresörü devreden çıkıyordur. en azından evde kullanılan split klimaların çalışma şekli bu şekildedir. ama normal klimada olmaması lazım....

Yorum bağlantısı
Emre Okur
(düzenlendi)

nasıl yani hiç mi "çıt" sesi almıyorsunuz klima açınca ya da kapatınca?bindiğim her araçta farkediyorum onu.

-1 :)

edit: ford servislerinde %25 indirim var şuan klima gazını sıfırdan 55liraya doldurttum.bilginiz ola.

tarihinde Emre Okur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Güneş Gürbüz

Bende bugün şans eseri rölanti düşüşünü test ederken farkettim ve forumda aradım. Yalnız olmadığım için mutluyum. Benim klimam manuel ve A.C. düğmesi açıkken klimayı açtığımda evlerdeki sigorta atma sesinin bir nebze hafifi bir ses geliyor motordan ama A.C düğmesi kapalıyken gelmiyor. Ancak söylendiği gibi sürekli değil yalnızca çalıştırma anında geliyor. Önerilen yöntemleri deneyeceğim. Eğer ses kesilirse bir sorun vardı ama geçti demektir=)

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Fatih Karaot

rölantide klima kompresörünün kasnağı periyodik olarak devreden çıkıyor,klima gazında-bir şey yok dedi klimacı-kaputu açıp devri elle biraz arttırdığımda kasnağın döndüğünü-devrede olduğunu görüyorum,ama rölantiye bıraktığımda kasnak bi kavrıyo,bi bırakıyo....???

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Erkan Aslan

arabamın klimasına 1 ay önce gaz doldurttum.başta iyi gibiydi sonra klima soğutmamaya başladı.tamirciye götürdüm klima komprosörü arızalı dedi tamiride pek randıman vermiyormuş (yenisi 800 tl. çıkması 400 tl.) gerçekten tamir randıman vermiyorsa bu kadar klima tamircisi ne iş yapıyor anlamadım?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
arabamın klimasına 1 ay önce gaz doldurttum.başta iyi gibiydi sonra klima soğutmamaya başladı.tamirciye götürdüm klima komprosörü arızalı dedi tamiride pek randıman vermiyormuş (yenisi 800 tl. çıkması 400 tl.) gerçekten tamir randıman vermiyorsa bu kadar klima tamircisi ne iş yapıyor anlamadım?

Gazı tekrar ölçtürün ; kaçak kontrolü yaptırın.. Kompresör değiştirmek en son başvurulcak yöntem..

Yorum bağlantısı
Kaan Aydın

Aynı durum bende de mevcuttu . Klima kompresörünün ordan 2-3 saniyede bir tık tık diye ses çıkarıyordu. Sürekli devreye girip devreden çıkıyormuş onu da tesadüfen farkettim. Bi ustaya gösterdik iyi ki zamanında farkettiniz yoksa sürekli devreye girip devreden çıkarak kompresörü bozabilirdiniz ki onun da fiyatı 1000 TL civarı dedi. Neden böyle yapıyo dediğimde sırayla kontrol edelim dedi. Genelde gaz seviyesi düşük olduğunda bu durum olur dedi. Önce bi gaz seviyeni kontrol edelim duruma göre de gaz ekleyelim dedi. Kontrol ettiğinde de gaz seviyesinin gerçekten düşük olduğunu gördük. Gazı doldurunca bu olay sona erdi. Klima açılınca 1 kez tık sesi geliyor ve devreye giriyor araç içinde yeterince soğukluğa ulaşıldığında da tekrar bir tık sesi ile kapanıyor. Yani sürekli yapması olayı bitti sizde de böyle bir durum olabilir veya söylendiği gibi temassızlık gibi durumlar olabilir...

Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Han

Aynı sorun benim araçtada(2005 focus collection) vardı, ford serviste öndeki büyük fanın hızlı devrede çalışmadığı söylendi ve onun baglantısı düzeltilince devamlı olan çat- çat sesi kesildi ve rölantide istop etme sorunuda gecti

Yorum bağlantısı
Erkan Aslan

kompresörün bozulduğunu arkadaşa anlattım oda bir kebap ısmarlarsam yapacağını söyledi tamam dedim getirdim arabayı açtı kaputu meğerse kompresöre giden elektirik kablosunda temasızlık varmış kabloyu oynatınca kompresör devreye girdi!! beni o kadar masraftan kurtardı. nasıl anladığını soruncada bana dediki sanayi esnafının bazısı böyle elektirik aksamına hiç bakmaz çalışmadımı hemen bozuk diye düşünür(yada bilerek hani biz anlamıyoruzya fırsatçılık yapar) dedi yani şansını denemiş belki öyledir diye.neyse arkadaş iyi bir yemeği hak etti sanırım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...