Ufuk Süleyman Nakış 20 Nisan 2010 Paylaş 20 Nisan 2010 arkadaşlar forumu baştan sona okudum ama bu konuda çalışma yapan kimseyi bulamadım. Arkadaşlar şöyle anlatayım navigasyon cihazına kablosuz geri vites kamerası bağlatan varsa veya bilgisi olan varsa bir zahmet aktarsın. biraz araştırdım piyasada bayağı bir gps cihazları çoğalmış özellikle galiba çin malları bayağıda ucuz 5" ekranlılara 200 TL diyen bile var hemde full desem yeridir bluetooth ve fm radio gibi (Harita ve çalışma hızı nasıl acaba) bir çok özellik var. geri görüş kameralarına da 75 TL diyorlar kablosuzlara. Bağlatan varsa resimle gösterebilirlerse sevinirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Nisan 2010 Paylaş 20 Nisan 2010 Kablosuz kameralar universaldir, yani 12 V adaptör ile çalışır, yani ev-araba fark etmez. Araba için olanların lens kısmı tampona gömülecek şekilde o kadar. Kutusunda reciver da çıkar. Kamera tampona bağlanır 12V bağlantısı ile (geri vites ampülünden), receiver torpido altında bir yerlere gömülür 12V bağlantısı yapılır, buradan çıkacak video çıkış kablosu da, navigasyon cihazına takılır. Ama kablosuuz sisemin ayarı evde kıpırdamayan sistemlerde bile kayar, receiver üstünden tornavida ayarı ister, hareket halindeki ve bir sürü metal arasında ne olur onu bilemem. Yorum bağlantısı
Fatih Akar 2 Mayıs 2010 Paylaş 2 Mayıs 2010 arkadaşlar forumu baştan sona okudum ama bu konuda çalışma yapan kimseyi bulamadım. Arkadaşlar şöyle anlatayım navigasyon cihazına kablosuz geri vites kamerası bağlatan varsa veya bilgisi olan varsa bir zahmet aktarsın. biraz araştırdım piyasada bayağı bir gps cihazları çoğalmış özellikle galiba çin malları bayağıda ucuz 5" ekranlılara 200 TL diyen bile var hemde full desem yeridir bluetooth ve fm radio gibi (Harita ve çalışma hızı nasıl acaba) bir çok özellik var. geri görüş kameralarına da 75 TL diyorlar kablosuzlara. Bağlatan varsa resimle gösterebilirlerse sevinirim. var arkadasşım ben yaptım pm den ulaş Yorum bağlantısı
Serhan Küçük 2 Mayıs 2010 Paylaş 2 Mayıs 2010 var arkadasşım ben yaptım pm den ulaş Fatih Bey yaptığınız işlemler eğer çok gizli değilse bizimlede paylaşsanız da bizde öğrensek nasıl yaptığınızı? kaça mal ettiğinizi? kalitesini? dimi ama ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Mayıs 2010 Paylaş 2 Mayıs 2010 (düzenlendi) İki tür navigasyon var birincisi portatif diğeri araca göre olanlar. Araca göre olup çin malı olanlar kabaca 1000 liraya, azcık iyileri (navitech felan) 2000 liraya bulunuyor. Bunlar geri görüş kamerasını destekliyor. Benim önerim kamera baglatma işi sırasında kablodan pek korkmamak. Önemli olan kameranın açısının geniş olması, uygun bir yere (plakalık ustune vb) tamponu "öküz gözü gibi" delmeden yerleştirebilmek ve alınan gps cihazının içindeki navigasyon yazılımı, batarya harcama miktarı (aküyü bitirebiliyor parketiğinizde kurcaladığınızda), DVD oynatması DVD oynatıyorsa region problemi var mı yok mu o mesele, Dahii hafızası harddiski var mı mp3 leri nasıl stıyorsunuz içine, FLV oynatıyor mu? Ve en önemlisi TV ve radyo çekimi kaliteli mi? Çift anten (diversity) destekliyor mu. Bütün bunlar okey ise uygundur. Bu problemler içinde en düşüğü kablo meselesidir. Kaliteli bir iç işçilik ile arabayı kırıp dökmeden sonradan tıkırtı yapmasına yolaçmadan herşey döşenebilir. Yeter ki aracınızı ilk kez söküyor olmasın. şurdan bakın listede istenenler var http://www.akakce.com/Navitech.html 2 Mayıs 2010 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Akar 14 Ağustos 2010 Paylaş 14 Ağustos 2010 (düzenlendi) Fatih Bey yaptığınız işlemler eğer çok gizli değilse bizimlede paylaşsanız da bizde öğrensek nasıl yaptığınızı? kaça mal ettiğinizi? kalitesini? dimi ama ? :lol2: http://urun.gittigidiyor.com/1-ADET-MIN-KA...0QQidZZ23251644 linkteki gibi bir kamera alınır 15-20 tl 7805 ile bir besleme yapılır besleme geri vitesten alınır , http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-c...-28709620/detay bunun gibi 4 uçlu nokia kulaklık alınır ince olandan navi ye görüntü gelince otomatik olarak gösterir maliyet yaklasşık 15tl kamera + 5 tl çin malı kulaklık + 5 tl 7805 ve malzemeleri = 25 tl 7805 ile yapılacak besleme aşğıdaki gibi olablir http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=htt...ved=0CBsQ9QEwAA bu arada kamera istenen yere monte edilebilir. benim arabada park sensörlerinin bulunduğu tampona 5 inci deliği delip oraya arkadan kamera yerleştirdim. güzel çalışmakta 14 Ağustos 2010 tarihinde Fatih Akar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasin Karadağ 15 Eylül 2010 Paylaş 15 Eylül 2010 Bende NAVIGON 3300 max var. Şimdi arkaya bağlanacak bir kamera sayesinde navigasyon ekranından görüntü alma ihtimali olduğun mu söylüyorsunuz? Eğer bu mümkünse süper bir şey ya Yorum bağlantısı
Özgen Acar 23 Mart 2011 Paylaş 23 Mart 2011 merhaba,yeni konu açacağıma bunu hortlatayım dedim navigasyon olayına merak sardım aslında yön olayında pek işime yaramayacak ama araçta teknolojik aletleri seviyorum geri görüş kamerası bağlanabilecek bir cihaz almak istiyorum,bunun bana maliyeti ne olur acaba,montajdan hiç anlamam kamera montajını serviste yaptırdığımızı düşünsek? Yorum bağlantısı
Recommended Posts