Ali Cihangiroğlu 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Superb 87.000TL3.20d 42.000euro Size Skoda ile mutluluklar.. E sen alma kardeşim, büyük hacimli araba diyoruz 4x4 diyoruz, 320d tamam bmw ama kutu gibi araba servisi parçası kazık, hem ben bunuda düşün dedim o kadar, alacaksa bmw de alınır ve hepsinede 10 basar, sanada BMW ile mutluluklar dileyeyim bari. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Lpg kesin takılacak ise, lpg ile garanti vereni tercih edin, Cruze hiç de fena gözükmüyor, Hyundai de böyle. Vesile ile listedeki 42.000Euroluk Bmw yi , cebinizde para ile bile alamıyorsunuz ! Bence suç ama yasal ,listede yayınlaan bir modeli 30 günde teslim şartı konsun; 6 ay sonraya teslim için bugünden nakit ödüyorsunuz veya stoktan teslim için 50.000Euroyu bayılıp extraları da almanız şart. 87.000lk superbin donanımı ile fındık kasa 3.20 120.000 e gelir. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Göreceli kavram, güçler farklı, oranların ne olduğu meçhul; vitesten bir yere varılmaz..Mesela şu durumda; 2.vitesi ile 100km'yi gören 5vitesli bir araç 3.vitesi ile 100km'yi gören 6vitesli bir araç bu durumda güçler aynı ise 5vitesli daha çabuk hızlanabilir, çünkü vites değiştirerek zaman kaybetmeyecek.. O yüzden birşey söylenemez.. Mesela Fiesta ST gibi çok kısa aralık 5vites bir şanzımana da sahipte olabilir.. Mesela Fiesta ST 100km ile 5vites'te 3500devir civarında yol alıyor.. Araçların kaç vitesli olduğunun ne önemi var onu da anlamadım, Mehmet bey teknik verileri vermiş 0-100'de 0.1 snye farkediyor.. Şimdi bu araçların alındıktan sonra şanzımanları mı değiştirelecek te bu veriler de farklar olucak yada araç alırken 5 vites yada 6 vites diye opsiyon mı var? Araç belli güçler belli süreler belli 5 olsa ne değişecek 6 olsa, uzun olsa kısa olsa... LPG ile tek seçeneğiniz kalıyor SR motorulu Passat mantık göreceli değil çok basit bir şekilde mekanik Bir 1.6lt 55hp şahini ele alın, bu araba 5 vitesli iken mi daha kolay hızlanır yoksa, vites aralıkları kısaltılmış 6 ileri vitesli şekildemi daha kolay hızlanır hesabını bir kez daha yapın. Vitessiz bisiklet ile vitesli bisikletleride kıayaslaya biliriz mantık aynı dişli büyüdükçe ivme hızlanır ters oranda toplan hız düşer. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 E sen alma kardeşim, büyük hacimli araba diyoruz 4x4 diyoruz, 320d tamam bmw ama kutu gibi araba servisi parçası kazık, hem ben bunuda düşün dedim o kadar, alacaksa bmw de alınır ve hepsinede 10 basar, sanada BMW ile mutluluklar dileyeyim bari. Kusura bakmayın Ali bey ama çok şirdenden sallıyorsunuz Hangi parçası kazık bana açıklarmısınız, Bmw servisinde (Borusan'da) ne yaptırdınız da size pahalı geldi? Yada Skoda servisinde ne yaptırdınız size Bmw'ye göre ucuz geldi? Sağdan soldan duyma bilgiler ile yorumda bulunmayalım insanları da yanlış yönlendirmeyelim bence.. Lpg kesin takılacak ise, lpg ile garanti vereni tercih edin, Cruze hiç de fena gözükmüyor, Hyundai de böyle. Vesile ile listedeki 42.000Euroluk Bmw yi , cebinizde para ile bile alamıyorsunuz ! Bence suç ama yasal ,listede yayınlaan bir modeli 30 günde teslim şartı konsun; 6 ay sonraya teslim için bugünden nakit ödüyorsunuz veya stoktan teslim için 50.000Euroyu bayılıp extraları da almanız şart. 87.000lk superbin donanımı ile fındık kasa 3.20 120.000 e gelir. Çağlar abi, 42.000euro borusan çıkışlı ve standart donanımlı araçları galerilerde bulabilirsiniz.. mesela örnek http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otom...-31322790/detay Bence o bahsedilen 4*4 Skoda'dan çok daha çabuk ve kolay bir şekilde bulunabilir bu araç.. mantık göreceli değil çok basit bir şekilde mekanik Bir 1.6lt 55hp şahini ele alın, bu araba 5 vitesli iken mi daha kolay hızlanır yoksa, vites aralıkları kısaltılmış 6 ileri vitesli şekildemi daha kolay hızlanır hesabını bir kez daha yapın. Vitessiz bisiklet ile vitesli bisikletleride kıayaslaya biliriz mantık aynı dişli büyüdükçe ivme hızlanır ters oranda toplan hız düşer. Yine söylediğinize hiç bir yorumda bulunamayız.. Şimdi 5vitesli bir şanzımanı 6 vitese çıkartıyorsunuz sanırım demek istediğiniz bu.. Bu 6. vites gökten gelmedi ya diğer viteslerin kısaltılması ile ortaya çıkıcak bunda hem fikiriz dimi? Ama o kadar kapalı bir şey söylüyorsunuz ki; hangi vitesi ne kadar kısaltığını nereden bilicez de yorumda bulunucaz? 1-2-3 daha fazla 4-5 daha az kısaltılmış olabilir mesela.. Bu durumda araç eskiden 2.viteste 100km'yi görüyorsa şuan da göremeyebilir mesela çok çok kısa tutulmuştur ancak 3.vitesin sonlarında 100km'yi görüyordur.. Şimdi hangisi 100km hıza daha çabuk ulaşabilir bir yorumda bulunabilirmisiniz? Vites değiştirirkenki zaman kaybını unutmayın en başta.. O yüzden o daha çabuk hızlanır bu daha geç hızlanır demek bilimden uzak oluyor biraz.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Lpg kesin takılacak ise, lpg ile garanti vereni tercih edin, Cruze hiç de fena gözükmüyor, Hyundai de böyle. Vesile ile listedeki 42.000Euroluk Bmw yi , cebinizde para ile bile alamıyorsunuz ! Bence suç ama yasal ,listede yayınlaan bir modeli 30 günde teslim şartı konsun; 6 ay sonraya teslim için bugünden nakit ödüyorsunuz veya stoktan teslim için 50.000Euroyu bayılıp extraları da almanız şart. 87.000lk superbin donanımı ile fındık kasa 3.20 120.000 e gelir. cruz a lpg yasak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Galeridekilerin %99 u grey market.O ilanlarda yazmak serbest tabii.... Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 0-100 km yaparken nasıl kaç vites olduğunun önemi yok. Uzun 5 vitesli arabamı daha çabuk hızlanır yoksa 6 vitesli kısa aralıklı araba mı ? 102hp vw en kötü motorlarından biridir aksini iddia eden var ise hafta sonu arkadaşımın vw servisinde tüm detayları gösterebiliriz. 6 ay önce 6.vites golf fsi sattım ve 5 vites passat aldım hocamızında bahsettiği gibi sadece yakıt tasarrufu sağlıyor sizin dediğiniz aksine 1.6 hp motorların çok tutulan hatasız motorlar olduğunu biliyordum çünkü bildiğim kadarıyla 98 yılında beri aynı motor kullanılıyor eğer kötü motor olsaydı vw firması 12-13 yıldır kullanırmıydı sizce Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Kusura bakmayın Ali bey ama çok şirdenden sallıyorsunuz Ali Beyi yakından takip ederim bu tarz bir yaklaşımda kendisine yaklaşmanız hatalı bence. Bu forumda elle tutulur düzeyde bilgi paylaşımında bulunan üyelerimizden ! Hangi parçası kazık bana açıklarmısınız, Bmw servisinde (Borusan'da) ne yaptırdınız da size pahalı geldi? Yada Skoda servisinde ne yaptırdınız size Bmw'ye göre ucuz geldi? Sağdan soldan duyma bilgiler ile yorumda bulunmayalım insanları da yanlış yönlendirmeyelim bence.. Çağlar abi, 42.000euro borusan çıkışlı ve standart donanımlı araçları galerilerde bulabilirsiniz.. mesela örnek http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otom...-31322790/detay Bence o bahsedilen 4*4 Skoda'dan çok daha çabuk ve kolay bir şekilde bulunabilir bu araç.. Yine söylediğinize hiç bir yorumda bulunamayız.. Şimdi 5vitesli bir şanzımanı 6 vitese çıkartıyorsunuz sanırım demek istediğiniz bu.. Bu 6. vites gökten gelmedi ya diğer viteslerin kısaltılması ile ortaya çıkıcak bunda hem fikiriz dimi? Ama o kadar kapalı bir şey söylüyorsunuz ki; hangi vitesi ne kadar kısaltığını nereden bilicez de yorumda bulunucaz? 1-2-3 daha fazla 4-5 daha az kısaltılmış olabilir mesela.. Bu durumda araç eskiden 2.viteste 100km'yi görüyorsa şuan da göremeyebilir mesela çok çok kısa tutulmuştur ancak 3.vitesin sonlarında 100km'yi görüyordur.. Şimdi hangisi 100km hıza daha çabuk ulaşabilir bir yorumda bulunabilirmisiniz? Vites değiştirirkenki zaman kaybını unutmayın en başta.. O yüzden o daha çabuk hızlanır bu daha geç hızlanır demek bilimden uzak oluyor biraz.. Homojen yapı içerisinde kısalttığımızı varsayın. Bu konu hakkıında bir sorun var anlamak istemyirsunuz ısrarla ? Kuvveti ve momenti sabit kalan bir motoru, standartı ayarlanmış bir şanzımana göre büyük dişli şanzıman ile çevirmek her zaman için hızlandırma kazanır. 3ms de vites değiştiren DSG şanzıman var vites geçişlerindeki fark için telafi edilir Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 (düzenlendi) Galeridekilerin %99 u grey market.O ilanlarda yazmak serbest tabii.... Abi bir arkadaşım bu işi yapıyor kendisinde 43bin ile 50bin arasında değişen Borusan çıkışlı 3 tane 3.20d var Kaldıki dediğim gibi 4*4 Skoda için bekleme süresinden 3.20d bekleme süresi arasında birşey değişmez bence.. Ayrıca daha yeni Borusan'dan araç almış biri olarak 1.5 ay bekledik, aracın parasınıda araç geldikten sonra verdik, kapora vs verilmedi.. Homojen yapı içerisinde kısalttığımızı varsayın. Bu konu hakkıında bir sorun var anlamak istemyirsunuz ısrarla ? Kuvveti ve momenti sabit kalan bir motoru, standartı ayarlanmış bir şanzımana göre büyük dişli şanzıman ile çevirmek her zaman için hızlandırma kazanır. 3ms de vites değiştiren DSG şanzıman var vites geçişlerindeki fark için telafi edilir Valla kusura bakmayın böyle homojen, heterojen onu kısaltalım bunu uzatalım tarzı varsayımlardan yola çıkarak ben o yada bu daha çabuk 100km'ye ulaşır diyemem... 21 Eylül 2010 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 6 ay önce 6.vites golf fsi sattım ve 5 vites passat aldım hocamızında bahsettiği gibi sadece yakıt tasarrufu sağlıyor sizin dediğiniz aksine 1.6 hp motorların çok tutulan hatasız motorlar olduğunu biliyordum çünkü bildiğim kadarıyla 98 yılında beri aynı motor kullanılıyor eğer kötü motor olsaydı vw firması 12-13 yıldır kullanırmıydı sizce Peki neden kampanya yaptıkları araçların motorları genellikle 102 hp ? yada neden hatasızda çok yakıt sarfiyatı var ? Kötü motor derken almanların yaptığı bir motor sürekli bozuluyor demiyorum illaki Aynı ağırlıktaki atmosferik bir toyota motoru (20hp fazlası) şehir içi dur kalklarında daha az sarfiyatı var ! Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 O zaman BMW deki ilginç bir durum, başlangıç donanım stoğunun, hepsini özel galerilere satan bir distribütör var ki bu modellerin talebi de var, elde kalmışlığı da yok? Müşteri talep edince de, bekletiyorlar (İstinye 4 ay bekleme süresi ve tüm ödemeyi peşin istemişti , gözünden anlıyorlar müşteriyi ) Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Peki neden kampanya yaptıkları araçların motorları genellikle 102 hp ? yada neden hatasızda çok yakıt sarfiyatı var ? Kötü motor derken almanların yaptığı bir motor sürekli bozuluyor demiyorum illaki Aynı ağırlıktaki atmosferik bir toyota motoru (20hp fazlası) şehir içi dur kalklarında daha az sarfiyatı var ! örneğin golf 1.6 102bg çokmu yakıyor madem yakıtı çok yakana kötü motor diyorsunuz Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 örneğin golf 1.6 102bg çokmu yakıyor madem yakıtı çok yakana kötü motor diyorsunuz Golf marka araçta 1.6lt 102 hp sr motor şehir içi: 9,8lt/100km + 1157kg -- 0-100km 11,3sn Focus marka araçta 1,6lt 100hp duratec motor şehir içi 8,7lt/100km + 1270kg -- 0-100km 12sn varsa bildiğiniz aynı güce sahip bir motor kıyaslama yapın sizde. Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 öncelikle herkese değerli yorumları için teşekkür ederiz. ancak kafamız dahada karıştı şunu belirtelim bütçemiz sınırlı yani 38.000 tl den daha fazla para verme imkanımız yok. almışken gösterişli şık bir araba olsun, fazla kafamızı ağrıtmasın istiyoruz. sınıf araçlar olmaları sebebiğle passat ve mondeo arasında git geller yaşıyoruz. lpg kesin takılacak bu arabaya hatta alırken lpg li olursa bizim için daha avantajlı olucak. LPG kesin takılacaksa mondeo olmaz diye biliyorum,ama passat için bir bilgim yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 (düzenlendi) Peki neden kampanya yaptıkları araçların motorları genellikle 102 hp ? yada neden hatasızda çok yakıt sarfiyatı var ? Kötü motor derken almanların yaptığı bir motor sürekli bozuluyor demiyorum illaki Aynı ağırlıktaki atmosferik bir toyota motoru (20hp fazlası) şehir içi dur kalklarında daha az sarfiyatı var ! çok fazla yakıt sarfiyatı yok. masrafsız uzun ömürlü.audi80 leri taa eski motorları ile akraba. euro 6 ya geçemiyeceği için terkediliyor. yoksa hem ucuz hem de oturmuş motor. kötü demek hatalı olur. 21 Eylül 2010 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Passat güzel ama Mondeo daha güzel Lpg ile fsi a takan var ama eski tip 8v 1.6 lar daha az riskli. mondeo 1.6 ya arkadaşlar lpg taktırdı. 30 bin km dir sorun yok. 0-100e bakılırsa ikiside nerdeyse 1.5 tonluk arabalar. 1.6 motorla bence şehir içi 10 litre çok kötü rakam değil. Sadece şunu diyebilirim mondeo için araç 120km den sonra açılıyor. Zaten 0-100 de teknik veri olsun gerçek veri olsun bizim otomatik focusla aynı. ama 120 den sonra 1.6 için fazla iyi. son hıza bakılrsa da duble yol limitini otobanda 2 ye katlamakta zorlanmıyor. yani tatminkar bir 1.6 bence. passatı da a4 1.6 a bakarak tahmin ediyorum. motor şanızman zaten ortak. vitesler kısa devir saati fırıl fırıl dönerken hız kadranı aynı efekti yapmıyor. mondeo 0-100 ü 2. vitesle bitiriyor. zaten 100 ile devir kesiciye giriyor. passat 3. vitesi ister heralde 100 için fsi yı hiç bilmem golf e binmişliğim var sadece 6 vites olduğu kalmış aklımda Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Kusura bakmayın Ali bey ama çok şirdenden sallıyorsunuz Hangi parçası kazık bana açıklarmısınız, Bmw servisinde (Borusan'da) ne yaptırdınız da size pahalı geldi? Yada Skoda servisinde ne yaptırdınız size Bmw'ye göre ucuz geldi? Sağdan soldan duyma bilgiler ile yorumda bulunmayalım insanları da yanlış yönlendirmeyelim bence.. Çağlar abi, 42.000euro borusan çıkışlı ve standart donanımlı araçları galerilerde bulabilirsiniz.. mesela örnek http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otom...-31322790/detay Bence o bahsedilen 4*4 Skoda'dan çok daha çabuk ve kolay bir şekilde bulunabilir bu araç.. Yine söylediğinize hiç bir yorumda bulunamayız.. Şimdi 5vitesli bir şanzımanı 6 vitese çıkartıyorsunuz sanırım demek istediğiniz bu.. Bu 6. vites gökten gelmedi ya diğer viteslerin kısaltılması ile ortaya çıkıcak bunda hem fikiriz dimi? Ama o kadar kapalı bir şey söylüyorsunuz ki; hangi vitesi ne kadar kısaltığını nereden bilicez de yorumda bulunucaz? 1-2-3 daha fazla 4-5 daha az kısaltılmış olabilir mesela.. Bu durumda araç eskiden 2.viteste 100km'yi görüyorsa şuan da göremeyebilir mesela çok çok kısa tutulmuştur ancak 3.vitesin sonlarında 100km'yi görüyordur.. Şimdi hangisi 100km hıza daha çabuk ulaşabilir bir yorumda bulunabilirmisiniz? Vites değiştirirkenki zaman kaybını unutmayın en başta.. O yüzden o daha çabuk hızlanır bu daha geç hızlanır demek bilimden uzak oluyor biraz.. Benim bmw falan yok, fakat patronumun bir adet bmw 735i 2 adet X5 bir Q7 bir Range Rover sport HSE bir S500 bir S320 CDİ si olduğundan parça fiyatlarını az çok duyuyorum, bakımları da gayet tuzlu, o yüzden boş konuşmayında işimize bakalım, size hangi arabaları sürdüğümü yada hangi serviste ne yaptırdığımı kanıtlamak zorundada değilim sanırım, o yüzden bana laf yetiştireceğinize gidip kendiniz servisleri inceleyin sonra fikrinizide kendinize saklayın lütfen. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Benim bmw falan yok, fakat patronumun bir adet bmw 735i 2 adet X5 bir Q7 bir Range Rover sport HSE bir S500 bir S320 CDİ si olduğundan parça fiyatlarını az çok duyuyorum, bakımları da gayet tuzlu, o yüzden boş konuşmayında işimize bakalım, size hangi arabaları sürdüğümü yada hangi serviste ne yaptırdığımı kanıtlamak zorundada değilim sanırım, o yüzden bana laf yetiştireceğinize gidip kendiniz servisleri inceleyin sonra fikrinizide kendinize saklayın lütfen. Siz az çok duymaya devam edin.. Bence bırakın da bizzat konu hakkında bilgisi olanlar konuşsun, forumda gerçek bilgiler dolaşsın.. İnsanlara yararlı olsun forum.. Ayrıca bence de boş konuşmayalım.. Konuyu açan yazmış 1.6 102, 1.6 115 yada 1.6 125 motorlardan biri olucak, maksimum bütçe 38bin TL demiş siz dalga geçer gibi 87bin liralık Skoda öneriyorsunuz.. En başta söyledim zaten.. Şu forumda okunmadan, bilinmeden, kullanılmadan yorum yapılıyor ya en çok bunu seviyorum... Ama boş konuşmadan siz işinize bakamazsınız ki... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 karşılıklı atışmaya dönmesin lütfen! Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 (düzenlendi) karşılıklı atışmaya dönmesin lütfen! Mustafa değerini bilmediğimiz büyük bir otorite var aramızda merakla inceliyoruz, lakin sonu hayırla duçar etmeyecek 21 Eylül 2010 tarihinde S tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 ben uyarayayım da konu niye ziyan oldu olmasın sonra Yorum bağlantısı
Serdar Özel 21 Eylül 2010 Yazar Paylaş 21 Eylül 2010 aynı konuyu vw sitesindede açtım oradada uzun tartışmalara sebebiyet verdi gerçekten karasız kalmakta haklıymışız sanırım. bu arada http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otom...-31602360/detay bu aracı önerdiler... iyiden iyiye çıkmaza giriyor bu iş ne zor işmiş araba alması ya Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 şuana kadar en mantıklısı gösterdiğiniz Volvo, 40lira para veripte Lpg fln uğraşmaya gerek yok.. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 (düzenlendi) Volvo beyaz olsa tadından yenmez. Ambalajı değişik ford da olsa,o bir volvo. Ben olsam Ford'dan da VW'den de uzak dururdum şu sıralar. 21 Eylül 2010 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Serdar Bey, yeni Mondeo ya da Passat'i bilmiyorum; ancak bir muddet kiralik s40 kullandim. Yol tutusu simdiki mondeom kadar iyiydi, araba guven veriyordu ve kaliteli oldugunu hissettiriyordu. Yalniz ben bir ara 2006 2.0 dizeli 26.000'den almaya niyetlenmistim, parcasinin ve servislerinin anormal derecede pahali oldugunu gorunce vazgectim. Ona gore fiyat kiyaslamasi yapiniz. Zira siz yeni kasa Mondeo ya da Passat almaya karar verdiyseniz servis ya da parca pahaliligi sizin icin cok da onemli bir etken degildir, olmamali. Yorum bağlantısı
Recommended Posts