Koray Cerah 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 merhaba arkadaşlar. 3 ay önce 70.000 km de 2004 sedan comfort aldım. Aracı aldığımdan bu yana klimayı açtığımda çekide çok fazla düşüş var. Araca hiç lpg takılmadı. Araç şu an 79.000 km de ve yağı,tüm filtreleri,triger seti ve bujileri yeni değiştirdim. Ancak bu sorun hala devam ediyor. Başka bir focus denedim araçta biraz kasılma oluyor ama benimki çok fazla sani arkadan biri çekiyormuş gibi. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 merhaba arkadaşlar. 3 ay önce 70.000 km de 2004 sedan comfort aldım. Aracı aldığımdan bu yana klimayı açtığımda çekide çok fazla düşüş var. Araca hiç lpg takılmadı. Araç şu an 79.000 km de ve yağı,tüm filtreleri,triger seti ve bujileri yeni değiştirdim. Ancak bu sorun hala devam ediyor. Başka bir focus denedim araçta biraz kasılma oluyor ama benimki çok fazla sani arkadan biri çekiyormuş gibi. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler... aracınız 1.4 olmasın Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 aracın çekişinde genel olarak bi düşüklük var mı? benim önceki aracımda klimayı açınca araç bayılıyordu , baka bi kontrolden sonra egsozdaki kat. konv. parçalanıp egsozun çıkışını daralttığı anlaşıldı, sökülünce sorun düzelmişti. Yorum bağlantısı
Talip İnal 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 Benzer bir sorunu ben de yaşıyorum. Klima kapalı iken çekişte her hangi bir sorun yaşamıyorum. Ancak, klimayı açtığım ilk anlarda, bir süre araç devirlenmesinde sıkıntı, zaman zaman, 2500 d/dk civarında ise 300d/dk kadar kısmi ataklık yaşyorum. Bir kaç km mesafeden sonra bu kısmi ataklık geçiyor. Özellikle, dur kalk trafiğinde ve hızlanmalarda araç bayılıyor. Sorunun ne olduğunu çözemedim. Klima gaz seviyesini kontrol ettireceğim, gazın az olması buna sebep olabilir mi? Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 aracın çekişinde genel olarak bi düşüklük var mı? benim önceki aracımda klimayı açınca araç bayılıyordu , baka bi kontrolden sonra egsozdaki kat. konv. parçalanıp egsozun çıkışını daralttığı anlaşıldı, sökülünce sorun düzelmişti. Konvektörün dağılması ile oluşan çekiş sorunu klima kapalı ikende olmuyormuydu? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 Klima açılınca bariz ortaya çıkan çekiş-rölanti sorunları klima parçaları ile ilgili olamaz, motordaki ömrünü tamamlamaya yakınlaşmış parçaların, doğru çalışma toleransı dışına çıkması fark edilir hale gelir. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 Konvektörün dağılması ile oluşan çekiş sorunu klima kapalı ikende olmuyormuydu? esgi aracım megane 1 di. aracı sıkıştırmadığın sürece çok farkedilmiyordu, tamamen tıkamamıştı zaten, ben çekiş düşüklüğünü çok önemsemedim. birgün araçla giderken çekişi işice düştü, araç gitmez oldu ve yolda kaldı, çekici ile servise götürdük , egsoz söküldü içinde kat. kon. parçaları döküldü ve içindeki elyaf gibi madde egsozu tıkamıştı. onu sökünce aracın çekişi baya bi arttı. Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 14 Ağustos 2010 Paylaş 14 Ağustos 2010 merhaba arkadaşlar. 3 ay önce 70.000 km de 2004 sedan comfort aldım. Aracı aldığımdan bu yana klimayı açtığımda çekide çok fazla düşüş var. Araca hiç lpg takılmadı. Araç şu an 79.000 km de ve yağı,tüm filtreleri,triger seti ve bujileri yeni değiştirdim. Ancak bu sorun hala devam ediyor. Başka bir focus denedim araçta biraz kasılma oluyor ama benimki çok fazla sani arkadan biri çekiyormuş gibi. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler... Triger değişimiyle çekişteki düşüklük orantılı mı?? Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 14 Ağustos 2010 Paylaş 14 Ağustos 2010 Ben de kullandığım her arabada bir gerçeği tespit ettim. Klima açılınca her arabanın çekişi bariz düşer! Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 14 Ağustos 2010 Paylaş 14 Ağustos 2010 Ben de kullandığım her arabada bir gerçeği tespit ettim. Klima açılınca her arabanın çekişi bariz düşer! Düşme olması beklenen durum ama arkadaşdaki sorun aracın fazla yığılması.Bende açınca yığılma oluyor ama biraz zorlayıncada gitmesini biliyor.Başka bir sorun var herhalde. Yorum bağlantısı
Nedim Öner 14 Ağustos 2010 Paylaş 14 Ağustos 2010 İşim gereği çok değişik marka araçlar kullandım. Gerek benzinli gerekse dizel... Benim tespitim ise; yeni nesil dizel araçlarda klima kasılması hissedilmeyecek kadar az oluyor, lakin şu an kullandığım 2009 model benzinli iş aracım klima açıkken resmen gitmiyor... Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 14 Ağustos 2010 Paylaş 14 Ağustos 2010 İşim gereği çok değişik marka araçlar kullandım. Gerek benzinli gerekse dizel...Benim tespitim ise; yeni nesil dizel araçlarda klima kasılması hissedilmeyecek kadar az oluyor, lakin şu an kullandığım 2009 model benzinli iş aracım klima açıkken resmen gitmiyor... Yeni nesil dizeller konusunda size katılıyorum.Babamda 2000 cc dizel C5 var ve klimayı ilk açınca benim arabadaki gibi kasılma olmuyor.Gerçi motor hacmi büyük çok etkiler mi bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 14 Ağustos 2010 Paylaş 14 Ağustos 2010 Ben de kullandığım her arabada bir gerçeği tespit ettim. Klima açılınca her arabanın çekişi bariz düşer! +1 Benim araçımda klima'yı açınca dur,kalklar'da biraz bayılyor ama devirli kullanınca bu sorun ortadan kalkyor. Yorum bağlantısı
Koray Cerah 16 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2010 aracınız 1.4 olmasın hayır aracım 1.6 Yorum bağlantısı
Koray Cerah 16 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2010 Arkadaşlar; klima açıkken aracın kasıldığını tabii ki ben de biliyorum. Ancak benim aracımda bu kasılma normalden çok daha fazla oluyor. Ayrıca araçta kelkinme mevcut. Özellikle 5. viteste. Yorum bağlantısı
Koray Cerah 24 Eylül 2010 Yazar Paylaş 24 Eylül 2010 aracın çekişinde genel olarak bi düşüklük var mı? benim önceki aracımda klimayı açınca araç bayılıyordu , baka bi kontrolden sonra egsozdaki kat. konv. parçalanıp egsozun çıkışını daralttığı anlaşıldı, sökülünce sorun düzelmişti. Evet olabilir çünkü geçenlerde araba çalışır durumda dururken gaza bastığımda sanki egzost patlakmış gibi bi ses geldi,çıkışta problem olabilir. Birde babam arabayı kullanırken benzin olarak hep 97 oktan koymuş, bu da fark ettiriyor galiba teşekkürler Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 25 Eylül 2010 Paylaş 25 Eylül 2010 Benzin aldiginiz yeri ve hava filtresini degisin. Olmadi CC yaptirin yine olmuyorsa motorunda buyuk ihtimal yipranmadan dolayi guc kaybi vardir. Yorum bağlantısı
Engin Özarı 25 Eylül 2010 Paylaş 25 Eylül 2010 Benzin aldiginiz yeri ve hava filtresini degisin. Olmadi CC yaptirin yine olmuyorsa motorunda buyuk ihtimal yipranmadan dolayi guc kaybi vardir. 70000 km olan bir araçta motor yıpranması var ise, O araç ya o km'de değil veya anormal hor kullanılmış anlamına gelmiyor mu ? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 25 Eylül 2010 Paylaş 25 Eylül 2010 İşim gereği çok değişik marka araçlar kullandım. Gerek benzinli gerekse dizel...Benim tespitim ise; yeni nesil dizel araçlarda klima kasılması hissedilmeyecek kadar az oluyor, lakin şu an kullandığım 2009 model benzinli iş aracım klima açıkken resmen gitmiyor... Katılıyorum. Klima çekişi tabiki etkiliyor ama kullandığım araba 1.4 tdci olmasına ramen uzun yolda klimasız geçtiğim yokuşlu yolları klimalı yine aynı viteslerde geçebildim. Vites düşürmem gerekmedi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts