Bülent Üstüntepe 7 Mayıs 2010 Paylaş 7 Mayıs 2010 Herkese Merhaba, 2008 Focus Titantium aracımın sürücü koltuğundan kasislerden ve çukurlardan geçince "çıt çıt" sesini duyuyorum. Bişeyler sallanıyorda biryerlere vuruyor gibi. Daha önce bu gibi bir sorunla karşılaşan var mı? Sürücü koltuğu elektrikli baktım kablolar sağlam duruyor. Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı 7 Mayıs 2010 Paylaş 7 Mayıs 2010 Bu ses bende de var benim aracımda trend modeli ama henüz servise soramadım yani yolda virajlarda bendede sanki komple koltuk tıkırdıyor gibi geldi bana.. Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 8 Mayıs 2010 Paylaş 8 Mayıs 2010 Koltuk ile ilgili benimde sorunlarım var. Aracımın koltuğunda boşluk var ve ileri geri oynuyor . Sanki yuvaları laçkalaşmış gibi. Bu sorun nedeni ile koltuğun altına çok eğilip baktım. Muhtemel koltuk ses sorunları, arka yolcu ayaklarına hava veren uyduruk plastik bir parça var. Zaman zaman ordan ses geliyor, koltuk altından sallanan bir kablo var ( Emniyet kemeri gergi düzeneği ile ilişkili galiba) bazen de o ses yapıyor. Bu iki parçayı bir elden geçirin bakalım. Yorum bağlantısı
Arda Akbay 8 Mayıs 2010 Paylaş 8 Mayıs 2010 bende de var koltuk gıcırdaması aracı götürmüştüm yetkili servise 3 gün sonra yapılmamış bir halde geri aldım Yorum bağlantısı
Bülent Üstüntepe 10 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2010 Ben aracı bu nedenden oturu garantısı var ıken Otokoc tasdelene goturdumç Onlarda bostancı sanayı sıtesınde anlasmalı koltukcuları oldugunu aracı oraya gondereceklerını soyledıler. Ama tahmın edecegınız gıbı degısen bısey yok aynen tkırı tıkır gıdıyoruz Yorum bağlantısı
Engin Özarı 10 Mayıs 2010 Paylaş 10 Mayıs 2010 Pardon yanlış anlamayın kaç kilosunuz?Yada eğecek kadar bişeyler yükledinizmi koltuğa?2010 araca bunların haricinde nasıl bir eğiklik olacak?herkeste var bu sorun.. Connectlerin, Koltuk ray kızaklarını, benim çalıştığım firma üretiyor. Malzemesi ise. 1,6 mm ERD 4936 kalite sac malzeme, Ford speğinde. koltuk kızağının deforme olabilmesi için, 560 kg lik kuvvete dikey olarak parçanın " z " ekseninde dayanım sağlaması gerekiyor. Biz su şartları karşılayarak üretim yapıyoruz. Parça testde 1200 kg yükte ancak 0,5 mm "z " yönünde deformasyona uğramaya başlıyor. Bu da bir insanın arac hareket halinde iken, oluşan fren veya kaza esnasındaki ani darbe kuvvetinin 3 katına denk bir oran. Yorum bağlantısı
Yusuf Celebi 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 aynı sıkıntı bendede var ve adamların serviste verdikleri tek cavap esneme payı bırakılıyormuş.bunu diyen ford genel müdürlükten bir bayan. Yorum bağlantısı
Kaan Yasin 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 arkadaşlar foruma yeni katıldım ilk olarak herkese merhaba...2010 1.6 tdci focus aracımda da var bu sorun ama sanki koltuk kayıyormuşcasına gibi bir ses.tıkırtı yani özellikle dönüşlerde kasislerde ve inip binerken tıkırtı geliyo.ya ne bilim 1.6 109 beygir olmasa alınacak araba değil ama nebilim genede seviyorum .kapıları açtırıp ses yalıtımı yaptırdım arka koltuk ve bagajada ama halaaa sesler duyuyorum..takmamak lazım ama 47bin verince takmamak olmuyo.zaten tamirci gibi oldum artık tüm sorunlara bi çözüm üretebiliyorum tabi forum sağolsun Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 arkadaşlar foruma yeni katıldım ilk olarak herkese merhaba...2010 1.6 tdci focus aracımda da var bu sorun ama sanki koltuk kayıyormuşcasına gibi bir ses.tıkırtı yani özellikle dönüşlerde kasislerde ve inip binerken tıkırtı geliyo.ya ne bilim 1.6 109 beygir olmasa alınacak araba değil ama nebilim genede seviyorum .kapıları açtırıp ses yalıtımı yaptırdım arka koltuk ve bagajada ama halaaa sesler duyuyorum..takmamak lazım ama 47bin verince takmamak olmuyo.zaten tamirci gibi oldum artık tüm sorunlara bi çözüm üretebiliyorum tabi forum sağolsun Bu ford.. hepimizi usta yaptı Yorum bağlantısı
Volkan Tekince 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 Herkese Merhaba,2008 Focus Titantium aracımın sürücü koltuğundan kasislerden ve çukurlardan geçince "çıt çıt" sesini duyuyorum. Bişeyler sallanıyorda biryerlere vuruyor gibi. Daha önce bu gibi bir sorunla karşılaşan var mı? Sürücü koltuğu elektrikli baktım kablolar sağlam duruyor. Merhabalar, Aynı sorun benim aracımda da var. ( 2009 TDCI Titanium HB 16000 KM ) Dün Otokoc Istinye'ye götürdüm kapı fitillerini tinerle silip pudra sürdüler. 2 ay faydası olur dediler tabii su gelmezse.Anlayacağınız 2 ay aracı yıkatmamak lazım o da imkansız. Koltuk bağlantı noktalarına ve bagaja da sprey sıktılar. Bu kapı ve koltuk gıcırtısı Ford'un doğasında var dediler + deri koltuğun ekstra sesi varmış. O yüzden siz de benim gibi açın müziği duymayın sesleri... Yorum bağlantısı
Bülent Üstüntepe 21 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2010 Merhabalar,Aynı sorun benim aracımda da var. ( 2009 TDCI Titanium HB 16000 KM ) Dün Otokoc Istinye'ye götürdüm kapı fitillerini tinerle silip pudra sürdüler. 2 ay faydası olur dediler tabii su gelmezse.Anlayacağınız 2 ay aracı yıkatmamak lazım o da imkansız. Koltuk bağlantı noktalarına ve bagaja da sprey sıktılar. Bu kapı ve koltuk gıcırtısı Ford'un doğasında var dediler + deri koltuğun ekstra sesi varmış. O yüzden siz de benim gibi açın müziği duymayın sesleri... Koltugu duymayalim diye komple kulaklardan olacagiz bu gidisle... Yorum bağlantısı
Arda Akbay 23 Mayıs 2010 Paylaş 23 Mayıs 2010 gıcırtı sesi için sürücü koltuğunu serviste yağladılar şimdilik bir sorun yok. Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan 23 Ağustos 2010 Paylaş 23 Ağustos 2010 Merhaba, aracımı temmuzda aldım 3 gün öncesine kadar normaldi, tatile alanyaya geldim ve yolda giderken ses gelmeye başladı, koltuk ayarını değiştirdim dedim bugün gene başladı inanılmaz rahatsız ediyor bende Ankaraya dönünce servise götüreceğim serviste düzelten oldu mu? yada başka cözüm üreten? Yorum bağlantısı
Eray Başman 4 Eylül 2010 Paylaş 4 Eylül 2010 2010 Titanium Focus'um var. Benzer bir sorunla ben de uğraşıyorum. Hem İzmit hem de Bolu servisi gördü. Genel yaklaşım yoooo hocam biz ses duymuyoruz şeklinde Gece yolculuklarında otobanda insanı çok rahatsız ediyor. Koltuk sesi gibi düşündüm başta ama Vazelin ile kapılar silinince baya bir süre kesilmişti. Şimdi 1-2 gündür yine başladı. Sadece sağ arka kapıydı sol ön kapı da eklendi artık. 2007 focus'um da hiç böyle sesler yoktu. Artık servisle muhattap olmaktan bıktım. Kendim sürmeyi düşünüyorum vazelini. Hem kesin olarak sorunu çözmüyorlar. Hem zaman kaybı. Hem de basit bir sorun gibi görüyorlar. Umarım bu kadar kişi de bu sorun varsa Ford bunları okur ve bir şeyler yapar. Yorum bağlantısı
Hakan Görgülü 9 Eylül 2010 Paylaş 9 Eylül 2010 ayne sorun bendede vardı kendim giderdim.bağlantı yerindeki civatayı değiştirdim onun dişleri yalama olmuş civata yuvaya girip çıkıyomuş. inip binierken yada virajlarda gacur gucur ses geliyodu.şimdi kesti yapmıyo. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Eylül 2010 Paylaş 9 Eylül 2010 Kapı lastiklerine vazelin sürünce sesi keser, toz toplayınca ses başlar, olmayan kapıda da başlar. Lastikleri ılık su ile iyice silin, kurusun, sonra 3 ayda bir bebe pudrası sürün. Yorum bağlantısı
Emre Doğan 11 Eylül 2010 Paylaş 11 Eylül 2010 (düzenlendi) Koltuk ile ilgili benimde sorunlarım var. Aracımın koltuğunda boşluk var ve ileri geri oynuyor . Sanki yuvaları laçkalaşmış gibi. Bu sorun nedeni ile koltuğun altına çok eğilip baktım. Muhtemel koltuk ses sorunları, arka yolcu ayaklarına hava veren uyduruk plastik bir parça var. Zaman zaman ordan ses geliyor, koltuk altından sallanan bir kablo var ( Emniyet kemeri gergi düzeneği ile ilişkili galiba) bazen de o ses yapıyor. Bu iki parçayı bir elden geçirin bakalım. Sürücü koltuğunun altındaki kablolar emniyet kemeri ve yan hava yastıklarıyla ilgili diye biliyorum, rastgele kurcalamak tehlikeli olabilir. En azından akü kutup başlarından birisini söküp öyle işlem yapmak daha doğru olur. Edit: Yazım hatası. 11 Eylül 2010 tarihinde Emre Do?an tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan 21 Ekim 2010 Paylaş 21 Ekim 2010 Yaklaşık 3 hafta önce Ankara Tan otoya gittim, sağolsun oradaki usta ilgilendi, koltuğun içine pul atmış iyice sıkıştırmış, yalnız koltuk sert geldi bana 3 haftadır ses yoktu, bu sabah kabus fredi olarak geri döndü)), ayrıca ustanın dediği kapılardan ses olayı mevcut kapı içleri boş hepsini detaylı anlattı,o yüzden kapılardan ses gelmesi bir nebze normal kalıyor, şu sese bakcam yine servis yolları göründü... Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 21 Ekim 2010 Paylaş 21 Ekim 2010 Koltuklardaki bel şişirme mekanizmalarından geliyor bu gıcırtılar, Servisten değişim isteyince değiştiriyorlar. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 21 Ekim 2010 Paylaş 21 Ekim 2010 Bizim aracın sürücü koltuğu sırt bölgesinde de tıkırtı sesi geliyor. Bu konudan anladığım kronik bir sorun bu... Yorum bağlantısı
Koray Koru 21 Ekim 2010 Paylaş 21 Ekim 2010 Bu konuyu görünce sevinmedim değil, yalnız değilmişim Ön koltuklarda bende de gıcırtı mevcut, özellikle aracın hızlanma ve yavaşlamasında belirgin oluyor, frene bastığım zaman gıcırdayarak duruyorum. Yolcu tarafına oturulduğunda orda başlıyor. Cumartesi Çetaş da 15bin bakıma gireceğim, inşallah ilgilenecek birilerini bulabilirim yoksa herkes gibi kendi bulduğumu sürerek gidermeye çalışacağım Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 21 Ekim 2010 Paylaş 21 Ekim 2010 Bu konuyu görünce sevinmedim değil, yalnız değilmişim Ön koltuklarda bende de gıcırtı mevcut, özellikle aracın hızlanma ve yavaşlamasında belirgin oluyor, frene bastığım zaman gıcırdayarak duruyorum. Yolcu tarafına oturulduğunda orda başlıyor. Cumartesi Çetaş da 15bin bakıma gireceğim, inşallah ilgilenecek birilerini bulabilirim yoksa herkes gibi kendi bulduğumu sürerek gidermeye çalışacağım Rahman Bey'i bulun elektirik teknisyeni, forumdan olduğunuzu da eklerseniz ilgi gösterirler. Trimci Umut Bey var seslerle ilgili sorunlara bakacak olan ama yakalayıp peşini bırakmayın. Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Bu konuyu görünce sevinmedim değil, yalnız değilmişim Ön koltuklarda bende de gıcırtı mevcut, özellikle aracın hızlanma ve yavaşlamasında belirgin oluyor, frene bastığım zaman gıcırdayarak duruyorum. Yolcu tarafına oturulduğunda orda başlıyor. Cumartesi Çetaş da 15bin bakıma gireceğim, inşallah ilgilenecek birilerini bulabilirim yoksa herkes gibi kendi bulduğumu sürerek gidermeye çalışacağım siz nasıl bir yöntem buldunuz? Yorum bağlantısı
Bünyamin Mehan 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Aynı şekilde kullandığım 2010 focus da sürücü koltuğundan kasılma şeklınde sesler gelmeye başladı. 45000 bakımını yaptıralı 1 hafta olmadı ama daha büyük sorun çıkmaması için gene göstereceğim. Biraz ağır olmamında etkisi var helhalde ( 125 kg ). Ani kalkış ve frenlemelerde tahminimce raydan ses geliyor. Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan 24 Ekim 2010 Paylaş 24 Ekim 2010 Aynı şekilde kullandığım 2010 focus da sürücü koltuğundan kasılma şeklınde sesler gelmeye başladı. 45000 bakımını yaptıralı 1 hafta olmadı ama daha büyük sorun çıkmaması için gene göstereceğim. Biraz ağır olmamında etkisi var helhalde ( 125 kg ). Ani kalkış ve frenlemelerde tahminimce raydan ses geliyor. bende 0,1 tonum gecen sınıfı daha küçük bir araca biniyordum yol olarakda daha uzun ve daha hor kullanmama rağmen böyle bir şey olmadı, şaka bir yana kilo ile alakalı bir şey olmaması gerek, bir şey var ama ne bende bilmiyorum... Yorum bağlantısı
Recommended Posts