İçeriğe Yönlendir

C-max 16.tdcİ Trend Hava Filitresi Ve Klima Fanı Sorunu?

Eyüp Döngel

Recommended Posts

Eyüp Döngel

Arkadaşlar bende 2005 model 1.6 tdci c-max var geçenlerde 100000 km bakımına soktum hava filitresinin vidaları yalacandı filitre rezil haldeydi filitre tam kapalı değildi filitreyi değiştirdim vidalarıda yaptırdım boşluk kalmadı motorda önceden castrol edge 10w-30 yağ vardı onuda boşalttırıp Mobil super FE 3000 5w-40 yağ kattırdım polen filitresini temizlettim klima gazını yenilettim. bide baktım klima çalışmıyor sorun fandaymış tam 4 aydır fan çalışmadan gezmişim haberim yok bildiğiniz üzere c-max'lerde motor fanı ve klima fanı aynı. neyse fanı değiştirdim orjinal fanı 650 tl aldık sakın ola yan sanayi demeyin yan sanayi 7 tane fan taktık çalışmadı)): Neyse sorunu böylelikle çözdük ama sorum şu olacak:

1: Motor yağını değiştirip hava filitresini değiştirince ve filitrenin yalama olan vidalarını değiştirmeme rağmen araba sanki çekişten düştü??

2: Klima ve motor fanının önünde fan kademe beyni var o beyne turbonun hortumu değiyor ve fan beyninin dışındaki alümünyum korumayı yakıyor???

Böyle sorunlar yaşayanlar oldumu bide önemli olan önceki yağdan daha iyi ve tam sentetik bir yağ katmama ve hava filitresini yenileyim kapağını tamir ettirmeme rağmen bu arabanın çekişi neden düştü yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fan motoru bozuksa, 4 aydır ön cam buhar yapmadan nasıl gezdiniz? Araç içi buz gibi kalması lazımdı :) . Polen filtresi yapısı gereği temizlenemez, tutulan hava ile tüm toz filtre içine iyice itildi. Bu kadar ilginç işlemden sonra, çekişten düşmesi de ayrı düşündürücü. Bence başka yerde bir daha bakım yaptırın.

Otoparkta, sizden habersiz ön taraftan yaslanma vs. olmuş ise, ön panel biraz geriye kaymışsa, bahsettiğiniz hortuma denk gelebilir?

Yorum bağlantısı

hava filtresinin kapağında bizimde sorun var.son değişimde oldu.siz kapağı nasıl halletiniz?ayrıca bulunduğunuz şehri yazarsanız rahat yardımcı olabiliriz.

Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
Fan motoru bozuksa, 4 aydır ön cam buhar yapmadan nasıl gezdiniz? Araç içi buz gibi kalması lazımdı :nazar: . Polen filtresi yapısı gereği temizlenemez, tutulan hava ile tüm toz filtre içine iyice itildi. Bu kadar ilginç işlemden sonra, çekişten düşmesi de ayrı düşündürücü. Bence başka yerde bir daha bakım yaptırın.

Otoparkta, sizden habersiz ön taraftan yaslanma vs. olmuş ise, ön panel biraz geriye kaymışsa, bahsettiğiniz hortuma denk gelebilir?

Normal içeriye kaloriferden sıcan hava üfüren kalorifer fanın sağlam ben ondan bahsetmiyorum radyatör ve klima fanım arzalıydı ben adanada yaşıyorum yeni yeni havalar ısınıyor klimayı soğukta çalıştırınca klima çalışmadı bunun üzerine sorun fanda dediler orjinal fanın beyninin dışındaki alümünyumu turbo hortumu ara yakın olduğu için titreşimli şekilde değe değe kesmiş delmiş delinen yerden su almış oksitlemiş vs: beyin yanmış.

Normal içeriye kaloriferden sıcan hava üfüren kalorifer fanın sağlam ben ondan bahsetmiyorum radyatör ve klima fanım arzalıydı ben adanada yaşıyorum yeni yeni havalar ısınıyor klimayı soğukta çalıştırınca klima çalışmadı bunun üzerine sorun fanda dediler orjinal fanın beyninin dışındaki alümünyumu turbo hortumu ara yakın olduğu için titreşimli şekilde değe değe kesmiş delmiş delinen yerden su almış oksitlemiş vs: beyin yanmış.
hava filtresinin kapağında bizimde sorun var.son değişimde oldu.siz kapağı nasıl halletiniz?ayrıca bulunduğunuz şehri yazarsanız rahat yardımcı olabiliriz.

Hava fifltresine ağzı düz vida ve somun aldık taktık yanılmıyorsam 9 numara vida ve somundu zaten sadece o oluyor oraya. orjinal gibi oldu şuan hava filitresinden geçiyor hava. Önceden filitrer kapağı açıktı ama çekiş iyiydi filitreyi kapayınca çekiş düştü biraz.

geçmiş olsun, bende hiç sorun yaşamadım. hata kodu filan varmı?

Yo hayır hata kodu yok makine hata kodu yazmadı sadece fan arızası yazıyodu yanılmıyosam.

Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel

Arkadaşlar aman deyim fanın beyninin önünden turbonun demir hortumu geçiyor ve beyne çok yakın motor çalışınca titreşimden dolayı beynin dışındaki alümünyum korumayı yakıyor deliyor ve al sana 650 tl masraf. Aksilik yan sanayisi 250 tl ama olmuyor çalışmıyor ben 7 tane taktırdım denettim çalışmadı..C-max lerin motor bölümü çak dar böle şeylere dikkat edin ve fanı ve turbo hortumunu kontrol ettirin. Ben sorunu hortumula fanın beyninin arasını açtırarak hallettim. arada önceden 1 cm mesafe vardı şuan 4 cm mesafe var.. Ben fan işini hallettimde benim araba tam sentetik yağ katmama rağmen neden çekişten düştü. acaba önceden hava filitresinin kapağı açıktı ondanmı çekiş fazlaydı filitreyi yaptırınca tork düştü gibi.

Yorum bağlantısı

hava filtresinin kapağını tam tahmin ettiğim gibi halletmişsiniz.hangi şehirde ikamet etmektesiniz?

Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
hava filtresinin kapağını tam tahmin ettiğim gibi halletmişsiniz.hangi şehirde ikamet etmektesiniz?

Merhabalar, Adanada yaşıyorum.

Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel

Arkadaşlar ustamın yanına gittim çekiş hava filitresinin kapağını tekrardan yaptırınca çekiş düşmüş ama yakıtta azaldı dün test ettim depoyu ağzına kadar fulledim 90-100 km hız aralığında 100 km yol aldıktan sora petrole çektim tekrar fulledim 4,5 lt mazot aldı. şehir içindede tahminim 100 km yolda 6 lt felan yakıyor.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

4.5 litre çok iyi bir değer.acaba hava filtresinin alt taraftaki girişi tıkanmış olabilirmi?yeteri kadar hava almadığından olabilir belki.ayrıca avatar olarak sadece kendi fotoğraflarımızı kullanıyoruz.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
4.5 litre çok iyi bir değer.acaba hava filtresinin alt taraftaki girişi tıkanmış olabilirmi?yeteri kadar hava almadığından olabilir belki.ayrıca avatar olarak sadece kendi fotoğraflarımızı kullanıyoruz.

Boruları kontrol ettirdim temizlettim sorun yok şuan. Belkide pisikolojiktir araca arkadaşlarım bindiğinde bu arabada ne motoru var çok seri güçlü diyorlar galiba ben araca alıştım.

Yorum bağlantısı

tdci motorların performansı iyi ancak biraz hassalar.özellikle motoru stop etmeden önce 1-1,5 dakika civarında rölantide bekleyip turbo türbininin hızının düşmesini beklemeniz motorunuzun uzun ömürlü olması açısından önemli.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...