İçeriğe Yönlendir

Yan Profillerin Altına Led

Mehmet Arıgümüş

Recommended Posts

Mehmet Arıgümüş

merhaba :p

yan taraftaki profillerin altına led şerit takmak istiyorum ama kaynağı nereden alacağım bilmiyorum :D kısa aydınlatmalardan çeksem sigortadan dolayı sorun çıkar mı ? :fiuw:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yan taraftaki profil diyince ben forumu anlıyorum... Orda bir led şerit var ama sadece moderatörler görebiliyor :D

Tam nereyi kasdettiğinizi biraz daha açıklarmısınız... ?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
merhaba :D

yan taraftaki profillerin altına led şerit takmak istiyorum ama kaynağı nereden alacağım bilmiyorum :lol: kısa aydınlatmalardan çeksem sigortadan dolayı sorun çıkar mı ? :)

sigortayı büyütün örneğin iç aydınlatma 7,5 w 'dir orjinali ben 15w taktım sorunsuz çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
sigortayı büyütün örneğin iç aydınlatma 7,5 w 'dir orjinali ben 15w taktım sorunsuz çalışıyor.

Sigorta değeri üzerinden geçen amper ile belirtilir "w" ile değil. Ayrıca sigorta büyütmek büyük bir yanlışlıktır bunu düzeltmenizi tavsiye ederim. aRaç elektroniği nerde ise 1-1 mantık veya 1.10 ile dizayn edilir aksi yüklenmeler Allah korusun yangına kadar ilerler.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

bu yaptıgınız ciddi hatadır eski haline getirmenizi tavsiye ederim.ledler asla aşırı akım çekmez.

Sigorta değeri üzerinden geçen amper ile belirtilir "w" ile değil. Ayrıca sigorta büyütmek büyük bir yanlışlıktır bunu düzeltmenizi tavsiye ederim. aRaç elektroniği nerde ise 1-1 mantık veya 1.10 ile dizayn edilir aksi yüklenmeler Allah korusun yangına kadar ilerler.

+1

yan profiller derken detaylı açıklama yaparsan iyi olur.takacagın ledler direk yansın diyorsanız çakmak'tan yada direk aküden kablo çekmelisiniz.aracın kapıları açılınca yansın diyorsanız ayak altı aydınlatmasından kablo çekin yada direk aküden çekeceginiz kabloyu ön gögüsten bir anahtara baglayıp ledleri çalıştırabilirsiniz.izalasyon önemli özellikle araç dışından çekecekseniz kabloyu mümkünse 0.75 veya .050lik ttr denilen balık sırtıda olabilir etli yani dış izalasyonu dayanıklı kablodur bundan kullanın.ager araç altında olucaksa.araç içinde normal 0.50 kablo yeterli olur.

ledler aşırı akım çekmez power ledlerde dahil.kesinlikle sigorta degerleri ile oynamayın.terslik olupta sigorta attı ise degeri neyse onu kullanın.sigortada w işareti yoktur amp.yazar yada kısaca a harfi vardır.watt ampulün ışık gücü olarak gösterilebilir.yada çekilen güç anlamındadır.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Arıgümüş
(düzenlendi)

öncelikle kusura bakmayın yolculukta olduğumdan dolayı anca yazabiliyorum :D , profil derken yan eteklerde aksesuar profillerden bahsetmiştim onların altına takmak istiyorum, sislere bağlasam bi sorun çıkmaz sanırım, ledlerin kaçlık olduğunu sormayı unuttum adama ama sislerden alınca gelen gücün fazla olma ihtimali var mı peki ? :good1:

fotoğrafta gösterilen basamağın altına demek istedim :bravo:

tarihinde Mehmet Ar?g tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

aracınızda 12volt sabittir rahatca baglayın.alıcagınız ledlerde büyük ihtimalle hazır şerit ledlerden yapılmıştır.sorunsuz baglayabilirsiniz.alırkende kaliteli ledlerden olmasına dikkat edin.bu önemli.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Arıgümüş

teşekkür ederim Oktay Bey ve diğer arkadaşlar, deneyeceğim bi aksilik çıkmaz inş :)

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko

bence gayet *** küfür *** durur :)

yaptiktan sonra resimleri eklemeyi unutmayin :crazy:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...