İçeriğe Yönlendir

Klima Yeterli Soğutma Yapmıyor

Sadi Altan

Recommended Posts

Cemal Demirezen

konuyla ilgili birşey yazamıyacağım bilgim yok ama ankarada arabamı götürmeyeceğim tek servis tan oto benim tan otoda karşılaştığım kişiler gerçekten ilgisiz ve bilgisiz insanlardı.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benim ka'da 6.5-7 derece arasıydı ama 15dk çalıştıktan sonra klimayı kapatmam gerekiyordu. Donuyordum :p

Yorum bağlantısı
Fatih Kasa

Merhaba klima genleşme filtresi (gazı temizleyen filtre ) temizlenince ve klima iç peteği (sistemten ayrılarak ) tinerle temizlenip gaz tekrar basılınca sistem sorunsuz çalışmaya başladı... Klima çıkış sıcaklığı 1. kademede 0-1 derece 4. kademede 6-8 derece civarı oluyor. uzun süre 1. kademede çalışınca otomatik olarak aç kapayapıyor sistem . bakımları İzmir 3. sanayide yapıldı delta oto klimada..

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Guest Fatih Duran

2008 1.6 Titanium aracım var.

Gerçekten klima diğer araçlara göre epey zayıf.

Yorum bağlantısı

2008 1.6 Titanium aracım var.

Gerçekten klima diğer araçlara göre epey zayıf.

Fordun soğutma sistemi çoğu araçlara göre daha iyidir,

Bi sorun yoksa...

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

1.6 mondeo bende var 2008 ben antalyada kullandım aracı bir bucuk ay bu yaz buz gibiydi araç normal degil bu konular bence

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Kima radyatörünü temizletmeyi deneyin. Benim mondeo da da böyle bir sorun vardı. Klima çok sık devreye girip çıkıyordu. Bende devamlı gittiğim servise gittim durumu anlattım(öncesinde klima gazına falan baktırmıştım) Ön tamponu söküm klima radyatörüne basınçla por-çöz sıktılar sonrasında su sıktılar (Boya yaptıkları kapla sıktılar) şimdi radyatör temizleme spreyleri de var. O temizlik esnasında radyatörden oldukça kir çıkmıştı

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Kima radyatörünü temizletmeyi deneyin. Benim mondeo da da böyle bir sorun vardı. Klima çok sık devreye girip çıkıyordu. Bende devamlı gittiğim servise gittim durumu anlattım(öncesinde klima gazına falan baktırmıştım) Ön tamponu söküm klima radyatörüne basınçla por-çöz sıktılar sonrasında su sıktılar (Boya yaptıkları kapla sıktılar) şimdi radyatör temizleme spreyleri de var. O temizlik esnasında radyatörden oldukça kir çıkmıştı

Klima radyatöründe gaz dolaşıyor. Kir nereden gelebilir ?

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Cihan Arslan

benim 2008 mondeo da klima var mı yok mu belli değil. sıcak havanın maşallahı var anında ısıtıyor. ama soğuk yok gibi bişey.99 fiat siena bile buz gibi yapardı havayı. bu zavallı klima kendini bile soğutmuyor koca arabayı nasıl soğutur bilmem.

Yorum bağlantısı

Klimaya değil zavallı olan polen filtresi :) İlk aldığımda bana da yetersiz gelmişti klima. Polen filtresi pedalların orada ve değişmesi için gaz pedalını sökmek gerekiyor, çamur gibi çıkmıştı benim tahmin yetkili servis bakımlı olmasına rağmen hiç değişmemiş. Toprak dökülüyordu resmen içinden.

Karbon orjinal filtre taktık çok rahatladı ama yine yetersiz geldi.

Karbonsuz normal filtre taktık şuan pöfür pöfür :)

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Yaşar Balcılar

benim aracımda henüz 5000 km de ve kliması ne 98 corolla ile ne 99 astra ile kıyaslanamaz, oldukça zayıf.

Yorum bağlantısı

Fordun soğutması güzeldir...

Soğutmuyor diyen arkadaşlar,öncelikle polene,daha sonrada gaz ve yağına baktırsınlar...

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

aracı 1,5 yıl önce aldığımda(6 aylıktı) hemen poleni değiştirdim. ancak yazın yolda 3.kademede bile doğru dürüst soğutmuyordu. 4 'e alınca da kafa ütülüyordu. bu kış bakımda bir işlem için klima gazının boşaltılıp tekrar yüklenmesi gerekti. klima gazı boşaltılınca eksik olduğu ortaya çıktı. tamamladılar, şimdi 2.kademede üşüyorum. gazdır kaçar(km ye bakmaksızın), yerine koyulur sorun kalmaz. 

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Yaşar Balcılar

Polen degisti ama fayda yok hala 98 corolla 99 astranin yanina yaklasamiyor klima, Ankara bu aralar 32 derece civari 10 km yolda klimanin etkisi ancak son 500 metrede oda hafif hissediliyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Manuele alıp, en alt sıcaklık seviyesinde fan hızını kendiniz kontrol ederek dener misiniz.. 

Ben de soğutluyor diyordum ama bu şekilde test ettiğimde sıfır derece üflediğini gördüm.. Muhtemelen otomatik ayarlamada sorun yaşanıyordur.. 

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Her nekadar accord'un kliması kadar olmasa'da polen filtresi değişimi sonrasında güzel soğutmaya başladı benim aracım .

Yorum bağlantısı
Yaşar Balcılar

Manuele alıp, en alt sıcaklık seviyesinde fan hızını kendiniz kontrol ederek dener misiniz.. 

Ben de soğutluyor diyordum ama bu şekilde test ettiğimde sıfır derece üflediğini gördüm.. Muhtemelen otomatik ayarlamada sorun yaşanıyordur.. denedim maalesef pek fark etmiyor.

aynı sorundan bende muzdaripim yarın tan oto'dan randevu aldım aracın klimasını kontrol ettireceğim.

gelişmeleri yazarım.(2010 mondeo 1.6 benzin)

Her nekadar accord'un kliması kadar olmasa'da polen filtresi değişimi sonrasında güzel soğutmaya başladı benim aracım .

aynen nerde 99 astranin klimasi
Yorum bağlantısı
Emre Ünal2

Ben oldukça memnunum hatta bazen üşüdüğüm için kapatıyorum. 2010 model benim aracım da.

Yorum bağlantısı
Soner Alp

Ford olarak 2005 Focus II Ghia aracım ve şimdi Mondeo MK4 aracımda klimanin etkisi hissedilir derecede kuvvetli. Eksik gaz yada filtre sorun olabilir eğer üretimsel bir sorun yok ise...

Yorum bağlantısı
Yaşar Balcılar

Enteresan ayni aracta bir cok kisi ayni dertten yakinmis, bir cok kiside cok memnun, bu nasil bir is?

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Enteresan ayni aracta bir cok kisi ayni dertten yakinmis, bir cok kiside cok memnun, bu nasil bir is?

Haklısınız , memnun olanlar ile olmayanlar yarı yarıya gibi. Aracımı alalı 16 ay oldu 23 bin km.de polen filtresini değiştirttim. Şuan 27 bin km.de. Aydın ve Antalyanın bu çok sıcak günlerinde klimanın performansından memnunum. İç dolaşım açık olacak şekilde ısı ayarını Low'a bile getirmiyorum. 20-21 dereceye ayarlıyorum. Aracın içini istenen sıcaklığa indirdiğinde kompresör kendini kapatıyor,  bir süre sonra tekrar devreye giriyor. Işıklarda vb. yerlerde durduğumda rolantideki yakıt sarfıyatından ve kompresörün sesinden anlaşılıyor. Kompresör devredeyken rolantide 0.9 lt/h, kompresör durduğunda ise normal sarfiyat olan 0.2 lt/h görüyorum ekranda. 

Yorum bağlantısı
Celal Altan

Haklısınız , memnun olanlar ile olmayanlar yarı yarıya gibi. Aracımı alalı 16 ay oldu 23 bin km.de polen filtresini değiştirttim. Şuan 27 bin km.de. Aydın ve Antalyanın bu çok sıcak günlerinde klimanın performansından memnunum. İç dolaşım açık olacak şekilde ısı ayarını Low'a bile getirmiyorum. 20-21 dereceye ayarlıyorum. Aracın içini istenen sıcaklığa indirdiğinde kompresör kendini kapatıyor, bir süre sonra tekrar devreye giriyor. Işıklarda vb. yerlerde durduğumda rolantideki yakıt sarfıyatından ve kompresörün sesinden anlaşılıyor. Kompresör devredeyken rolantide 0.9 lt/h, kompresör durduğunda ise normal sarfiyat olan 0.2 lt/h görüyorum ekranda.

İyi günler hocam. Rolantide yakıt tüketimim şu şekilde. 0.7 ve 0.9 arası değişiyor. Klima açıksa 1.4 1.5 civarlarında. Bizim araçtamı problem var? Konuya gelirsek şöyle bir şey farkettim. Araç sürekli otoparkta duruyor. Ordan çıkartıp açarsam 21 derecere sabit tutuyor ve en ufak terleme, klimada zorlanma olmuyor. Ama öğlen sıcağında 2 saat güneş yediğinde 10 dakika kendine gelemedi. Özellikle ilk açışta klima açık olmasına rağmen sıcak üfledi. Sonra zamanla içeriyi soğutmaya başladı. Ama bu süreç bir hayli uzundu. Sürekli güneş altında kalmadığı için ben memnunum. Hatta baya güzel soğutuyor boradan sonra.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

İyi günler hocam. Rolantide yakıt tüketimim şu şekilde. 0.7 ve 0.9 arası değişiyor. Klima açıksa 1.4 1.5 civarlarında. Bizim araçtamı problem var? Konuya gelirsek şöyle bir şey farkettim. Araç sürekli otoparkta duruyor. Ordan çıkartıp açarsam 21 derecere sabit tutuyor ve en ufak terleme, klimada zorlanma olmuyor. Ama öğlen sıcağında 2 saat güneş yediğinde 10 dakika kendine gelemedi. Özellikle ilk açışta klima açık olmasına rağmen sıcak üfledi. Sonra zamanla içeriyi soğutmaya başladı. Ama bu süreç bir hayli uzundu. Sürekli güneş altında kalmadığı için ben memnunum. Hatta baya güzel soğutuyor boradan sonra.

Aracınız dizel mi, benzinli mi? Rolantideki sarfiyat dizel B Max'lerde normalde 0.2 litredir.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...