Levent Altuntaş 8 Mayıs 2010 Paylaş 8 Mayıs 2010 sevgili ford severler arabayı aldığımdan beri (6 ay) alarmı çalıştıramamıştım.çift kilitleme yapıyor ama sinyaller yanmıyordu ve sensörlere dokunca veya kapıyı açınca alarm çalmıyordu. bende çalışmıyor deyip elektrikçime bu konuyu açmamıştım. ama bugun motor kaputu açık iken ön farın üstünde bulunan kaput sensörüne bir iki kere bastım elimle ve birden arabanın alarmı bir iki kere öttü.(arka çamurluk içinde bulunan) sonraka merkezi kilide komuta edemedim. sağ kapıdan anahtar ile açıp kapatınca düzeldi. fark ettim ki anahtarla (ki hep kumanda ile kapatım açardım) şöför kapısından merkezi kilit komuta etmiyor sadece şöfor kapısı kilitleniyor. içeri girdim kola bastım sadece şönör kapısı kilitlendi. ama yan koltuktan yapınca merkez ikilit çalıştı. sanırım benim sürücü tarafı kilit bozuk komuta etmiyor. bu parça eğer diğerlerine sinyal iletmiyorsa acaba alarmda ondan dolayı mi çalışmıyor? kilidin siparişini veric em tabi ama elektrikcime yardımcı olmak için bu alarmın beyni nerededir arabada? sitede bir arkadaşımız şemasını verdi ama yeri neresidir? sizde çift kilitleme yaptığı halde (sadece kumanda veya sağ kapıdan) alarm niçin devreye girmiyor? bu arkada merzifonda bulunan 10 mondeo sahibini bir araya getirip toplu fotoğraf çektireceğiz foruma koymak için. hepinize saygılar... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Mayıs 2010 Paylaş 8 Mayıs 2010 http://www.otoclubturkiye.com/forum/Kilit-ve-s...ue-t186297.html Kaput anahtarını tetikleyince, servis moduna geçmişsiniz, 20 saniye sonra kendisi düzelir, normal. 1. kumandaya 2 defa basınca çift kilit yapar 2. ancak herhangi bir yerde sorun var ise, sinyaller yanmaz, yani çift kilit yapmaz ve iç sensör devreye girmez. 3. Aracınızda bir yerde sorun var, soruna en yakın yeri tespit için üstteki k-linkteki kontrolü yapın, boşa meblağ harcamayın. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mayıs 2010 Paylaş 10 Mayıs 2010 (düzenlendi) birde sizin elinizle dokundugunuz,kaput siviç lerine bi bakın,birazcık saga dogru sıkılaştırıp deneyin,belkide bu kadar basittir, denemede fayda var. siviçler gevşek oldugunda çift kilitleme yapmıyor. 10 Mayıs 2010 tarihinde S tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Levent Altuntaş 10 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2010 çağlar abi şimdi dediğini yaptım, test modunda tüm kapılar, arka ve ön kaputu açıp kapatım dediğin korna sesi ve 4 lü sinyaller yandı. bu arada benim aracım çift kilitleme yapıyor sorun alarm ve 4 lük sinyaller devreye girmiyordu. ancak testen sonra değişen bir şey yok yine çift kilitleme yapıyor ama alarm ve 4 lü lambalar yanmıyor. anladığım kadarı ile switch ler sağlam ama bir şey öğrendim anahtarla sağ kapı kapanıp açılıyor (4 kapıya da hükmediyor) ama sürücü kapısı sadece kendini kilitliyor. sence sorun bumu? sürücü kapısı kilidi galiba ana merkez ve o bozuk? hafta sonu bir açtırayım bakayım ne çıkacak? varmı bu konuda daha önce sorun yaşayan veya fiyat bilen. saygılar Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 şoför kapı kilidinde problem var Aynı sıkıntı bende var söför tarafından arabayı ilk aldığımda hepsini kumanda edebiliyordum şimdi ise sadece o kapıyı kontrol ediyor. Sağ kapıdan ise hepsi kumanda ediliyor. Ustalara gittim(2-3 farklı ustaya) hepsi kapı motorunun bozuk olduğunu söylediler hatta içini açtık ama tamiri yapılamadı. Bende ayrıca şöyle bir sıkıntıda var yardımcı olacak arkadaşlara şimididen teşekkür edrim. Araba sıcakta kaldığında kapaıları açmak için kumandanın düğmesine basıyorum.Alarm açacakgibi ses yapıyor yani algılıyor ama kapıkar açılmıyor sebebi ne olabilir acaba Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 (düzenlendi) Aynı sıkıntı bende var söför tarafından arabayı ilk aldığımda hepsini kumanda edebiliyordum şimdi ise sadece o kapıyı kontrol ediyor. Sağ kapıdan ise hepsi kumanda ediliyor. Ustalara gittim(2-3 farklı ustaya) hepsi kapı motorunun bozuk olduğunu söylediler hatta içini açtık ama tamiri yapılamadı. Bende ayrıca şöyle bir sıkıntıda var yardımcı olacak arkadaşlara şimididen teşekkür edrim. Araba sıcakta kaldığında kapaıları açmak için kumandanın düğmesine basıyorum.Alarm açacakgibi ses yapıyor yani algılıyor ama kapıkar açılmıyor sebebi ne olabilir acaba şöför kapı motoru bence bozuk olmamalı diye düşünüyorum eger anahtarı takıpta açtıgınızda kapıları açıyor ise motor çalışıyor demektir.sadece kumanda gözü algılamıyor olabilir.sıcak havalarda radyo frekans sinyalleri veya infrared sinyalleri en temiz rahat şekilde ulaşır transmit yapınca dügmeye basınca yani sinyal kesiklige ugramaz,yagışlı ve soguk havada tam saglıklı çalışmaz.kumanda pili zayıflamış olabilir buda ihtimal.ama sag kapıda normal çalışıyor ise ihtimal dışı diyelim.infrared göz arızalı olabilir yada odagından kaymışta olabilir.çünki infrared göz 5mm lik led yapısındadır.onun önünün açık olması gerekir.ve önünde mercek tarzı toplayıcı ara birim vardır.bunları aracın kumandasının infrared göz ile kumanda edildigini varsayarak yazdım.rf sinyali ile olsa sag sol kapı ayrımı olmaz.sadece kapı kumandası kutusundan kapıyı açtıracak sinyal ulaşmıyo demektir.buda kapı motoru ile ilişkili degildir .dedigim gibi anahtarla açıldıgında kapı açılıyor ise diger kapılarıda açıyorsa motor sorunsuzdur.kumanda tertibatında sorun oldugu aşikardır.buda infrared li alıcı ise sadece infrared göz arızası demektir.rf li ise kapıyı açtıracak sinyal gitmiyor demektir.şuda olabilir,infrared algılayıcının baglı oldugu kumanda kutusundada sorun olabilir bunuda göz ardı etmemeli. 18 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yıldıray Başer 15 Ağustos 2011 Paylaş 15 Ağustos 2011 aynı sorun bendede var cift kilit yapıyor ama 4lü lambalar yanmıyor. bende dedilerini yapıcam. Bu sorunu bende yaşadım bir iç kilitçiye gidip şöför tarafındaki iç kiliti tamir ettirin. yenisi sanırım 277 lira civarında.. ha bu arada sadece içindeki switchleri değiştiren bir ustaya gidin eğer isterseniz şaşmazda bir usta var ankarada kilidi yeni gibi yapıyor perçinleri çürütüp açıyor ve tekrar perçinliyor sıfır gibi yapıyor. isteyen şaşmazda ismail usta var tam olarak adresini bilmiyorum ama iç kilitçi ismail ustanın yerini hemen herkes biliyor ordan bulabilirsiniz işinin ehli bir adam.. kilidin yenisi gibi olmuş hali 100 liraya mal oluyor işçilikler dahil bilginize ama sorunlar çözülüyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts