Misafir 9 Haziran 2010 Paylaş 9 Haziran 2010 bugun kaputu açınca bişi farkettim hava akış metresinin üst kapagı kıırılmış bi kenarı yaklaşık 3mm falan ama bütün degil dalgalı gidiyor kırıklık olan bölüm içi tam olmasada görülüyor devre kısmı yani.bunun zararı olur kanısındayım ama ne kadar bilmiyorum.üzerini siyah su geçirmeyen yalıtım bandı ile kaplamayı düşünüyorum.iki tane alyan tarzı vida ile tutturulmuş söktüm ve tertemiz içi hiç bir toz veya kaba cisim görmedim.alt büyük bölümü sökmedim orayada hafta sonu bakıcam.bu akışmetrenin hava filtresine baglı kısmındaki gerdirme cengelide boşta gibi gerdirmiyor işini görmüyor buda sorun teşkil ediyor sanırım.hava filtresininde motordan gelen hortumun kelepcesini oturtmamışlar.bu hatalar ne gibi sorun teşkil eder yakıtı etkileyecegi kesin başka. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ağustos 2013 Paylaş 21 Ağustos 2013 Peki sadece rolantide çok hafif dalgalanma varsa,(motor sıcakken) Yolda herhangi bi silkemele hoplama zıplama yoksa, Yine maf diyebilir miyiz? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Ağustos 2013 Paylaş 21 Ağustos 2013 Peki sadece rolantide çok hafif dalgalanma varsa,(motor sıcakken) Yolda herhangi bi silkemele hoplama zıplama yoksa, Yine maf diyebilir miyiz? Araç alıp verme yapıyors. Bazen çok bazen az bazen hiç.Çok yaptığı anda hava akış metresinin kablosu sökülünce alıp verme kesiliyor. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ağustos 2013 Paylaş 21 Ağustos 2013 Kesinlikle yolda,tekleme yada kesiklik yok,onuda belirtelim... Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 21 Ağustos 2013 Paylaş 21 Ağustos 2013 MAF sensörünü C320'yi ilk aldığımda problemli olduğu için en iyi ben bilirim galiba. MAF sensörü LPG de çalışmaz diyen usta, yeni motorlardan bir halt anlamıyordur. Bana bu cümleyi kuran ustaların bir daha sokağından geçmedim. MAF sensörünün kabaca görevi aracın ECU'suna motora giren hava miktarını gr/sn cinsinden ölçüp bildirmektir, ECU buna göre motora göndereceği yakıt miktarını dengeler. Yanlış çalışırsa veya çalışmaz ise zengin/fakir karışım ortaya çıkar ki, stop etme ve kesiklik gibi problemlere sebep olur. Benim aracımdaki durum için konuşursam: MAF sensörü arızalı iken - Motor rölantide titreyip stop ediyordu - Gaza yüklenince aniden kesinti yapıp gaz kesiyordu - Çiğ yakıt kokusu duyuluyordu MAF seönsörü orjinal yerine yan sanayi takılmışken - Sadece yüksek devirlerde kesinti problemi devam ediyordu. Orjinal Mercedes Marka MAF sensörü takıldı ve problemler bitti. Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı 22 Ağustos 2013 Paylaş 22 Ağustos 2013 hakan beyin yaşadığı problemin aynısı bende de var.sanırım aracımız aynı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts