İçeriğe Yönlendir

Tümseklerden Geçerken Ön Sağdan Gelen "lok Lok" Sesi

Volkan Metin

Recommended Posts

Volkan Metin

Öncelikle herkese selamlar,

arama yaptıktan sonra bu konuyu açtım kimsede bendeki gibi bir sorunla karşılaşan olmamış sanırım.

Arkadaşlar öncelikle herkes gib bende severek isteyerek aldım ama sanırım bir daha ford dedikleri zaman arkama bakmadan kaçacağım, hayatımda "0"km zevkini yaşayamadığım tek araba diyebilirim.

neyse fazla uzatmayacagım, sadece yardımınıza ihtiyacım var.

2010 model x titanium ford fiestayı aldım, su anda da 10 bin kusur km de. aldıgımdan beri 8 kez servise gittim. sorun ise sol taraftan gelmeyen ama sağ taraftan gelen, yoldaki hız kesmek için koyulan metal yada yol bozukluğu ile oluşan kasis türü bozukluktan geçince arabanın ön sağ tarafından gelen "lok" diye tabir edebilecegim ses. sag tarafta degismeyen kalmadı, + direksiyon kutusuda değişti. ve bana bu sesin standart oldugunu soylediler, neden sag taraftanda gelmiyor dedigimde bir cevap veremediler, ayrıca madem standart neden parca degistiniz diyince de bir cevap veremediler,

yavas gecince bir sorun yok, ama biraz hızlı gecerseniz bu sesi yapıyor.

bu arada araç 2. seri 15 jant var ve uzerinde hankook lastik var. standartları ustunde yani..

bu sekilde bir problemle karşılasan oldu mu acaba aranızda,

olduysa nasil bir yol izlediniz.

yardım ederseniz cok sevinirim. gercekten kudurmak üzereyim bu sesten dolayı.

selamlar

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik
(düzenlendi)

Baya strestesiniz, aynı lok sesi benim sağ tarafta da 2- 3 yıldır var. Hafif bir kasiste az bir hızla lastik vurduğu anda veya hafif bir çukura lastik düştüğü anda anlık lok sesi geliyor. Ben de herşeye bakıttım sorun giderilmedi. En son söylenen amortisörün değişeceği içerisindeki keçenin ses yaptığı söylendi, öylece biniyorum.

tarihinde Sadettin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Eski Focusum'da sol taraftan gelen benzer bir ses vardı, salıncaktan olduğu zar zor tespit edildi. Tespit edilene kadar da amortisör, z-rot, direksiyon kutusu değişti. Gerçi sizinki çok yeni ama bu parçayı denemekte fayda olabilir.

Bu arada yeni aldığımız 2011 model Focus Titanium'da da ön taraftan beklenmedik derecede tıkırtı geliyor, 2000 model Focusum'da bile yoktu bu kadar ses.

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam

Butun on takim parcalari elden gecirilmelidir. Z rotlar, tablalar, rotiller hatta amortisorler. Bu parcalarin her biri ses yapmaya musaittir.

Yorum bağlantısı
Volkan Metin

oncelikle cok tesekkurler,

salıncak, z rot, amortisor, amortisor kulesi vs.vs. daha bilmedigim bircok sey degişti diyorlar, fabrikaya kadar aradim her seferinde aynı muamele servis sizinle full ilgilencek, ama sonuc yok malesef. tam bir kornik vaka, kimseyide suclamak istemiyorum ama ya degismedi yada degisti ama sorun baska birsey, bilmiyorum ve sadettin beyinde soyledigi gibi bu sekilde kullanacagiz sanırım.

Yorum bağlantısı
Volkan Metin
Aracın arka kısmı kontrol edildi mi. Amortisöre bkıldı mı ?

mehmet bey, arka kısma bakıldıgını sanmıyorum, ancak sesin önden geldigi o kadar bariz belli ki sizde kullansanız arkaya sizde bakmazsınız.

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Benzer Fiesta kullandınız mı? Bir test aracına binip ondaki sesi de dinleyin bakalım, bu modeller böyle mi değil mi o zaman belli olur.

Kaldı ki aynı sorundan arabanızı birkaç kez servise bırakmışsınız, servis de sorunu kabul edip işlem yapmış, bunların belgeleri de mevcuttur (umarım). Tüketici yasasına göre sorunun çözülememe durumunda ürünün, yani arabanın değiştirilmesi söz konusu olur. Bu açıdan bakmanızda fayda var.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Babamın arabasında sağ arkadan duyulan sesi sol ön z rot değiştirerek kesmiştik :nazar:

Bütün olarak incelenmesi lazım aracın..

Yorum bağlantısı
Volkan Han
(düzenlendi)

Sevgili Adaşım bendede 2009 yenı kasa fiesta var ve aracımda pek cok arıza cıkmıştı.Lakıns endekı arızayı ne yaşadım nede baska forumlardada gördüm....Benım aklıma sağ ön amortisör yada helezon yay gelıyor...Ama amotisör patlak olsa sureklı takır tukur ses yapardı Yay olabılır....Bu sesin standart olduğunu söyleyen vatandaş kendini köprüden aşşagı atsın bence:)

arama yaptıktan sonra bu konuyu açtım kimsede bendeki gibi bir sorunla karşılaşan olmamış sanırım.

Arkadaşlar öncelikle herkes gib bende severek isteyerek aldım ama sanırım bir daha ford dedikleri zaman arkama bakmadan kaçacağım, hayatımda "0"km zevkini yaşayamadığım tek araba diyebilirim.

2010 model x titanium ford fiestayı aldım, su anda da 10 bin kusur km de. aldıgımdan beri 8 kez servise gittim. sorun ise sol taraftan gelmeyen ama sağ taraftan gelen, yoldaki hız kesmek için koyulan metal yada yol bozukluğu ile oluşan kasis türü bozukluktan geçince arabanın ön sağ tarafından gelen "lok" diye tabir edebilecegim ses. sag tarafta degismeyen kalmadı, + direksiyon kutusuda değişti. ve bana bu sesin standart oldugunu soylediler, neden sag taraftanda gelmiyor dedigimde bir cevap veremediler, ayrıca madem standart neden parca degistiniz diyince de bir cevap veremediler,

bu arada araç 2. seri 15 jant var ve uzerinde hankook lastik var. standartları ustunde yani..

selamlar

tarihinde Volkan Han tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Metin

hangi servisi önerirsiniz peki? şu an bu araç garantide, bu işlemlerin hepsini istinye otokoçta yaptılar. tekrar gidip bunların kontrol edilmesini istedigim zaman biz bunları degistirdik diyip baslarından savmaya calısacaklar, bende kendime hakim olamayacagim, girecegiz birbirimize,

ciddi bir ford ustası tanıdıgınız bildiginiz var mı? gidip gosterip test ettirmek isterim.

Babamın arabasında sağ arkadan duyulan sesi sol ön z rot değiştirerek kesmiştik :nazar:

bu iş çözümlenirde bu sekilde birsey cıkarsa, ciddi bir makale yazip gazetelerin tüketici sayfalarına gönderecegim.:)

Benzer Fiesta kullandınız mı? Bir test aracına binip ondaki sesi de dinleyin bakalım, bu modeller böyle mi değil mi o zaman belli olur.

Kaldı ki aynı sorundan arabanızı birkaç kez servise bırakmışsınız, servis de sorunu kabul edip işlem yapmış, bunların belgeleri de mevcuttur (umarım). Tüketici yasasına göre sorunun çözülememe durumunda ürünün, yani arabanın değiştirilmesi söz konusu olur. Bu açıdan bakmanızda fayda var.

bunların belgeleri tabii ki mevcut, ama güyya usta baska fiestalara binmiş, ve onlarda da bu ses geliyormuş. ben test etmedim, test etmek istedigimde de su anda sizin aracla aynı ozelliklerde boyle bir arac yok seklinde cevap aldım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
mehmet bey, arka kısma bakıldıgını sanmıyorum, ancak sesin önden geldigi o kadar bariz belli ki sizde kullansanız arkaya sizde bakmazsınız.

Evet bunun için demiştim ben de..

Şüpheli her yer kontrol edilmeli.

Ben de arka sağdan gelen lok lok sesini ön sağ Z rotu değişerek kesmiştim..

Bahsedilen ses için de ilk akla gelen Z rot..

Yorum bağlantısı
Emrah Yıldırım 2

benzer bir sorun bende de mevcut ancak önden değil arkadan geliyor ses.

Araç 8000 de ve neredeyse 6000 kmdir bu ses mevcut bir tümsekten geçtiğim zaman benzer şekilde "lok-lok" diye iki ses geliyor sanki bir parça yerinden çıkıp oturuyor gibi. Yavaş hızlı olmam farketmiyor bir tümsekten geçerken ne olursa olsun bu ses geliyor. Önceleri arka koltuktan falan şüphelendim ancak söylediklerinizden sonra kafam karıştı daha ciddi bir mesele olabilir

Tembellikten ve zamanım kısıtlı oluşundan servise götürmedim ilk bakımı bekliyorum ancak son zamanlarda beni çok sinir etmeye başladı.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bazı araçların ön takımı sesli çalışıyor, fiesta da bunlardan biri bence. Çok bozuk yollarda hızlı gidersem ben de benzer bir ses geliyor , ancak rahatsız edici gelmiyor bana. Bozuk yollarda mümkün olduğunca yavaş gidiyorum. Asfalt yolda pek sorun olmuyor. Sizde 15 jant olduğunu düşününce rahatsız edici olabilir. Benzer bir çok dar yanak lastiğe sahip araçlarda bu sıkıntı vardır.

Yorum bağlantısı

Aynı ses benim focusda da var ve aynen sağ önden geliyor. Bir tümsek veya setten geçerken sanki amortisör sonuna kadar yumulum dibe vuruyor şeklinde "lok" diye bir ses. Aklıma ilk gelen amortisör ya çok esniyor, ya da patlak diye düşünüyordum ama siz bu konuyu açınca bu sorunun kronik olduğuna inanmaya başladım.

Yorum bağlantısı
Göksenin Durusu

selamlar

merhaba

öyle bir olayla ben daha önceki arabamda karşılaşmıştım(citroen berlingo)

araçta aynen o şekilde bir ses geliyordu, yavas giderken bi sıkıntı yok ama hızlanıldıgında oluşuyordu

servis aynı şekilde garip tepkiler verdi ama sonuç alamadım,

2 sene sonrasında bir gün tümsekten geçerken aracın motoru yere düştü (bildiğin yere düşme)

daha sonrasında hukuki işlemler sırasında bilirkişi heyeti motor kulagındaki yapısal bir sorun oldugunu ve zaman içinde yarıldıgını söyledile, bilgilendirmek isterim motor kulaklarını kontrol ettirin derim..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Guest Murat

2010 model x titanium ford fiestayı aldım, su anda da 10 bin kusur km de. aldıgımdan beri 8 kez servise gittim. sorun ise sol taraftan gelmeyen ama sağ taraftan gelen, yoldaki hız kesmek için koyulan metal yada yol bozukluğu ile oluşan kasis türü bozukluktan geçince arabanın ön sağ tarafından gelen "lok" diye tabir edebilecegim ses. sag tarafta degismeyen kalmadı, + direksiyon kutusuda değişti. ve bana bu sesin standart oldugunu soylediler, neden sag taraftanda gelmiyor dedigimde bir cevap veremediler, ayrıca

selamlar

volkan kardes bendede fiesta 2010 otomatik vites 1.4 var aldigim gunden beri ayni seyler oluyo sanki benim arabami anlatiyosun .aldigim gunu ertesi gunu servise goturdum amartusor kule lastigini degistirdiler yine ses kesmedi yine gitdim komle amortusor ,direksiyon ,rotlar, kisaca onde ne varsa degisti yine ses var bende kafayi yiyecem istersen istinye otokocu dahatalim cozum bu olacak

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Cihan Yaşar

z rot değişmediyse öyle ses yapıyor (lok lok ).. denemekte fayda var.Bursa da  delphı marka z rot satan yer varmı?

Yorum bağlantısı
Ferdi Güler

Ön sağ tarafda benzer ses bende de geliyor. Servisteki arkadaş bunun fistalar için normal olduğunu söyledi. Zaten bu kadar çok kişide aynı şey mevcut ise bence bunu arzıdan çok, istenmeyen bir ses olarak değerlendirmek gerektiğini diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Ön sağ tarafda benzer ses bende de geliyor. Servisteki arkadaş bunun fistalar için normal olduğunu söyledi. Zaten bu kadar çok kişide aynı şey mevcut ise bence bunu arzıdan çok, istenmeyen bir ses olarak değerlendirmek gerektiğini diye düşünüyorum.

benim fıestamda önden ses geliyordu. lastiklerimi yeniledim.dün z rotlarımı da yeniledim ama ses hala gelmekte.

Yorum bağlantısı
Mehmet YILDIRIM

Selam, Volkan bey bu sıkıntı bendede vardı. Servise sordum bir çok kez bana normal dediler. Fakat ben inat ettim sordum soruşturdum nihayetinde iyi bir usta tarafından fark edildi. ( Tabi servislere kalsa normal ) Her neyse tarif edecegim yerin ismi aklıma gelmiyor şöyle bir tarifte bulunayım. Sıkıntının giderildigi yer ön iki tekeri birbirine baglayan demir var adı inanın aklımda yok özür diliyorum. Orda boşluk oldugunu söyledi usta ve 2 tekeri sökerek zahmetsiz bir şekilde birşeyleri çıkardı gressledi sesi bunlardan yapıyor abi dedi. Arabaya bindigimde inanamadım harbiden çözmüştü sıkıntı. 

Bu  arada servis amortisörler boşluk yapmış degiştirelim demişti. Alakası yokmuş..

Bu yaptıkları işleme 25 tl para verdim servise kalsa 700-800 tl amortisörleri komple degiştirecekti. ( Alakası olmayan yer )

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Selam, Volkan bey bu sıkıntı bendede vardı. Servise sordum bir çok kez bana normal dediler. Fakat ben inat ettim sordum soruşturdum nihayetinde iyi bir usta tarafından fark edildi. ( Tabi servislere kalsa normal ) Her neyse tarif edecegim yerin ismi aklıma gelmiyor şöyle bir tarifte bulunayım. Sıkıntının giderildigi yer ön iki tekeri birbirine baglayan demir var adı inanın aklımda yok özür diliyorum. Orda boşluk oldugunu söyledi usta ve 2 tekeri sökerek zahmetsiz bir şekilde birşeyleri çıkardı gressledi sesi bunlardan yapıyor abi dedi. Arabaya bindigimde inanamadım harbiden çözmüştü sıkıntı. 

Bu  arada servis amortisörler boşluk yapmış degiştirelim demişti. Alakası yokmuş..

Bu yaptıkları işleme 25 tl para verdim servise kalsa 700-800 tl amortisörleri komple degiştirecekti. ( Alakası olmayan yer )

salıncak kolu mu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...