Bünyamin Mehan 24 Ekim 2010 Paylaş 24 Ekim 2010 bende 0,1 tonum gecen sınıfı daha küçük bir araca biniyordum yol olarakda daha uzun ve daha hor kullanmama rağmen böyle bir şey olmadı, şaka bir yana kilo ile alakalı bir şey olmaması gerek, bir şey var ama ne bende bilmiyorum... İmalat hatası olduğunu düşünüyorum. Herhalde forumu takip eden birkaç yetkili vardır. Zira abim 135 kg civarı, passat la 180000 km ye yakın yol yaptı Ama dikkat ettim onun koltukta tık yok. Bu arada bu kiloyu nasıl vereceğim bilmiyorum. saygılar Yorum bağlantısı
Enis Arıcı 25 Ekim 2010 Paylaş 25 Ekim 2010 benim araçımdada ses vardı koltugun altındaki yayların tutan plastiği çatlamıs yenisiyle degiştirmem gerekiyor bende kısa cözum olarak yayları cıkarttırdım :lol: simdi yenisini alacağım umarım pahalı birsey değildir. Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 Konuyu tekrar hortlatmak gibi olacak ama 1-2 aydır bu koltuk gıcırtısı fena halde sinirimi bozmaya başladı özellikle keskin virajlarda koltuktaki ağırlık merkezinin yer değiştirmesi ile köyde ninemin yaylı kanepelerine oturup kalkarken çıkan sese benzer bir ses çıkartıyor. ayrıca bir süre sonra koltuk ayarının bozulduğunu farkediyorum özellikle beşik hareketi arkaya doğru gidiyor. bu tabiki birden olmuyor zamanla ayar bozuluyor. 3-4 günde bir koltuğu tekrar ayarlamak zorunda kalıyorum. tüm yazılanları okudum anladığım kadarı ile genel bir sorun. peki çözmek için ne yapmak gerekiyor? Ankarada bu işi çözebilecek bir yer yada usta bilen varsa lütfen yardımcı olsun yoksa koltuk hakkında pekte iyi şeyler düşünmemeye başladım. Yorum bağlantısı
Sinan Sevimli 21 Kasım 2011 Paylaş 21 Kasım 2011 Arkadaşlar bende de aynı tıkırtıkar vardı sinir bozucuydu.frenleme esnasında viraj dönerken falan geliyordu.Altına üstüne baktım gevşek hiç bir yer göremedim.Bi tane WD-40 aldım ray mekanizmasına boydan boya sıktım.elektrik motoru dahil uyguladım..sonuç süper 1 senedir tık yok.bence deneyin.. Yorum bağlantısı
Ayhan Köse 21 Kasım 2011 Paylaş 21 Kasım 2011 Alın bendende o kadar, elektrikli sürücü koltuğunu kaldırmak istediğimde sol kısımdan kalkmaya başlıyo, sol kalktıktan sonra sağ kısım kalkıyo, gıcırtı sesi de cabası. Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 22 Kasım 2011 Paylaş 22 Kasım 2011 Koltukla ilgili çok şükür bir problemim yok, ancak bozuk yollarda aracın içindeki plastiklerden gelen sesler çok moral bozucu malesef ve sanırım bu plastik seslerinin bir çözümü de yok Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 22 Kasım 2011 Paylaş 22 Kasım 2011 Takırtılar, gıcırtılar ve her türlü ses için çözüm var. Ford'a bu kaskları standart donanımına eklemesi için teklif yapılmalı bencede ) 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Varişler 24 Kasım 2011 Paylaş 24 Kasım 2011 Koltuk gıcırdamasını ben en sonunda bugün çözdüm bursada servis anlaşmalı olduğu döşemecinin adresini verdi kendim götürdüm aracı benim özellikle ön yolcu koltuğu gıcırdıyordu ustayla bindik ve sorunu buldu koltuğun oturduğumuz yerinin altı metal sacla kaplı ve kızağın mekanizmasına bağlanıyor. Bu bağlantılarda metal illa esniyor demekki bu metal saca sürttükçe gıcırtı yapıyor usta koltuğun alt kısmını söktü bu saçın üzerini süete benzer bi kumaşla bağlantıya denk gelen yerini kapladı ve monte etti tekrar test ettik aynı yolda sesten eser yok. Eğer koltuğun altını net şekilde foto çekebilirsem yükleyebilirim siteye yapılırken aklıma gelmedi. Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 24 Kasım 2011 Paylaş 24 Kasım 2011 Koltuk gıcırdamasını ben en sonunda bugün çözdüm bursada servis anlaşmalı olduğu döşemecinin adresini verdi kendim götürdüm aracı benim özellikle ön yolcu koltuğu gıcırdıyordu ustayla bindik ve sorunu buldu koltuğun oturduğumuz yerinin altı metal sacla kaplı ve kızağın mekanizmasına bağlanıyor. Bu bağlantılarda metal illa esniyor demekki bu metal saca sürttükçe gıcırtı yapıyor usta koltuğun alt kısmını söktü bu saçın üzerini süete benzer bi kumaşla bağlantıya denk gelen yerini kapladı ve monte etti tekrar test ettik aynı yolda sesten eser yok. Eğer koltuğun altını net şekilde foto çekebilirsem yükleyebilirim siteye yapılırken aklıma gelmedi. Resimleyebilirseniz memnun oluruz. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Kasım 2011 Paylaş 24 Kasım 2011 Koltuk gıcırdamasını ben en sonunda bugün çözdüm bursada servis anlaşmalı olduğu döşemecinin adresini verdi kendim götürdüm aracı benim özellikle ön yolcu koltuğu gıcırdıyordu ustayla bindik ve sorunu buldu koltuğun oturduğumuz yerinin altı metal sacla kaplı ve kızağın mekanizmasına bağlanıyor. Bu bağlantılarda metal illa esniyor demekki bu metal saca sürttükçe gıcırtı yapıyor usta koltuğun alt kısmını söktü bu saçın üzerini süete benzer bi kumaşla bağlantıya denk gelen yerini kapladı ve monte etti tekrar test ettik aynı yolda sesten eser yok. Eğer koltuğun altını net şekilde foto çekebilirsem yükleyebilirim siteye yapılırken aklıma gelmedi. Eğer bu sessizlik devam ederse, size yardımcı olan usta çok hayır duası alacaktır. Şu ana kadar kronik olan bu problemin nedeni bile anlaşılamamışken, siz sorunu gidermiş bulunuyorsunuz. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Gökhan Varişler 2 Aralık 2011 Paylaş 2 Aralık 2011 (düzenlendi) Çok ters bir yer net bir resim çekemedim fakat fikir verebilir sizde koltuğun altına baktığınız vakit daha net anlayabilirsiniz Görünen gri metal koltuğun ray mekanizmasına bağlı koltuğa altını destekleyen metal bir parça koltuğun alt yüzeyide sacla kaplı koltuğa yük binince aracın sallantısıyla bu iki metal birbirine temas edip gıcırtı çıkartıyor ustada koltuğun sac yüzeyine güderi benzeri bir kumaş yapıştırdı bu iki metalin temasını kesti. Zaten yaparkende gördüm temas eden yerler iz yapmış birbirine. Bu arada sessizlik hala devam ediyor evren bey 1 haftayı geçti yapalı çok kişi oturup kalktı yolcu koltuğuna gıcırtı yok hatta yolcu koltuğunun sesi kesilince farkettim sürücü koltuğundada hafifte olsa gıcırtı var aynı işlemi bu sefer kendim yapıcam sürücü koltuğuna. 2 Aralık 2011 tarihinde Gökhan Varişler tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Çok ters bir yer net bir resim çekemedim fakat fikir verebilir sizde koltuğun altına baktığınız vakit daha net anlayabilirsiniz Görünen gri metal koltuğun ray mekanizmasına bağlı koltuğa altını destekleyen metal bir parça koltuğun alt yüzeyide sacla kaplı koltuğa yük binince aracın sallantısıyla bu iki metal birbirine temas edip gıcırtı çıkartıyor ustada koltuğun sac yüzeyine güderi benzeri bir kumaş yapıştırdı bu iki metalin temasını kesti. Zaten yaparkende gördüm temas eden yerler iz yapmış birbirine. Bu arada sessizlik hala devam ediyor evren bey 1 haftayı geçti yapalı çok kişi oturup kalktı yolcu koltuğuna gıcırtı yok hatta yolcu koltuğunun sesi kesilince farkettim sürücü koltuğundada hafifte olsa gıcırtı var aynı işlemi bu sefer kendim yapıcam sürücü koltuğuna. yaparken foto çekmeyi unutmayın lütfen. çünkü b gibi şeyler anlatımla pek ifade edilemiyor. Yorum bağlantısı
Bertan Akın 8 Ocak 2012 Paylaş 8 Ocak 2012 aynı sorun benım aracımda vardı ford focus 2010 model titanyum tdci araba daha 24.000km arabayı duz zemınde kaldırken gelıyor fren yaparken gelıyor ılk surucu koltugunda vardı sonra yan koltuktada yapmaya basladı canıma tak ettı hus husu gıttım servıse sıra aldık usta geldı ustanın soyledıgı bu yınemı aynı sorun ne oldu usta dedım bu focusların genelı böyle her ay 1-2 arac gelıyor bu sıkıntıdan bazılarını yapıyoruz bazıları olmuyor garantıden koltukları degıstıyoruz dedı aldı ıcerı koltukları sıktı yagladı falan sımdık cıt ses yok ıns. gelmez cook moral bozucu sıfır araba yapıyor bunu Yorum bağlantısı
Recommended Posts