Misafir 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 (düzenlendi) Ben bu konuda oldukca yaralı bir insanım yıllarımı vererek kadın pisikolojisini anlamak için çok kitaplar okudum araştırmalar yaptım,Eşinden ayrılmış yada ayrılmayı düşünen bir çok insanla konuştum neden niçin diye,Yazmaktan paylaşmakktan utanmıyorum ve aslada niyetim ilğili kişiyi kötülemek ve hakkında gıybet etmek yoktur tamamen ders alınsın diye yazıyorum.Sırf evliliğimizi yüreginde kabul etmeyip,Nikahlı dönemimizdede bunu bu şekilde düşünen ve sırf kendi ailesinden kurtulmak için bana evet diyen,benimde bunları son 2 yılımda ögrenmem sonucu geç kalınmış ve hemen hemen ve hiç gözümde degeri olmayan maddiyatla ilgili olarak feda ettiğim ve vazgeçtiğim sonuç olarakta elimde çok az maddi degerlerin kaldıgı bir kurtarma operasyonu girşimlerime ragmen yıllarca çocuklarımın annesini anlamak ve onu evlilik dairesindeki zorlu yılların nasıl aşılacagını kolaylaştırılacagını anlatarak ve dinimizinde bu konudaki yönlerinide paylaşarak nikah kagıdı üzerinde tutabilmek için ugraştım.Şunu iyi bilelim Rabbim olmaz diyince kesinlikle olmuyor.Bazı şeyleri kişi faydasına olsada nefs kabullenmiyor hatalı yola gitmekten korkmuyor bunu iyice anladım. Aslada evlendiğime pişman değilim.Evlilik kesinlikle erken yaşta olmalı 18 yaş geçildiğinde ve bu yaşlarada akıl baki olup dünya görüşlerini nefs içinde doldurup yaşamak yerine evlilik yaptıgınız kişi ile bu nefs duydularını paylaşıp yaşamak gibisi hiç bir şeyde yoktur diye düşünüyorum.Bu iş tek taraflı yürütülüp karşıdaki kişi nefsi duygularını elinden kaçırdıgında sorunlar başlar ve buda günümüzün klasik sorunu haline bürünür.Kadını anlamak yada anlamamak sadece Erkek ile sınırlı degil bunu çok açık söylüyorum bu kadınında kendisini anlaması gerçeginini değiştirmiyor.Bu anlaşılırsa benim inanacım evlilik dairesinde her şey yolunda gider. Kısa süre önce dinlediğim çok güzel bir anektod var kısaca anlatmak gerekirse.Büyük halifelerimizden hz.Ömer eşinin çekilmeyecek seviyedeki tabiren dır dır bagırma karşı gelme sorunlarını bir müslümanın şahit olması ve o kişininde kendi eşi için hz.Ömer'e aynı tarz şikayet için gelmesi ve bu çagrışma ve dırd dırları kapı önünde duydugunda kendi sorununun çok küçük olduguna kanaat getirmesi ve sordugunda hz.Ömer'in cevabı ise şu olmuş.Benim yemegimi yapıyor çocuklarımın hem anneliğini hem süt anneliğini yapıyor,çamaşırlarımı yıkıyor,beni çok kötü bir haramı düşünüp yapmaktan koruyor bense bunlara karşılık onun bu sevilmeyecek huyuna karşı çıkmak yerine çok şiddetli şekilde sabır göstermem benim faydama demesi beni çok etkiledi (fakat buda tabiki bir yere kadar) Birde Peygamber efendimizin muhteşem bir cümlesi var beni çok etkilemiştir.Efendimizin eşi beni ne kadar seviyorsunuz dediğinde kördüğüm gibi demesi.Bu cümle o kadar çok şeyi anlatıyor ki tabiki anlayana. Evlilik sayısız bir çok kötülüğün baştan defedilmesine gerçekten çok saglam bir kaledir.Günümüzde bu kavram tamamen maddiyat ve hayat zorlugunun temel taşı gibi algılanmasının insanlarımızın nefs duygularının hislerinin kendi kültürümüzün gelenegimizin ve dinimizin çok ucuz ve hatalı yanlış basitliklere yenik düşmesinden kaynaklı olduguna ve çok erken bittimesine yol açtıgına inanıyorum. 9 Eylül 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 10 Eylül 2012 Paylaş 10 Eylül 2012 (düzenlendi) Uzmanlar evliliği 4'e bölmüşler. İlk 5 yıl: Tanışma İkinci 5 yıl: Kaynaşma Üçüncü 5 yıl: Sevgi Dördüncü 5 yıl muhabbet hasıl olurmuş. Yani gerçek evlilik 20 yılda yerine oturuyor. İlk 5 yılı atlatanlar bu işi öğrenmeye başlayıp bir ömür evli kalabiliyor. Yapılan istatistiklerde, ayrılıklar genel olarak ilk 5 yılda gerçekleşiyor. u-ü 10 Eylül 2012 tarihinde Hüseyin Matur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts