İçeriğe Yönlendir

Denge

Muharrem Ersin Başaran

Recommended Posts

Muharrem Ersin Başaran

Diğer sesleri kestikçe yeni sesler gün ışığına çıkıyor.

Şimdi arabanın önünden tak tak diye ses gelmeye başladı.

bugün olmaya başladı.

Akşamdı kanala çektim baktım.

Z rotlarına baktım sorun yok.

Arkadaki,ortadaki ,öndeki eksozlara baktım sorun yok.

Dedim fren boruları vuruyor oda değil.

Sonra arkadaşın biri kanala girdi altından baktı ,ben ileri geri gittim fren yapıp salladım arabayı

sonra baktım ki ondeki viraj denge demiri (sanırım, aracın bi tekerinden diğerine uzanan demir bir boru )olan eğimli demir arabanın kasasının hareketi ile aşağı yukarı yapıyor ve oradan ses geliyor.

Taktığım nokta şu oradaki fren borusuna vuruyor.

Tahminimide söyleyeyim fikir verin ustalarım.

Bence helezonlar çökmüş arabanın önü düşmüş o da araca vuruyor.

helezon bulmadım parçacılarda önlere takoz attırabilirmiyim kaldırmak için...

Arabada 195*60*14 lastikler vardı.Dün onları 185*65*14 lastikle değiştim acaba bundanmı ?

Fikirleriniz nedir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Viraj demiri bağlantı burçları sağlam mı? Alçaltılmış araçta bile kasaya kadar vurmaması lazım?

Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran
Viraj demiri bağlantı burçları sağlam mı? Alçaltılmış araçta bile kasaya kadar vurmaması lazım?

Burçlar dediğiniz yerler last,klerim, oluyor.

Araba alçaltılmadıda yay artık eskimiş kendisi basmış gören usta önü düşmüş diyordu zaten.

Viraj demiri yukarıdaki fren borusuna değiyor.

demiri aşağı yukarı kaldırdığımda arana iyi esniyor ama tak tak diye ses çıkarıyor.

Lastikler eski olabilir...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Viraj demirinin bağlantı yerinde burçlar vardır, yerinde gözükse de kopmuş olaiblir.

Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran
Viraj demirinin bağlantı yerinde burçlar vardır, yerinde gözükse de kopmuş olaiblir.

Kusura bakmayın bazı terimleri tam olarak bilmiyorum.

burç dediğiniz lastikmi demir yuvamı anlayamadım.

Aşağıda resim eklemeye çalışıyorum eğer bu ise sipariş vericem.

Helezonlarla birlikte.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bunlar da burçtur, ancak viraj demirinin en ucundaki bağlantı parçası bunlar değildir., viraj demirinin görünmeyen üst taraftan kırılmasına da rastlanır. Bu bilgiler ışığında bir defa daha kontrol edin.

Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran
bunlar da burçtur, ancak viraj demirinin en ucundaki bağlantı parçası bunlar değildir., viraj demirinin görünmeyen üst taraftan kırılmasına da rastlanır. Bu bilgiler ışığında bir defa daha kontrol edin.

Evet yarın tekrar kontrol edicem.

üstten kırılmamış onu biliyorum çünkü demir bütündü.

ve ses o lastiklere yakın kısımlardan geliyordu...

yarın tekrar güzel bir şekilde kontrol edeyim aracı bu şekilde bir süre kullanmam gerekiyor tavsiyeniz varmıdır.

yani başka yerleri bozarmı bu arıza.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ne şekilde olmuş ise fren hortumuna değiyor ise, fren hortumunu delmesi muhtemeldir.

Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran
Ne şekilde olmuş ise fren hortumuna değiyor ise, fren hortumunu delmesi muhtemeldir.

Bende bundan korkuyorum işte.

en kısa zamanda yaptırmam lazım.

Yarın parça bulabiisem yaptırırm.

ilginiz için teşekkürler.

Birde bir soru daha sormak istiyorum.

Eğer parça bulamazsam aracı az da olsa kaldırmak için önlere takoz atılabilirmi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Viraj demiri kaynaklı tarif ettiğiniz gibi bir hadisede ehil teknisyen incelemesi ile, tahminim, suspansiyona takoz koydurmaktan daha ucuza ve çabuk olarak tamir edileceği yönündedir.

Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran

Çağlar bey ilginiz için teşekkürler.

Bugün Bezin istasyonundaki kanala girdim.

Altına eğilip gün ışığında dikkatlice bakınca ,Fren borusunun yukarıda takılması gereken plastik parçadan kurtulduğunu gördüm.

arabanın altını sürtmüştüm bir aralar o boru yerinden çıkmış. Zedelenme yok ileri doğru çekip yerine taktım ses kesildi.

Yinede gittim tamirciye baktırdım,Viraj denge çubuğuna,lastiklerine sorun yok çok şükür...

Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran
fren borusu mu sarkmış :) , geçmiş olsun.

Aynen öyle Çağlar bey .

Fren borusu yukarıda takılması gereken plastik olan yerinden çıkmış aşağıda olduğu içinde viraj denge demiri her hareketinde vuruyor ona.

Allahtan ford düşebileceğini düşünmüş borunun o kıkmını plastikle kalın olarak kaplamış.

Fren sistemini delmedik yani.

Zedeleme ve eğilmede yok.

Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran
Gecmis olsun.

saolun teşekkür. Ederim.

Sorunlarımı ve çözdüğümüz şekli elimden geldiğince burada paylaşıyorum sorunları yaşayan arkadaşlarada belki bu şekilde çözenilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...