İçeriğe Yönlendir

Passat Mı? Mondeo Mu?

Serdar Özel

Recommended Posts

Oğuz Altınada
(düzenlendi)

Ford adam akıllı otomatik vites ve benzinli motorlu üretsin onu alalım.. :s

Ayrıca ben arabalardan anlamam 2000 senesinde Focus aldım, o aracı 9 sene kullandım, kaza yapmasaydım da hala o aracı kullanıyor olurdum..

Ama 100hp 4 ileri otomatik şanzımanlı aracı ile 125hp 5 ileri otomatikli araçla bir tutanında arabalardan pek anladığını sanmam..

Ama yok hata yaptığımı anladım en yakın zamanda satıp 3tane Fiesta alıcam ayrı ayrı renklerde.. kıyafetime göre kullanırım.. :s

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
aynı konuyu vw sitesindede açtım oradada uzun tartışmalara sebebiyet verdi :s gerçekten karasız kalmakta haklıymışız sanırım. bu arada bu aracı önerdiler... iyiden iyiye çıkmaza giriyor bu iş ne zor işmiş araba alması ya :D

Sadece mantık yürüterek karar vermeye çalışırsanız böyle olması gayet normal.

Kendinize şunu sorun :

Mondeo almış olsam gözüm yoldaki passat'ta kalır mıydı ?

Cevaba göre hareket edin. :elveda:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Her halukarda kalır. Passat alsanız da mondeoda kalır. Evlendikten sonra gözünüz dışarda olmasın :elveda:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Passat 2.0 TFSI 200 hp Highline

38 bine bulun ben hemen alıyorum benim 122 tsi ile takas yapacağım.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
İnsanların araç tercihlerine bakarak arabadan anlayıp anlamadıklarını bende " 45 bin belkide daha üstü bir parayı benzinli,kağıt kaportalı(burası abartıdır)tıkırtısı bol,yol sesi focus sahiplerini dahi güldüren, donanımda 35 binlik titanyum focusdan geri kalan C sınıfı araçlara verip vermemeleri ile ölçüyorum."

Bu arada benim aracıma denk araca Ford indirimli olarak 45bin küsür fiyat istemiş...

Hangi 35bin onu anlamadım..?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Sıfır düşünenler için bir ay sonra yeni kasa passat çıkıyor. 1.2 TSI motor ile de gelecek. 1.2 TSI hakkında merak edenler skoda yeti ile test sürüşü yapabilirler. MTV si de en düşük dilim ve oldukça az yakıyor. 1.4tsi dan da daha az.

Focus için de yine yeni kasa beklenmeli diyorum.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
Sıfır düşünenler için bir ay sonra yeni kasa passat çıkıyor. 1.2 TSI motor ile de gelecek. 1.2 TSI hakkında merak edenler skoda yeti ile test sürüşü yapabilirler. MTV si de en düşük dilim ve oldukça az yakıyor. 1.4tsi dan da daha az.

Bu işin suyunu çıkardılar yahu :)

Passat adı üstünde, arkada 1.2 yazmasa bari :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ad blue, yakıt deposu yanında minik bir depo var, mg. mertebesinde içindeki kimyasalı yanma odasına yolluyor, tüketime fayda / Egzos gazının temiz olması için.

fiat ta da var.

Yorum bağlantısı
Tarık Cihangir

ford kullanıcısı arkadaşlar kızmasın. kesinlikle ford kötü bir marka değil. amacım fordu kötülemek de değil. yanlış anlaşılmasın. şu anda da geniş araba ihtiyacımdan dolayı c-max kullanıyorum. öncelikle şunu belirteyim aracımdan memnunum. severek kullanıyorum. burası bir ford forumu ama doğruları söylemek lazım diye düşünüyorum :D

3 yıl boyunca 1.8T passat kullandım. passatın tüm kasalarını tüm motor versiyonlarını denedim, uzun ve kısa mesafelerde kullandım.

şimdi gelelim passat konusundaki fikirlerime; passat gerçekten kullanmadan yorum yapılabilecek bir araç değil. ister 1.6 SR motor olsun, ister 1.8T ister 1.9 / 2.0 TDİ olsun gerçekten sürücüye sürüş zevkini çok üst seviyelerde yaşatan bir araç. hele hele 1.4 TSİ (140'lık) ve 2.0 TDİ motorlar gerçekten

süper olmuş. ayrıca efsane 1.8T motoru hiç anlatmaya gerek yok.. dünya üzerinde bir efsane ve fenomen haline gelmiş bir motordur. inanılmaz bir performans sunuyor ayrıca bakımlarını aksatmayan bilinçli kullanıcıların elinde inanılmaz sorunsuz bir motor. 1.6 motor B6 kasa (son kasa) passatı da kısa mesafede uzun yolda deneme imkanım oldu. evet performansı öyle aman aman bir araç değil. ara hızlanmaları zayıf. ama kesinlikle hantal bir araç değil. yakıtı sıkıntı etmeyenler ve gaz pedalını yumuşak kullanmayacaklar için gayet yeterli performansı var.

amcamın arkadaşında yeni mondeo 1.6 var. titanium x paketli yanılmıyorsam. temmuz ayında izmire izine geldiğimde rica ettim ve kısa bir deneme turu attım. evet kaliteli bir araç. fakat passattan aldığım tokluk hissini bu araçtan alamadım. iç kabini geniş ve ferah buldum. performans açısından passattan hiçbir farkını hissedemedim. ses yalıtımı ve süspansiyon konusunda passatı daha başarılı bulduğumu özellikle belirteyim.

kişisel görüşümde şudur; mondeo ve passat arasında tercih yapacak olsam kesinlikle passatı tercih ederdim. süspansiyon, ses yalıtımı, malzeme kalitesi, sürüş zevki, aracın verdiği tokluk hissi açısından kesinlikle VW araçları ford'un önünde...ford'un marka olarak VW'i yakalayabilmesi için baya bir uğraşması lazım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
ford kullanıcısı arkadaşlar kızmasın. kesinlikle ford kötü bir marka değil. amacım fordu kötülemek de değil. yanlış anlaşılmasın. şu anda da geniş araba ihtiyacımdan dolayı c-max kullanıyorum. öncelikle şunu belirteyim aracımdan memnunum. severek kullanıyorum. burası bir ford forumu ama doğruları söylemek lazım diye

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış ama biz kovmayız merak etmeyin..

Passat iyidir..

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Zaten fordun şimdiye kadar halletmediği en önemli kusur ses yalımıtı ve süspansiyon. Tabi sert süspansiyonun faydası da vardır ama sessiz bir araçta kim olmak istemez...

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu

Bence yeni çıkan renault fluencede çok güzel bir araba ama mondeo ya da passatla kıyaslanır mı bilemem kullanan arkadaşlar varsa bizi aydınlatabilir. .

Yorum bağlantısı
Tarık Cihangir
Zaten fordun şimdiye kadar halletmediği en önemli kusur ses yalımıtı ve süspansiyon. Tabi sert süspansiyonun faydası da vardır ama sessiz bir araçta kim olmak istemez...

kesinlikle aynı fikirdeyim :bedevi: vw araçlarındaki ses yalıtımı ve süspansiyon bence vw markasının en büyük artısı.

ford araçlarının tamamında yol ve tekerlek sesi vw araçları kullananları (ben gibi) rahatsız ediyor. tabi bir süre sonra alışıyor insan :bedevi:

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış ama biz kovmayız merak etmeyin..

Passat iyidir..

teşekkür ederim :flowers:

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Cenk Demirel

konfor açısından iki modelinde birbirine bariz bi üstünlüğü söz konusu değil ama performans açısından mondeonun bariz bi üstünlüğü söz konusu şayet kullanan arkadaşlarım ve benimde kullandığım 115 hp'lik passatların hepside o kasayı düzgün bi şekilde kaldırmıyor araba çok ağır ve tutuk kalıyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

bence konuşmaya gerek yok.pasat.ford ne yaparsa yapsın mondeo,bir passat,A4 gibi olamadı.

2008 33binde 2.0 tdcı auto mondiş var.hiç hata yok.52 tl ye alan yok.soran bile yok.düşün artık.2.elinin durumunu.eski kasalar yerlerde 2006-2007 2.0 benzinli istersen 22-24 arası dolu var piyasada.yazık yahu bu para bu araba olur mu?oluyo işte

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar
bence konuşmaya gerek yok.pasat.ford ne yaparsa yapsın mondeo,bir passat,A4 gibi olamadı.

yalnız mondeo yu yanlış yerlerle kıyaslamayalım, passat tamam da,a4 ün/audi nin sınıfı bambaşka diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...