İçeriğe Yönlendir

Ruhsata Yanlış İşlenen şase Numarası Ve Tüvtürk Muayenesi

Selçuk Keleş

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Benim arabanın şasi numarası benim aldığımda 7 haneden oluşuyordu...

Tüpü taktırıp muayeneye girdiğimde muayene yapan kişiye söyledim.. Bu ilerde başıma bela olur şasi numarasını düzeltin dedim, tamam dedilerdi..

Eksikleri tamamlamışlardı ama işte 3. karakteri bildikleri gibi yapmışlar çünkü; 3. karakteri onlar O biliyordu.. Bu sebeple fordların en az yarısı hatalı...

Bu durumda şu an gelinen noktada hatalara sebep oluyor...

Araç sorgulamalarda görülemiyor.. Sigorta poliçeleri bulunamıyor. Aksi takdirde 3. karakter için her iki ihtimalide denemek gerekiyor...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Ozyurek
Konuyu hortlatacam ama;

2008 de 1986 model reno 9 GTD (dizel )araba aldık abime 2 yıl sorunsuz!!! bindi araç o kadar az yakıyorki benim C-Max attıracak kendini köprüden neyse sorun;

geçen ay muayene yaptırdık ve ruhsat değişime gittiğinde araç change aynı şaseden iki araç görünüyor trafikte diye geri yollamışlar.Yarın trafik tescile gidip baktıracak olmazsa araç incelenecek o da 600tl civarı bir rakam mış???

Araçcın motoru için zamanında gümrükten alınmış rapor var acaba çözüm nasıl olur yardım lütfen..

Ruhsattaki şasi no ile araç üstündeki şasi no tutuyormu birbirini.. ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tek başınıza uğraşmayın, trafik müşaviri bulun derim. Blok işi, adamı fena yakar demiştim demeyi istemem ama....

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

O-0 olayını otosan çözdü.tüv-türk sorun yaratmayacak artık.ford otosan / tüv türk konuyla ilgili anlaştı

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
O-0 olayını otosan çözdü.tüv-türk sorun yaratmayacak artık.ford otosan / tüv türk konuyla ilgili anlaştı

Biraz daha detay var mı ?

Ama ben bekliyordum böyle bir şey..

Çünkü;

Bir kaç aracı bizzat inceledim..

Mesela Connectler..

Ön yolcu kısmını açıp baktğımda şasi nosunun 3. karakteri bariz şekilde O

hemen yanındaki direkteki etikete baktığımda bariz şekilde sıfır..

Muayene istasyonundaki görevliye hangisini baz alacaksın.. birisi o diğeri sıfır dediğimde, bize sıfır olması gerektiği söylendi diyorlardı..

444fordu aradığımda, çıkan görevlinin birisi sıfır olduğunu diğeri o olduğunu söylüyordu..

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Gündüz Albayrak

Bu sene bende aynı sıkıntıyı yaşadım ve hallettim,farklılık varmı bilmem ama kısaca anlatayım;Şase numarası yanlış da olsa araç muayeneden geçer, bimiyorsa muayene deki arkadaşı uyarın,rapora şase numarasının yanlış olduğunu ve doğrusunu belirtir.Aracın ilk faturasına ulaşabilirseniz trafik tescilde ruhsatı düzeltebilirsiniz ama benim gibi ilk fatura da yanlışsa(bugüne kadar muayenelerden nasıl geçtiği meçhul) Yetkili servisten uygunluk belgesi almanız gerekiyor,her tescil bürosu yapmayabiliyor düzeltmeyi siz işi garantiye alın aracın kayıtlı olduğu tescil bürosuna gidin.

Yorum bağlantısı
Cihat Kullay

noterde aracın kilosu yanlış yazılmış ise durum nedir??

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir sorun olmaz..

Ağırlığa göre yapılan bir hesaplama yok..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...