Burçin Teymen 24 Ağustos 2010 Paylaş 24 Ağustos 2010 Arkadaşlar 97 mondeo'nun kliması ile ilgili bir sorunum var. Klima kompresörüm kilitlenmişti aldığımda, orjinal çıkma buldum 300 TL'ye bi güzel taktırdık. Gazı basıp tüm kanalları kontrol ettik ve kaçak çıkmayınca aracı teslim aldım. Ancak çok kısa bir süre sonra (1 hafta bile değil) klima soğuk hava vermemeye başladı. Motor kısımndaki bütün borular kontrol edildi, yine kaçak yok. O zaman klima iç peteğiniz çürümüştür oradan kaçırıyordur dediler. Bunun için komple göğüsün sökülmesi, aracın iki gün serviste kalması gerektiğini söylediler. Kilma iç peteği 250 TL, sökme takma ve daha önceki masrafları da düşününce maliyeti 700 TL'yi geçecek klimanın. Klima iç peteği ile ilgili başka bir çözüm yolu var mıdır? Delinip delinmediği veya kaçağın oradan olup olmadığı nasıl anlaşılabilir? Forumda göğüsü sökülmüş bir mondeo gördüm, inanın korktum. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 24 Ağustos 2010 Paylaş 24 Ağustos 2010 yaz bitmek üzere zaten, şimdi yaptırsanız en fazla 2-3 hafta kullandıktan sonra seneye kadar kullanmayacaksınız. bence tamiratı ertelemeniz daha iyi olabilir. belkide sorun başka yerde çıkar. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Ağustos 2010 Paylaş 24 Ağustos 2010 sorunun kompresörden olmadığına emin misiniz? çıkma aldığınızda ömrünü tamamlamış olmasın? Yorum bağlantısı
Burçin Teymen 24 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2010 Erhan Doruk yazdı: yaz bitmek üzere zaten, şimdi yaptırsanız en fazla 2-3 hafta kullandıktan sonra seneye kadar kullanmayacaksınız. bence tamiratı ertelemeniz daha iyi olabilir. belkide sorun başka yerde çıkar. saygıdeğer arkadaşım, adana'da ekim ayına kadar klima kullanacağıma bahse girermisin? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 24 Ağustos 2010 Paylaş 24 Ağustos 2010 uv kaçak sıvısı verin gaz ile beraber sisteme. nereden kaçırdıgı belli olur. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Ağustos 2010 Paylaş 24 Ağustos 2010 (düzenlendi) parçanızı ebaydan alın gerçekten daha az maliyete geliyor. usta görülmeyen bir parçaya suç atmasıda bana mantıklı gelmiyor açıkcası .arkadaşlar klima dügmesinde conta gibi parçayı tami ederek soguk havanın akışını sagladılar bunu kontrol edin öncelikle kompresörü kontrol ettirin derim sonuçta ikinci el bakımı nasıul yapıldı siz takılırken ordamıydınız? kompresörden dolayı sorun yaşıyor olabilirsiniz.ben bu tahminimi kullanıyorum.petek dış darbe olmadıgı sürece delinecegini düşünmüyorum yada iç dolaşımındaki sıvı farklı veya aşırı basınçlı olmadıgı sürece. klime iç petegini ebayda 60dolar civarında görmüştüm bazılaı daha makul yanlız en fazla 40 dolar civarıda kargosu var 100 120 dolara geliyor.kompresör falan da bu fiyatlarda iyice araştırırsanız çok daha iyi fiyatlara bulunuyor. 24 Ağustos 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burçin Teymen 25 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2010 Kadir Şirikçi yazdı: kompresörden kaynaklanıyor iç petek olayı saçma geldi bana ..Oktay abi conta dedğin olay yönlendirme yapmiyorsa dedigin olay doğrudur.ama arkadaşınki farklı soguk vermiyor. Sıcak veriyormu ? yorumlarınız içn teşekkür ediyorum. Bir hususu paylaşmakta fayda görüyorum. Klima kompresörünü Mayıs ayında taktırdım. Mayıs ve Haziran aylarında sıcaklar fazla olmadığından çalıştırmadım. Ancak Temmuz ayında klimayı açtığımda çok az, dikkat hiç değil, yetersiz soğutma olduğunu gördüm ve tekrar gittim. Fan'ın fişinin çıkmış olduğu anlaşıldı ve fan çalıştırılıp eksilen gaz eklenince buz gibi hava vermeye başladı. Fakat dediğim gibi 1 hafta 10 gün sonra tekrar azalmaya başladı ve kaçak araştırması sonucunda klima iç peteği olabileceği söylendi. Şimdi bu durumda kompresörden şüphelenmek durumundamıyım? Araçta kaçak olduğu 100 de 100 çünkü her iki gidişimde de gaz eksilmişti ve tamamlandı. Ben en doğrusunun başka bir klimacıya gidip önce kompresörü kontrol ettirmek olduğunu ve farklı bir yorum almam gerektiğini düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ağustos 2010 Paylaş 25 Ağustos 2010 bir usta ihtimaller üzerinde durupta olabilir diyorsa treddütlü konuşuyorsa oda emin degildir belkide farklı düşünceyle sana bakmalıyız demiştir.şüpheyle yaklaşırım. ama işin üzerine egilipte tesisatı takip ederek ihtimalleri o anda 10 dakka sürmez bence bakıp sana emin konuşabiliyorsa bırakırsın bakar. her zaman olmasada ikinci bir ustaya baktırmakta fayda vardır.fikir fikirleri dogurur. Yorum bağlantısı
Hamdullah Yüksel 26 Ağustos 2010 Paylaş 26 Ağustos 2010 aracınızda havalandırmayı açtığınızda kötü koku geliyormu. maalesef klima peteği delinebiliyor. benim aracımdada oldu. oto elektrikçi arkadaşla beraber torpidoyu tamamen söktük (forumdaki torbidosu sökük araç) klima peteğine uzunca bi uğraştan sonra ulaşabildik, petek delikti ve gaz kaçağını tespit için klimaya basılan sıvılar delik yerden torpidonun içerisine akarak içerideki tüm süngerleri çürütmüş ve iğrenç bi koku bırakmıştı. klima peteğinin motor kısmına giden iki adet borudan birisini somunlu kısmından kolayca söktük. ikinci boru presli olduğu için bayağı bi uğraştan sonra presini açarak peteği çıkartıp 10 tl. karşılığı aleminyum kaynağı yaptırarak ve söktüğümüz presin yerine basit bir aparat yaparak yaklaşık 18 saat kadar bi sürede klimaya kavuştuk. bu arada geçen sene doldurttuğum klima gazı 10 gün kadar gitmişti, tamirden önce doldurtduğum gaz 24 saatte bitmişti. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ağustos 2010 Paylaş 31 Ağustos 2010 burçin bey nedir sonuç ne yaptınız?bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Burçin Teymen 3 Eylül 2010 Yazar Paylaş 3 Eylül 2010 Oktay Toker yazdı: burçin bey nedir sonuç ne yaptınız?bekliyoruz. klimacıya henüz gidemedim. Aracı daha çok eşim kullandığı için ancak hafta sonu elime geçiyor bakım için. Bu arada Hamdullah bey'in dediklerinden sonra klimayı olduğu gibi bırakmayı düşünmeye başladım. Basarım gazı 15 gün giderim, bi daha basarım ne yapayım. Bu arada klimadan kötü koku felan gelmiyor. Yorum bağlantısı
Burçin Teymen 2 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2011 Merhabalar. Özel servise götürdüğüm 1997 mondeo'nun klima gaz kaçağı olduğu söylendi. Motorun ön kısmındaki tüm borular yenilendiği için kaçak oradan değil. Sormak istediğim göğüsün altında olduğu ve değişmesi gerektiği söylenen klima iç peteği ile polen filtresi aynı şeylermidir? Kaçak klima peteğinin çatlaması yüzünden ise bu ancak gögüs sökülerek mi yapılabilir, bu peteğe başka yoldan ulaşılamıyor mu? Adana'da yaşıyorum ve çok acil olarak klimayı çalıştırmam gerekiyor. Saygılar. Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 2 Ağustos 2011 Paylaş 2 Ağustos 2011 göğüs sökülür maalesef.petek ile polen filtre farklı şeyler. Yorum bağlantısı
Burçin Teymen 2 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2011 Tunç Tunçdemir yazdı: göğüs sökülür maalesef.petek ile polen filtre farklı şeyler. Teşekkür ederim. Çok iç açıcı bir cevap olmadı maalesef ama başka çare yok anlaşılan. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 2 Ağustos 2011 Paylaş 2 Ağustos 2011 Göğüslük sökülüp yapılınca içiniz açılır merak etmeyin. Yorum bağlantısı
İlhan Kol 16 Mayıs 2013 Paylaş 16 Mayıs 2013 arkadaşlar benim araçta klima yada kaloriferi açsamda açmasamda at pisliği kokusuna benzer bi koku geliyor aldığımdan beri ,hava yönlendirme çalışmıyor yani dışardan sürekli hava geliyor düğme bozuk...arabadan inip eve gittiğimde ağzımda arabanın kokusu burnumdan gitmiyor ağzım resmen kuruyor..sizce neden olabilir..? Yorum bağlantısı
Recommended Posts