İçeriğe Yönlendir

Radyo Cd çalarda Japon Frekansı

Özhan Esemen

Recommended Posts

Özhan Esemen

Merhabalar;

Benim merak ettiğim konu aracımızdaki standart Radyo-CD çalar ünitesinin, japon fm frekans aralığına getirilip getirilemediği. Malumunuz Türkiye'de FM aralığı 87.5 - 108 . Ancak özellikle büyük şehirlerde bu frekansların her köşesi dolu olduğundan araç içindeki transmitterlarımız tam performans gösteremiyor. Aklıma japon frekanslarını kullanabileceğimiz geldi. Japonlar FM aralığı olarak 76.0 - 108.0 kullanıyor. Benim transmitterda da bu aralık mevcut. Araç teybini de ayarlayabilirsek hiç problem kalmayacak.

Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Eğerki PLL tunerde ana osilatör frekansını aşağı çekerseniz tarama frerkansıda altlara indirirsiniz.Bunu yapabilmek için teyp sökülecek,araçtaki tuner(genelde ayrı modüldür)sökülüp bağlantıları kablo ile uzatılıp içindeki osilasyonu yapan kristal yada çok düşük değerli kondansatörlerin kapasitesi ile oynayıp frekansı kaydıracaksınız.Ama bu sefer göstergedeki frekans ile tuner frekansı uyuşmayacak.Örn:Siz pll tuneri 78 MHz aldığınızda ekranda 84 Mhz olabilir.Eğerki pll tunerin frekansını teybin ana işlemcisi kontrol ediyorsa bişe yapmak dahada karmaşık hal alır.Sonuçta olur.

Bu işin sonunda Transmitter'i iyi dinleyim derken mevcut frekanslar karışacaktır.Böyle yapana kadar transmitteri sökün,içinde ufacık anteni vardır.Genelde plakete çizilidir.Ona kablo lehimleyin ve uzatıp teybin anten kablosunun orta ucuna 10 pF kondansatör ile bağlayın.Transmitterin gücü diğer frekansları rahatlıkla yener,çazırtısız dinlersiniz.

tarihinde Servet Ayd?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özhan Esemen

Kullandığımız ufak tefek mp3 player vs malzemelerde küçük bir ayar oluyor bu amaçla. Acaba Ford'un radyosunda da var mıdır diye düşünmüştüm gizli bir yerlerde de. Ama yok diyorsanız, tabii ki cihazı sökmeyeceğim :D

Teşekkürler herkese.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...