İçeriğe Yönlendir

Silindir Kapak Contası Problemi

Erim Gülaçtı

Recommended Posts

Erim Gülaçtı

merhaba arkadaşlar.. işyerinden bir arkadaşımın 2000 model bir festası var. bugün rot-balans ayarı için gittiğimiz yerde arabanın altının komple yağ olduğunu fark ettim. yağ çubuğundan kontrol ettiğimde arabada nerdeyse hiç yağ kalmadığını gördüm. aklıma hemen karterde bir çatlak olduğu geldi. istanbul yolu üzerindeki tan oto'ya götürüp incelettik. altında ve karterde herhangi bir sorun olmadığı ama silindir üst kapağının ve contasının tamamen değişmesi gerektiği söylendi ve 790+kdv parça fiyatı verildi. sizce bu fiyat ve sorun tespiti doğru mudur? tavsiye edebileceğiniz bir özel servis ya da işinin ehli bir usta var mıdır arabayı götürüp gösterebileceğimiz? çok teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
altında ve karterde herhangi bir sorun olmadığı ama silindir üst kapağının ve contasının tamamen değişmesi gerektiği söylendi ve 790+kdv parça fiyatı verildi. sizce bu fiyat ve sorun tespiti doğru mudur?

Tespit muhtemelen doğrudur da, fiyat yüksek... 3000 liraya motor satılan bir ülkede iki contaya 790+kdv+işçilik vermezdim ben...

Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip

Silindir üst kapağı ve contası için o para bedava. Sanırım yanlış anlaşılma va o işte. Ya külbütör kapağı kastedilmiş ya da liste fiyatına yanlış bakmışlardır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Üst kapak VE contaymış... ben üst kapak contası anlamıştım. Ama üst kapak niye değişiyormuş... ?

Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip

Süpap falan eğmiştir. Konmpresyon testi yapıp söylemişlerdir herhalde onu. Kapak açıldığında belli olur o iş.

Yorum bağlantısı
Erim Gülaçtı
Silindir üst kapağı ve contası için o para bedava. Sanırım yanlış anlaşılma va o işte. Ya külbütör kapağı kastedilmiş ya da liste fiyatına yanlış bakmışlardır.

Mertol Bey, yarın gidip aracı alacağız. kompresyon testi yapıp yapmadıklarını sorarım. külbütör kapağını kastetmiş olabilir sanırım servis. ama eğer söylediğiniz gibi sübap eğmişse o zaman iş büyüyecek. bu durumda ne yapmak lazım peki? söylenen parayı verip yaptırmalı mı? yoksa başka bir yerden daha görüş almak lazım mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Karışık bir durum :rolleyes: , motorun çalışmasında hiçbir sıkıntı yok ve sadece dışında yoğun yağ var ise, külbütör kapak contasından bu kadar yağ kaçırmaz? Komple silindir kapağı için de bedava bir rakam? Bence muhtelif ustalara da baktırın.

Yorum bağlantısı
Erim Gülaçtı
(düzenlendi)

bugün arkadaşım arabasını tan oto'dan alıp başka bir ustaya göstermiş. o ustanın dediğine göre arabaya fazla yağ konulduğu için yağ motordan dışarı fışkırmış. sanırım bu fışkırmada eskiyen ya da bi şekilde hasar gören contadan olmuş. tamiri içinse 400-500 TL arası bir rakam söylemiş. ben de merakla bekliyorum nasıl sonuçlanacak diye. sonucu paylaşırım yine sizinle..

tarihinde Erim G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip

Ne contası yahu.. Eğer fazla yağ konduysa o külbütör havalandırmasından doğruca hava filitresine gider. Hava filitre kutusunu açıp bi kontrol edin isterseniz. Conta falan değiştirmenize gerek kalmaz muhtemelen. Eğer gerçekten fazla yağdan ise öyle 400-500 lük bir rakam falanda değil. İki kutu balata spreyi ile temiz hava filitresine bakar..

Mertol Bey, yarın gidip aracı alacağız. kompresyon testi yapıp yapmadıklarını sorarım. külbütör kapağını kastetmiş olabilir sanırım servis. ama eğer söylediğiniz gibi sübap eğmişse o zaman iş büyüyecek. bu durumda ne yapmak lazım peki? söylenen parayı verip yaptırmalı mı? yoksa başka bir yerden daha görüş almak lazım mı?

Külbütör kapağı ise süpap falan eğmemiştir. Ben mallık yapmayıp kompresyon testi yaptıklarını düşünmüştüm. Eğer olay sadece külbütör kapağından yağ kaçırma ise sıvı conta ile iş biter. Külbütör kapağı süpapları kapatan siyah renkli plastik ve üzerinde zetec SE yazan kapak.. Öyle pahalı bir şeyde değil, eğer çok para isterlersede değiştirmeyin. Üzerine birşeyle vurmadıkca kolay kolay kırılmaz.

Yorum bağlantısı
Erim Gülaçtı
(düzenlendi)

tekrar merhaba arkadaşlar. sorun şu şekilde çözüldü: arabanın triger seti değişmiş alındığında. o sırada külbütör kapağındaki contada değişmiş. tam olarak sıkılmamış ve yerine sağlamca oturtulmamış.ve motora fazla yağ konulmuş. bu fiestalara normalde 3 litre civarı yağ konulması gerekirken buna 4 litreden fazla yağ konmuş. ve tam olarak sıkılmayan parçalardan ve contadan yağ dışarı fışkırmış. 200 TL'ye sorun çözüldü. bu güzellikleri (!) yapıp arkadaşın başına bu dertleri açan servisi de eğer bir sakıncası yoksa açıklamak isterim.. olur da yolunuz düşerse uzak durun bence.

tarihinde Erim G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
  • 1 yıl sonra...
İsmail Tunç

iyi günler.aracım 2000 1.4 fiesta aynı soruna benzer bir sorunla karşı karşıyayım.

aracımı ilk aldığımda tanıdık diye bildiğimiz bir yerde 4.5 litre 10w40 prista yağ konuldu ve yan sanayi yağ filtresi takıldı.115 tl tuttu.

4.5 litre yag koyuldu.

aracın motor kapağı yani zetec s yazan döküm demir kapağının üstündeki 4 adet vidası var ve vidaların altında kauçuk conta var sürekli buralardan az bir miktarda yağ kaçağı oluyor.

orjinal yağ olan motorcraft 4.73 litre.filtrenin kısası ve uzunu var hangisini kullanmalı.araca filtre dahil kaç litre yağ koymamız yerekiyor.

bilen varmı arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

iyi günler.aracım 2000 1.4 fiesta aynı soruna benzer bir sorunla karşı karşıyayım.

aracımı ilk aldığımda tanıdık diye bildiğimiz bir yerde 4.5 litre 10w40 prista yağ konuldu ve yan sanayi yağ filtresi takıldı.115 tl tuttu.

4.5 litre yag koyuldu.

aracın motor kapağı yani zetec s yazan döküm demir kapağının üstündeki 4 adet vidası var ve vidaların altında kauçuk conta var sürekli buralardan az bir miktarda yağ kaçağı oluyor.

orjinal yağ olan motorcraft 4.73 litre.filtrenin kısası ve uzunu var hangisini kullanmalı.araca filtre dahil kaç litre yağ koymamız yerekiyor.

bilen varmı arkadaşlar.

3.8 Lt yaziyor el kitabinda..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yazımda bahse konu sübap kapağı vidaları altında bulunan contaları bir oto yedek parçacı da buldum.4 adet orjinal değil maalesef yan sanayi ankarada 30 tl ye aldım.Tamirci orjinalını bulamazsın dedi yarın  takacak.

278 28 18 den Ömer beye sorar mısınız, Çakır Otomotiv...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...