İçeriğe Yönlendir

Yolda Giderken Aşırı Uğultu

Kemal Gürses

Recommended Posts

Kemal Gürses

merhaba arkadaşlar aracım yolda giderken aşırı bir uğultu yapıyor sanki şaft sesi gibi lastiklerim yeni jantlarım yamuk değil sesi bulamadım bilen varsa yardım etsin lütfen..

SAYGILAR

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
şaft bilyası olabilir, aracı lifte alıp lastik döndürülür, kulakla duyulmama ihtimaline binaen elle dokunularak anlaşılır...

Focusta şaft ne gezsin ki... Bilyası ses yapsın :)

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Focusta şaft ne gezsin ki... Bilyası ses yapsın :)

aks aynı zamanda şaft olarakta geçiyor. sag şaft, sol şaft gibi. burada anlatılmak istenen sag aks ( şaft ) üzerindeki bilyanın bozulmuş olabilecegi

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Teker bilyalarını kontrol ettirin.
aks aynı zamanda şaft olarakta geçiyor. sag şaft, sol şaft gibi. burada anlatılmak istenen sag aks ( şaft ) üzerindeki bilyanın bozulmuş olabilecegi

toptan + 1299

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten

Lastiklerinizden olabilir.Aks bilyalarından olup olmadığını anlamak basittir.Herhangi bir lastkçiye gidin aracınızı kriko ile kaldırın.Ön tekerlekleri siz harekete geçirin arkaları ise balans cihazı ile harekete geçirin böylece uğultu sesi varmı yokmu ortaya çıkacaktır.Ses yoksa sorun lastiklerden kaynaklanıyordur.

Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil

Konu benden önce açılmış :)

Akşam eve dönerken farkettim bende, özellikle hızım 60- 110 km arasında çok hafif ince bir uğultu geldiğini duydum. Normal bir ses değil, yeni çıkan birşey.

Benimde ilk aklıma teker bilyası geldi.

Ses az geldiği için biraz daha beklemek istiyorum, bakalım artacak mı, nasıl artacak ?

Birde sanırım yokuş aşağı inişlerde pek gelmiyor gibi ses :rofl:

Yorum bağlantısı
Vural Sarı

Google çeviri

İngilizce :shaft

Türkçe :şaft

ad

1. mil

2. şaft

3. kuyu

4. baca

5. aks

6. sap

7. dingil

8. ok sapı

9. ışın

10. mızrak

11. sütun

12. araba oku

13. gönder

14. hava bacası

15. bayrak direği

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
şaft yok ama şaft tüneli var arabalarımızın genelinde

enteresan ;)

Artık egzos tüneli oldu galiba..:D

Dönüşlerde aks bilyasının sesi yoğunlaşır...Hangi tarafa viraj dönerken artarsa o taraf bozulmuştur...

Yorum bağlantısı
Engin Ünal
Google çeviri

İngilizce :shaft

Türkçe :şaft

ad

1. mil

2. şaft

3. kuyu

4. baca

5. aks

6. sap

7. dingil

8. ok sapı

9. ışın

10. mızrak

11. sütun

12. araba oku

13. gönder

14. hava bacası

15. bayrak direği

4. baca diyelim :D

merhaba arkadaşlar aracım yolda giderken aşırı bir uğultu yapıyor sanki şaft sesi gibi lastiklerim yeni jantlarım yamuk değil sesi bulamadım bilen varsa yardım etsin lütfen..

SAYGILAR

Arkadaşım , aracı kaldırın liftte veya krikoda tekerleri tek tek elle çevirin , bilya bozuksa anında belli ediyor.Bilya değilse lastik sesidir.Benim araçtata var lastik sesi.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Taner Dağlıgil

Bugün geçerken servise uğradım. Uğultunun sebebini sormak için. Ustam kısa bir sürüşten hemen sonra aks bilyası dedi.

Acelesi yok bir ara gel değiştiririz dedi.

Fiyat konusunda bilgisi olan var mı ? Aks bilyası ne kadardır, çok pahalı birşey olmasa gerek. :)

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
Bugün geçerken servise uğradım. Uğultunun sebebini sormak için. Ustam kısa bir sürüşten hemen sonra aks bilyası dedi.

Fiyat konusunda bilgisi olan var mı ? Aks bilyası ne kadardır, çok pahalı birşey olmasa gerek. :)

Tahmini olarak ortalama 50-60 tl gibi bi masrafınız çıkabilir .

Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil
(düzenlendi)

Önümüzdeki müsait olduğum birgün gidicem artık. Detayları paylaşırım :)

tarihinde Taner Da?l?gil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı
(düzenlendi)

ben şaşmazda 2 hafta önce 50 tl yaptırdım. birde sol ön teker bilyasını değiştirdim ugultu geliyor diye seste biraz azalma oldu ama nedense bir türlü gitmedi lastiklerdende kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

tarihinde Soner Kay??l? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
ben şaşmazda 2 hafta önce 50 tl yaptırdım. birde sol ön teker bilyasını değiştirdim ugultu geliyor diye seste biraz azalma oldu ama nedense bir türlü gitmedi lastiklerdende kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Lastiklerden olma olasılığı yüksek birde ön taraflarda hem aks bilyası hemde teker bilyası mevcut.Teker bilyasını değiştirmişsin birde aks bilyasına bakmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı
Lastiklerden olma olasılığı yüksek birde ön taraflarda hem aks bilyası hemde teker bilyası mevcut.Teker bilyasını değiştirmişsin birde aks bilyasına bakmakta fayda var.

biraz cümle eksikliğnden kaynakladı sanırım aks ve teker bilyalarının 2 side değişti ama hala ses var anlayamadığım hala nerden geliyor bu ses..

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
biraz cümle eksikliğnden kaynakladı sanırım aks ve teker bilyalarının 2 side değişti ama hala ses var anlayamadığım hala nerden geliyor bu ses..

Evet. :)

Peki diğer teker bilyalarıda kontrol edildimi acaba?

Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı
Evet. :p

Peki diğer teker bilyalarıda kontrol edildimi acaba?

evet hepsi kontrol edildi bi sorun yok dediler..

Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil

Bugün yarın giderim değiştirmeye sanırım. ama benim ses arka taraftan geliyor(muş)

Olmadı sökülünce arka teker bilyalarınıda değiştiririm :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...