İçeriğe Yönlendir

205/55-16 Yerine 215/55-16 Takıyorum Yorumlar Lütfen

Nadir Gökoğlan

Recommended Posts

Nadir Gökoğlan

arkadaşlar aracımın üzerinde kışlık lastikler mevcut,bi arkadaşımdan 215/55-16 lık lastik buldum onları takıcam.capta 11mm ve kalınlıkta 10mm fazlalık var eskiye nazaran,cok fazla sakıncası olurmu.birde başka bi lastik sitesinde hesaplama tablosu koymuslar iki lastik arasındaki çap farkı %3 ü geçmezse pek fazla sorun teşkil etmez demişler.bende ki fark 1.74 cıktı.yakıta cok etki edermi ve ugultu yaparmı sizce(eski lastiklerim cok uğultu yapıyodu).

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
arkadaşlar aracımın üzerinde kışlık lastikler mevcut,bi arkadaşımdan 215/55-16 lık lastik buldum onları takıcam.capta 11mm ve kalınlıkta 10mm fazlalık var eskiye nazaran,cok fazla sakıncası olurmu.birde başka bi lastik sitesinde hesaplama tablosu koymuslar iki lastik arasındaki çap farkı %3 ü geçmezse pek fazla sorun teşkil etmez demişler.bende ki fark 1.74 cıktı.yakıta cok etki edermi ve ugultu yaparmı sizce(eski lastiklerim cok uğultu yapıyodu).

Yakıtta illaki fark eder ama onu hisseder misiniz orasını bilemem. Çok ciddi fark yaratacak bi değişiklik değil.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
-Yakıt farkeder.

-Performans farkeder.

-Şanzumanı yorarsınız.

Bunları 2 yıldan fazladır OV mondeo kullanan biri olarak söylüyorum.

Tabanda yere yarısı temas edecek 1cm farktan şanzıman yorulana kadar ömür yeterse,bırak şanzıman yorulsun. :) O lastiğin ekonomik ömrü 20bin km. 20bin km de şanzımana (sağlamsa) hiç bi şey olmaz. :lol2:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vites değişimi biraz daha alt devirde gerçekleşir, yokuşlarda 70 -90 km/h ızlarda, vitesler 3-4-3 arası kararsız kalabilir, uzun yol sabit süratte tüketim azalır ama şehir içi tüketimi daha çok artar. Ama 800 Tl lik lastik bedavaya bulunmuş ise....

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

eğer bedavaya gelmişsse size alın takın derim varsın bir depoda 50km az yapsın anca 10 yılda amorti eder kendini :)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
OV mondeo kullanmadın heralde :nazar: Kullan yorumlarını sonra alayım.

Ov den hazzetmem. Mondeodan ayrı bi tiksinirim. Kullandım en 5tronic'inden. Yine söylüyorum; bedava lastik için 1cm'den bişey olmaz. ;)

Yorum bağlantısı
Nadir Gökoğlan

arkadaşlar yorumlar için sağolun.sabah taktırdım,sandığınızın aksine uğultu tamamen kesildi,sessiz daha bi keyifli oluyo bu mondeo.biraz daha zor ivmelendiği belli oluyo şehir içinde bu da fark ediliyo,yakıt konusunda da yarın belli olacak kkaleye gidince tekrar fullersem anlaşılır.

bu arada lastikler bi yemeğe ve montaj ücretine mal oldu:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...