İçeriğe Yönlendir

çok Acillll Direksiyon Hidrolik Hortumu Patladı

O.Yücel Çetin

Recommended Posts

O.Yücel Çetin

arkadaşlar herkese iyi geceler forumda daha önce bazı konulara göz attım ancak ben tatmin olamadım ve ya olamıyorum galiba çok kıl bir biniciyim. :flowers: aracım 2005 model f1 ghia...

akşam işyerime geldiğimde aracı park ederken araç altında bir sıvı akışı gördüm sıvıyı elledğimde kırmızı olduğu gördüm ve çok kaygılandım sonrasında arkadaşlar yanıma geldi ve konuya hep beraber eğildik sonra arkadaşlardan biri kırmızı sıvının bulunduğu haznenin kayışın yanında boynu bükük vaziyette olduğunu gördü ve anladıkki hazne tırnaklarından kurtulup yerinden çıkarak motor içine düşmüş ve boru bi yerlere sürtünerek patlamış ve bu patlaktan kırmızı sıvının resmen fışkırdığını gördüm ve 2-3 dakika içinde haznedeki soradan öğrendiğim kadarıyla atf yağı tamamen bitti... şimdi ben ne yapmalıyım...

1-araç bu şekilde kullanılabilir mi yani sanayiye kadar ve yapılacak işlem ve maliyet hakkında bilgisi olan var mı

2-bu akan kırmızı yağ boyaya zarar verir mi ve nasıl temizlemeliyim

3-ayrıca bu hazne her zaman burdan kurtulup patlmaya aday ne yapılabilir...

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)

Aracı o şekilde kullanmanız çok riskli, direksiyon pompasına zarar verebilirsiniz. Yerinizde olsam hidrolik yağı olmadan aracı ilerletmezdim.

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

aracı o şekilde oynatmayın bile yerinden.yagsız dreksiyon kutusu sonradan daha masraflı iş açabilir.

eliniz yatkın ise hortumu baglantılarından sökerek sanayiden alıp tekrar takma düşüncesini uygulayabilirsiniz.pahalı olucagını sanmıyorum.

yag kutusunda delik var yok kontrol edilmelidir.yag kutusu vidalarını düzgünce sıktıgınız taktirde yerinden oynaması çıkması çok zor.tırnaklı ise geçmeli yani bu şekilde çıkabilir daha iyi sabitlenmelidir.

yag temizlenir rahatca boyaya zarar vericegini sanmıyorum.karışımında eritici bir kimyasal yoktur.hatta sildiginiz yer bi müddet parlamışta görünebilir.cila gibi.sakın her yerine dagıtarakta silmeyin yinede temkinli davranın.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

aracı çektirmeyi düşünüyorum yada ilave atf koyup çok kısa mesafedeki sanayiye kaçmak istiyorum bı olay çok canımı sıktı maliyeti yğksek bi şlem beni bekliyor sanki... :flowers:

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
aracı çektirmeyi düşünüyorum yada ilave atf koyup çok kısa mesafedeki sanayiye kaçmak istiyorum bı olay çok canımı sıktı maliyeti yğksek bi şlem beni bekliyor sanki... :flowers:

sorun hortumda ve haznenin yerinden çıkmasında ise korkulacak bir durum yok, büyük masraf çıkmaz size(eğer direksiyon kutusunda problem yoksa)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun...Hortum tamamen yırtılıp kopmamışsa(görmeden bir şey demek zor),sadece kaçak şeklindeyse ilave yaparak en yakın sanayiye gidebilirsiniz.Atf yi en güzel su temizler.O bölgeye su dökün.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kırmızı mı? soğutma sıvısı değildir inşallah. haznenin kapağında direksiyon sembolü olan silindirik bir parça değil mi?

Yorum bağlantısı
Alpaslan Göktaş

Arabayı yeni aldığımda başıma gelmişti Ayvalık yakınlarında. Ayvalığa kadar gidip çekiciyle aracı Edremit servisine götürmüştüm. Sıkıntılı bir hortum, uzun uğraş ve baskılar sonunda, yakın servis veya İstanbul merkezde (güya)bulunmayan hortum bulunuvermiş garantiden değişmişti. O zaman bir miktar yol yapmıştım o halde fakat bir sıkıntı olmamıştı direksiyon pompasında falan...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Kırmızı mı? soğutma sıvısı değildir inşallah. haznenin kapağında direksiyon sembolü olan silindirik bir parça değil mi?

Direksiyon sıvısı bende yeşil ama bazıları bildiğimiz kırmızı atf koyuyor..Sanırım bunda da atf var...

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

arkadaşlar öncelikle çok teşekkürler hepinize. aranıza yeni katılmış ve yaklaşık 6 aydır ford kullanıcısı olarak merhabalar diyorum....bu araç benim ilk arabam ve arabamı çok seviyorum...

daha yeni sanayiden geldim malum hazne üzerinde direksiyon simidi olan hazneydi ve tırnaklarından kurtularak kayış yada sıcak motora değmek suretiyle hortumu çok az delinmişti ben aracı hemen park ettim ve hiç kıpırtdatmadım sonra sürekli işim gereği irtibatlı olduğum ustayı aradım kendisi bana korkulacak bir şey olmadığını söyledi ve sağolsun sabah aracın erkenden başına geldi sonra yanında getirmiş olduğu bantla hortumu bir güzel sardı sarmaladı sonrasında hazneyi aft ile doldurarak hemen bastık zaten yakın da olan dükkana malum cumartesi istanbul maslak atatürk oto sanayinde bir kaç yere baktık ve hortumu çpk garip ama bulamadık sonra usta hortuma bir yerleden ek yaptı ve kelepçe ile sıkarak hortumu yeniden taktı pomba ve kutuda sorun olmayacağını da kontrol ettikten sonra bana söyledi çok şükür bize maliyeti sadece 5 tl oldu. hortumu bulunca da ki en yakın zamanda yenisi ile değiştirceğiz o da büyük ihtimalle pazartesi günü... şimdi ben haznede eksilme olup olmadığını kontrol edecemişim sadece direksiyon ise hala eskisi gibi ne çok yumuşak ne de sert klasik focus direksiyonu kullanmış olduğumuz aft mobil 220 idi öyle gördüm kutunun üzerinde bu sefer ucuz atlattık gibi. :good1:

ayrıca motor içi baya aft oldu motor yıkatmakta sakınca var mı ya da başka önerisi olana varsa ve paylaşırsa çok sevinirim malum kıl bir binici olarak motoru o şekilde görmeye tahammül edemem :lol2:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

profosyonel bir yerde temizletin. dememki bazılarında kırmızı imiş. bizdeki yeşil :lol2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...