Oğuz Altınada 25 Eylül 2010 Paylaş 25 Eylül 2010 Evet Oğuz Malesef Kayseri/Melikgazi doğumlular... Hahaha Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Eylül 2010 Yazar Paylaş 25 Eylül 2010 Abi anlaşılan çocuklar biraz razı olmuş durumda bu çok güzel. Çocuklarla anlaşın tabi öğretmeniyle de, 10dk içerde dursun sonra biraz sınıf dışına yanınıza gelsinler.Sonra yine içeri girsinler. Bir sonraki gün 20dk içerde sonra biraz sınıf dışı yanınıza gelsinler.Bu şekilde çocukların içeride kaldığı zaman arttırılabilir.Sonunda inşallah çocuklar okulda siz de evde olursunuz. Bu fikir de güzel... Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 Bizim çocuklar okula gitmek istemiyorNisan/2006 doğumlular, 5 yaş grubu olarak ana sınıfına gitmeleri gerekiyor.. Tabiki zorunlu değilmiş ama gitsin istiyorduk.. İlk 3-4 gün iyi gittiler.. Sınıfa giriyorlardı anneleri okul bahçesinde bekliyorlardı.. Çocuklarda ara sıra pencereden bakıp, görüp oyunlarına devam ediyorlardı.. Bir gün, öğretmenleri, eşime; tamam artık senin beklemene gerek yok.. bırak git ve sadece almaya gel demiş.. Bunu duymuşlar.. O günden beri, sınıfa girmiyorlar.. Bizi bırakma diyorlar.. ağlıyorlar.. Konuştuğumda, okula gitmek istemediklerini, bizden ayrılmak istemediklerini söylüyorlar.. Bu konuyu aşamadık.. Dün Merve sınıfa girmiş, Arda girmemişti.. Bu gün ikisi de girmemiş.. Başından geçen var mı ? Bu durum nasıl aşılacak bilgisi olan var mı ? Not: Çocuk Psikoloğuna götür demeyin.. Burda yok öyle biri... Konuyu yeni gördüm, 2006 doğumlu çocukları herkes okula göndermiş. Bizim kız Haziran 2006 doğumlu. Bu yılda bakıcıya devam seneye gönderelim dedik, acaba doğru mu yaptık. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 Bizimki 2 yaşına girmek üzere, seneye kreş düşünüyoruz. Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 Her ne kadar çocuk gelişimi uzmanları tarafından 3 yaşına kadar beklemek önerilse de, biz 18 aylık olduklarında haftasonu, 2 yaşında yarım gün ve 2,5 yaşında da tam gün kreşe verdik. Zaten bir süre sonra tüm gün kalmayı kendileri istediler. Eğer evde gerekli şartları sağlayabilirseniz, çok gerekmeyebilir ama çalışan anne ve bakıcı imkanları gelişimin önüne geçebilecek bir durum. 2 yaşına doğru çocuk için bakımdan daha çok gelişimini sağlayacak organizasyonlar önem kazanmaya başlıyor. Biz çok faydasını göredük. Sosyalleşmeleri ve iletişim becerilerindeki gelişme çok çarpıcı sonuç verdi. Tabi ilk günler kolay hasta olmak gibi dezavantajlarıda yanında getirdi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ekim 2010 Yazar Paylaş 5 Ekim 2010 Konuyu yeni gördüm, 2006 doğumlu çocukları herkes okula göndermiş. Bizim kız Haziran 2006 doğumlu. Bu yılda bakıcıya devam seneye gönderelim dedik, acaba doğru mu yaptık. Biz kafa dinleyelim dediydik Ben de yeni gördüm...Çözüldü mü sorun? Kısmen... Merve'de hiç sorun yok... Arda'yı da alıştıracağız.. Ama henüz tam değil... Bugün sınıfa girmemiş hanım ama koridorda beklemiş.. Arda'da orda olup olmadığını periyodik aralıklarla, tuvalete gitme bahanesiyle kontrol etmiş Aslında şimdiye aşmış olurduk heralde diye tahmin ediyorum... Ancak; 3 gün hastalıktan dolayı okula gidemediler... Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 Her ne kadar çocuk gelişimi uzmanları tarafından 3 yaşına kadar beklemek önerilse de, biz 18 aylık olduklarında haftasonu, 2 yaşında yarım gün ve 2,5 yaşında da tam gün kreşe verdik. Zaten bir süre sonra tüm gün kalmayı kendileri istediler. Eğer evde gerekli şartları sağlayabilirseniz, çok gerekmeyebilir ama çalışan anne ve bakıcı imkanları gelişimin önüne geçebilecek bir durum. 2 yaşına doğru çocuk için bakımdan daha çok gelişimini sağlayacak organizasyonlar önem kazanmaya başlıyor. Biz çok faydasını göredük. Sosyalleşmeleri ve iletişim becerilerindeki gelişme çok çarpıcı sonuç verdi. Tabi ilk günler kolay hasta olmak gibi dezavantajlarıda yanında getirdi. +1 Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 Bizdede benzer bir sorun vardı.Şöyleki; hanım bırakmak istemiyordu kızı Zamanla alışıyor çocuklarda , ailelerde.Ancak sabretmek gerekiyor.10-15 güne kalmaz alışırlar sizin çocuklarda. Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 8 Ekim 2010 Paylaş 8 Ekim 2010 Bir süredir yoğunluktan pek giremedim foruma ve konuyu yeni gördüm Emmi.. Benim ufaklıkta yaşadım benzer bir durumu, İlk günler cıvıl cıvıl, heyecanlı, sevinçli olan oğlum yaklaşık bir hafta sonra soğumaya ve en sonunda gitmiycem okula demeye başladı. Biz ısrar edip ikna etmeye çalıştıkça çocuğun gözlerinde bir korku hissettim, şöyle böyle derken sonunda söyledi. Okuldaki kendini bilmez öğretmen bunları azarlıyormuş arada. o minik yavru zamanla korkmaya başlamış haklı olarak..Sonunda dayanamadım ve gittim konuşup anlattım öğretmene, O bana ya şu bu derken hatır yanlış dedim bu küçücük beyin anne şevkati bekliyor sizden, eğer bu pisikolejiniz yoksa yapmayın bu işi dedim tartıştık biraz. çocuk birkaç gün gitmedi sonra öğretmende biraz kendini düzeltince sorun zamanla kalktı.. Yorum bağlantısı
Nezaket Gürsoy 8 Ekim 2010 Paylaş 8 Ekim 2010 Biz kafa dinleyelim dediydik Kısmen... Merve'de hiç sorun yok... Arda'yı da alıştıracağız.. Ama henüz tam değil... Bugün sınıfa girmemiş hanım ama koridorda beklemiş.. Arda'da orda olup olmadığını periyodik aralıklarla, tuvalete gitme bahanesiyle kontrol etmiş Bitmiş bu iş gözünüz aydın. Bu erkek kısmısı hep böyle nazlı oluyorlar biraz. Sınıfa girmeye başladıysa yakında eğlenceye dalıp, "tuvalete gitmeyi" de bırakır. Allah sağlık versin ikisine de. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 8 Ekim 2010 Paylaş 8 Ekim 2010 Bizimkiler alıştı çok şükür. İki gündür okulun kapısındayken, kendi kendilerine tıngır mıngır giriyorlar. Sizinkilere ne okulu yav? Kreş için bile erken bence... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ekim 2010 Yazar Paylaş 8 Ekim 2010 Arda, okulu seviyor, sınıfı seviyor, arkadaşlarını seviyor, ordaki oyuncakları seviyor.. Hatta kız arkadaşı bile var.. Amaa.. Annesi koridorda olduğu sürece Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ekim 2010 Yazar Paylaş 8 Ekim 2010 Kızın babası da böyle rahat anlatıyor mu Valla orasını bilmem Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 10 Ekim 2010 Paylaş 10 Ekim 2010 Mehmet bey,ya kızarkadaşı Arda nın annesinin koridorda beklediğini öğrenirse.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ekim 2010 Yazar Paylaş 10 Ekim 2010 Mehmet bey,ya kızarkadaşı Arda nın annesinin koridorda beklediğini öğrenirse.. Bu duruma Arda'nın hazır bir cevabı vardır. Eminim buna Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 10 Ekim 2010 Paylaş 10 Ekim 2010 Valla Mehmet abi bugun Arda'yi gorduk hepimiz, son derece aktif; uyum surecini eminim ki kisa surede atlatacaktir, hatta atlatmis bile olabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ekim 2010 Yazar Paylaş 10 Ekim 2010 Valla Mehmet abi bugun Arda'yi gorduk hepimiz, son derece aktif; uyum surecini eminim ki kisa surede atlatacaktir, hatta atlatmis bile olabilir. Arda'nın dış görünüşü sizi etkilemiş ama Agresif içi bizi yakıyor... Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ekim 2010 Paylaş 10 Ekim 2010 Valla Mehmet abi bugun Arda'yi gorduk hepimiz, son derece aktif; uyum surecini eminim ki kisa surede atlatacaktir, hatta atlatmis bile olabilir. +1 aktif kelimesi az bile kalıyor. Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 10 Ekim 2010 Paylaş 10 Ekim 2010 Arda'nın dış görünüşü sizi etkilemiş ama Agresif içi bizi yakıyor... Agresif cocuk iyidir Mehmet abi, kendimden bilirim, 15 yasindan itibaren kendini okula bile kaydettirir Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Ekim 2010 Yazar Paylaş 11 Ekim 2010 Sen de az değilsin. 4 yaşında çocukla inatlaşmadan duramıyorsun Ben niye pes ediyorum.. O pes etsin.. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ekim 2010 Paylaş 11 Ekim 2010 Ben niye pes ediyorum.. O pes etsin.. +1 katılıyıorum. bazen pes etmemek çocuklar için daha iyi sonuçlar dogurur.azim ve sabır ögrenirler.bizler babalarmız gibi davranamayız bu gerçek zamanımız buna elverişli degil. emmi senin bıyıklar az yolunmuş galiba.daha çok yolunacak gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ekim 2010 Yazar Paylaş 30 Ekim 2010 İşlem tamam arkadaşlar... Önce 10 gün falan hanım sınıfta yanlarında durdu... Sonra 1 hafta koridorda bekledi. Devamında bir hafta okul bahçesinde bekledi.. Sonrası bir hafta, bakkala gidiyorum diyerek kaçtı, çıkış saatlerinde çikolata ile döndü.. Geçen hafta dedeleri bizdeydi (babam), dedenize ilaç vereceğim eve gidip geleceğim diyerek izin aldı.. Artık; beklemene gerek yok anne, çıkış saatinde gel al bizi diyorlar.. Eşimi, gösterdiği sabırdan dolayı takdir ediyorum Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Ekim 2010 Paylaş 30 Ekim 2010 Vallaha helal Yakında almamaya da başlasın. Servis falan yok mu? Her zaman müsait olacak mı eşin almaya mehmet abi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts