Guest Sefer Uzan 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 gecen gun arabmı yıkarken sinek pislikleri cıkmayınca süngerin yesil yeri ile onları ovaladım.maalesef kotu sonuc araba kuruyunca cıktı. ovaladıgım yerlerde beyazlaşma olmus.arac aytozu gri. pasta ve cila siparişi verdim.. biraz pasta ceksem duzelirmi acaba. acil cevap bekliyorum cok canım sıkkın nasıl düsünemedim bunu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 Kızmayın ama.. evet halt etmişsiniz... Pastayı da aynı şekilde uygularsanız, bu sefer arabayı boyacıdan başkası kurtaramaz.. Pastayı kendiniz uygulamayın bence... Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 gecen gun arabmı yıkarken sinek pislikleri cıkmayınca süngerin yesil yeri ile onları ovaladım.maalesef kotu sonuc araba kuruyunca cıktı. ovaladıgım yerlerde beyazlaşma olmus.arac aytozu gri. pasta ve cila siparişi verdim.. biraz pasta ceksem duzelirmi acaba. acil cevap bekliyorum cok canım sıkkın nasıl düsünemedim bunu. Geçmiş olsun. Sinek küçük ama mide bulandırır derler. İnşallah düzelir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 Proesyonel araç koruma yapan bir yerler bulun, Çizik macunu ve parlatma işlemi gerekebilir, ama sonuç ilk günki gibi olmaz. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 bence en yakın bi boyacıya gidin bi fikir alın derim ben o size gördükten sonra daha net bi bilgi verecektir emin olun Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 bence en yakın bi boyacıya gidin bi fikir alın derim ben o size gördükten sonra daha net bi bilgi verecektir emin olun Boyayalım diyecekler. Ya da böyle bin... Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 Her boyacıya gitmeyin zira iş yapayım derken çiş yapabilirler dikkat edin. Yorum bağlantısı
Engin Özarı 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 Araç metalik boya ise, koruyucu vernik tabakasına kum zımpara uygulaması yapıp . tabaka mikronunundan almışsınınız. kasko dahilinde, servise danışın. Kaskodan yaptırıp zararın neresinden dönerseniz kardır. Akrilik boya ise biraz daha şanslısınız. Lokal boya ile kurtarabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 forumda bir arkadaşımız var o parlatıcı koruyucu işlemleriyle ugraşıyor.aratın formda.onun tecrubesinden faydalanın derim.daha detaylı bilgi verecektir.geçmiş olsun ayrıca. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 Kızmayın ama.. evet halt etmişsiniz... Pastayı da aynı şekilde uygularsanız, bu sefer arabayı boyacıdan başkası kurtaramaz.. Pastayı kendiniz uygulamayın bence... +26 Doğru söze ne hacet, bundan sonra bir uygulama yapmayın, kaskonuz var ise yetkili servise başvurun en iyi ihtimal lokal boya ile kurtulursunuz. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 4 Mayıs 2010 Paylaş 4 Mayıs 2010 (düzenlendi) sinek pisliği çıktı mı bari:) bende eski aracımdaki kurumuş yaklaşık 5cm çapındaki kuş pisliğini çıkarmak için bez ve camsil ile baya bi uğraşmıştım. sonuçta çıkmıştı ancak boyaya da biraz zarar vermişti. artık kuş pisliklerini ıslatıyorum bir süre bekledikten sonra siliyorum. 4 Mayıs 2010 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 4 Mayıs 2010 Paylaş 4 Mayıs 2010 Kuş ve Sinek pisliği biraz sabır ister, eninde sonunda yumuşayıp çıkıyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen 4 Mayıs 2010 Paylaş 4 Mayıs 2010 Kuş ve Sinek pisliği biraz sabır ister, eninde sonunda yumuşayıp çıkıyor. +1 Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 4 Mayıs 2010 Paylaş 4 Mayıs 2010 Büyük ihtimalle vernik katmanını süngerin yeşilinin üstüne almışsınız. Yanlış pasta uygulaması da aynı sonucu verir. En iyisi bir boyacıya gitmek ama o hatalar boyanmadan düzelmeyebilir. Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 4 Mayıs 2010 Paylaş 4 Mayıs 2010 (düzenlendi) Geçmiş olsun. Yazık olmuş. Bile bile lades demişsiniz. Bulaşık süngeri ile araba mı yıkanır hiç? Foto olmadan birsey söylemek zor ama. Çiziklere tırnak takılıyorsa ve yoğunluğu az ise belki rötuş+zımpara+orta polish kurtarabilir. Ama sanayide uğraşırlar mı bilmem. Çok yoğun ve yine tırnak takılıyorsa düzeltmek için boyadan başka çare yok gibi. Ancak tırnak takılmıyorsa orta-sert bir polish derdinize derman olur. Menzerna 203s ve PO 302. Meguiar's 105 veya Ultimate Compound işinizi görür. Yalnız, bu işte deneyimli olmak ve mutlaka makine ile uygulamak gerekir. Şu video hangi tipte çiziklerin boyasız düzeltildiğine örnek teşkil edecektir. Youtube'a şirketten erişemiyorum. Youtube'da ingilizce olarak daha bir çok video bulabilirsiniz. Saygılarımla, 4 Mayıs 2010 tarihinde Yavuz G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Sefer Uzan 4 Mayıs 2010 Paylaş 4 Mayıs 2010 (düzenlendi) çok teşekkür ederim önerinizi yaptım boyacıya gitttim. boyacı ince pasta ile biraz ovunca çizikler gitti normal haline geldi. sonuc belli olmaz dedi. zamanla ne olur bilemem dedi. su an için sonuc iyi. bu arada boya ustası arkadas servislerde çalışan boyacıların cok da iyi usta olmadıklarını söyledi. iyi usta kendi dukkanını kendi açar ve işini kendi buyutur dedi. sizce bu doğru mu? 4 Mayıs 2010 tarihinde Sefer Uzan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 4 Mayıs 2010 Paylaş 4 Mayıs 2010 çok teşekkür ederim önerinizi yaptım boyacıya gitttim. boyacı ince pasta ile biraz ovunca çizikler gitti normal haline geldi. sonuc belli olmaz dedi. zamanla ne olur bilemem dedi. su an için sonuc iyi. bu arada boya ustası arkadas servislerde çalışan boyacıların cok da iyi usta olmadıklarını söyledi. iyi usta kendi dukkanını kendi açar ve işini kendi buyutur dedi. sizce bu doğru mu? Servis politikası mıdır, yoksa boyacının ustalığından mıdır bilemem ama. Lokal boya ve rötuş konusuna servisler hiç yanaşmıyor. 10 cm lik metal görünen derin çizik için kapıyı komple boyamayı önerdiler arkadaşıma. Sanayide çift kat ( önce usta ince fırça ile çiziği astarla doldurmuş. Üç gün sonra rötuş ile dolgu yapmış.) rötuşlanarak. Üç gün rötuş boyasının da kurumasını bekleyip, zımpara ve polishle mükemmel onardı. Ben bile bütün gelişimini bilmeme rağmen çiziği bulamıyorum. Servise kalsa boyalı araç sahibi olacaktı arkadaşım. Bu yüzden lokal boya ile kurtulacağını düşündüğünüz işleri sanayiye danışmakta fayda var. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Misafir 4 Mayıs 2010 Paylaş 4 Mayıs 2010 Servis politikası mıdır, yoksa boyacının ustalığından mıdır bilemem ama. Lokal boya ve rötuş konusuna servisler hiç yanaşmıyor. 10 cm lik metal görünen derin çizik için kapıyı komple boyamayı önerdiler arkadaşıma. Sanayide çift kat ( önce usta ince fırça ile çiziği astarla doldurmuş. Üç gün sonra rötuş ile dolgu yapmış.) rötuşlanarak. Üç gün rötuş boyasının da kurumasını bekleyip, zımpara ve polishle mükemmel onardı. Ben bile bütün gelişimini bilmeme rağmen çiziği bulamıyorum. Servise kalsa boyalı araç sahibi olacaktı arkadaşım. Bu yüzden lokal boya ile kurtulacağını düşündüğünüz işleri sanayiye danışmakta fayda var. Saygılarımla, servisler hep büyük lokma yemek için galiba büyük oynuyorlar para getirecek iş yaratmaya can atıyorlar.onlarca yazı okudum içinden çıkardıgım sonuç budur.bir çok servisteki de usta degil kalfa derecesindeki işçidirler.prosedür verilmiş eline bunun dışına çıkamıyorlar.buda servis agını lekeliyor ve sanayi de iyi usta aranıyor.iyi usta dükkanını kendi açar buna katılıyorum.bazı servisler ise sadece müşteri memnuniyeti güdüyorlar ve kaliteli ustalara sahiptirler.bunun sayısıda çok degil. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Mayıs 2010 Paylaş 5 Mayıs 2010 çok teşekkür ederim önerinizi yaptım boyacıya gitttim. boyacı ince pasta ile biraz ovunca çizikler gitti normal haline geldi. sonuc belli olmaz dedi. zamanla ne olur bilemem dedi. su an için sonuc iyi. bu arada boya ustası arkadas servislerde çalışan boyacıların cok da iyi usta olmadıklarını söyledi. iyi usta kendi dukkanını kendi açar ve işini kendi buyutur dedi. sizce bu doğru mu? Geçmiş olsun... Boyacı demek, sanatkar demektir.. Sanat sahibi birisini de 600-800 lira gibi paralarla çalıştıramazsınız.. Servisler bunu yapmaya çalışıyor... Bu sebeple usta barındıramıyor bünyesinde.. İyi Usta serviste 600-800 liralara çalışmaya devam ediyorsa, muhtemelen dükkan açıp tezgah kuracak maddi imkanı olmadığındandır.. Yaşar, Sinan, Erdal niye ayrıldı sanıyorsunuz... Sebep sadece bu... Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş 17 Ocak 2011 Paylaş 17 Ocak 2011 gecen gun arabmı yıkarken sinek pislikleri cıkmayınca süngerin yesil yeri ile onları ovaladım.maalesef kotu sonuc araba kuruyunca cıktı. ovaladıgım yerlerde beyazlaşma olmus.arac aytozu gri. pasta ve cila siparişi verdim.. biraz pasta ceksem duzelirmi acaba. acil cevap bekliyorum cok canım sıkkın nasıl düsünemedim bunu. bu işler böyle ardarda oluyor ya.. yazını okuduğumda yaşadığım bir olay aklıma geldi.anlatmadan yatamıcam:) şirket aracını soğuk ve karlı kış günü üsküdarda kaza yaptım ve araç pert oldu ama bana birşey olmadı pejo-partneer ertesi gün başka bir iş vardı ve acildi ama aracı kullanmayı bırak ehliyetimi emniyete teslim edip daha araç kullanmak istemiyordum o derece yani. şirketin başka bir aracı vardı opel meriva bununla çıkmam gerekyordu ama yemin ederim başıma birşey geleceğini biliyordum ve araçla yola çıktım şirketten sadece 500 mt uzaklıkta bir belediye otobüsüne çarptım:) çok şükür pert olmadı ama çok üzüldüm:)) Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 (düzenlendi) Bence bu sorun arabanın renginden de kaynaklı..Bende de ay tozu grisi var çabuk deforme oluyor... 18 Ocak 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Cıbır 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 Vatandaş evinin dışını boyatıyor o anda boyacıda altta duran arabaya boya damlatıyor ama bayağı fazla damlıyor.Ev sahibide yaşlı amca ayıp oldu adama diyor ve Scotch-Brite ile arabayı komple siliyor boyayı çıkartamadığı yerlerede iyice bastırmış.Vatandaş sabah işe gitmek için arabanın yanına bir geliyor araba berbat ne ise amca masrafı çekerim diyor serviste araca pasta cila atmışlar biraz olsun adama dönmüş araba... Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 19 Ocak 2011 Paylaş 19 Ocak 2011 bir sabah aracımın yanına gittiğimde sağ tarafının boydan boya kireçle boyandığını gördüm aracımı alalı daha 1 olmuş uykulu gözlerim bir anda açılıverdi ve boya yapan evin sahibiyle bir güzel tartıştık... arabayı alıp yıkamaya götürdüm ben dahil olmak üzere 3 kişi arabayı temizledik ama yaklaşık olarka 2 saatten fazla bir zaman aldı ama sağ taraf esikisi gibi parlamıyor artık... piskopat hasta kişilikli servet düşmanı insalar aramızda... çok geçmiş olsun ama hallolmasına sevindim... Yorum bağlantısı
Serkan Armahan 19 Ocak 2011 Paylaş 19 Ocak 2011 gecen gun arabmı yıkarken sinek pislikleri cıkmayınca süngerin yesil yeri ile onları ovaladım.maalesef kotu sonuc araba kuruyunca cıktı. ovaladıgım yerlerde beyazlaşma olmus.arac aytozu gri. pasta ve cila siparişi verdim.. biraz pasta ceksem duzelirmi acaba. acil cevap bekliyorum cok canım sıkkın nasıl düsünemedim bunu. Benzer bir olay dün benmde başıma geldi, plaka çerçevesini iptal ettikten sonra plakayı yapıştırıp sabit şekilde kuruması için kagıt bant çekmiştim. Aynı gün yagmur yagdı ve bant kalitesiz olduğu için kendiliginden çıktı, ama yapışkan kısım çıkmamış. Kir toz topladı ve beyaz arabanın üzerinde siyah bulanık lekeler bıraktı. Yaklaşık bir saat tırnakla ve bezle çıkartmaya çalıştım. Olmadı. Hava soguk dedim sıcak su indirdim onunla denedim, bu seferde iyice dagıldı yapışkanlar. En sonunda akşam geç saatte aklıma geldi, zippo gazını kaptıgım gibi indim aşağı, o soguk havada tamamını temizlemek 15 saniye sürdü. Boya ne durumda şuan bilmiyorum gece tam göremedim ama aklınızda olsun, bu tür sorunlarda gaz olmadan hiç ugraşmayın. Yorum bağlantısı
Bilgin Aksoy 19 Ocak 2011 Paylaş 19 Ocak 2011 Tabi bu işler eski iş yerinizde oluyor değil mi? +1903 Yorum bağlantısı
Recommended Posts