Safi Bayram 30 Temmuz 2010 Paylaş 30 Temmuz 2010 Merhaba 2000 model ghia hb atiker lpg li aracımın yaklasık bir aydır fren sistemi ikaz lambası(el kitabındaki tanımı) yanmaktaydı. Sanayideki arkadaşım hidrolik tamamlayalım dedi gerçekten biraz azalmıştı tamamladık lamba söndü. kullanmaya devam ettim.Tekrar aynı lamba yandı bu sefer frenlere baktıralım dedik arka fren disk balatalarının bittiğini gördük ve değiştirdik. lamba sönmedi.Bu sefer el fren altında olan siviç den olabilir diye onunla uğraştık bir şey bulunmadı ama lamba söndü. Ancak bir kaç gün sonra lamba tekrar yolda giderken su dolu bir çukura düşünce yeniden yandı. Frenlerimde bir sorun yok ön lastikler yeni 195-60-15. Şu anda bazen yanıyor bazen yanmıyor. Şunu tespit ettim antipatinaj lambası ilk çalıştırmada yanmıyorsa elfreni ikaz lambası yanık kalıyor sönmüyor.Yolda giderken antipatinaj lambası yanarsa düğmesine basıp iptal yapıyorum her ikiside sönüyor. Sanki sensörlerinde bir kopukluk,oksitlenme veya daha farklı basit bir problem var gibi.Acab arıza fren sistemindemi yoksa antipatinajda mıdır?önerileriniz nedir ? tesekkürler Yorum bağlantısı
Misafir 30 Temmuz 2010 Paylaş 30 Temmuz 2010 pek anlamam ama benim o sorun abs sensörlerinden olmuştu Yorum bağlantısı
Safi Bayram 24 Nisan 2011 Yazar Paylaş 24 Nisan 2011 merhaba ön fren balataları fişli değil ve kontrol edildi. Şu anda elfreni lambası sürekli yanıyor abs ve tcs çalışmıyor. Bilgisayarla yapılan kontrollerde (farklı zaman ve farklı yerlerde) abs modulu bulunamıyor.ustaların önerisi abs modulu sökülüp kartın tamir edilmesi. fren hidroliğim yeni değişti.birde arabayı aldığıdan beri ilk çalıştırmamda hiç abs lambasının yanıp söndüğünü görmedim.tcs lambası diğer lambalarla beraber yanıp sönüyordu. fakat abs çalışıyordu. sizce modülden söktürmeye başlayım mı yada başka bir öneriniz var mı? tesekkürler Yorum bağlantısı
Recommended Posts