Tolga Karakan 14 Ağustos 2010 Paylaş 14 Ağustos 2010 aracımın üzerindeki pioneer 3200 marka mp3 çaların kablolu adaptör girişi olduğunu farkettikten sonra biraz araştırma yaptım. Aracın üzerindeki direksiyon kumandasını kullanmak için 62 euro luk bir adaptör gerekiyordu. Biraz araştırdıktan sonra kablolu kumandanın nasıl çalıştığını gösterir bir devre buldum ve bu devreyi focus direksiyon kumandasına uyarlamaya karar verdim. kumandayı araçtan söktükten sonra içini açma kısmına geldim ve en travmatik kısmı burasıydı kumandayı sökmek için ilk önce tuşları sökmek gerekiyordu. ses ve seek tuşlarını tutan ikişer adet pim varken mode tuşu çekince çıkıyordu. kumandayı söktükten sonra devreyi yerinden çıkarıp üzerinde işaretli tüm dirençleri söktüm daha sonra elimdeki şemadaki dirençleri butonlara bağladım verilen değerler genelde bulunuyordu bulunmayan sadece 16k ohm luk direncide 2 tane 8 k direnci seri bağlayarak hallettim. sonrada devre ile mp3 arasına 3.5 mm bildiğimiz kullaklık jakı vasıtasıyla mp3 çalara kablo çektim mp3 ün arkasındaki fişin resmi görülüyor sonuçta ses şarkı ileri geri atlama ve dosya geri atlama fonksiyonlarını sorunsuz kullanabiliyorum devre şemasınıda ekte yollayacağım maliyet-->3.5 tl sorunlar--> kumandayı sökerken bir pimi kırdım sonra yapıştırmak zorunda kaldım diyot ve dirençleri devrenin alt yüzüne takmamaya çalışın (orjinal dirençleri söktüğümüz yer arka kabul ettim) sonra devre oturmuyor. devreyi yerleştirim kumandayı birleştirirken ilk mode tuşunu kontrol edin benimki tam oturmadığından çalışmadı. Sonra diğer tuşları sökmek zorunda kalırsanız zorlanırsınız devre şemasında diyotların numarası yok ben elimdeki en küçük ampere dayanacak diyotu seçtim sorun olmadı devre şemasını ekte veriyorum uygulamayı düşünen herkese başarılar devre şeması ekte 1 Yorum bağlantısı
Caner Güneş 16 Ağustos 2010 Paylaş 16 Ağustos 2010 (düzenlendi) aracımın üzerindeki pioneer 3200 marka mp3 çaların kablolu adaptör girişi olduğunu farkettikten sonra biraz araştırma yaptım. Aracın üzerindeki direksiyon kumandasını kullanmak için 62 euro luk bir adaptör gerekiyordu. Biraz araştırdıktan sonra kablolu kumandanın nasıl çalıştığını gösterir bir devre buldum ve bu devreyi focus direksiyon kumandasına uyarlamaya karar verdim. kumandayı araçtan söktükten sonra içini açma kısmına geldim ve en travmatik kısmı burasıydı kumandayı sökmek için ilk önce tuşları sökmek gerekiyordu. ses ve seek tuşlarını tutan ikişer adet pim varken mode tuşu çekince çıkıyordu. kumandayı söktükten sonra devreyi yerinden çıkarıp üzerinde işaretli tüm dirençleri söktüm daha sonra elimdeki şemadaki dirençleri butonlara bağladım verilen değerler genelde bulunuyordu bulunmayan sadece 16k ohm luk direncide 2 tane 8 k direnci seri bağlayarak hallettim. sonrada devre ile mp3 arasına 3.5 mm bildiğimiz kullaklık jakı vasıtasıyla mp3 çalara kablo çektim mp3 ün arkasındaki fişin resmi görülüyor sonuçta ses şarkı ileri geri atlama ve dosya geri atlama fonksiyonlarını sorunsuz kullanabiliyorum devre şemasınıda ekte yollayacağım maliyet-->3.5 tl sorunlar--> kumandayı sökerken bir pimi kırdım sonra yapıştırmak zorunda kaldım diyot ve dirençleri devrenin alt yüzüne takmamaya çalışın (orjinal dirençleri söktüğümüz yer arka kabul ettim) sonra devre oturmuyor. devreyi yerleştirim kumandayı birleştirirken ilk mode tuşunu kontrol edin benimki tam oturmadığından çalışmadı. Sonra diğer tuşları sökmek zorunda kalırsanız zorlanırsınız devre şemasında diyotların numarası yok ben elimdeki en küçük ampere dayanacak diyotu seçtim sorun olmadı devre şemasını ekte veriyorum uygulamayı düşünen herkese başarılar devre şeması ekte tolga bey teybimin kumandasını kaybetmişken bu konu ilaç gibi gelecek gibide, sizden yardım almam gerekecek. teybinizin arkasındaki bağlantı kurduğunuz giriş aux girişi olabilirmi.. benim teybim 6950ub ve arkasında aux(stereo) - ipod control - ip bus input ' girişlerinden başka giriş yokta ? 16 Ağustos 2010 tarihinde Caner G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tolga Karakan 16 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2010 aux girişi değil zaten tüm pioneer larda yok el kitapçıgında W/r (wired remote) yazıyor Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ağustos 2010 Paylaş 16 Ağustos 2010 aux girişi değil zaten tüm pioneer larda yok el kitapçıgında W/r (wired remote) yazıyor elinize saglık.güzel çalışma. kırmızı beyaz lale jak girişinin altındaki siyah girişten söz ediyor olmalısınız yanılıyormuyum. drenleri buton yüzüne degilde alt yüze yapabilseydiniz iyi olurdu bence.buton yüzü rahat kapanırdı.eger bulabiliyorsanız taktıgınız drenç ve diodu smd takabilseniz çok iyi olur.diod 1n4148 kullanmalısınız başka diod kullanmayın. Yorum bağlantısı
Tolga Karakan 16 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2010 dirençleri alt yüze bağlarsanız devre plakası yerine oturmuyor. direç ve diodlarla çok uğraşmak istemedim aslında baskı devre şeklinde tekrar devrede yapılabilirdi ancak benim uğraşacak pek vaktim olmuyor bu kumandayıda ihtiyaçtan yaptım direksiyon kumandası olmayınca trafikte zor oluyor Yorum bağlantısı
Caner Güneş 16 Ağustos 2010 Paylaş 16 Ağustos 2010 aux girişi değil zaten tüm pioneer larda yok el kitapçıgında W/r (wired remote) yazıyor teybimde rear - front - sub 6 adet çıkış var, kendi çıkışları var, aux(stereo) - ipod control - ip bus input bir sürü şey var w/r yi koymamaları gerçekten ilginç Yorum bağlantısı
İlker Coşkun 13 Ekim 2010 Paylaş 13 Ekim 2010 Arkadaşlar bana focus 1'in oto teyp'inin yerinden nasıl çıkarılacağı hakkında bilgi verebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ekim 2010 Paylaş 14 Ekim 2010 Arkadaşlar bana focus 1'in oto teyp'inin yerinden nasıl çıkarılacağı hakkında bilgi verebilir misiniz? Teybin 2 yanında baktığınızda göreceğiniz 2 şer tane delik var.Oralara aparat takılıyor ve dışarıya doğru esnetilip aynı anda kendinize doğru çekiyorsunuz.Bu aparat dediğim şeyleri sizde demir elbise askısından yapabilirsiniz. Yorum bağlantısı
İlker Coşkun 14 Ekim 2010 Paylaş 14 Ekim 2010 Teybin 2 yanında baktığınızda göreceğiniz 2 şer tane delik var.Oralara aparat takılıyor ve dışarıya doğru esnetilip aynı anda kendinize doğru çekiyorsunuz.Bu aparat dediğim şeyleri sizde demir elbise askısından yapabilirsiniz. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 Konuyu hortlatmış olacağım farkındayım ancak bir konuyu çok merak ediyorum. Kısa süre içinde Focus alacak biri olarak araçta ilk yapmak istediğim şey yeni bir teyp montajı olacak. Benim için en önemli konu teyp kontrol kolunun devre dışı kalmaması. Bu konuda güzel bir çalışma yapılmış ama benim teknik bilgi becerim bu kadar ileri değil. Şimdi konu ile ilgili nette kısa bir araştırma yaparken bir ürün gördüm Ford Focus-Mondeo-Fiesta-Transit Direksiyon Kumandası Adaptörü adında ürün ile uzaktan kumanda desteği olan tüm teyplerin kumanda kolu ile kullanılabileceği söyleniyor. limk: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-e...49269369/detay/ Bu tür bir adaptörü kullanan var mı? Gerçekten dediği işlevi gerçekleştirebiliyorsa harika olur. Yorum bağlantısı
Recep Doğru 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 aracımın üzerindeki pioneer 3200 marka mp3 çaların kablolu adaptör girişi olduğunu farkettikten sonra biraz araştırma yaptım. Aracın üzerindeki direksiyon kumandasını kullanmak için 62 euro luk bir adaptör gerekiyordu. Biraz araştırdıktan sonra kablolu kumandanın nasıl çalıştığını gösterir bir devre buldum ve bu devreyi focus direksiyon kumandasına uyarlamaya karar verdim. kumandayı araçtan söktükten sonra içini açma kısmına geldim ve en travmatik kısmı burasıydı kumandayı sökmek için ilk önce tuşları sökmek gerekiyordu. ses ve seek tuşlarını tutan ikişer adet pim varken mode tuşu çekince çıkıyordu. kumandayı söktükten sonra devreyi yerinden çıkarıp üzerinde işaretli tüm dirençleri söktüm daha sonra elimdeki şemadaki dirençleri butonlara bağladım verilen değerler genelde bulunuyordu bulunmayan sadece 16k ohm luk direncide 2 tane 8 k direnci seri bağlayarak hallettim. sonrada devre ile mp3 arasına 3.5 mm bildiğimiz kullaklık jakı vasıtasıyla mp3 çalara kablo çektim mp3 ün arkasındaki fişin resmi görülüyor sonuçta ses şarkı ileri geri atlama ve dosya geri atlama fonksiyonlarını sorunsuz kullanabiliyorum devre şemasınıda ekte yollayacağım maliyet-->3.5 tl sorunlar--> kumandayı sökerken bir pimi kırdım sonra yapıştırmak zorunda kaldım diyot ve dirençleri devrenin alt yüzüne takmamaya çalışın (orjinal dirençleri söktüğümüz yer arka kabul ettim) sonra devre oturmuyor. devreyi yerleştirim kumandayı birleştirirken ilk mode tuşunu kontrol edin benimki tam oturmadığından çalışmadı. Sonra diğer tuşları sökmek zorunda kalırsanız zorlanırsınız devre şemasında diyotların numarası yok ben elimdeki en küçük ampere dayanacak diyotu seçtim sorun olmadı devre şemasını ekte veriyorum uygulamayı düşünen herkese başarılar devre şeması ekte Tolga bey; devre şemasını tekrar yükleyebilir misiniz? 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Koparal 4 Aralık 2013 Paylaş 4 Aralık 2013 aracımın üzerindeki pioneer 3200 marka mp3 çaların kablolu adaptör girişi olduğunu farkettikten sonra biraz araştırma yaptım. Aracın üzerindeki direksiyon kumandasını kullanmak için 62 euro luk bir adaptör gerekiyordu. Biraz araştırdıktan sonra kablolu kumandanın nasıl çalıştığını gösterir bir devre buldum ve bu devreyi focus direksiyon kumandasına uyarlamaya karar verdim. kumandayı araçtan söktükten sonra içini açma kısmına geldim ve en travmatik kısmı burasıydı kumandayı sökmek için ilk önce tuşları sökmek gerekiyordu. ses ve seek tuşlarını tutan ikişer adet pim varken mode tuşu çekince çıkıyordu. kumandayı söktükten sonra devreyi yerinden çıkarıp üzerinde işaretli tüm dirençleri söktüm daha sonra elimdeki şemadaki dirençleri butonlara bağladım verilen değerler genelde bulunuyordu bulunmayan sadece 16k ohm luk direncide 2 tane 8 k direnci seri bağlayarak hallettim. sonrada devre ile mp3 arasına 3.5 mm bildiğimiz kullaklık jakı vasıtasıyla mp3 çalara kablo çektim mp3 ün arkasındaki fişin resmi görülüyor sonuçta ses şarkı ileri geri atlama ve dosya geri atlama fonksiyonlarını sorunsuz kullanabiliyorum devre şemasınıda ekte yollayacağım maliyet-->3.5 tl sorunlar--> kumandayı sökerken bir pimi kırdım sonra yapıştırmak zorunda kaldım diyot ve dirençleri devrenin alt yüzüne takmamaya çalışın (orjinal dirençleri söktüğümüz yer arka kabul ettim) sonra devre oturmuyor. devreyi yerleştirim kumandayı birleştirirken ilk mode tuşunu kontrol edin benimki tam oturmadığından çalışmadı. Sonra diğer tuşları sökmek zorunda kalırsanız zorlanırsınız devre şemasında diyotların numarası yok ben elimdeki en küçük ampere dayanacak diyotu seçtim sorun olmadı devre şemasını ekte veriyorum uygulamayı düşünen herkese başarılar devre şeması ekte teşekkür ederim lakin dosyayı göremedim aracımın üzerindeki pioneer 3200 marka mp3 çaların kablolu adaptör girişi olduğunu farkettikten sonra biraz araştırma yaptım. Aracın üzerindeki direksiyon kumandasını kullanmak için 62 euro luk bir adaptör gerekiyordu. Biraz araştırdıktan sonra kablolu kumandanın nasıl çalıştığını gösterir bir devre buldum ve bu devreyi focus direksiyon kumandasına uyarlamaya karar verdim. kumandayı araçtan söktükten sonra içini açma kısmına geldim ve en travmatik kısmı burasıydı kumandayı sökmek için ilk önce tuşları sökmek gerekiyordu. ses ve seek tuşlarını tutan ikişer adet pim varken mode tuşu çekince çıkıyordu. kumandayı söktükten sonra devreyi yerinden çıkarıp üzerinde işaretli tüm dirençleri söktüm daha sonra elimdeki şemadaki dirençleri butonlara bağladım verilen değerler genelde bulunuyordu bulunmayan sadece 16k ohm luk direncide 2 tane 8 k direnci seri bağlayarak hallettim. sonrada devre ile mp3 arasına 3.5 mm bildiğimiz kullaklık jakı vasıtasıyla mp3 çalara kablo çektim mp3 ün arkasındaki fişin resmi görülüyor sonuçta ses şarkı ileri geri atlama ve dosya geri atlama fonksiyonlarını sorunsuz kullanabiliyorum devre şemasınıda ekte yollayacağım maliyet-->3.5 tl sorunlar--> kumandayı sökerken bir pimi kırdım sonra yapıştırmak zorunda kaldım diyot ve dirençleri devrenin alt yüzüne takmamaya çalışın (orjinal dirençleri söktüğümüz yer arka kabul ettim) sonra devre oturmuyor. devreyi yerleştirim kumandayı birleştirirken ilk mode tuşunu kontrol edin benimki tam oturmadığından çalışmadı. Sonra diğer tuşları sökmek zorunda kalırsanız zorlanırsınız devre şemasında diyotların numarası yok ben elimdeki en küçük ampere dayanacak diyotu seçtim sorun olmadı devre şemasını ekte veriyorum uygulamayı düşünen herkese başarılar devre şeması ekte merhabalar güzel baylaşım lakin dosyayı göremedim tekrar yükler misiniz Yorum bağlantısı
Önder Kuru 5 Mart 2014 Paylaş 5 Mart 2014 Konuyu hortlatıyorum. İlk mesajdaki şemayı bulabilen var mı? Aparat 40-80 tl arası değişiyor... Yorum bağlantısı
Adem Balta 15 Mart 2014 Paylaş 15 Mart 2014 bana aparat lazım focus 2001 için nerden alabilirim. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 15 Mart 2014 Paylaş 15 Mart 2014 bana aparat lazım focus 2001 için nerden alabilirim.Sahibinden de falan aparat var. 40-60 tl arasıydı bir ara. Montajıyla beraber 80 tl demişti buradaki teypçi. Yorum bağlantısı
Adem Balta 15 Mart 2014 Paylaş 15 Mart 2014 orjinali 140 lira dedi biri demek 40-60 varmış ben bulamadım.bilgi için teşekürler. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 15 Mart 2014 Paylaş 15 Mart 2014 orjinali 140 lira dedi biri demek 40-60 varmış ben bulamadım.bilgi için teşekürler.Benim teypçi 80-100 tl arası deyince bakmıştım. Bir yerde buldum mesajlaştık montaj kısmını beceremem diye vazgeçtim, bu konuda 3,5 TL'ye mal edildiğini okuyunca konuyu hortlattım. orjinali 140 lira dedi biri demek 40-60 varmış ben bulamadım.bilgi için teşekürler.Burada 70 tl;http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=148536522 Yorum bağlantısı
Recommended Posts