Murat Dere 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Fotoğraf çekilir, resim yapılır. Çok yanlış sayılmaz. Ressamların alınganlığından doğmuş sanırım. Bu kavramı (fotoğraf/fotoğrafçılık) biz bulmadık, dışarıdan geldi. O halde dışarıdaki kullanımına bakalım: İngilizce'de "take a photo" ne kadar doğruysa "take a picture" da o kadar doğrudur. Biz resim çekeriz de yaparız da. Ama fotoğrafı sadece çekeriz. Ha bir de beğeniriz bazen. Resmi beğendiğimiz de olur tabii. Dolayısıyla dediğin olay öyle değil Mahmut'çuğum. Bilmem olayın resmini çekebildim mi canım? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Çok yanlış sayılmaz. Ressamların alınganlığından doğmuş sanırım. Bu kavramı (fotoğraf/fotoğrafçılık) biz bulmadık, dışarıdan geldi. O halde dışarıdaki kullanımına bakalım: İngilizce'de "take a photo" ne kadar doğruysa "take a picture" da o kadar doğrudur. Biz resim çekeriz de yaparız da. Ama fotoğrafı sadece çekeriz. Ha bir de beğeniriz bazen. Resmi beğendiğimiz de olur tabii. Dolayısıyla dediğin olay öyle değil Mahmut'çuğum. Bilmem olayın resmini çekebildim mi canım? Tdk der ki; "resim çekmek" bulunamadı. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Çok yanlış sayılmaz. Ressamların alınganlığından doğmuş sanırım. Bu kavramı (fotoğraf/fotoğrafçılık) biz bulmadık, dışarıdan geldi. O halde dışarıdaki kullanımına bakalım: İngilizce'de "take a photo" ne kadar doğruysa "take a picture" da o kadar doğrudur. Biz resim çekeriz de yaparız da. Ama fotoğrafı sadece çekeriz. Ha bir de beğeniriz bazen. Resmi beğendiğimiz de olur tabii. Dolayısıyla dediğin olay öyle değil Mahmut'çuğum. Bilmem olayın resmini çekebildim mi canım? Burada resmin tamamına bakarsak anlaşabiliriz sanırım... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Tdk bu olayda pes edip, ikisini de geçerli kıldı diye biliyorum 1 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Fotoğraf çekmek mi, resim yapmak mı? Bilmem ama bunlara ne demeli.. (Fotoğraf gibi resimler) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Fotoğraf çekmek mi, resim yapmak mı? Bilmem ama bunlara ne demeli.. (Fotoğraf gibi resimler) Bunları fotoğrafla ilgili bölüme taşımalı... Yorum bağlantısı
Misafir 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Fotoğraf çeker gibi resim yapmak olsun bunun adı Yorum bağlantısı
Murat Dere 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Tdk der ki; "resim çekmek" bulunamadı. Der ki evropa .okunu dosdoğru yiyemiyoruz yani. Yanlış yere bakıyon, tureng'e gir, "resim çekmek" ya da "take a picture" de bakam n'oluyo. Burda ükelalığı ben yaparım bi kere. Sen otur oturduğun yerde. Burada resmin tamamına bakarsak anlaşabiliriz sanırım... Orobilir janim. Fotoğraf çekmek mi, resim yapmak mı? Bilmem ama bunlara ne demeli.. (Fotoğraf gibi resimler) "photorealistic pictures" diye arat daha neler bulacaksın. Özellikle su damlalı resimlere bitiyorum ben. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Der ki evropa .okunu dosdoğru yiyemiyoruz yani. Yanlış yere bakıyon, tureng'e gir, "resim çekmek" ya da "take a picture" de bakam n'oluyo. Burda ükelalığı ben yaparım bi kere. Sen otur oturduğun yerde. Orobilir janim. "photorealistic pictures" diye arat daha neler bulacaksın. Özellikle su damlalı resimlere bitiyorum ben. Senden ükelası yok abi, rahat ol yane. :p Yorum bağlantısı
Murat Dere 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Senden ükelası yok abi, rahat ol yane. :p O kadar! 1 Yorum bağlantısı
Behram Doygun 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 (düzenlendi) Yanlış = Doğru Slm = Selam duruyo = duruyor kunlanmak = kullanmak herkes = herkes olucak = olacak belirte bilirmek = belirtebilmek istiorum = istiyorum deneye bilmek = deneyebilmek tuaf = tuhaf * Doğruluğundan emin olamadığınız veya doğrusunu öğrenmek istediğiniz kelimelerin kontrolü için http://www.tdkterim.gov.tr/ internet adresini kullanabilirsiniz. Mehmet abi herkes=herkes burada yanlış hangisi? 17 Eylül 2013 tarihinde Behram Doygun tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Mehmet abi herkes=herkes burada yanlış hangisi? Yanlış yazmışım kelimeyi yaa Yaa aslında hata yapmamışım... Şimdi düzeltmek isteyince anladım sebebini.. Bu kelime o kadar çok yanlış yazılmış ki, düzeltmeye yetişememiş, foruma talimat vermişiz.. sonu z ile yazılan bu kelimeyi herkes şekline forum otomatik olarak çeviriyor.. deneme... herkes 2 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 (düzenlendi) herkesDeneme 1-2.İnatla yazmak isterseniz Herke-z yazın. Bu arada baş harfi büyük yazdığım halde onuda küçülttü. 17 Eylül 2013 tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 (düzenlendi) Evet, düzeltiyormuş, yazarken düzeltmiyor, gönderdikten sonra düzeltiyor. 20 Eylül 2013 tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aydın Sert 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 (düzenlendi) Peki biz patates yazmak istersek patatez mi olacak Edit: Olmadı 20 Eylül 2013 tarihinde Aydın Sert tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 (düzenlendi) Peki biz patates yazmak istersek patatez mi olacak Edit: Olmadı sıkıntı "s" harfinde değil, "herkes" kelimesinde,,, şu an da olduğu gibi, herke z yazdım herkes yaptı 20 Eylül 2013 tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Karşılığı olmaz olur mu? Şıpıdak denir galericilerce:) Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 (düzenlendi) herkes Anaa harbiden herkes, herkes oldu ya la 20 Eylül 2013 tarihinde Oğuzhan Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Muayyer mi muhayyer mi hangisi doğrudur sayın abilerim ? TDK Derki: muhayyer sıfat eskimiş Arapça mu¬ayyer 1. sıfat Sağlamlığı ve kullanılabilirliği açısından önerilen, beğenilmediğinde geri verilebilecek olan (eşya vb.) 2. isim, müzik Türk müziğinde bir makam Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 BElki bir çok krizi geçiriyor, olamaz mı Yorum bağlantısı
Murat Dere 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Onu halletik de, "boğazlarım aarıyo" ne? Hatta bazıları "bellerim ağrıyo" da diyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts