İçeriğe Yönlendir

Ruhsata Yanlış İşlenen şase Numarası Ve Tüvtürk Muayenesi

Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

2000 model aracımı ilk tüvtürk muayenesine götürdüm, 10 gün öncesinden İstanbul-Dudullu istasyonundan randevum vardı.

Randevumu cihaza girip sıra numaramı aldıktan 15 dak. kadar sonra gecikme zamlı muayene ücretini (146 TL civarı) de ödedim.

Eksoz muayenem olmadığından onun da ücretini (20 TL civarı) ayrıca ödedim.

Çok gecikme olmadan sıram geldi, ön kontrollerden sonra aracım içeri alındı.

Bitiş noktasında beklerken görevli şase numarasının ruhsata yanlış işlenmiş olduğunu ve bu nedenle muayeneden geçemediğimi söyledi. (1 yerine I yazılmış 10 yıldır hiç bir muayenede kimsenin dikkatini çekmemiş)

Şase numarasını Ek 1 belgesine yazdı, bununla trafik tescile gidip ruhsatımı düzeltmemi istedi.

Ertesi gün trafik tescile gittiğimde ise Ek 1 belgemin tüvtürk onaysız olduğunu o nedenle işlem yapamayacaklarını söylediler.

Mecburen geri dönüp bunu tüvtürk yetkililerine sorduğumda bir defa daha muayeneye girmem gerektiğini o anda öğrendim.

Neden tekrar muayeneye girmem gerektiğini, belgenin baştan neden onaylanmadığını ve şimdi tekrar girdiğimde neyin değişeceğini sorduğumda "işleyiş bu şekilde" cevabını aldım.

Saat 14 civarında yeniden randevu aldım ve sıra saat 19 civarında bana geldi.

Aracım tekrar muayeneye alındı, farlar dışında kusuru çıkmadı ve bu sefer muayeneden geçtim (ruhsatım hala hatalı)

Ek 1 belgem onaylandı ve artık trafik tescile gidebilirdim.

Ertesi gün yeniden trafik tescile gittiğim de tüvtürk ödeme makbuzum yanımda olmadığından belgelerimi tekrar işleme koyamadım.

Zaten işleme koysam eski ruhsatım benden alınıp yenisi 1 hafta sonra verileceğinden tatile çıkamayacaktım. Ek 1 belgesi 1 ay süreyle geçerli olacağından ruhsat yenileme işlemini erteledim.

Sonuçlar :

- İlk muayene ile ikinci muayenede yapılan far ölçümleri tamamen alakasız çıktı.

- Muayene istasyonlarında insanların bekleyebileceği kapalı bir bekleme salonu ve sorularını sorabilecekleri bir danışma masası olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu tüvtürk'e mail atarak bildirdim. İstasyonlarda sosyal tesis yapma çalışmalarının devam ettiğini, danışma masasının ise "öneri" olarak alındığını ileten bir cevap aldım.

- Şase numaranızı kontrol edin, size zaman kazandırabilir.

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Malesef bizim buralarda da durum aynı. Hiçbir kusur bulamadıklarında kesin farlara bir kabahat buluyorlar.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Malesef bizim buralarda da durum aynı. Hiçbir kusur bulamadıklarında kesin farlara bir kabahat buluyorlar.

Yine de bunun muayeneye gitmeden önce insanların far ayarını yaptırmaları için zorlayıcı bir durum olması sevindirici. Özellikle anadoluda araçların yarısından fazlası uzayı aydınlatıyor. :bravo:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bugün muayeneye gideceğim.. Şasi numarasının 3. karakteri sıfır yerine o yazılmış... Benim için dua edin lütfen...

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Bugün muayeneye gideceğim.. Şasi numarasının 3. karakteri sıfır yerine o yazılmış... Benim için dua edin lütfen...

Mehmet abi aynı durum bendede var sıfır yerine O yazmışlar.

Allah yardımcın olsun. Bol şans.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)

Peki o karakterleri yalnış yazan memurda neden h,ç hata aranmıyor. Sorunun kaynağı sorun çıkartmaya devam ederken, sizin başınız ağrıyor. Tapuda olduğu gibi Adamın adı Mehmet, tapuda Hacı Mehmet yazmışlar bizim 1 yılımıza ve birsürü mahkeme ücretlerine maloldu...

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İşin garibi, aracı aldığımda ruhsatta şasi numarası 7 karakterdi.. Yani eksiti.. EK1 formu ile muayeneye girmiştim ve şasi numarası araçtan okunup tamamı ruhsata yazılmıştı...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Her muayene istasyonunun yan-karşı binasındaki iş takipçiler ile 1 günde çözülüyor.

Emmi hiç şansın yok, Bursa ya otobüs biletin ayırt ;)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Benim ruhsatta şase numarasını motora, motor numarasınıda şaseye yazmışlardır. ;)

tarihinde Ali Alp G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Her muayene istasyonunun yan-karşı binasındaki iş takipçiler ile 1 günde çözülüyor.

Emmi hiç şansın yok, Bursa ya otobüs biletin ayırt ;)

19 Haziran'da bitiyor... Gerekirse muayenesiz gelirim...

Hala gidemedim muayeneye.. hanımın işi varmı, çocuk avutuyorum...

Yorum bağlantısı

Emmi hiç şansın yok, Bursa ya otobüs biletin ayırt :blush:

Ottübüs for ever ;)

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

bu şase numarası yannışlığı benim araçımda'da çıktı .araçı satın alırken bakmaları için servise götürdüm serviste söylediler trafik belgesi doğru tesçil belgesi'ne 1 arf yannış yazılmış. onuda ruhsat değişiminde memura söyledim düzelttiler .

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muayene işi tamam...

Far ayarının ben yükseklik ayarı 2 konumunda iken yapmıştım.. Bu sayede hem yükseltip hem düşürebiliyordum... Muayeneyi yapan eleman araca biner binmez orayı sıfıra getirdi.. Yapma dedim.. o zaman yüksek olur dedim.. Sıfıra göre olmalıydı dedi...

Sonuç,

Hafif kusur: far açısı bozuk

Hafif kusur: Camda lpg sticker'ı yok.

Yırttık... :)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Muayene işi tamam...

Far ayarının ben yükseklik ayarı 2 konumunda iken yapmıştım.. Bu sayede hem yükseltip hem düşürebiliyordum... Muayeneyi yapan eleman araca biner binmez orayı sıfıra getirdi.. Yapma dedim.. o zaman yüksek olur dedim.. Sıfıra göre olmalıydı dedi...

Sonuç,

Hafif kusur: far açısı bozuk

Hafif kusur: Camda lpg sticker'ı yok.

Yırttık... :)

Hadi geçmiş olsun. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Nevşehirde randevusuz gidiliyor

2. Artık başka şehirde muayene olmam, röntgenimi bile Nevşehir de çektireceğim

3. Ruhsattaki hata baki, yani mondeo n hala güvensiz

4. fordclubtr stickerin olsun yeterli değil mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
1. Nevşehirde randevusuz gidiliyor

2. Artık başka şehirde muayene olmam, röntgenimi bile Nevşehir de çektireceğim

3. Ruhsattaki hata baki, yani mondeo n hala güvensiz

4. fordclubtr stickerin olsun yeterli değil mi?

1- Saat 3'de ordaydım... Saat 3 buçukta işlemim birmişti evrağım elimdeydi.. Randevusuz gitmiştim.. Benden önce sadece 2 araç vardı..

2- Geeel..

3- :)

4- Ben de dedim.. Fordclub sitcker'ın var dedim... Olmaz dediler.. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sen bu teneke ile yırttıysan bunun ne günahı vardı :)

Valla Hakan her bi yerini kontrol ettiler... Standart Tuvturk muayenesi.. Şasi numarasındaki O'da O'değil sıfırmış demekki.. Ben yanlış görüyormuşum :)

Orda çalışanın da mı sitikırı vardı :)

Gıcık :)

Yorum bağlantısı
Kıvanç Altınbay

arkadaslar ruhsat olayı bu sene basladı onun sebebı artık ıkıncı el satısı noterler yapıyor noterde motor şasi no tutmaz sa yapamıyorlar bu iş o yüzden muayene de görülüyor şirketimizin araçlarıda kaldı muayeneden sırf harf yüzünden bu arada bi bilgi vereyim trafik yönetmeliğinde yazım hatasından doğacak değerlikagıt masraflarından tescil şubesi sorumludur yazıyor

Yorum bağlantısı
Metehan Şahin
arkadaslar ruhsat olayı bu sene basladı onun sebebı artık ıkıncı el satısı noterler yapıyor noterde motor şasi no tutmaz sa yapamıyorlar bu iş o yüzden muayene de görülüyor şirketimizin araçlarıda kaldı muayeneden sırf harf yüzünden bu arada bi bilgi vereyim trafik yönetmeliğinde yazım hatasından doğacak değerlikagıt masraflarından tescil şubesi sorumludur yazıyor

Kağıt üzerinde olabilir. Uygulamada tam tersi oluyor. Sorarım size güzel ülkemin memuru yanlış yapar mı hiç?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kim dua ettiyse nefesi kuvvetliymiş ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Kim dua ettiyse nefesi kuvvetliymiş :D

Arabayı kapının önüne çektim... Kaputu aç dedi, açtım.. ilk baktığı yer şasi numarası oldu... okudu, temizledi tekrar okudu, fener tuttu tekrar okudu.. Sonra elindeki nota kocaman bir okey işareti attı... :p

Tamam dedim.. Dualar işe yaradı ;)

Bir de lpg'nin parçalarını bulamadı, epey aradı... Daha dün sızdırmazlık aldım, uğraşma istersen dedim... Yok abi bakmalıyım, az önceki opelde almış ama, araba yürüyen bomba gibi, her yerinden gaz kaçırıyordu dedi

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hasan Tahsin Şipit

Keşke bende dua isteseydim. 0 Yerine O yazılmış gitti paralar. O nun haricinde geçtim vizeden fakat ruhsatı hazırlayan memurun hatasından dolayı 108tl vermek istemiyorum. Yardımcı olabilecek olan var mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Keşke bende dua isteseydim. 0 Yerine O yazılmış gitti paralar. O nun haricinde geçtim vizeden fakat ruhsatı hazırlayan memurun hatasından dolayı 108tl vermek istemiyorum. Yardımcı olabilecek olan var mı?

Deseydiniz, size de dua ederdik... Çünkü bu işin başka yolu yok :D

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz
Deseydiniz, size de dua ederdik... Çünkü bu işin başka yolu yok :D

Bu hatalar araç ilk kez trafiğe tescil edilirken yapılıyor olsa gerek. Vizaya kadar da ortaya çıkmıyor. O zaman aracı ilk aldığımızda kendimizin de kontrolleri yapıp bir yanlışlık varsa o anda düzelttirmek lazım. Yoksa kaç sene sonra masraf bize kalıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...