İçeriğe Yönlendir

Fotoğraf Makinesi İçin Hangi Marka/model Şarjlı Pil Önerirsiniz?

Eray Sireli

Recommended Posts

Guest Hakan Tarım

Israrla ısrar ediyorum Eneloop ve Ataba 508 908 gibi modeller.

Ataba benim evde varmış len :p Biraz önce aklıma takıldı bakam dediydim şarj makinesine. Aha dedim harika :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Israrla ısrar ediyorum Eneloop ve Ataba 508 908 gibi modeller.

Eneloop'u nerede bulacağız Mert yok ki Türkiye'de. :(

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Akan Belen

Horttt

Konu çözüme ulaşmamış.Saolsun annem daha oldukça yeni aldığım şarjlı pillerimi normal pil sanıp atmış :shok::elveda: Şarj aletimide pek beğenmiyordum sanki adam gibi şarj etmiyor gibi idi.

Şimdi mecburen alacağız yeniden ama ne alacağım karar veremedim.Netten mi sipariş versem yoksa teknosadan mı alsam acaba.Teknosa da bulabileceğim şarjlı pil ve şarj aleti olarak ne önerirsiniz tam olarak.

Okuduklarıma göre ataba şarj aleti iş yapacak cinsten ama pil konusu biraz karışık kalmış gibi

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/sanyo-eneloop-pil-sarj-cihazi-2x2000mah-pil-82498196

Birde bu var hem şarj cihazı hemde pil varmış içinde eneloop dediklerinizden sanırım

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Üst üste yazıyorum ama kusura bakmayın.Teknosa sitesinden baktım biraz ama kafam karıştı.Şimdi bu pillerin 2000 mah -2700 mah gibi değerleri var.Bütün şarj cihazları hepsini şarj edebiliyormu acaba.Bu pil değerlerinin herhangi bir anlamı varmı şarj cihazları bakımından.

Ayrıca yukarıdaki eneloop sipariş etsem gelecek olan şarj cihazı ile başka pil de şarj edebilirmiyim.

Mesela yukarıda verdiğim eneloop 2000 mah değerinde pil gelecek.Ben sonra ayrıca atıyorum 2700 mah pil aldım başka marka.Sıkıntısız şarj edebiliyormuyum

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Akan abi, teknosadan niye alıyorsun. Alınacak pili ve şarj aletini bir önceki sayfa da yazdım macera arama ;)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Akan abi, teknosadan niye alıyorsun. Alınacak pili ve şarj aletini bir önceki sayfa da yazdım macera arama ;)

Mert hangisini alayım gittigidiyorda ilanı var zaten.Bir önceki sayfada yazdıklarımı gördün mü.Kafamı karıştıran sorunları yazdım eğer sıkıntı olmayacaksa vereceğim şimdi sipariş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

cuma günü aciliyetten eneloop aradım Denizlide. 1 yerde buldum, o da lite serisiydi. Filipsin bir modelini tavsiye etti foto stüdyocu bir amca. Kendi makinesinde de kullanıyormuş, açtı gösterdi. İyi bakalım dedik aldım. Memnun kaldım. 600 e yakın çekim yaptım. 20 30 tane flashlı. Yarıdan biraz az kaldı ömrü. Bakalım makinede duruyor. 1 hafta sonra açıp ne kadar kalmış bakacağım.

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Şarj eder sıkıntı olmaz.

Yalnız abi yanlış yapıyorsun. Kaç tane pil ihtiyacın var? Satıcıyla konuş o adette sadece pil satsın sana. Alacağın pil ise 2000mAh olan Eneloop. Şarj aletinide Ataba marka bak 508 olabilir mesela.

cuma günü aciliyetten eneloop aradım Denizlide. 1 yerde buldum, o da lite serisiydi. Filipsin bir modelini tavsiye etti foto stüdyocu bir amca. Kendi makinesinde de kullanıyormuş, açtı gösterdi. İyi bakalım dedik aldım. Memnun kaldım. 600 e yakın çekim yaptım. 20 30 tane flashlı. Yarıdan biraz az kaldı ömrü. Bakalım makinede duruyor. 1 hafta sonra açıp ne kadar kalmış bakacağım.

Reyiz K-x kıyas kabul değil. K-x hem fiziksel boyut olarak mucize hem de enerji kullanımı konusunda.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Şarj eder sıkıntı olmaz.

Yalnız abi yanlış yapıyorsun. Kaç tane pil ihtiyacın var? Satıcıyla konuş o adette sadece pil satsın sana. Alacağın pil ise 2000mAh olan Eneloop. Şarj aletinide Ataba marka bak 508 olabilir mesela.

Çok iyi yere değinmişsin aslında.Oğlanın oyuncakları içinde lazım oluyor pil.6 tane olsa işimi güzelce görür.Kendi sitesinden ulaşmak lazım o zaman.benim verdiğim linklerde sadece cihazla birlikte 2000 mah lık piller vardı.Du bakayım bir ulaşmaya çalışayım adama ne olacak

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Çok iyi yere değinmişsin aslında.Oğlanın oyuncakları içinde lazım oluyor pil.6 tane olsa işimi güzelce görür.Kendi sitesinden ulaşmak lazım o zaman.benim verdiğim linklerde sadece cihazla birlikte 2000 mah lık piller vardı.Du bakayım bir ulaşmaya çalışayım adama ne olacak

Donanimhaber'de görmüştüm geçen gün satan biri vardı. Satılık ilanlarından fotoğraf ve aksesuarlar bölümüne bak.

Al 8 adet Sanyo EneLoop 2000mAh, bir adette Ataba 908 al. Ömürlük olur. EneLoopların özelliği şimdi şarj et 6 ay sonra kullan. Pil en fazla %30 boşalıyor. Bir de aklında bulunsun. Piller bitmeden şarj etme. Etmen mi gerekti. Dediğim Ataba'yı al. Pil boşaltma modunda çalıştır önce sonra şarja alırsın. Pilin ömrü iki kat uzuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Donanimhaber'de görmüştüm geçen gün satan biri vardı. Satılık ilanlarından fotoğraf ve aksesuarlar bölümüne bak.

Al 8 adet Sanyo EneLoop 2000mAh, bir adette Ataba 908 al. Ömürlük olur. EneLoopların özelliği şimdi şarj et 6 ay sonra kullan. Pil en fazla %30 boşalıyor. Bir de aklında bulunsun. Piller bitmeden şarj etme. Etmen mi gerekti. Dediğim Ataba'yı al. Pil boşaltma modunda çalıştır önce sonra şarja alırsın. Pilin ömrü iki kat uzuyor.

Tamam bakayım şimdi bulabilecekmiyim.Bulabilirsem o şekilde alırım artık.Bulamazsam eneloop gelirim buraya :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Şimdi görüştüm kendisiyle.Pil 14.90 tl imiş.Ataba 908 şarj cihazı da sipariş verdim.Yarın kargo yapabilecekmiş.Kargo yapınca arayacak parasını göndereceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Şimdi görüştüm kendisiyle.Pil 14.90 tl imiş.Ataba 908 şarj cihazı da sipariş verdim.Yarın kargo yapabilecekmiş.Kargo yapınca arayacak parasını göndereceğim.

Hayırlı olsun, bi dua alayım :p Altının gramı 100TL'ye çıksa kafi benim için. An itibari ile gram başına 19 Lira zarar :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Kullanmadan ne duası o.Bir dur bakalım elimize geçsin kullanalım durum neyi gösteriyor.:D

Normalde direk pil yokmuş Cihazlı şekilde varmış.Söküp gönderirim dedi cihazları ayrı olarak satarım diyor.Bakalım artık umarım unutmaz da arar yarın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen
(düzenlendi)

3 günlük sipariş maratonunun ardından anca bugün kargolandı siparişim.Zorla mal alıyoruz yahu milletten :D

Bakalım beklemede moduna geçtim artık.4 adet sanyo eneloop 2000 mah pil + ataba 908 şarj aleti = 47 tl.

tarihinde Akan Belen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Yenigün
(düzenlendi)

Merhaba,

Arkadaşımın uzaktan kumandalı bir hobi aracı var ve aşağıdaki kumanda ve şarj aletini kullanıyor.

109169676gac.jpg

Şarj aleti şu anda arızalı ve pili şarj etmiyor. Piller ise uzun süre kullanıldığı için eski verime sahip değiller ve çok kısa süre idare edebiliyorlar.

Öncelikle pillere müdahale edip, pil paketini açtık. Pilleri 1,2V (8 adet) 1000mAh'lik NiCd piller ile değiştirdik. Eskileri 8 adet 650mAh'lik NiCd pillerdi.

Ancak adaptör konusu biraz daha karışık. Arızanın kronik olduğunu düşünüyorum, çünkü aynı cihaza sahip farklı iki arkadaşımın da şarj aletleri bozuk olarak köşede duruyor. Şarj aletini onarmak istiyoruz ancak takıldığım bazı noktalar var.

- Şarj aletinin içinde bir trafo bir de şarj devresi mevcut. Şarj aletinin dış plastiğine baktığımda, aşırı sıcaklıktan hafif deformasyonlar mevcut. Trafoyu ölçtüğümde çıkış vermediğini gördüm. Ancak devrenin arızalı olup olmadığından emin değilim. Trafo üç çıkışa sahip, ancak ölçme imkanım olmadığından ne olduklarını çözemedim. Birinin negatif, diğer ikisinin de farklı voltaja sahip pozitif çıkışlar olduğunu düşünüyorum, ama emin değilim. Bu üç çıkış ne olabilir ? Belki sadece trafo değişimi ile cihazı çalışır duruma getirebiliriz. (Resmini akşam ekleyeceğim.)

- Devrenin sağlam olduğundan emin olamadığımız için, şarj aleti içine yeni bir trafo ve devre takmak da mümkün. Ancak 9.6V 1000mAh pil paketinin kaç Voltluk çıkış sağlayan bir devreyle ve maksimum kaç mAH akım ile şarj edilmesi gerektiğini bilemiyorum. Bunun için bana bir devre öneriniz olabilir mi ?

Desteğinizi rica ediyorum.

tarihinde Mustafa Yenigün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...