İçeriğe Yönlendir

Yanlış Yazılan Kelimeler

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Murat Dere

Fotoğraf çekilir, resim yapılır.

Çok yanlış sayılmaz. Ressamların alınganlığından doğmuş sanırım. :) Bu kavramı (fotoğraf/fotoğrafçılık) biz bulmadık, dışarıdan geldi. O halde dışarıdaki kullanımına bakalım: İngilizce'de "take a photo" ne kadar doğruysa "take a picture" da o kadar doğrudur. Biz resim çekeriz de yaparız da. Ama fotoğrafı sadece çekeriz. Ha bir de beğeniriz bazen. ;) Resmi beğendiğimiz de olur tabii. :p Dolayısıyla dediğin olay öyle değil Mahmut'çuğum. Bilmem olayın resmini çekebildim mi canım? :crazy:

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Çok yanlış sayılmaz. Ressamların alınganlığından doğmuş sanırım. :) Bu kavramı (fotoğraf/fotoğrafçılık) biz bulmadık, dışarıdan geldi. O halde dışarıdaki kullanımına bakalım: İngilizce'de "take a photo" ne kadar doğruysa "take a picture" da o kadar doğrudur. Biz resim çekeriz de yaparız da. Ama fotoğrafı sadece çekeriz. Ha bir de beğeniriz bazen. ;) Resmi beğendiğimiz de olur tabii. :p Dolayısıyla dediğin olay öyle değil Mahmut'çuğum. Bilmem olayın resmini çekebildim mi canım? :crazy:

Tdk der ki; "resim çekmek" bulunamadı. :p

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Burada resmin tamamına bakarsak anlaşabiliriz sanırım...   :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tdk bu olayda pes edip, ikisini de geçerli kıldı diye biliyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Fotoğraf çekmek mi, resim yapmak mı? Bilmem ama bunlara ne demeli.. :shok: (Fotoğraf gibi resimler) 

X8G1sXn.jpg?1

g8nnMS5.jpg?1

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fotoğraf çekmek mi, resim yapmak mı? Bilmem ama bunlara ne demeli.. :shok: (Fotoğraf gibi resimler) 

Bunları fotoğrafla ilgili bölüme taşımalı... :)

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Tdk der ki; "resim çekmek" bulunamadı. :p

Der ki evropa .okunu dosdoğru yiyemiyoruz yani. :p Yanlış yere bakıyon, tureng'e gir, "resim çekmek" ya da "take a picture" de bakam n'oluyo. Burda ükelalığı ben yaparım bi kere. Sen otur oturduğun yerde. :punish::crazy:

Burada resmin tamamına bakarsak anlaşabiliriz sanırım...   :D

Orobilir janim. ;)

X8G1sXn.jpg?1

g8nnMS5.jpg?1

"photorealistic pictures" diye arat daha neler bulacaksın. Özellikle su damlalı resimlere bitiyorum ben. :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Der ki evropa .okunu dosdoğru yiyemiyoruz yani. :p Yanlış yere bakıyon, tureng'e gir, "resim çekmek" ya da "take a picture" de bakam n'oluyo. Burda ükelalığı ben yaparım bi kere. Sen otur oturduğun yerde. :punish::crazy:

Orobilir janim. ;)

"photorealistic pictures" diye arat daha neler bulacaksın. Özellikle su damlalı resimlere bitiyorum ben. :)

Senden ükelası yok abi, rahat ol yane. :p :p

Yorum bağlantısı
Behram Doygun
(düzenlendi)

Yanlış = Doğru

Slm = Selam

duruyo = duruyor

kunlanmak = kullanmak

herkes = herkes

olucak = olacak

belirte bilirmek = belirtebilmek

istiorum = istiyorum

deneye bilmek = deneyebilmek

tuaf = tuhaf

* Doğruluğundan emin olamadığınız veya doğrusunu öğrenmek istediğiniz kelimelerin kontrolü için http://www.tdkterim.gov.tr/ internet adresini kullanabilirsiniz.

Mehmet abi herkes=herkes burada yanlış hangisi? tarihinde Behram Doygun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet abi herkes=herkes burada yanlış hangisi?

Yanlış yazmışım kelimeyi yaa :D

Yaa aslında hata yapmamışım... 

Şimdi düzeltmek isteyince anladım sebebini.. 

Bu kelime o kadar çok yanlış yazılmış ki, düzeltmeye yetişememiş, foruma talimat vermişiz.. sonu z ile yazılan bu kelimeyi herkes şekline forum otomatik olarak çeviriyor.. 

deneme... herkes

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

herkes
Deneme 1-2.
İnatla yazmak isterseniz Herke-z yazın. :p
Bu arada baş harfi büyük yazdığım halde onuda küçülttü. :)

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
(düzenlendi)

Evet, düzeltiyormuş, yazarken düzeltmiyor, gönderdikten sonra düzeltiyor.

tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
(düzenlendi)

Peki biz patates yazmak istersek patatez mi olacak :D

Edit: Olmadı :biggrin:

tarihinde Aydın Sert tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş
(düzenlendi)

Peki biz patates yazmak istersek patatez mi olacak :D

Edit: Olmadı :biggrin:

sıkıntı "s" harfinde değil, "herkes" kelimesinde,,,

şu an da olduğu gibi, herke z yazdım herkes yaptı :nea:

tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Karşılığı olmaz olur mu? Şıpıdak denir galericilerce:)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir
(düzenlendi)

herkes 

Anaa harbiden herkes, herkes oldu ya la :D

tarihinde Oğuzhan Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sani Gerşon

Muayyer mi muhayyer mi hangisi doğrudur sayın abilerim ?

TDK Derki:

muhayyer

sıfat eskimiş Arapça mu¬ayyer 1. sıfat Sağlamlığı ve kullanılabilirliği açısından önerilen, beğenilmediğinde geri verilebilecek olan (eşya vb.) 2. isim, müzik Türk müziğinde bir makam

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Onu halletik de, "boğazlarım aarıyo" ne? Hatta bazıları "bellerim ağrıyo" da diyor. :shok:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...