Sadi Altan 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 2009 model 1.6 mondeo tıtanıum aracımın kliması üfleme son konumda, derece en alt low konumunda şehirler arası ( ankara-kırıkkale arası ) 200 km gidip geldim. Arkada oturanlar klima açıkmı kapalımı anlamadılar. tanoto'ya götürdüm, kontrol ettiler " mondeolarda soğutma ancak bu kadar oluyor" diyerek geri gönderdiler. ford otosan'a yazdım. didem hanım isminde müşteri temsilcisi bayan arayarak servisle görüştüğünü ve oğutmanın bu sınıftaki diğer mondeolarda da böyle olduğunu bir problem olmadığını öğrendiğini bana bildirdi. ben aracı bir gün sonra ankara başer ford servisine götürdüm. 8 aylık mondeonun klima gazı 120 gr eksik çıktı. tamamladılar ama hala soğutma bana göre çok yetersiz. (aracımda herhangi bir kaza-darbede yoktur. ) ne yapmam gerekiyor. bu arada polen filtremde orjinal ve yeni. tüm club üyelerine selam eder kazasız günler dilerim.sadi altan Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Mayıs 2010 Paylaş 13 Mayıs 2010 Arabanın durduğu yerde içine termometre koyup 5 dereceye düşürüp düşüremediğini kontrol etmişlerdi Otokoç' un servisinde...Belki böyle bir standartları vardır... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mayıs 2010 Paylaş 13 Mayıs 2010 Mondeoyu alınca klimacıya gitmiştim ben... Klimacı klimayı çalıştırdı. elinde bir cihazla ızgaralardan gelen havanın ısısını ölçtü.. Biri hariç hepsi de Sıfır dereceydi.. Böyle bir test yapıldı mı. ? Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 13 Mayıs 2010 Paylaş 13 Mayıs 2010 üzerindeki klima kompresörü belki arızalı olabilir yada hatalı sonuçta belirli bir bar basınç sağlaması gerek belki bunu sağlıyamıyacağı bir kaçak söz konusu olabilir. Garanti bitmeden servise değiştirtmeye çalışmak gerek diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mayıs 2010 Paylaş 13 Mayıs 2010 Gerçekten tüm olay bu şekilde mi oldu :S BMIS te kafayı yemiş olmalı. Nadir kontroller hariç, bu böyle-şöyle*normal denmez. Belgeli ispat zorunludur. Klima çalıştırılır, üfleyen hava sıcaklığı ölçümü yapılır ve kitap ile karşılaştırlır, talep var ise müşteriye de bu ölçüm değerleri gösterilir. Sıcak danışman masasından kalktım, arabaya oturdum, ohh içi soğumuş, normalmiş, bi de radyo açayım 5 dak. dinleyeyim denmez, müşteriye ayıp oluyor, sonra neden araç satamıyoruz derler (binek Ford) 1 Yorum bağlantısı
Sadi Altan 13 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2010 Mondeoyu alınca klimacıya gitmiştim ben... Klimacı klimayı çalıştırdı. elinde bir cihazla ızgaralardan gelen havanın ısısını ölçtü.. Biri hariç hepsi de Sıfır dereceydi.. Böyle bir test yapıldı mı. ? hayır. böyle bir test yapılmadı. sadece arabanın içine klimayı çalıştırıp bir derec koyup havalandırma ızgarısına taktılar. 9 derece çıktı. bu soğutma yeterli dediler. bu arada araba bir saat ford servisinin içinde gölgede idi. dışarıda bu soğutma hiç bir fayda sağlamıyor. 25-35 derece arasında. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Mayıs 2010 Paylaş 13 Mayıs 2010 Normalde soğutması güzel. Test aracı yok mu o bayilerde karşılaştırın. Yorum bağlantısı
Sadi Altan 13 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2010 Normalde soğutması güzel. Test aracı yok mu o bayilerde karşılaştırın. test aracı görmedim. ama yarın ankaradan istanbula gidip kartaldaki ford otosan'a uğrayıp orada bir test yaptırıp; eğer ikna olmazsam ve adam gibi bir muamele görmezsem aracın üzerine "ford aldığım için pişmanım" yazıp showroom'larının önüne bırakacağım. kralı gelse kaldıramaz. bakalım bir de böyle deneyeceğim. 15 gündür yazmadığım, şikayet etmediğim yer kalmadı...bir de şunu hatırlatıyım. ben 40 yaşındayım. yaklaşık 15 senedir bindiğim bütün araçlar klimalıydı. hiç böyle bir rezalet görmedim... :lol2: 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Mayıs 2010 Paylaş 13 Mayıs 2010 Tatlı sert mi olmak lazım bilmiyorum ama test aracı yada showroomda olan bir araçla kıyaslansa iyi olur sanki :lol2: Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 Mondeoyu alınca klimacıya gitmiştim ben... Klimacı klimayı çalıştırdı. elinde bir cihazla ızgaralardan gelen havanın ısısını ölçtü.. Biri hariç hepsi de Sıfır dereceydi.. Böyle bir test yapıldı mı. ? Sıfır mı Mehmet Bey bir yanlışlık olmasın? Klima en soğuk modda dahi 12 derece civarında hava üfler diye biliyorum. 0 derece adamı öldürür mazallah Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 Sıfır mı Mehmet Bey bir yanlışlık olmasın? Klima en soğuk modda dahi 12 derece civarında hava üfler diye biliyorum. 0 derece adamı öldürür mazallah Benimkide 0 derece civarı üflüyordu servisteki kontrollerde Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 Klima 0-2 derece arası üflemesi gerekiyor,eğer daha fazla ise sorun var demektir.Hele ki 9 derece üflüyorsa o araç soğumaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 Sıfır mı Mehmet Bey bir yanlışlık olmasın? Klima en soğuk modda dahi 12 derece civarında hava üfler diye biliyorum. 0 derece adamı öldürür mazallah Evet gözlerimle gördüm... Otomatik moddan çıkarıyorlar ve en soğuk konuma alıp ölçüyorlar.. Direksiyonun solundaki hariç, hepsi sıfır derece üflüyordu.. Soldaki 3-4 derece idi galiba... Onun sıcak (3-4 derece) üflemesinin sebebi de muhtemelen kanalın bir yerden sıcak hava çekmesidir.. Yorum bağlantısı
Sadi Altan 18 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2010 Evet gözlerimle gördüm... :lol:Otomatik moddan çıkarıyorlar ve en soğuk konuma alıp ölçüyorlar.. Direksiyonun solundaki hariç, hepsi sıfır derece üflüyordu.. Soldaki 3-4 derece idi galiba... Onun sıcak (3-4 derece) üflemesinin sebebi de muhtemelen kanalın bir yerden sıcak hava çekmesidir.. arkadaşlar; nereden ölçerlerse ölçsünler 9 derece civarı. haftasonu istanbuldaydım. kartal anadolu otoyolu üzerindeki ford otosanda müşteri hizmetleri müdürü gülten hanımla görüşüp problemi ona ilettim. 26 mayıs ta iç anadolu bölgesi müdürü hakan bey ankarada olacak. onada durumu anlatın dedi. bu arada benim belirlediğim bir yetkili serviste ( FORD BAŞER ) aracın klima sistemi tekrar kontrolden geçecek. verdikleri rahatsızlıktan dolayı TANOTO adına da özür dilediler. şimdi yetkili servisin beni davet etmesini bekliyorum. gelişmeleri size de aktaracağım. istanbula gidene kadar ( hava sıcaklığı 23-28 derece arasında olmasına rağmen ) klimayı hiç kapatmadım. soğutma derece kademesi low konumunda, üfleme hızı ise ( yedi çizgiden oluşan kısım ) hep 4-5 de durdu. ancak klimalı araç deniliyordu. bazen 1-2 çizgi seviyesine getirdiğimde soğutma tamamen bitiyor. sıfır derece soğutma olsa 5 saatlik yolculukta araçtan buz tutmuş olarak inerdik. inşallah hakan bey durumu çözecek....hepinize ilginizden ve verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. selamlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 9 derece üfleme ile ısrarla 50 dereceye çıkmak isteyen arabayı soğutmak bence mümkün değil... Çözdürmelisiniz bu sorunu... Yorum bağlantısı
Sadi Altan 18 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2010 9 derece üfleme ile ısrarla 50 dereceye çıkmak isteyen arabayı soğutmak bence mümkün değil... Çözdürmelisiniz bu sorunu... abi istanbulda ford otosana kadar gitmişim. "beyefendi aracınızı içeri aldırtıp bir kontrol yapalım" diyen yok. hala aracın soğutmasının normal olup oladığını bana soruyorlar. ben normal bir soğutma olsa size niye geleyim. sorunu çözecek kişi ben değilim. ama elimden de birşey gelmiyor. almanyaya bile şikayet ettim. size verdiğimiz rahatsızlıktan ( servisin klima gazını kontrol etmemesini söylüyor ) dolayı onların adına biz özür diliyoruz. polen filtrenizi ücretsiz değiştirelim dediler. ben de 20-30 tl civarında birşey. ben kendim değiştiririm dedim. bana bizden sizi mutlu olarak buradan çıkmak için ne yapmamızı veya ne istediğinizi açıkça söylermisiniz diye sordular. ben de kendilerine herhangi birşey istememin terbiyesizlik olacağını, ford olarak sizin uygun bir yol bulup bana önermenizi rica ederim diyerek oradan ayrıldım. anlayacağınız otosan'da bile birşey yapma girişimi yok. ben otosan olsam aracı içeri alır, eğer sorun var ise ( ben anlamıyorum çünkü hiç böyle bir soğutma görmedim. ve daha önce hiç ford kullanmadım. belkide hepsi böyle. belkide benim ford mondeodan biraz daha fazla beklentilerim var... ) klima sistemini baştan aşağı yeniler sorunsuz olarak oradan gönderirdim. Bu arada orda konuları konuşurken aracımda zenon far takılı olduğunu ve bunu da benden önceki sahibinin ORDU FORD ALTAŞ' ta taktırdığını söyledim. otosan; yetkili servislerinin araçlara zenon far takma kabiliyet ve yetkisinin olmadığını ve onaylamadıklarını söylüyor. ben LPGtakmaya yetkileri varmı diye sordum. bunuda kabul etmiyorlar. Ama ankara gibi bir yerde yetkili servis duvarına çarşaf çarşaf ilan asarak bizleri çekip LPG takıyor. bunu söylediğimde bizim yapacak birşeyimiz yok diyorlar. Lpg sistemi ford markası adı altında takmıyorlardır diyorlar. Yani tanoto yetkili servis içinde başka bir isim ve şirket adı altında lpg takıyormuş ford araçlara. böyle oluncada otosan birşey söyleyemiyormuş. Otosan sadece tanoto kısmından sorumluymuş. Ciddiyetsizliğe bakın. Adam gitsin iki dükkan ilerde hangi isimle takarsa taksın. ben arabama lpg takan kimi bilrim. Tabiki tanotoyu...bunlar danışıklı dövüş gibi geldi bana. bu konuyla ilgilide bilgi ve önerisi olan varsa bildirirse ve tanotoya bunun hesabını soracak yardımlarınızı da bekliyorum... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 Lpg ve xenon takanın sorunları kendilerini ilgilendirsin boşverin... Bırakın takan istediğini taksın... Klima sorunun sadece sizin arcınıza özgü olduğunu tahmin ediyorum.. Sizden başkasından duymadım bu sorunu... Bu sebeple, üstlerine gidin.. Ne gerekiyorsa yapsınlar ve Sıfır dereceyi görün... Yorum bağlantısı
Sadi Altan 24 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2010 Lpg ve xenon takanın sorunları kendilerini ilgilendirsin boşverin... Bırakın takan istediğini taksın... Klima sorunun sadece sizin arcınıza özgü olduğunu tahmin ediyorum.. Sizden başkasından duymadım bu sorunu... Bu sebeple, üstlerine gidin.. Ne gerekiyorsa yapsınlar ve Sıfır dereceyi görün... abi; bugün servise gittim. servistekiler gayet kibar şekilde karşıladı ve ellerinden gelen, yapılması gereken herşeyi yaptılar. Klima gazı kontrol edildi. normal ve yeterli seviyede. polen filtresi değişti. derece ile yapılan kontrolde peteklerden çıkan soğutma derecesi en iyi olarak 6,5 derece görüldü. ben yeterli görmeyince serviste bulunan bir focus araca aynı işlem yapıldı. focus'ta 5,5 derece gördük. daha sonra servis genel müdürünün 2.0 dizel mondeosunda ölçüm yapıldı. 6,5 derece gördük. serviste bulunan benim arabanın aynısı başka bir mondeoda ölçüm yaptık. ondada 6,1 oldu ve daha fazla soğutma olmadı. servis müdürü ve klima sorumlusu arkadaşın ortak kanaatleri bu seviyenin normal olduğu şeklindedir. Manuel klimalarda, otomatik digital klimalara göre 1-2 derece daha iyi soğutma oluyor. anlayacağınız 0 derece test yaptığımız hiç bir arabada göremedik. ben de servis müdürüne ilgisinden dolayı teşekkür ederek oradan ayrıldım. Bilgilerinize; Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mayıs 2010 Paylaş 24 Mayıs 2010 abi; bugün servise gittim. servistekiler gayet kibar şekilde karşıladı ve ellerinden gelen, yapılması gereken herşeyi yaptılar. Klima gazı kontrol edildi. normal ve yeterli seviyede. polen filtresi değişti. derece ile yapılan kontrolde peteklerden çıkan soğutma derecesi en iyi olarak 6,5 derece görüldü. ben yeterli görmeyince serviste bulunan bir focus araca aynı işlem yapıldı. focus'ta 5,5 derece gördük. daha sonra servis genel müdürünün 2.0 dizel mondeosunda ölçüm yapıldı. 6,5 derece gördük. serviste bulunan benim arabanın aynısı başka bir mondeoda ölçüm yaptık. ondada 6,1 oldu ve daha fazla soğutma olmadı. servis müdürü ve klima sorumlusu arkadaşın ortak kanaatleri bu seviyenin normal olduğu şeklindedir. Manuel klimalarda, otomatik digital klimalara göre 1-2 derece daha iyi soğutma oluyor. anlayacağınız 0 derece test yaptığımız hiç bir arabada göremedik. ben de servis müdürüne ilgisinden dolayı teşekkür ederek oradan ayrıldım. Bilgilerinize; Benimki de otomatik ama... Ben gözlerimle gördüm... Yeniler de bu farklı demekki... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mayıs 2010 Paylaş 24 Mayıs 2010 Emisyon düşürme çalışmaları klimaya da sıçradı demek ki. Yorum bağlantısı
Sadi Altan 24 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2010 Benimki de otomatik ama... Ben gözlerimle gördüm... Yeniler de bu farklı demekki... abi; eğer servise bir yolun düştüğünde klima soğutma derecesini ölçtürüp 0-5 derece arası bir değer var ise servisten yazılı olarak bir belge alırsanız ve bana faxlama yada mail atma durumu olursa çok sevinirim. buradaki servis 3-4 derecenin altında klima kompresörü kendini kapatır diyor. Ben sizin notunuza istinaden bir arkadaş ölçmüş 0 derece görmüş dedim. sıfır derece üfleme olursa eğer klima ve petek sistemi donar ve hiç üfleme olmaz diye bir cevap verdiler. Klima sistemi camın önünde kırmızı bilye gibi duran sensörden ısı algılaması yapıp ona göre soğutma yapıyormuş zaten. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mayıs 2010 Paylaş 24 Mayıs 2010 abi; eğer servise bir yolun düştüğünde klima soğutma derecesini ölçtürüp 0-5 derece arası bir değer var ise servisten yazılı olarak bir belge alırsanız ve bana faxlama yada mail atma durumu olursa çok sevinirim. buradaki servis 3-4 derecenin altında klima kompresörü kendini kapatır diyor. Ben sizin notunuza istinaden bir arkadaş ölçmüş 0 derece görmüş dedim. sıfır derece üfleme olursa eğer klima ve petek sistemi donar ve hiç üfleme olmaz diye bir cevap verdiler. Klima sistemi camın önünde kırmızı bilye gibi duran sensörden ısı algılaması yapıp ona göre soğutma yapıyormuş zaten. Valla servise gitmiyorum hiç.. Dijital bir cihazla kendim ölçebilirim... Klimacıda ölçtürdüm ben... Gayet elektronik ve bu iş için kullanılan bir cihazdı.. Gazı köklemediğim sürece de devre dışı kalmıyor benimki.. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 24 Mayıs 2010 Paylaş 24 Mayıs 2010 Üflemeyi sonuna kadar açmak önemli değil. 2 konumunda 5'C hava geliyorsa 4 konumunda 10'C ye çıkabilir. Evaparatörden yani içindem klima gazı geçen soğutucu radyatör geçen tüm havayı aniden soğutamaz. Hava akışı hızlı olduğundan bir kısmı tam soğuyamadan geçer. Klima sisteminde 2 tane radyatör var. Biri havanın ısısını alarak havayı soğutur, diğeri alınmış olan ısıyı atar. Motor nekadar düşük devirdeyse klima kompresörü okadar düşük devirde çalışıp klima sistemimin sıcaklığı düşer ve verimi artar. Arabayı 4000 devirde kullanarak 2000 devirdeki klima performansını alamassınız. Eğer Mondeo'ların soğutması iyi değilse camlara 1 numara film yaptırın ve klimayı 2. veya 3. seviyeye açarak arada arac içi hava çevrimini açın. Dışardan gelen hava 35 derece ise ve bu 20 dereceye kadar düşürülebiliyorsa içerden gelen 20 derece hava 10 derecelere kadar düşürülerek kabin içine yollanır. Yorum bağlantısı
Sadi Altan 28 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 28 Mayıs 2010 Bir soru; 0 derece için klimanın -2 derece gibi bi rakamdan göndermesi gerekmez mi ızgaranın oraya gelene kadar kanallardan vs ısınmadan 0'a ulaşsın.-2 derecede de donma olmaz mı? Bir de Sadi Bey klima kaçak kontrolü testi diye bişey varmış yapıldımı? ertuğrul bey; böyle bir kontrol yapılmadı. ama servise gittiğimde bir sorayım. sadece oradaki 2 mondeo ve 1 focus aracın klima açık ve son derecede çalışırken verdiği en alt derece olarak; benimkinde ve diğer mondeolarda 6,5 derece, focusta 5,5 derece görüldü. bununda yeterli olduğu söylendi. bir mondeo sahibi serviste aracının soğutmasını ölçtürüp "0-5 derece arası" bir değer görüyorsa bana da durumu bildirsin. ben de ona göre benim arabamda bir problem var diyebileyim. bu şartlar altında hiçbirşey söyleme hakkım olmadığını düşünüyorum. sitenin kurallarına uygunmudur bilemiyorum ama eğer 6,5 dereceden alt bir değer gören ölçen var ise servisten de onay alabileceksen beni ararsa çok memnun olacağım. saygılarımla; 0542 280 77 87 yada 0538 321 17 71 sadi altan Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 29 Mayıs 2010 Paylaş 29 Mayıs 2010 ford fiesta aracımda klima dış peteği kirlendiği için verim düşüktü temizlendiğinde sorun gitmişti. Şuan ise Klima genleşme filtresi (gazı temizleyen filtre )kirlendiği için soğutma şuan verimsiz değiştirince haber veririm durumu. Bu arada klima çıkış sıcaklığı 1. kademede 1-2 derece 4. kademede 8-10 derece civarı oluyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts