İçeriğe Yönlendir

Gazdan Ayağımı Çektikten Sonra Gelen Ses

İbrahim Uçar

Recommended Posts

İbrahim Uçar

Herhangi bir viteste gaza basıp ayağımı gazdan çektikten sonra tak diye bir ses geliyor. Daha önce forumda okudum diye hatırlıyorum. Aratmada yaptım ancak bulamadım. Daha önce karşılaşıp çözüm bulan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim. Ayrıca 1750 devirden sonra 2000 devire gelirken bazen titreme yapıyor. Veya 90 km hızla giderken hızı sabitlediğinizde yokuş çıkarken titreme yapıyor. Sarsıntı çok rahatsız edici değil ancak insanın kafasına takılıyor. Yarın servise gitçem ancak önceden bilgi sahibi olmak istedim.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

5.vitesle her yokuşu çıkamayacağına göre vites düşürün, o zaman ses de yapmaz.

tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Çakmak

Bende bi soru sorayım o zaman aynı sorunmu bilemiyorum ama.Yolda giderken gaz pedalına bıraz basıp çektiğimde, vites değişimlerinde yada bazen bir çukurdan geçerken falan iki metalin birbirine çarpma sesi gibi bir ses geliyor çıt çıt diye.Acaba aks lardan falan mı geliyor o ses.

Yorum bağlantısı
Mehmet Bedir

Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım ve hala da devam ediyor ve bi çözüm bulamadım.

vites geçişlerinden özellikle 1. ve 2. viteste ayağınızı debriyajdan biraz hızlı çekince veya düşük devirde vites değiştirirken veya normal sabit hızda biraz düşük devirde giderken gaz verip çekince lak-lak diye bi ses geliyor.

Ayrıca arabamı ilk aldığım günden bu yana şu anda 34000km de anlayamadığım ve hala çözemediğim direksiyonsa titrme var defalarca blans yapıldı jantlara, lastiklere akslara bakıldı ama sonuç aynı.

BU bahsettiğim 2 sorun nu çözemedim 3 ayrı servise gittim. Vites geçişlerinde gelen sesin normal olduğunu motor takozlarınında iyi durumda olduğunu ve bu sesin focusların şanzımanlarından geldiğini (şanzımanın çalışma sesi imiş) bu ses için bişey yapılamayacağını söylediler. Başka bi serviste bu sesin volant dan geldiğini de söyledi

Çözüm bulan yardımcı olsun lütfen

Yorum bağlantısı
Emre Doğan
Buji kablosu ?

Araç dizel galiba.

Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım ve hala da devam ediyor ve bi çözüm bulamadım.

vites geçişlerinden özellikle 1. ve 2. viteste ayağınızı debriyajdan biraz hızlı çekince veya düşük devirde vites değiştirirken veya normal sabit hızda biraz düşük devirde giderken gaz verip çekince lak-lak diye bi ses geliyor.

Ayrıca arabamı ilk aldığım günden bu yana şu anda 34000km de anlayamadığım ve hala çözemediğim direksiyonsa titrme var defalarca blans yapıldı jantlara, lastiklere akslara bakıldı ama sonuç aynı.

BU bahsettiğim 2 sorun nu çözemedim 3 ayrı servise gittim. Vites geçişlerinde gelen sesin normal olduğunu motor takozlarınında iyi durumda olduğunu ve bu sesin focusların şanzımanlarından geldiğini (şanzımanın çalışma sesi imiş) bu ses için bişey yapılamayacağını söylediler. Başka bi serviste bu sesin volant dan geldiğini de söyledi

Çözüm bulan yardımcı olsun lütfen

Mehmet Bey düşük devirde yaptığınız "gaz verip çekme" tehlikeli bir hareket, vites seçiminize göre aracınızı yormayacak devirlerde gitmenizi öneririm. Düşük devirde özellikle yokuş çıkarken "avans vurma" denilen olay olur bu da motora zarar verir. Düşük devirde duyduğunuz sesler normal bence, ideal devir aralığında kullandığınızda o sesleri duyacağınızı sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Bedir

Emre bey dediğinizi anlıyorum tabiki bunun araca zarar verdiğinin farkındayım. Ve tabiki aracımı bu şekilde kullanmaıyorum.

Sorun şu bahsettiğim ... lak. sesi sadeced düşük devirde kullanırken değil, normal şekilde hızlanırken 1. vitesten 2. vitese alırken de duyuyorum.

Ses tıpkı motor takozu gibi vuruntu yapıyor.

Başka araçlarımızda var opel corsa ve vw jetta onlarda dizel onları kullanırken aynı sürüşte aynı sesleri duyamıyorum.

Araç dizel galiba.

Mehmet Bey düşük devirde yaptığınız "gaz verip çekme" tehlikeli bir hareket, vites seçiminize göre aracınızı yormayacak devirlerde gitmenizi öneririm. Düşük devirde özellikle yokuş çıkarken "avans vurma" denilen olay olur bu da motora zarar verir. Düşük devirde duyduğunuz sesler normal bence, ideal devir aralığında kullandığınızda o sesleri duyacağınızı sanmıyorum.

bu arada unuttum aracım dizel

Yorum bağlantısı
Emre Doğan

Mehmet Bey, 17 sene benzinli araç kullandıktan sonra dizel Focus aldık, aslında benimde turbo dizele tam olarak alıştığım söylenemez. Mesela 1. ve 2. viteste biraz devirli kullandığımda vites yükseltmek istediğimde araç biraz sert tepki veriyor (sanki biraz fazla sarsılıyor,konfordan taviz veriyor). Hafif sesler duyuyorum ama rahatsız etmiyor. Sizin bahsettiğiniz sesler biraz farklı galiba, aktarmada bir sıkıntı olabilir. Aracınız galiba garanti kapsamında, bence servise gerekli kontrolleri yaptırın. En azından içiniz rahatlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Bedir

Sorunda burada zaten.

Servislere defalarca gittim aynı sesleri duyuyolar

Baktık inceledik, bu sesler normal diyor.

Ama bence normal değil, çünkü daha önceki mesajlardada belirttim başka marka arçlarımızda var onlarda ve diğer kullandığım araçlarda böyle bi sorun yoktu.

Bundan sonra KESİNLİKLE FORD ALMAM(Bu kadar kesin konuşuyorum çünkü başka da ne sorunlar yaşadım 2009 model araçla, bu ses olayı az kalır)

Mehmet Bey, 17 sene benzinli araç kullandıktan sonra dizel Focus aldık, aslında benimde turbo dizele tam olarak alıştığım söylenemez. Mesela 1. ve 2. viteste biraz devirli kullandığımda vites yükseltmek istediğimde araç biraz sert tepki veriyor (sanki biraz fazla sarsılıyor,konfordan taviz veriyor). Hafif sesler duyuyorum ama rahatsız etmiyor. Sizin bahsettiğiniz sesler biraz farklı galiba, aktarmada bir sıkıntı olabilir. Aracınız galiba garanti kapsamında, bence servise gerekli kontrolleri yaptırın. En azından içiniz rahatlar.
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Mehmet Bey Kocaelinde hangi servise gittiniz bilmiyorum ama tahmin yürütüyorum :good1: Eğer tahminde yanılmıyorsam Kocaelinde alternatif olarak gebze Nazere bakabilirsiniz tabi sorunu orada yaşamadıysanız :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Bedir
Mehmet Bey Kocaelinde hangi servise gittiniz bilmiyorum ama tahmin yürütüyorum :D Eğer tahminde yanılmıyorsam Kocaelinde alternatif olarak gebze Nazere bakabilirsiniz tabi sorunu orada yaşamadıysanız :D

Kocaeli merkezde Es otoya gittim

Ama ilk nazere gitmiştim zaten onlar sesin normal olduğunu söylediler.

Anlamıyorum bu servisleri sorunun çözemedikleri zaman bu normaldir diyip kurtuluyorlar.

Nasıl normal yaa :unknw:

Yorum bağlantısı
Ahmet Orhan
Kocaeli merkezde Es otoya gittim

Ama ilk nazere gitmiştim zaten onlar sesin normal olduğunu söylediler.

Anlamıyorum bu servisleri sorunun çözemedikleri zaman bu normaldir diyip kurtuluyorlar.

Nasıl normal yaa :blush:

Arkadaşlar bu ses şanzumandan değil debriyaj balata göbeğinden gelir ve normaldir.

motor gücünü şanzumana verdiğiniz zaman ani ve çok büyük bir güç iletimi olduğu için şanzuman içerisinde hareket alan dişli grubuna zarar vermesin diye debriyaj balata göbeği çok hafif o gücün vereceği etkiyi sönümleyici boşluk bırakılır. debriyaj pedalından ayağınızı sert çektiğiniz zaman bu lak lak diye sesi her zaman duyabilirsiniz. Bu ses connect ve focuslarda daha belirgindir.

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

O sesi uzun süre bende yaşadım sorun Ford ta değil tamamen servislerde keşke nazer de başka bir usta yada ustabaşına gösterseydi.

Krank kasnagini kontrol ettirin o ses genelde oradan gelir aracınız düz vitesse, ikinci aşamada ses devam ediyorsa baskı baltayı kontrol ettirmenizde fayda var.

Yorum bağlantısı
Ferhat Genç
Araç dizel galiba.

Sorunda burada zaten.

Servislere defalarca gittim aynı sesleri duyuyolar

Baktık inceledik, bu sesler normal diyor.

Ama bence normal değil, çünkü daha önceki mesajlardada belirttim başka marka arçlarımızda var onlarda ve diğer kullandığım araçlarda böyle bi sorun yoktu.

Bundan sonra KESİNLİKLE FORD ALMAM(Bu kadar kesin konuşuyorum çünkü başka da ne sorunlar yaşadım 2009 model araçla, bu ses olayı az kalır)

abi abartmışın sen olayı yaa.. her arabanın sürüş karakteri bir olmaz. kimi araçların ön takımı sesli çalışır ama bu sorun var veya çıkartacağı anlamına gelmez. seat ibiza veya cordoba kullananlar bilir. normal çukurlarda bile arba sankı jant ustunde gidiyormuş gibi his veriyor ve bam güm diye ses çıkarıyor. ama hiç bi sorun olmadı o modellerin huyuymuş. bi ses yüzünden araba almam demek bence yanlış olur. kaldı ki focus bu en çok kullanılan ve sorun açmayan araçların başında gelen modellerden. hiç ses istemiyorsanız bir üst segment araç alacaksınız derim ben. :blush:

Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya
(düzenlendi)

ahmet bey tam öyle bir ses evet servistede normaldir dediler debriyaj pedalı müşirinden dir dediler dediğiniz gibiyse endişeye gerek yok o zaman öylemi?

tarihinde Okay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu
Arkadaşlar bu ses şanzumandan değil debriyaj balata göbeğinden gelir ve normaldir.

motor gücünü şanzumana verdiğiniz zaman ani ve çok büyük bir güç iletimi olduğu için şanzuman içerisinde hareket alan dişli grubuna zarar vermesin diye debriyaj balata göbeği çok hafif o gücün vereceği etkiyi sönümleyici boşluk bırakılır. debriyaj pedalından ayağınızı sert çektiğiniz zaman bu lak lak diye sesi her zaman duyabilirsiniz. Bu ses connect ve focuslarda daha belirgindir.

Connect ve focustaki(benzinli)deki ses aynı ses ama arıza yeri farklı.Şanzımanın karakteristik yapısı ile alakalı bir ses.

Yorum bağlantısı
Mehmet Bedir
(düzenlendi)

Ben sesin Baskı balatadan geldiğini düşünmüyorum çünkü;

Ses sadece ayağınızı debriyajdan kaldırıken yani vites geçişlerinde değil, normal bi şekilde giderken gazdan ayağınızı çekip gaz verince vuruntu şeklinde

bi ses geliyor. Yani tıpkı motor takozlarında sorun varmış hissi uyandırıyor. Ama motor takozlarına baktırdım sorun yok dedi 3 serviste.

tarihinde Mehmet Bedir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Bir yerde demekki bişiler gözden kaçıyor.Bu anlattığınız akslardan gelir akslarda değişti mi peki?

Yorum bağlantısı
Mehmet Bedir
Bir yerde demekki bişiler gözden kaçıyor.Bu anlattığınız akslardan gelir akslarda değişti mi peki?

Akslara bakıldı aslında şöyle;

Aracın direksiyorundada titreme var defalarca araç üzerinde ve sökülerek balans ayarı yapılmasına karşın direksiyondaki titreme kesilmedi.

Serviste akslarda sorun olabilir diye iki aksıda başka bi aracın aks ı ile değiştirip teste çıktık ama direksiyondaki titreme devam ediyordu.

V edireksiyondaki titremenin aslardan kaynaklanmadığını anladık. Ama direksiyonun neden titrediğini hala bulamadı servisler, ve direksiyon hala titremeye ve gaz kesip gaz vermede lak-lak sesi devam ediyor.

Akslarda olabilecek bi sorun direksiyon titremesine sebep olabilir diye asklara bakıldı.

Fkat gaz kesip gaz verildiğinde gelen ses için aklardan şüphe edilip özellikle bakılmadı.

Bu direksiyonda titreme ve gaz kesşp gaz vermede gelen lak-lak sesinden arabamdan soğudum.

Aracı aldığım dan beri bu sorunlarım devam ediyor aracım şu an 35 binde.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu
Akslara bakıldı aslında şöyle;

Aracın direksiyorundada titreme var defalarca araç üzerinde ve sökülerek balans ayarı yapılmasına karşın direksiyondaki titreme kesilmedi.

Serviste akslarda sorun olabilir diye iki aksıda başka bi aracın aks ı ile değiştirip teste çıktık ama direksiyondaki titreme devam ediyordu.

V edireksiyondaki titremenin aslardan kaynaklanmadığını anladık. Ama direksiyonun neden titrediğini hala bulamadı servisler, ve direksiyon hala titremeye ve gaz kesip gaz vermede lak-lak sesi devam ediyor.

Akslarda olabilecek bi sorun direksiyon titremesine sebep olabilir diye asklara bakıldı.

Fkat gaz kesip gaz verildiğinde gelen ses için aklardan şüphe edilip özellikle bakılmadı.

Bu direksiyonda titreme ve gaz kesşp gaz vermede gelen lak-lak sesinden arabamdan soğudum.

Aracı aldığım dan beri bu sorunlarım devam ediyor aracım şu an 35 binde.

Aracı altını daha önce vurdunuz mu peki?Traversde yamukluk ,veya vuruk izi gibi gözle görülür birşey varmı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Bedir
(düzenlendi)
Aracı altını daha önce vurdunuz mu peki?Traversde yamukluk ,veya vuruk izi gibi gözle görülür birşey varmı?

Aracın bırakın altını vurmayı en ufak bi çiziği dahi yok.

BU arada Traver hangi parça oluyor?

tarihinde Mehmet Bedir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Yürümez

Aynı ses benim focustada var.2007 TDCI gaza basıp bırakınca lak lak diye ses geliyordu . Serviste baktılar ve iç aks kafasından geldiğini öğrendik hatta usta lifte kaldırıp aynı sesi banada gösterdi akslarda boşluk fazla olduğu için bu sesi yapıyormuş. Pazartesiye randevu verdiler bakalım kaynakla doldurup tamir edecekler sonucu buraya yazarım.

Yorum bağlantısı
Sezer Gündoğmuş
Aynı ses benim focustada var.2007 TDCI gaza basıp bırakınca lak lak diye ses geliyordu . Serviste baktılar ve iç aks kafasından geldiğini öğrendik hatta usta lifte kaldırıp aynı sesi banada gösterdi akslarda boşluk fazla olduğu için bu sesi yapıyormuş. Pazartesiye randevu verdiler bakalım kaynakla doldurup tamir edecekler sonucu buraya yazarım.

Sonucunuzu merakla bekliyorum Mustafa Bey...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mustafa Yürümez
Sonucunuzu merakla bekliyorum Mustafa Bey...

Sonuç aynı yine ses geliyor ama haftaya izine ayrılıyorum döndüğümde ya bu sesten kurtulucam yada arabadan..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...