İçeriğe Yönlendir

Focus II - Dizel Araç Aşırı Sesli çalışıyor

Özgür Karasüleymanoğlu

Recommended Posts

Özgür Karasüleymanoğlu

Arkadaşlar 307 1.6 hdi aracım bayağı sesli(şakırtılı çalışıyor). Focus tdci ile aynı motor olduğu için bu bölüme yazdım.Arkadaşımın focus tdci ile karşılaştırınca ses normal değil gibi.Çekişinde hiç bir sorun yok.Sebebini bilen varsa bilgi verirseniz memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

En son ne zaman motor yağını değiştirdiniz?Ses rölantide mi geliyor.Belirli devir-vites varmı?

Yorum bağlantısı
Özgür Karasüleymanoğlu

Yağı ve bakımları yeni.Dizeller yüksek devirde zaten gürültülü olduğu için ses en çok rolantide dikkat çekiyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ses normal-anormal bilemem ama kaynağı farklı olaiblir, mesela şanzıman kulağı kopuktur vb. , ehil teknisyene baktırmalı.

Yorum bağlantısı
Özgür Karasüleymanoğlu

Sorun egzantrik mili zinciri gergisinin zinciri yeterince geremediğinden kaynaklanıyormuş 200 tl civarı malzeme ve 150 tl civarı işçilikle sorun halloldu.Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Sorun egzantrik mili zinciri gergisinin zinciri yeterince geremediğinden kaynaklanıyormuş 200 tl civarı malzeme ve 150 tl civarı işçilikle sorun halloldu.Teşekkürler.

307 de triger zincirmiymiş.

Yorum bağlantısı
Hakan Yıldız

Merhaba arkadaslar konu motor sesinden açılmışken sizlere danışmak istediğim bir konu var,benzinli (lpg siz) 100bg. focusII aracımın motoru rölantide calışırken çok belirgin olmayan lak lak lak seklinde düzensiz bir ses çıkarıyor,bu ses aracın altından ön sağ tekerin oradan daha iyi duyuluyor.

Birde arac rölantide calısırken motorun üst plastik kapağını iki elimle tuttuğumda düzensiz aralıklarla hafif sarsılmalar hissediyorum,benzinli motorda bu hafif sarsılmalar normalmidir yoksa sürekli aynı titreşimlemi çalışmalıdır.bu konuda bilgi sahibi arkadaslar yardımcı olursa cok memnun olurum aracımda beni rahatsız eden bir durum yok fakat tavsiyeleriniz üzerine aracımı servise götüreceğim hoşcakalın saygılar.

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
Merhaba arkadaslar konu motor sesinden açılmışken sizlere danışmak istediğim bir konu var,benzinli (lpg siz) 100bg. focusII aracımın motoru rölantide calışırken çok belirgin olmayan lak lak lak seklinde düzensiz bir ses çıkarıyor,bu ses aracın altından ön sağ tekerin oradan daha iyi duyuluyor.

Birde arac rölantide calısırken motorun üst plastik kapağını iki elimle tuttuğumda düzensiz aralıklarla hafif sarsılmalar hissediyorum,benzinli motorda bu hafif sarsılmalar normalmidir yoksa sürekli aynı titreşimlemi çalışmalıdır.bu konuda bilgi sahibi arkadaslar yardımcı olursa cok memnun olurum aracımda beni rahatsız eden bir durum yok fakat tavsiyeleriniz üzerine aracımı servise götüreceğim hoşcakalın saygılar.

Sağ önde krank kasnagi var boşluk yaptiginda des yapar,

ancak o civarda motor kulaklarından biri de var.

Duzensiz titreşimler konusu ise sibop ya da sente ayarı olabilir.

Sonucu bildirebilirseniz faydalı olacaktır...

Yorum bağlantısı
Özgür Karasüleymanoğlu
307 de triger zincirmiymiş.

Triger kayışı haricinde focus tdci ve 1.6 hdi'larda 2 eksantrik milini bağlayan egzantrik zinciri varmış bende yeni öğrendim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Su an yurt disindayim, opel astra 1.7 dizel ile geziyorum. Okadar sessizki suruste ses olarak benzinli motordan ayrilmasi zor. Ne icerde nede disarda motor sesi yok. Yakittanda olabilir ama cok sasirtici.

1 ay sonrada kendi arabamla cikmayi dusunuyorum. Bakalim bizimki nasil calisacak.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Turkay Enez

Konu motor sesi olduğu için buraya yazayım dedim.

Aracım Tdci Focus. Bu yaz tatilde birşey farkettim. Motorun sesi deniz seviyesinden yükseldikçe çoğalıyor. Trabzon'da sabah çalıştırdığımda bir anormallik yokken, Erzurum'da (Rakım 1800 m) sabah çalıştırdığımda motor inanılmaz sesli çalışıyor. Isındıkça ses azaldı ama yine de çok sesli çalışıyordu. Bir ara servise gitmeyi düşündüm. Ama geçen yıl da aynı olayı yaşadığımı hatırladım. Şimdi İstanbul dayım ve motor çok daha sessiz çalışıyor...

Ben bunun rakım farkından kaynaklandığını düşünüyorum. Sizin yorumunuzu da merak ediyorum...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Karbüratörlü arabalarda, bu olay, rolanti dengesizliği bile yapıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Göknar
(düzenlendi)
Arkadaşlar 307 1.6 hdi aracım bayağı sesli(şakırtılı çalışıyor). Focus tdci ile aynı motor olduğu için bu bölüme yazdım.Arkadaşımın focus tdci ile karşılaştırınca ses normal değil gibi.Çekişinde hiç bir sorun yok.Sebebini bilen varsa bilgi verirseniz memnun olurum.

Oldum olası dizel motorlardan nefret etmişimdir yıl 2010 oldu ama hala motorlar su motoru misali çok gürültülü, peugeot olsun, opel olsun ford olsun hepsi aynı, hele çalıştırırken ki o ses yokmu beni çılgına çeviriyor (dizel sahipleri alınmasın) gerçek bu

tarihinde ?brahim G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Evet ses konusunda haklısın...

Dizeller sesli çalışıyor. Ancak, emin ol ilk çalıştırmadaki ses dışında yolda 100-140 gibi hızlarda benzinliden fazla değil ses. Yani çıldırtmıyor...

Oldum olası dizel motorlardan nefret etmişimdir yıl 2010 oldu ama hala motorlar su motoru misali çok gürültülü, peugeot olsun, opel olsun ford olsun hepsi aynı, hele çalıştırırken ki o ses yokmu beni çılgına çeviriyor (dizel sahipleri alınmasın) gerçek bu
Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Erhan YAYLI

Bende 2008 model ford fiesta 1.4 Tdci motor var 82000 km fiesta tdci motorların sesi nasıl dir, bana göre benim araç sesi fazla çıkıyor geliyor sanki Motordan piston dışına çıkacak sekilde çalıyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Uğur Şahinbaş

Konu motor sesi olduğu için buraya yazayım dedim.

Aracım Tdci Focus. Bu yaz tatilde birşey farkettim. Motorun sesi deniz seviyesinden yükseldikçe çoğalıyor. Trabzon'da sabah çalıştırdığımda bir anormallik yokken, Erzurum'da (Rakım 1800 m) sabah çalıştırdığımda motor inanılmaz sesli çalışıyor. Isındıkça ses azaldı ama yine de çok sesli çalışıyordu. Bir ara servise gitmeyi düşündüm. Ama geçen yıl da aynı olayı yaşadığımı hatırladım. Şimdi İstanbul dayım ve motor çok daha sessiz çalışıyor...

Ben bunun rakım farkından kaynaklandığını düşünüyorum. Sizin yorumunuzu da merak ediyorum...

Bende de öyle bişey oldu. Sahile yakın oturuyorum. Ne zaman yaylaya çıksam araba şakır şakır ses çıkararak çalışıyor transit gibi mübarek. Motor supaplari mıdır nedir farklı bir tonda şakırdıyor. Ben de rakıma bağladım.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...