İçeriğe Yönlendir

Passat Mı? Mondeo Mu?

Serdar Özel

Recommended Posts

Serdar Özel

yakın bi akrabam yeni araba almayı planlıyor. kendisi başlıkta belirttiğim bu iki araç arasında karasız kaldı. bende siz değerli forum sakinleri

nin görüşlerine başvurmak istedim. her iki araç içinde düşünülen motor 1.6 litre , passat 115 hp fsi motor yada 102 sr motor kesinlikle comfortline. mondeoda en son çıkarılan titanium modeli 125 hp 1.6 motor olan. fiyat aralığıda en son 35- 38 bin tl. sizce hangi araç neden alınmalı şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Passat: her iki motoru da çok yakar, kasa değişecek, klima kompresörü, muhtelif elektronik arızalara sıkça rastlanır, 1-2 model yılı eskisini alabilir (aynı paraya mondeo ya göre)

Mondeo: O büyüklük sorun yaratmıyor ise, alınır, 2011 de makyaj görecek o kadar.

Yorum bağlantısı
Serdar Özel

her iki aracada lpg talıacak fakat fsi motorun lpgye pek uyumlu olmadğını biliyoruz :nazar: mondeoda bu durum nasıl acaba ?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Mondeo veya passat denilince aklıma direk 2000cc motor gücü ve sırası ile 130- 150 - 150+ hp lergeliyor aklıma. Şahsen 1.6lt bu kasaya bence olmuyor.2.0 TDCI alsanız daha güzel olur kanısındayım aradaki vergi farkını nasılsa zamanla benzin-mazot farkından çıkartırsınız.

Yorum bağlantısı

passat yada mondeo, ikiside süper, bence bu araçlarda 2000 cc altına inilmemeli, 1.6 olacaksa bi küçük kasa düşünülmeli

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
passat yada mondeo, ikiside süper, bence bu araçlarda 2000 cc altına inilmemeli, 1.6 olacaksa bi küçük kasa düşünülmeli

donanımhaber de 102 hp cilerin forumu var. bir inceleyin. Çoğu kişiyi tatmin eden bir performansı var keza mondeo 1.6 da öyle. yıllık vergi ve alırken oluşan fiyat farkını (ötv nedeni ile) düşünmek lazım.

Yorum bağlantısı
Ali Özgen

Passat: Şehiriçi kullanımı daha rahat. Direksiyon daha yumuşak. Elektronik donanım arttıkça arızaları artar. FSI Mondeo'dan daha seridir ancak motor gürültülüdür.

Mondeo: Konfor ve yol tutuş Passat'dan iyi, hatta sınıfının en iyisi. Passat'tan 7.5 cm daha geniş. Daha yavaş.

Yakıt tüketimleri benzer.

İkisinde de benzer iç mekan çıtırtıları mevcut ancak makyajlı Passat'larda bu seslerde belirgin azalma var. Mondeo'nun iç aksam dayanıklılığı Passat'a göre daha az. Çabuk çiziliyor.

Not: Mali durum elverirse 1.4 tsi şehiriçinde 2.0 FSI'dan daha iyi.

Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç
yakın bi akrabam yeni araba almayı planlıyor. kendisi başlıkta belirttiğim bu iki araç arasında karasız kaldı. bende siz değerli forum sakinleri

nin görüşlerine başvurmak istedim. her iki araç içinde düşünülen motor 1.6 litre , passat 115 hp fsi motor yada 102 sr motor kesinlikle comfortline. mondeoda en son çıkarılan titanium modeli 125 hp 1.6 motor olan. fiyat aralığıda en son 35- 38 bin tl. sizce hangi araç neden alınmalı şimdiden teşekkürler...

102 bg confortline yok 1.6 fsi lerde comfortline var. bende 6 aydır 1.6 102 bg kullanıyorum gayet memmunum hafta sonu 400 km yol yaptım 150 km hızdan aşağı düşmedim esp standart olduğu için virajlara girişi harika ayriyetten 102 bg lpg taktırabiliyorsunuz çok aşırı performansda kesinlikle beklemeyin ş.arası yolda yakıtı çok ekonomik yalnız ş.içi 10lt üzerinde yakıyor

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Vw elektronik dertlidir, bu konuda Çağlar beye katılıyorum, şimdi sen zaten vw u sevmezsin derler ama alakası yok, durum ortada, ikisi arasında karşılaştırma yaparsak, mondeo daha oturaklı diğer konularda çok fark yok ama mondeo daha dertsiz gibi, 102hp fsi alacaksanız passatı eleyin keza jetta yı bile götüremedi o motor, 125hp mondi çok daha iyidir, lpg de oluyor sanırım, Mertol bey bu işi bilir.

Tdci alınacaksa direk mondi diyebilirim ama full alınmalı ve makyaj beklenmeli, full dizel mondi hem dolu hemde passattan daha ucuz oluyor sanırım. Yada alternatif olarak full donanım dizel Skoda Süperb alırsınız daha büyük ve daha dolu bir aracınız olur, üstelik 170hp dizelide var DSG hatta 4X4 ü de var ve Elegance 2.0 TDI CR 170 HP 4x4 86.990 tl. ne mondi ne passta böyle cazip ve dolu değil.

Süperb Elegance 2.0 TDI CR 170 HP 4x4 86.990 tl

Mondeo Selective 4K 2.0 TDCi A/T 85.000tl

Passat 2.0 tdi 170ps DSG highline donanım 107.000 tl.

Dizel alınacaksa en babasi Süperb.

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

Şu forumda okunmadan, bilinmeden, kullanılmadan yorum yapılıyor ya en çok bunu seviyorum...

Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç
Şu forumda okunmadan, bilinmeden, kullanılmadan yorum yapılıyor ya en çok bunu seviyorum...

+ aynen katılıyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Vw elektronik dertlidir, bu konuda Çağlar beye katılıyorum, şimdi sen zaten vw u sevmezsin derler ama alakası yok, durum ortada, ikisi arasında karşılaştırma yaparsak, mondeo daha oturaklı diğer konularda çok fark yok ama mondeo daha dertsiz gibi, 102hp fsi alacaksanız passatı eleyin keza jetta yı bile götüremedi o motor, 125hp mondi çok daha iyidir, lpg de oluyor sanırım, Mertol bey bu işi bilir.

Tdci alınacaksa direk mondi diyebilirim ama full alınmalı ve makyaj beklenmeli, full dizel mondi hem dolu hemde passattan daha ucuz oluyor sanırım. Yada alternatif olarak full donanım dizel Skoda Süperb alırsınız daha büyük ve daha dolu bir aracınız olur, üstelik 170hp dizelide var DSG hatta 4X4 ü de var ve Elegance 2.0 TDI CR 170 HP 4x4 86.990 tl. ne mondi ne passta böyle cazip ve dolu değil.

Süperb Elegance 2.0 TDI CR 170 HP 4x4 86.990 tl

Mondeo Selective 4K 2.0 TDCi A/T 85.000tl

Passat 2.0 tdi 170ps DSG highline donanım 107.000 tl.

Dizel alınacaksa en babasi Süperb.

Ali Bey,

Elektronik arızası çıkarıyor dediniz hadi kabul edelim diyelim ama o durumda skoda arıza çıkarmıyor mu aynı araba sonuçta?

ADAC arıza istatistiklerinde mondeo passat ın arkasında. Geçenlerde post ettim. toyota muhabbetinde.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Tamam öyle olsun, okunmadan bilmeden hele hele kullanmadan yorum yapıyor, diyenler herhalde müneccim falanlar baksanıza beni benden daha iyi biliyorlar neyse kullandığım arabaları sayacak değilim herhalde.

Ben genel yorumlara arıza durumlarına bakarım, elektronik dertte birince opel sonrada wv gelir, süper detlidir sürekli arıza verir demiyorum ama potansiyeli çok fazla, alman grubunda daha çok yazılım sounları ve bu tür antika elektronik kusurlar daha fazla, ama japonlarda bu konuda daha iyi bence, hatasız kul olmaz diyelim bari.

Araba alacak arkadaşa tavsiye verelim diye yazdık yanlış yaptık, 3 modelide fiyat donanım olarak yazdım, elbette sende karşılaştırırsın, dizel araba alacaksan ve o kadar bütçede varsa, vw alcağına daha ucuza aynı kalitede daha fazla donanım için skoda al derim ben arkadaşım.

Not: ADAC testlerinede pek güvenmem sadece fikir verir, bu test firmalarında money talk olayı var bence.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
+ aynen katılıyorum

6 -7 ay arkadaşımın 102 hp fsi jettasını kullandık, araba düzde güzel ama rampada bayılıyor, sollamalarda korkuyorsun araba seri değil, 150 km/h hızın önemi yok 170km/h hızlarda bile yeni doblo banamısın demiyor hergün 10 saat üstündeyim şu sıralar, elbette passat la kıyaslanmaz ama şuan tüm araçlar bu hızlarda gayet iyi gidiyorlar, anlamadığım jetta bile gidemezken dev gibi passat nasıl zorlanmadan gider, 125 hp mondinin bile sıkıntı yarattığını söylüyor arkadaşlar, rampada nerdeyse 68 hp lik fiestamla geçicektim o derece hantal kalıyor, passat nasıl rahat gidiyor anlayamadım ben. Dediğim 102 fsi passat alacağınıza titanyum mondi 125 hp alın bir nebze daha rahat edin, yanlışmı düşündüm acaba? Zevk meselesini bir kenara bırakıp düşünürsek mantıksız değil herhalde.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)
her iki araç içinde düşünülen motor 1.6 litre , passat 115 hp fsi motor yada 102 sr motor kesinlikle comfortline. mondeoda en son çıkarılan titanium modeli 125 hp 1.6 motor olan. fiyat aralığıda en son 35- 38 bin tl.

Superb 87.000TL

3.20d 42.000euro

Size Skoda ile mutluluklar..

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Mondeo 125HP @6300 devir

160NM @4000 devir

0-100 12,3 saniye

1449 kg

5,6/10,0 yakıt (ŞD/Şİ)

Passat 102 102HP@5600 devir

148NM@3800 devir

1418 kg

0-100 12,4 saniye

6,0 / 10,5 yakıt

görüldüğü üzere pek fark bence yok. alt devirlerde passat daha canlı gibi. tork eğrisini bulabilen?

Yorum bağlantısı
Onur Demirer
Mondeo 125HP @6300 devir

160NM @4000 devir

0-100 12,3 saniye

1449 kg

5,6/10,0 yakıt (ŞD/Şİ)

Passat 102 102HP@5600 devir

148NM@3800 devir

1418 kg

0-100 12,4 saniye

6,0 / 10,5 yakıt

görüldüğü üzere pek fark bence yok. alt devirlerde passat daha canlı gibi. tork eğrisini bulabilen?

Passat kac vites? Bu hizlanma verisi Passat icin bayagi optimistik bence, ya da kisa oranli 6'li vites kutusu kullanmali, cunku motor verileri hic ic acici degil.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Bunlar bağımsız standart ölçümler. İyimserlik sözkonusu olamaz. Passat 5 vites. 6 vitesin avantajı yüksek hızlarda yakıt tasarrufu. 0-100 yaparken 5 e zaten atılmıyor. 102 HP aynı motoru 9 yıl kullandım.

Mondeo ve passat'ın rüzgar dirençleri de önemli ama rakamları aramadım. Passat daha iyi gibi duruyor göze sanki. Siz bulabilir misiniz?

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
(düzenlendi)
Bunlar bağımsız standart ölçümler. İyimserlik sözkonusu olamaz. Passat 5 vites. 6 vitesin avantajı yüksek hızlarda yakıt tasarrufu. 0-100 yaparken 5 e zaten atılmıyor. 102 HP aynı motoru 9 yıl kullandım.

Mondeo ve passat'ın rüzgar dirençleri de önemli ama rakamları aramadım. Passat daha iyi gibi duruyor göze sanki. Siz bulabilir misiniz?

0-100 km yaparken nasıl kaç vites olduğunun önemi yok. Uzun 5 vitesli arabamı daha çabuk hızlanır yoksa 6 vitesli kısa aralıklı araba mı ?

102hp vw en kötü motorlarından biridir aksini iddia eden var ise hafta sonu arkadaşımın vw servisinde tüm detayları gösterebiliriz.

tarihinde S tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Özel

öncelikle herkese değerli yorumları için teşekkür ederiz. ancak kafamız dahada karıştı :) şunu belirtelim bütçemiz sınırlı yani 38.000 tl den daha fazla para verme imkanımız yok. almışken gösterişli şık bir araba olsun, fazla kafamızı ağrıtmasın istiyoruz. sınıf araçlar olmaları sebebiğle passat ve mondeo arasında git geller yaşıyoruz. lpg kesin takılacak bu arabaya hatta alırken lpg li olursa bizim için daha avantajlı olucak.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)
0-100 km yaparken nasıl kaç vites olduğunun önemi yok. Uzun 5 vitesli arabamı daha çabuk hızlanır yoksa 6 vitesli kısa aralıklı araba mı ?

Göreceli kavram, güçler farklı, oranların ne olduğu meçhul; vitesten bir yere varılmaz..

Mesela şu durumda;

2.vitesi ile 100km'yi gören 5vitesli bir araç

3.vitesi ile 100km'yi gören 6vitesli bir araç

bu durumda güçler aynı ise 5vitesli daha çabuk hızlanabilir, çünkü vites değiştirerek zaman kaybetmeyecek.. O yüzden birşey söylenemez..

Mesela Fiesta ST gibi çok kısa aralık 5vites bir şanzımana da sahipte olabilir..

Mesela Fiesta ST 100km ile 5vites'te 3500devir civarında yol alıyor.. :)

Araçların kaç vitesli olduğunun ne önemi var onu da anlamadım, Mehmet bey teknik verileri vermiş 0-100'de 0.1 snye farkediyor..

Şimdi bu araçların alındıktan sonra şanzımanları mı değiştirelecek te bu veriler de farklar olucak yada araç alırken 5 vites yada 6 vites diye opsiyon mı var? Araç belli güçler belli süreler belli 5 olsa ne değişecek 6 olsa, uzun olsa kısa olsa...

öncelikle herkese değerli yorumları için teşekkür ederiz. ancak kafamız dahada karıştı :) şunu belirtelim bütçemiz sınırlı yani 38.000 tl den daha fazla para verme imkanımız yok. almışken gösterişli şık bir araba olsun, fazla kafamızı ağrıtmasın istiyoruz. sınıf araçlar olmaları sebebiğle passat ve mondeo arasında git geller yaşıyoruz. lpg kesin takılacak bu arabaya hatta alırken lpg li olursa bizim için daha avantajlı olucak.

LPG ile tek seçeneğiniz kalıyor SR motorulu Passat

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demirer
(düzenlendi)

6 vites olursa ilk uc vites oranlarini daha kisa ve yakin tutabilirler onun icin dedim. Suha Bey de bahsetmis zaten.

0-100 km/s hizlanma fabrika verilerinde yakit tuketim testlerindeki gibi bir norm yok ki. Ozellikle bazi ureticiler elde ettikleri en iyi degeri kullanirken bazilari ortalama degerleri kullaniyorlar.

Göreceli kavram, güçler farklı, oranların ne olduğu meçhul; vitesten bir yere varılmaz..

...

Araçların kaç vitesli olduğunun ne önemi var onu da anlamadım, Mehmet bey teknik verileri vermiş 0-100'de 0.1 snye farkediyor..

Şimdi bu araçların alındıktan sonra şanzımanları mı değiştirelecek te bu veriler de farklar olucak yada araç alırken 5 vites yada 6 vites diye opsiyon mı var? Araç belli güçler belli süreler belli 5 olsa ne değişecek 6 olsa, uzun olsa kısa olsa...

Ben 6 vitesse hizlidir 5 vitesse yavastir diye bir sey demedim ki. Eger 6 vitesse bir ihtimal yakin oranli vites yardimiyla bu hizlanma verisini cikartmistir dedim.

Yoksa surucu ve ceyrek depo benzinle 1500 kg sinirini gecen ve 102 bg maksimum guce sahip bir aracin 100 km/s hiza 12.4 saniyede cikmasi abes geldi bana.

tarihinde Onur Demirer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...