İçeriğe Yönlendir

Arkadan Gelen Tıngırtı Sesi :/

Mert Üçkaleler

Recommended Posts

Mert Üçkaleler

Aracımda yaklaşık 6 aydır. bozuk yollarda araç daha çok sağa sola sallanınca arka taraftan gelen bir tıngırtı sesi var sanki 2 demir bağımsızca birbirine vuruyor.20-30 km hızı geçince yol ne kadar bozuk olursa olsun bu sesi çıkarmıyor ;) salı günü bakıma gireceğim ama birde burada sizlere sorayım dedim benim hiç bir fikrim yok çünkü en azından serviste olmayacak birşeyi değiştirmeye kalkmasınlar...nedendir bu ses?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kafkas
Aracımda yaklaşık 6 aydır. bozuk yollarda araç daha çok sağa sola sallanınca arka taraftan gelen bir tıngırtı sesi var sanki 2 demir bağımsızca birbirine vuruyor.20-30 km hızı geçince yol ne kadar bozuk olursa olsun bu sesi çıkarmıyor :blink: salı günü bakıma gireceğim ama birde burada sizlere sorayım dedim benim hiç bir fikrim yok çünkü en azından serviste olmayacak birşeyi değiştirmeye kalkmasınlar...nedendir bu ses?

çok ilginç aynen tarif ettiğiniz gibi ses benim arabada da var. arka camın altındaki havalandırmaların bir aparatımı yerinden çıkmış olaiblir diye düşündüm. ama bilmiyorum. fakat aynen tarif ettiğiniz ses sadece size özel değil onu belirteyim

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

arka amartisör takozlarının üstüne geçen kapak var o kapak düşmüş olabilir benimki bundandı değiştirince düzeldi.

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

bende de var o ses... sağ arkadan geliyor... ne kadar sıkışmış amortisör takozunun oraya lokman bey??

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

ya şimdi hatırlamıyorum, fazla pahalı değil lastik zaten. usta amartisör ün üstünü sökecek bukadar, forumun bir yerine yazmıştım ozaman ama nerde fiyatınıda yazmıştım :blink:

konuyu buldum 40 tl

http://www.otoclubturkiye.com/forum/Max-ve-Fus...749#entry746749

tarihinde Lokman Ceritlio?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

İnşallah basit bişeydir ve hesaplı bi çözümü vardır zaten 90k bakımı triger v.s değişimi derken bayağı tuzluya patlıyacak dahada fazla hesap çıksın istemiyorum. :D

Yorum bağlantısı
Sedat Can

Bir de eksoz bağlantı lastikleri eskiyince ve özellikle yaz girişinde lastikler yumuşadığından eksoz gereğinden fazla sallanıyor ve eksozun bağlantı yerleri şaseye çarpıyor. Araç park halindeyken eksozu sallayarak teşhisi koyabilirsiniz, başıma geldiğinden biliyorum.

Yorum bağlantısı
Servet Korgan

LPG var mı? Bazen tankı tutan vidaların gevşemesi de aynı soruna neden olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

hayır servet bey araçta lpg yok.

sedat bey sizin dediğiniz olayıda gün içinde deneyeceğim akşam sorunun dediğiniz üzere olup olmadığını yazarım..

Aklıma amortisör arka z rot veya denge çubuğu geliyor :)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Benim arabadada var hatta sanayide usta olan arkadaşımı bagaja bindirip yaklaşık 10km bozuk yolda gezmiştik ama aksilik tık çıkarmadı o zaman da araba:) Garibim gezdiğiyle kalmıştı ama forumda buna benzer 1-2 konu var sanırım o ses arka sağdan geliyo gibi olsada aslında önden geliyor kronik bildiğim kadarıylada

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bu arka z-rot viraj demirini salıncağa bağlayan ama Z şeklinde olamyan parça değil mi :D

Egosz ısı kalkanın perçinlerine baktırın. viraj klounda burç mu ne diyorlar onlara baktırın. amortisör bağlantılarına baktırın. amortisör üst lastik var Lokman abi demiş ona baktırın. koltuk kilidi olabilir.Kapı trimi olabilir arka kemer bağlantısı olabilir. Viraj demir lastiği olabilir.

Ama benden demesi seslere kafaya takmaya başlarsanız sonu yok. Hayati öneme yada sürüşü bozacak bir parça değilse aramayı bırakın :rofl: 10 yaşında arabada sesleri kestikçe yeni sesleri duyuyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı

arkadaşlar bu ses amortisörden geliyor.. aracın başka yerleriyle oynamayın .. ses aynen şöyle aracın arkasında sanki porselen tabak taşıyormuşsunuz hissi veriyor bu ses birbirlerine değdikçe çıkan ses gibi aynı.. amartisör haricinde başka yerden gelme ihtimali inanılmaz derecede düşük.. ne yapmanız gerekiyor.. şamaz oto sanayide çağlar oto diye bir yer var adresini bilmiyorum herangi ford servisine gidiip sorun .. amartisörler sökülecek ve kafasına lastik kesip konulacak ve ses kalmayacak..

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Bir de eksoz bağlantı lastikleri eskiyince ve özellikle yaz girişinde lastikler yumuşadığından eksoz gereğinden fazla sallanıyor ve eksozun bağlantı yerleri şaseye çarpıyor. Araç park halindeyken eksozu sallayarak teşhisi koyabilirsiniz, başıma geldiğinden biliyorum.

+ 40

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

ayrıca bir not daha, arka bagajı açın sallayın bagaj içinde düşen, unutulan küçük bir parçada olabilir.

yine arka koltuk emniyet kemerlerini kontrol edin, emniyet kemerinin metal parçası kapıya çarpıp ses çıkarabiliyor.

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Sedat bey egsozu evirdim çevirdim asıldım salladım yok ses falan gelmiyo=)

Bu arka z-rot viraj demirini salıncağa bağlayan ama Z şeklinde olamyan parça değil mi :)

Egosz ısı kalkanın perçinlerine baktırın. viraj klounda burç mu ne diyorlar onlara baktırın. amortisör bağlantılarına baktırın. amortisör üst lastik var Lokman abi demiş ona baktırın. koltuk kilidi olabilir.Kapı trimi olabilir arka kemer bağlantısı olabilir. Viraj demir lastiği olabilir.

Ama benden demesi seslere kafaya takmaya başlarsanız sonu yok. Hayati öneme yada sürüşü bozacak bir parça değilse aramayı bırakın :) 10 yaşında arabada sesleri kestikçe yeni sesleri duyuyorsunuz.

Evet araç 10 yaşında ama bu ilk sesi :rolleyes: Bunun haricinde ne torpidodan nede başka yerden en ufak bi çıtırtı duyamazsın maşallah zelişime :)

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler
ayrıca bir not daha, arka bagajı açın sallayın bagaj içinde düşen, unutulan küçük bir parçada olabilir.

yine arka koltuk emniyet kemerlerini kontrol edin, emniyet kemerinin metal parçası kapıya çarpıp ses çıkarabiliyor.

Yok Lokman bey aracı babam kullanırken arka koltukta bizzat oturarak kulağımı koltuklara döşemelere dayadım. resmen arabanın altından forumda bahsettikleri gibi tabak cıngırtısı geliyo orkestra gibi.

Ama işin garibide şu 20 km. hızla giderken var 40 km.de yok bende bunu anlayamadım:blink: :):rolleyes:

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Aynı ses benim aracımda da vardı.Ben pira için yorgan yakarım deyip kesin olarak kurtuldum bu sesten.Sese tahammülüm yok.

Bu sessizlik araca binen herkesin dikkatini çekiyor hatta. :)

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Araçtaki sesin problemi z rotu çıktı. değişti ve artık ses seda kesildi=)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim arkadan bu ses geliyordu... Ön sağ Z rotu değiştirdim ses kesildi :)

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Aynen Mehmet Bey hani kulağımı dayayıp duyduğum arkadan gelen ses ön z rotlarından geliyormuş meğersem :D değişti ve ses gitti :) bu arada aracın 90k bakımı yapıldı triger.balatalar.akü v.s ıvır zıvır derken ford yetkili servisine kent oto. 900 tl bayıldık :good1: world karta 10 taksit

Ön z Rot mustafa Bey :lol:

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

geçmiş olsun tekrardan. sorun çözülmüş şimdi arabadan zevk alarak gezersiniz :)

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler
geçmiş olsun tekrardan. sorun çözülmüş şimdi arabadan zevk alarak gezersiniz :)

sağolun Lokman abi gerçekten 900tl masraftan sonra tam binilesi bir araba oldu ilk günkü gibi. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yetkili servis için 900 tl yapılan işlemler için uygun bile :) Hangi ilde yaptırdınz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...