İçeriğe Yönlendir

Araç Arka Tarafın Sallanması

Fatih Uymaz

Recommended Posts

Fatih Uymaz

2000 model hb focusum var arkasında çözemediğim bir sallama var yolda giderken arka taraf beşik gibi sallanıyor bunun nedenini bilen arkadaş varmı. Yardım bekliyorum....

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Sorun arka denge kolu burç aşınması olablir. lifte kaldırıp kontrol ettirin.

Ayrıca forum kuralları lütfen okuyun.

Yorum bağlantısı
Cenk Odakan

Lastiklerde farklı ve düzensiz aşınma olup olmadığını kontrol ederseniz servise gitmeden sorunun ne olduğu hakkında fikir verebilir ancak Mustafa Bey in dediği gibi profesyonel gözlere alt takımları liftte kontrol ettirmek gerekir, görmeden yazılanların pek yardımı olmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Fatih Uymaz

lastıkler daha bı haftalık yenı yanı. herseyıne baktırdım denge kollarında sorun yok dedıler ılk basta duzelmıs gıbı ıdı ama sımdı sorun yıne davam edıyor canımı sıkıyor...

bırde yenı uyeyım yanlıslarım olabılır duzelır zamanla....

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

kamber açılarının durumu nedir? kamber açısının bozuk olduğu durumlarda aracın yolda stabil durmadığını okumuştum bir yerlerde....

Yorum bağlantısı
Fatih Uymaz

arkadaslar bılıyorum ıste sebebı ne olabılır sızce.. belkı amortisör olabilir onu gostermedım..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bu gün arka denge kolu değiştirdim ve ön arka rot ayarı yapıldı bizim araçtaki sallanma sorunu geçti.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bu olay lastikler takıldıktan sonra mı oldu.Sonra olduysa jant yerine düzgün oturtulup bijonlar düzgün sıkıldımı bunların hepsinin kontrolü yapılıp gözden geçirilmeli

Yorum bağlantısı
Gökhan Bora Yıldız
bu gün arka denge kolu değiştirdim ve ön arka rot ayarı yapıldı bizim araçtaki sallanma sorunu geçti.

denge kollarını nekdara değiştirdiniz sorabilirmiyim

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

alt denge kolu tanesi 30 lira sağlı sollu 60 tuttu. işcilik ne tuttu bilmiyorum çünkü toplu bakım yapmıştım ama 10-20 anca tutar

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Özay Uçar

aracımın sol arkasından gelen gıcırtı, tıngırtı ve vik vik vik benzeri seslerden muzdaribim... 1 ay kadar önce lifte kaldırıldı, usta levye ile alt takımın sağını solunu yokladı. liftten indiğinde ses kesilmişti.... taaa ki iki gün öncesine kadar... aynı ses tekrar başladı. arka salıncak burçlarından şüpheleniyorum, lakin burada parça fiyatları çok uçuk.. netten almak istiyorum ama ne alacağımı tam bilemiyorum. ayrıca bu parçanın da fren balatası gibi orjinali yan sanayi ürünü gibi çeşitleri var mı ve önemli mi? almam gereken parça aşağı linkte belirtilen parça mı? daha farklı parça tavsiyesi olan var mı?

http://www.yedekparcaford.com/?urun-3662-F...-1999-2001.html

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

viraj kol çubuğu mu arka salıcak makara takımı mı değişti cengiz bey? sizin ses tam olarak nereden geliyordu.. bu değişimler size ne kadara patladı?

bu ses sorunu ile yaklaşık bir yıldır uğraşıyorum.. ilk başlarda çok bozuk yollarda gelirken şimdilerde hafif pürüzlü asfalt zeminde bile tıngırtıdan duramıyorum.... ben ilk başlarda kapıdan geldiğini sanıp sol arka kapıyı bile dağıtmıştım...

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

"Beşik gibi sallanma" nın tek sorumlusu "LASTİKLER" dir. Sebebini başka yerde aramayın...

2000 model hb focusum var. arkasında cozemedıgım bı sallama var. yolda gıderken arka taraf besık gıbı sallanıyor bunun nedenı nı bılen arkadas varmı. yardım beklıyorum....
Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
viraj kol çubuğu mu arka salıcak makara takımı mı değişti cengiz bey? sizin ses tam olarak nereden geliyordu.. bu değişimler size ne kadara patladı?

bu ses sorunu ile yaklaşık bir yıldır uğraşıyorum.. ilk başlarda çok bozuk yollarda gelirken şimdilerde hafif pürüzlü asfalt zeminde bile tıngırtıdan duramıyorum.... ben ilk başlarda kapıdan geldiğini sanıp sol arka kapıyı bile dağıtmıştım...

Yukarıda'ki mesaj'da verdiğim linklerde'ki parçalar değişti.takırtı sesi kesildi.fatura'da o parçaların toplamı 30 tl.işçilik ne kadar alındı,onlar için bilmiyorum.çünkü araç genel bakımdan geçti.başka parçalarda değişti.kendi düşünceme göre 15/20 tl gibi bi işçilik alınabilir diye düşünüyorum.tabi ki bu her şehirde değişebilir. ;)

Yorum bağlantısı
Serkan Dönmez

bu tıngırtı dediğiniz, lık lık lık diye bir sesmi ?. benim araçtanda geliyor böyle bir ses en ufak sallantıda(lık lık lık ).ustanın biri amörtisör dedi ama kendimi inandıramadım.sol arkadan geliyor sadece.birde araba hafif virajda giderken,tümsekten geçtiğinde arkayı atıyormuş gibi oluyor.hafif sulu bir yoldada araba geziyor yolda.bayağı sorunumu anlattım arabamın ama,tabiri caizzse kıl biri olduğum için arabamın ok gibi gitmesini istiyorum.yardımcı olabilecek kişi varsa yardımını rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Dönmez

teşekkürler onur bey.

dediğiniz gibi lastik takozlar yırtık. iki tarafta yırtık ama sadece soldan ses geliyor onu anlamadım.amörtisör değişimi içinde havaların ısınmasını bekliyorum komple bi bakım yaptırıym diyorum.fiyat bilgisi olan varmı.yada ankarada ilgili alakalı fiyatta uygun bir ford cu varmı?lastik havaları kaç olması gerekir?

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
2000 model hb focusum var arkasında çözemediğim bir sallama var yolda giderken arka taraf beşik gibi sallanıyor bunun nedenini bilen arkadaş varmı. Yardım bekliyorum....

Aynı sorun aracı ilk aldığımda bende de oldu Fatih bey

Konya Şen Rot a gidin arka tekerlerinde ayrı ayrı denge ayarları varmış onları yaptılarmı beşik gbi sallanma geciyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...