Mehmet Ozyurek 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Bizim çocuklar okula gitmek istemiyor Nisan/2006 doğumlular, 5 yaş grubu olarak ana sınıfına gitmeleri gerekiyor.. Tabiki zorunlu değilmiş ama gitsin istiyorduk.. İlk 3-4 gün iyi gittiler.. Sınıfa giriyorlardı anneleri okul bahçesinde bekliyorlardı.. Çocuklarda ara sıra pencereden bakıp, görüp oyunlarına devam ediyorlardı.. Bir gün, öğretmenleri, eşime; tamam artık senin beklemene gerek yok.. bırak git ve sadece almaya gel demiş.. Bunu duymuşlar.. O günden beri, sınıfa girmiyorlar.. Bizi bırakma diyorlar.. ağlıyorlar.. Konuştuğumda, okula gitmek istemediklerini, bizden ayrılmak istemediklerini söylüyorlar.. Bu konuyu aşamadık.. Dün Merve sınıfa girmiş, Arda girmemişti.. Bu gün ikisi de girmemiş.. Başından geçen var mı ? Bu durum nasıl aşılacak bilgisi olan var mı ? Not: Çocuk Psikoloğuna götür demeyin.. Burda yok öyle biri... Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 (düzenlendi) Mehmet bey eşiniz çocukları karşısına alarak kendisininde yapacak işleri olduğunu,bu duruma alışmaları gerektiğini diğer çocuklarında annelerinin yanlarında olmadığını uygun bir dille anlatsın.gerekirse çocuklarınızın okulda kalmaları durumunda eve dönüşlerinde ödüllendirebilirsiniz(alışana kadar). 24 Eylül 2010 tarihinde Ali Akar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Abi denedinizmi bilmiyorum ama ödüllendirme taktiğini uygula.. Okula giderseniz şunu şunu alabilirim yada tam tersi okula gitmezseniz televizyonu unutun bilgisayarı unutun vs... gibi sevdikleri bir şeyle gaza getirmek lazım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Bizim çocuklar okula gitmek istemiyorNisan/2006 doğumlular, 5 yaş grubu olarak ana sınıfına gitmeleri gerekiyor.. Tabiki zorunlu değilmiş ama gitsin istiyorduk.. İlk 3-4 gün iyi gittiler.. Sınıfa giriyorlardı anneleri okul bahçesinde bekliyorlardı.. Çocuklarda ara sıra pencereden bakıp, görüp oyunlarına devam ediyorlardı.. Bir gün, öğretmenleri, eşime; tamam artık senin beklemene gerek yok.. bırak git ve sadece almaya gel demiş.. Bunu duymuşlar.. O günden beri, sınıfa girmiyorlar.. Bizi bırakma diyorlar.. ağlıyorlar.. Konuştuğumda, okula gitmek istemediklerini, bizden ayrılmak istemediklerini söylüyorlar.. Bu konuyu aşamadık.. Dün Merve sınıfa girmiş, Arda girmemişti.. Bu gün ikisi de girmemiş.. Başından geçen var mı ? Bu durum nasıl aşılacak bilgisi olan var mı ? Not: Çocuk Psikoloğuna götür demeyin.. Burda yok öyle biri... Bence ki aynı dönemi yaşamış-yaşayn bir Baba olarak, cevabı sorunda ki o siyah cümlede gizli. Bu sene, haftada 3 günlük oyun okuluna (biz böyle diyoruz, kreş de , yuva da diyebilirsin) gidecek, seneye, ana okulu zamanı gelince, senen önce koşarak gidecek. En azından bizdeki durum bu. Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 burada bir de öğretmenin kalitesi önemli.çocuğa okulu sevdirmesi lazım.öğretmen iyiyse gelecek yılda sıkılmadan gidebilirler.bu yıl gitseler bile gelecek yıl öğretmen değişikliğinden olumsuz etkilenebilirler. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Kendimden biliyorum 18 senelik eğitim hayatımın en rezil ve en güzel yılıydı anaokulu. Anaokuluna başlayınca severler okulu. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Ortağın kızı geçen sene hemen hemen her gün kavga kıyamet okula gitti.Büyükannesinden kopamıyordu.Kadıncağızda yavaş yavaş çocuğa karşı daha duyarsızmış gibi davranıp okulda arkadaşlık yapabileceği çocukları bulup kaynaştırdı.Arada tatil girince bu senede sil baştan yaptılar tabii. Bana kalırsa ve senin çocukların size olan düşkünlüğünüde bildiğim için tek çarenin anne'nin taki çocuklar çevre kurana kadar okula gidip gelmesi olacaktır diye düşünüyorum. Aslında problemde değil seninki.Evlatların açısından bakmak lazım.İlk kez anne ve babadan, bilhassa anneden uzak gün geçirmek o kadarda kolay olmamalı zaten. Burada en büyük görev öğretmene düşüyor aslında.Çocukları oyunla eğlence ile kendi çevresine çekmeli. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 ana okulunu hatırlıyor musun , öğlen ne yediğimi unuttum.... Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Abi gitmelerini istiyorsanız yengenin bir müddet onlarla beraber durması lazım. .ve öğretmenininde bu zaman zarfı içinde çocukları arkadaş gruplarının içine sokması lazım. Sabırdan geçen bir dönem. Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Benimde yeğenimde aynı sorunu yaşadık. Önceleri çok hoşuna gidiyordu servise filan binmek ama başarılı olamadık. Şimdi ki durum ise anaokulu terk. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 ana okulunu hatırlıyor musun , öğlen ne yediğimi unuttum.... İlkler unutulmaz. Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 (düzenlendi) Arkadaşların hepsi olayın püf noktasını çözmüş; en büyük görev öğretmen de. Mesela ben bu sene 1. sınıfları okutuyorum ve aynı sorunla ben de karşılaştım. Aileler ilk gün çocuklarla beraber kaldı. İkinci gün çocuklarla konuştuk, anlaştık. Aileleri kapının önünde bekledi. Tabiki bu zaman zarfı içinde öğrencileri arkadaş gruplarının içine adapte ettim. Devamlı onları takip ettim ve şu anda Allah'a şükür adepte sorunu diye birşey kalmadı. 24 Eylül 2010 tarihinde S tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Bizimkiler de aynı sorunu yaşıyor bu sene. Ama aştık gibi. Annesi bizim neden işe gittiğimizi anlattı bol bol. Anne baba işe gidip para kazanıp size şeker, balon, muz, çikolata ve ekmek alacak dedi. Yine de her sabah bırakırken biraz hır-gür yapıyor. Hocalar tecrübeli, bir şekilde ikna ediyorlar daha sonra. Biz, çocuklara havuç, elma, peynir vb. gibi gelişime faydalı gıdalar vermeyi tercih ediyoruz Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 (düzenlendi) Sonra da bu çocuklar niye ikna olmuyor diye dolaşın Kızı bilmem de senin oğlanın geleceği benim gibi o vakit abi. Demedi deme. 24 Eylül 2010 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Dur dur. Ağzını hayra aç Benim gibi oğlun olsun sırtın yere gelmez bea. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Eylül 2010 Yazar Paylaş 24 Eylül 2010 Mehmet bey eşiniz çocukları karşısına alarak kendisininde yapacak işleri olduğunu,bu duruma alışmaları gerektiğini diğer çocuklarında annelerinin yanlarında olmadığını uygun bir dille anlatsın.gerekirse çocuklarınızın okulda kalmaları durumunda eve dönüşlerinde ödüllendirebilirsiniz(alışana kadar). Ödüllendirme denenmiştir.. Her seferinde kandırıldık Abi denedinizmi bilmiyorum ama ödüllendirme taktiğini uygula..Okula giderseniz şunu şunu alabilirim yada tam tersi okula gitmezseniz televizyonu unutun bilgisayarı unutun vs... gibi sevdikleri bir şeyle gaza getirmek lazım Ödüllendirme denenmiştir.. Merve okula girdiği için ödüllendirdim.. Arda girmemişti.. Ona bişey yapmadım.. Sonuç ertesi gün ikisi de okula girmedi.. burada bir de öğretmenin kalitesi önemli.çocuğa okulu sevdirmesi lazım.öğretmen iyiyse gelecek yılda sıkılmadan gidebilirler.bu yıl gitseler bile gelecek yıl öğretmen değişikliğinden olumsuz etkilenebilirler. Öğretmenin bir suçu yok.. Ben sanmıyorum suçu olduğunu da.. Tek suçu; annesine artık gelmene gerek yok demesi.. Bana kalırsa ve senin çocukların size olan düşkünlüğünüde bildiğim için tek çarenin anne'nin taki çocuklar çevre kurana kadar okula gidip gelmesi olacaktır diye düşünüyorum. Abi zaten gidiyor.. Ama sınıfa girmiyorlar.. Ağlıyorlar.. Senden ayrılmak istemiyoruz diyorlar... Seni öpecem diyip bi sarılıyorlar... Bir daha bırakmıyorlar.. Bir gün ben de gittim.. ikna edemedik.. Eve geldik.. evde konuştum, arda ben gideceğim dedi.. çıktık yola ikimiz.. Yolda, kardeşimle ben konuşayım dedi.. Geri geldik.. Konuştu ikisi.. İkna oldular.. Tekrar gittik okula.. Merve girdi derse Arda girmedi bu sefer Abi gitmelerini istiyorsanız yengenin bir müddet onlarla beraber durması lazım. .ve öğretmenininde bu zaman zarfı içinde çocukları arkadaş gruplarının içine sokması lazım. Sabırdan geçen bir dönem. Abi Öğretmen de arada kalmış durumda.. Seni gören her çocuk annesini istiyor diyor.. Bizimkiler de aynı sorunu yaşıyor bu sene. Ama aştık gibi. Annesi bizim neden işe gittiğimizi anlattı bol bol. Anne baba işe gidip para kazanıp size şeker, balon, muz, çikolata ve ekmek alacak dedi. Yine de her sabah bırakırken biraz hır-gür yapıyor. Hocalar tecrübeli, bir şekilde ikna ediyorlar daha sonra. Hakan sizinkiler iyi kötü, başkalarının yanında zaten.. bizimkiler bizden hiç ayrı kalmadı... Ben sorun olarak bunu görüyorum.. Yani anlayacağınız güven sorunu.Seninkilerinde anlattığına göre güven sorunu var. Ama ikiz olmalarına rağmen bunu yaşamaları ilginç. Bir müddet daha yenge hanım pencereden görünsün onlara emmi. Bu arada onlara onların anlayacağı kelimeler ile oradan ayrılıp gidilmesi gerektiği ama mutlaka almaya geleceğinizi empoze etmeniz gerek. Eğer servis ile aldırıyorsanız çok büyük etkisi var. Tamamen güven duygusu Fuat Hocam.. katılıyorum... Korkuları var... Ancak yaşadıkları hiç olumsuz bir şey yok.. Ne evde ne okulda geçmişte herhangi bir tecrübeleri yok.. Ben; bu güne kadarki aşırı ilgimizin buna sebep olduğunu düşünüyorum ama.. Bir çözüm de bulamıyorum.. Servisle gitmiyorlar.. Okul yakın 300-400 metre... Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 1,92 96 kg. Sen beni görmeyeli unutmuşsun be abi. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Cihanım zayıflamışsın... Bak bana 192 cm, 108 kg Yorum bağlantısı
Özgen Acar 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 abi şu pedagog sitesinde var sanki bişeler bu konuyla ilgili http://seyristanbul.com/index.php/aile-ve-...ureci/1458.aspx Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Kardeşime koordinatlarını verdim ...O evin en hızlı koşanı ve en az laf anlıyanıdır... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Eylül 2010 Yazar Paylaş 24 Eylül 2010 abi şu pedagog sitesinde var sanki bişeler bu konuyla ilgilihttp://seyristanbul.com/index.php/aile-ve-...ureci/1458.aspx Birçoğunu okudum ama bunu okumamıştım.. Okuyayım.. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Hasss Dur gülme krizine girdim.... Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Bu arada sizin kredi olayına ben de çok güldüm Sorma ...İşlem tamam ...Al gülüm ver gülüm sonuç vermiş... Nakit geri gelmiş... Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Konu başka öne kaymasın da en iyisi çocukların sınıfa girmedikleri zaman bunun izinsiz olamayacağını önce öğretmenlerinden izin almaları gerektiğini söyleyin,öğretmeni önceden tenbihleyin bugün izin veririm ama yarın sorun istemem desin o gün geri gelsinler daha sonra hergün izin almak zorlarına gideceği için ve öğretmen izin vermeyeceğinden mecburlarmış gibi yapıp uzaktan bir iki gün takip edeceksiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 24 Eylül 2010 Paylaş 24 Eylül 2010 Mehmet abinin emmiliğide bize geçiyormuş demekki şekil öyle gösteriyor. Bebelere gelince kuzu gibi maşalalh Yorum bağlantısı
Recommended Posts