İlker Öztürk 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 focus 2 tdci 2006 ghia sedan mazot filtresi metalmi yoksa plastikmi? değiştiren bilen varmı? metal alsam ,eğer benim mazot filtresi plastikse uyarmı? Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 Uymaz.Motor kaputunu açıp kendiniz kontrol edin nasıl birşey oldğunu biliyorsanız. Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 http://www.otoclubturkiye.com/forum/FII-16-TDC...or-t177242.html 15 numaralı mazot filtresi.Dışı siyah ise plastik sizinkisi.Değilse alüminyum. Yorum bağlantısı
İlker Öztürk 5 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2010 tesekkurler,biraz once eski servis faturasına baktım mazot filteri 50 tl yazıyor,plastik 50 tl mtal 90 tl benimki plastik ozaman Yorum bağlantısı
İlker Öztürk 5 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2010 Mobil Super 3000 5w30 Motor Yağ 4 Lt http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/...-Motor-Yag-4-Lt bu yağ benim araç için uygunmudur? Yorum bağlantısı
Adnan Salcı 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 Mobil Super 3000 5w30 Motor Yağ 4 Lthttp://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/...-Motor-Yag-4-Lt bu yağ benim araç için uygunmudur? Evet aracınız için uygundur İlker Bey, zaten yağın özelliklerine baktığımız zaman; Ford WSS-M2C913-A ve Ford WSS-M2C913-B yazmaktadır. Yani hem benzinli hemde dizel araçlarda kullanılabilir. Yorum bağlantısı
İlker Öztürk 5 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2010 Evet aracınız için uygundur İlker Bey, zaten yağın özelliklerine baktığımız zaman; Ford WSS-M2C913-A ve Ford WSS-M2C913-B yazmaktadır. Yani hem benzinli hemde dizel araçlarda kullanılabilir. tesekkurler,bu yağ için cok iyi demişler,bu sefer bu yağdan alacam,gecen sefer yetkili servis faturasında varil yağ yazıyordu,pek gvenmiyorum kimbilir ne yağı koydular araca Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 tesekkurler,bu yağ için cok iyi demişler,bu sefer bu yağdan alacam,gecen sefer yetkili servis faturasında varil yağ yazıyordu,pek gvenmiyorumkimbilir ne yağı koydular araca Yetkili servis ise başka yağ koyma gibi bir ihtimal olamaz.Varil yağ dedikleride benim stajerlik zamanımdan biliyorum yağlar varil olarak gelirdi o zamanlar 5-30 10-30 ayrımı vardı.İster varilden alınır koyulurdu genelde depoya konulur ordanda pompayla araca konulur. Yorum bağlantısı
İlker Öztürk 5 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2010 Yetkili servis ise başka yağ koyma gibi bir ihtimal olamaz.Varil yağ dedikleride benim stajerlik zamanımdan biliyorum yağlar varil olarak gelirdi o zamanlar 5-30 10-30 ayrımı vardı.İster varilden alınır koyulurdu genelde depoya konulur ordanda pompayla araca konulur. ben guvenmiyorum bunlar arabaya ucuz diye kızartma yağı bile koyarlar Yorum bağlantısı
Adnan Salcı 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 ben guvenmiyorum bunlar arabaya ucuz diye kızartma yağı bile koyarlar Aslında Ford Yetkili Servislerinde Varilden Dolum sistemi zorunludur. Tabiki maliyet hesapları önde gelmektedir. Ford speklerini taşıyan bütün markaları kullanılması serbesttir. Yorum bağlantısı
Guest Cihan 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 2007 yılının son ayından sonra metal mazot filtresi çıktı plastik olan model ise aracın başlangıç yılından (2003) 12.07 tarihine kadar çıktı yerine oturmasında biraz sorun yaşarsın ve mazot borularında bence hiç gerek yok orjinali plastik ise plastik takmalısın Yorum bağlantısı
Enis Sever 22 Eylül 2010 Paylaş 22 Eylül 2010 Yeni 60.000 km bakımdan çıktım. Bakımı dışarda yaptırdım. En son 30.000 km değiştirmiştim mazot filtresini. Yetkili servis her 30.000 km de bir mazot filtresinin değişmesi gerektiğini söylemişti. Dışarda gittiğim usta metal mazot filtrelerinin çok rahat 90.000 km'ye kadar gideceğini söyledi bu doğru mu? Yoksa yetkili servisler bizden daha çok para koparmak için mi bu filtreyi 30.000 km de bir değiştiriyor? Yorum bağlantısı
Turkay Enez 22 Eylül 2010 Paylaş 22 Eylül 2010 Benim aracım da (2005) plastik mazot filtresi var. Servislere göre 15 bin de bir değişmesi gerekiyor. Ama ben, 2 bakımda bir değişmesi tarafıyım ve öyle yapıyorum. Filtrenin su alma vanası var. Turbo ömrü açısından ben yağ değişim aralıklarını 10 bine indirdim. 10 binde suyunu alıyorum 20 binde de değişim yapıyorum. İster metal olsun isterse plastik, 90 bin mazot filtresi için çoook fazla bir km... Yağ olarak da, sizin belirttiğiniz mobil 5w 30 tam sentetik yağı kullanıyorum... Yeni 60.000 km bakımdan çıktım. Bakımı dışarda yaptırdım. En son 30.000 km değiştirmiştim mazot filtresini. Yetkili servis her 30.000 km de bir mazot filtresinin değişmesi gerektiğini söylemişti. Dışarda gittiğim usta metal mazot filtrelerinin çok rahat 90.000 km'ye kadar gideceğini söyledi bu doğru mu? Yoksa yetkili servisler bizden daha çok para koparmak için mi bu filtreyi 30.000 km de bir değiştiriyor? Yorum bağlantısı
Lemi Sam 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 Merhabalar , TDCI 2007 ghia larda maximim kaç kilometrede bir mazot filtresi değiştirilmesini önerirsiniz. Demir filtreden bahsediyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts