İçeriğe Yönlendir

Ford Tourneo Connect O.g.s. Cihazı Montajı

Kenan Şülekoğlu

Recommended Posts

Kenan Şülekoğlu

Ben tecrübeli Ford Club üyeleri yada forum moderatörlerinden,yeni edinmiş olduğum OGS cihazını,ön camda tam olarak hangi bölgeye takabileceğim konusunda yardım istemekteyim.www.kgs.gov.tr adresindeki açıklamalardan sonra bu sorunu birilerine danışma ihtiyacı duydum.Aracım 2010 Ford Tourneo Connect K210S GLX 110HP.Bu arabalarda kilma olduğu için ısı yalıtımlı ön cam (atermik cam) kullanılmış olsa geerek.OGS cihazının gönderdiği sinyaller ise kızılötesi ve okuduğum kadarıyla atermik camlar güneşten gelen zararlı etkileri de azaltmak için ışınları süzen özel bir yapıya sahip ve kızılötesi ışınları da kesebilecek özellikte.Bu yüzden OGS'nin gişede okunmaması sorununu yaşayanlar var.Ayrıca araçta ön cam ısıtmalı,yani üstten 10-15 cm'lik bir bölgede gözle de görülebileceği biçimde resistans var.Acaba bu bölgeye takılması ısıdan dolayı OGS cihazına zarar verir mi?Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kenan Bey, ogs kullanmıyorum.. yeri konusunda da çok net konuşamayacağım ama.. Bence en uygun yer ön camın sağ üst köşesi...

Diğer bir husus da eklediğiniz resim..

Resim yükleme kotanız kısıtlı, bu sebeple gerekmedikçe resim yüklemeyin...

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Mehmet abi sağ üste takarsa Kenan hocamın dediği gibi atermik cam dolayısıyla ogs okumaz.

Kenan hocam; bahsettiğiniz olay megane'da başıma geldiği için connecte kgs alarak bir çözüm buldum.

megane'daki geçici çözümümüz ise ogs cihazını seyyar bırakmıştık araç içine geçiş sırasında sol camdan çıkararak ön cama yaslı tutuyordum ve sorunsuz geçiyordum :seytan:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bende arabanın ön göğüs kısmına koyuyorum, gişeden geçtikten sonra da torpidoya...Zaten ogs cihazınız varken kaçak geçiş kaydedilirse otomatik düşüyorlar...Plakaya kayıtlı ogs olsun yeter yani.. :nazar:

Yorum bağlantısı
Kenan Şülekoğlu

Serkan Toker,Emin Önal ve forum yöneticisi abimiz Mehmet Özyürek'e cevaplarından dolayı teşekkür ederim.Ayrıca Mehmet Abi'nin resim yükleme konusundaki uyarısını da dikkate alacağım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara
(düzenlendi)

Bir ara arabada 2 adet OGS vardı, biri torpidodayken diğeri de camda takılıydı (İşbankasını iptal ettirmeden Ziraat'ten almıştım ve eskisinde bakiye mevcuttu). Her zaman geçtiğim yollarda (Mahmutbey-Bahçeşehir) 3-4 kez en uzun mesafeyi ödedim. Meğer geçerken camdakinden, öderken de torpidodakinden sinyal alıyormuş. Bilginize araçta 2 OGS'yi aynı anda bulundurmayın fazladan ödeme yapmayın. Selamlar

tarihinde Ayhan S?rt?kara tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Can

aynanın hemen arkasındaki siyah nokta nokta olan kısımda kullanıyorum ogs mi yaklaşık 1 yıldır. her hafta 4-5 kez kullanıyorum, şimdiye kadar okumamazlık yapmadı.

Yorum bağlantısı
Kenan Şülekoğlu
aynanın hemen arkasındaki siyah nokta nokta olan kısımda kullanıyorum ogs mi yaklaşık 1 yıldır. her hafta 4-5 kez kullanıyorum, şimdiye kadar okumamazlık yapmadı.
Teşekkürler,öneriniz mantıklı olabilir,çünkü bahsettiğiniz siyah noktalı bölümün özellikle bu tür cihazların kullanımı düşünülerek,atermik camlarda diğer bölgelerdeki gibi kızılötesi ışınları kesmediğini dün http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/OGS.aspx de okumuştum.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...