İçeriğe Yönlendir

Çocuklar Okula Gitmek İstemiyor

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Cavit Çırakoğlu

Naçizane fikrim çok fazla zorlamayın. Şu an 3. sınıf okutmaya çalışıyorum. 1. sınıf okuturken öğrencimin biri (Mert) bir sabah annesi tarafından yalnız bırakılır.(Annesi babasının amelyatına gider). Mert o günden sonra sınıfa gelir, ama annesini bırakamaz. Her sabah evden çıkarken annesi tarafından terkedileceğini düşünür. Her okula gelişinde annesi yanındadır. Zamanla annesini bıraktırdım. Bu sefer beni bırakmaz. Her teneffüste. ders içinde gözünün görmediği yerde bulunamadım. 4-5 ay öğrencimle her yere gittim. Tuvalete, öğretmenler odasına, hastahaneye, teneffüste beraber sigara içmeye, anlayacağınız sanki parçam oldu. Özgüven gelişim zayıf çocuklarda yani anne babaların çok aşırı hassasiyet gösterdikleri çocuklarda ufak ,ani ayrılıklar zamanla Ayrılık Anksiyetesi denen bir bozukluğa yol açabiliyor. Benim Merve ve Arda dan anladığım böyle bir sürece girebilecek olmaları. Fazla zorlamayın. Zamanla geçer . Zorlarsanız sizi kaybetme dugusuna kapılabilirler. Benim Mert'im şimdi canavar gibi. yalnız hareket edebiliyor. Bensiz ve Annesi olmadan hareket edebiliyor. Gereken şey konuşma korkularını gereksiz çıkartacak ortamlar oluşturma ve okullardaki rehber öğretmenlerden faydalanmanızdır.

Yorum bağlantısı

bizde kreşe verirken aynı sorunu yaşadık, arkadaşlar hemen hemen herşeyi yazmış, alışacaklardır, bu durumun bu kadar zor olması seninde dedigin gibi, çocukların annelerşnden hiç ayrılmaması, çözüm sadece konuşmak bence, biz bir ay boyunca her gün konuşduk, belki seninki biraz uzun sürer, sonuç; buda geçer.

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Tamamen güven sorunu.Çocuklar kendilerini güvende hissetmiyorlar.Annesi bir müddet daha okulda beklerse ve çocuklarda annelerinin orada olduğunu bilirlerse kendilerini güvende hissederler ve bir müddet sonra çocuklar ortama alışınca herşey hallolur.

Diğer yazılanları okuyamadım.Belki aynı istikamette yazan olmuştur.Olayın özeti çocukların güven sorunudur.Güven hallolursa herşey rayına oturur.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Bu sene bende 1.sınıfı aldım,şimdiden bunalıma girdim,çok zor.

Bide anlamadığım bişey var bu çocuklar anasınıfında ne yapıyor çok merak ediyorum :) .

Kalemi doğru düzgün tutamayan ,boya yapmayı sadece karalayarak(belliki çocuğa doğru düzgün gösterilmemiş)yapan,'Daha dün annemizin kollarında...'şarkısını dahi 20 kişilik sınıfta 2 çocuğun bildiği merkez okulda sezona başladık.

Hayırlı uğurlu olsun.

Benim çocuğumda öyle süper zeka falan değil,ama anaokulunda 20-30 tane çocuk şarkısı,basit oyunlar,boyama,sayma vs...bilir halde 1.sınıfa verdik,şuan 3'e gidiyor öğretmeni de elinden geldiği kadar ilgileniyor.Sorun yok...

Maalesef anasınıfında çocuk belli düzene alıştırılmazsa 1.sınıf öğretmeni için çin işkencesine dönüşüyor.

El yazısını bile bilmeyen müfredattan bihaber veliler akıl vermeye kalkıyor.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
Tamamen güven sorunu.Çocuklar kendilerini güvende hissetmiyorlar.Annesi bir müddet daha okulda beklerse ve çocuklarda annelerinin orada olduğunu bilirlerse kendilerini güvende hissederler ve bir müddet sonra çocuklar ortama alışınca herşey hallolur.

Diğer yazılanları okuyamadım.Belki aynı istikamette yazan olmuştur.Olayın özeti çocukların güven sorunudur.Güven hallolursa herşey rayına oturur.

Emmi ben 1. sınıfta annemi 2. döneme kadar okula getirtmiştim zırlaya zırlaya. Ki aynı okulda 8. sınıfta okuyan ablam olmasına rağmen. Ama sonraları alıştım. Sınıfta arkadaş edinince insan dışarıyı unutuyor. Seninkilerinde yapması gerken bu bence. Kardeş oldukları için birbirinden pek ayrılmıyorlar sanırsam.

Yorum bağlantısı
Serdar Özbekar

Abi; bu konuyu öğretmeniyle çözmeyi denesen,

çözüm:

Bir gün annesiyle birkaç saat gitse annesi kapıda dursa sonra oyunlarının en güzel yerinde anneleri hadi gidiyoıruz dese zorla götürse,

ikinci gün yine oyunlarının en güzel yerinde hadi gidelim deyim zorla götürse çocuklar gitmek istemiyor ama olsun.

üçüncü gün, Annesi isterseniz durabilirsiniz ben gidiyorum, gelmek istediğinizde öğremeninize söyleyin beni çağırsın gidelim desin, yarım saat sonra telefon(çocuklar test edecekler) gelsin ve anneleri götürsün

dördüncü gün anneyi arayan soran olayacak

bizim sıpalar akşama kadar bizi aramıyorlar.Hatta bu sabah kızım, ben kreşe gidiyorum siz nereye gidiyorsunuz diye sordu.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kendimi bildim bileli okul köşelerindeyim :) bitince ne olacak çok merak ediyorum :) Ana okuluna vercekelrdi beni hatırlıyorum bir gün gittim baktım gündüz 12 de yatıyorlar. O iş bana gelmez dedim :) Direk liseye başladım :) Öğretmen çocuğu olunca hiç uyum sorunu yaşamamıştım. hatta ilk okula başladığımda bir bekleyenim bile olmamıştı :) Öğle arası kendim çıkıp babamın yanına gidiyordum :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gittiğim yuvaları ben seçmiştim, çok iyi hatırlıyorum. Son yuvamda tavşan kaplumbağa falan vardı. Bi de güzel öğretmen vardı ki, hiç unutmam :)

İlk bi kaç gün annem gelmişti, sonra gelen giden olmamıştı, hatta çok eğlenirdim. Öğlenleri uyumazdım yemek seçerdim :)

İllaki alışmaları gerekiyor, yuvaya gitmeden ilkokula başlarlarsa çok zorlanacaklar.

Geç kalmışlar bence yuva için. Ben gittiğimde 3 yaşımdaydım...

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Gittiğim yuvaları ben seçmiştim, çok iyi hatırlıyorum. Son yuvamda tavşan kaplumbağa falan vardı. Bi de güzel öğretmen vardı ki, hiç unutmam :D

İlk bi kaç gün annem gelmişti, sonra gelen giden olmamıştı, hatta çok eğlenirdim. Öğlenleri uyumazdım yemek seçerdim :)

İllaki alışmaları gerekiyor, yuvaya gitmeden ilkokula başlarlarsa çok zorlanacaklar.

Geç kalmışlar bence yuva için. Ben gittiğimde 3 yaşımdaydım...

Donuna yaparken aldılar mı seni oraya Sani? :p Ama duuur, para var huzur var de mi? Öhööheheeheee... :bambam:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Naçizane fikrim çok fazla zorlamayın. Şu an 3. sınıf okutmaya çalışıyorum. 1. sınıf okuturken öğrencimin biri (Mert) bir sabah annesi tarafından yalnız bırakılır.(Annesi babasının amelyatına gider). Mert o günden sonra sınıfa gelir, ama annesini bırakamaz. Her sabah evden çıkarken annesi tarafından terkedileceğini düşünür. Her okula gelişinde annesi yanındadır. Zamanla annesini bıraktırdım. Bu sefer beni bırakmaz. Her teneffüste. ders içinde gözünün görmediği yerde bulunamadım. 4-5 ay öğrencimle her yere gittim. Tuvalete, öğretmenler odasına, hastahaneye, teneffüste beraber sigara içmeye, anlayacağınız sanki parçam oldu. Özgüven gelişim zayıf çocuklarda yani anne babaların çok aşırı hassasiyet gösterdikleri çocuklarda ufak ,ani ayrılıklar zamanla Ayrılık Anksiyetesi denen bir bozukluğa yol açabiliyor. Benim Merve ve Arda dan anladığım böyle bir sürece girebilecek olmaları. Fazla zorlamayın. Zamanla geçer . Zorlarsanız sizi kaybetme dugusuna kapılabilirler. Benim Mert'im şimdi canavar gibi. yalnız hareket edebiliyor. Bensiz ve Annesi olmadan hareket edebiliyor. Gereken şey konuşma korkularını gereksiz çıkartacak ortamlar oluşturma ve okullardaki rehber öğretmenlerden faydalanmanızdır.

Cavit Bey.. bizimkiler, ilk 3-4 gün iyilerdi. çocuklar sınıfa giriyor anneleri bahçede diğer annelerle bekliyordu..

Bir gün öğretmen; tamam artık annesi senin beklemene gerek yok, gidebilirsin deyince koptuk biz..

Şimdi; annem bizi okula bırakıp gidecek korkusundalar ve konuşabiliyoruz, tüm tereddütlerini söylüyorlar..

Kızım neden sınıfa gitmiyorsun dediğimde, bizi burda bırakıp gitmenden korkuyoruz diyorlar..

Sınıfa girmiyorlar abi.. Beraber girersek olur diyorlar ama, öğretmen de siz girerseniz diğer çocuklarda annelerini istiyor. kontrol edemiyorum diyor.

Kesinlikle güven ve söylüyorlar zaten..

Bu sene bende 1.sınıfı aldım,şimdiden bunalıma girdim,çok zor.

Bide anlamadığım bişey var bu çocuklar anasınıfında ne yapıyor çok merak ediyorum :D .

Kalemi doğru düzgün tutamayan ,boya yapmayı sadece karalayarak(belliki çocuğa doğru düzgün gösterilmemiş)yapan,'Daha dün annemizin kollarında...'şarkısını dahi 20 kişilik sınıfta 2 çocuğun bildiği merkez okulda sezona başladık.

Hayırlı uğurlu olsun.

Benim çocuğumda öyle süper zeka falan değil,ama anaokulunda 20-30 tane çocuk şarkısı,basit oyunlar,boyama,sayma vs...bilir halde 1.sınıfa verdik,şuan 3'e gidiyor öğretmeni de elinden geldiği kadar ilgileniyor.Sorun yok...

Maalesef anasınıfında çocuk belli düzene alıştırılmazsa 1.sınıf öğretmeni için çin işkencesine dönüşüyor.

El yazısını bile bilmeyen müfredattan bihaber veliler akıl vermeye kalkıyor.

Sana Arda ve Merve lazım aslında, ama onlar da okulu sevmiyor :bambam:

Emmi ben 1. sınıfta annemi 2. döneme kadar okula getirtmiştim zırlaya zırlaya. Ki aynı okulda 8. sınıfta okuyan ablam olmasına rağmen. Ama sonraları alıştım. Sınıfta arkadaş edinince insan dışarıyı unutuyor. Seninkilerinde yapması gerken bu bence. Kardeş oldukları için birbirinden pek ayrılmıyorlar sanırsam.

Bunların da iki kardeş hatta ikiz olmasına rağmen bu korkularını nasıl bastıracağımı bilemedim bi türlü..

Abi; bu konuyu öğretmeniyle çözmeyi denesen,

çözüm:

Bir gün annesiyle birkaç saat gitse annesi kapıda dursa sonra oyunlarının en güzel yerinde anneleri hadi gidiyoıruz dese zorla götürse,

ikinci gün yine oyunlarının en güzel yerinde hadi gidelim deyim zorla götürse çocuklar gitmek istemiyor ama olsun.

üçüncü gün, Annesi isterseniz durabilirsiniz ben gidiyorum, gelmek istediğinizde öğremeninize söyleyin beni çağırsın gidelim desin, yarım saat sonra telefon(çocuklar test edecekler) gelsin ve anneleri götürsün

dördüncü gün anneyi arayan soran olayacak

bizim sıpalar akşama kadar bizi aramıyorlar.Hatta bu sabah kızım, ben kreşe gidiyorum siz nereye gidiyorsunuz diye sordu.

Serdar, bizdeki sorun.. çocukların şu ana kadar, hiç bizden ayrılmamış olmaları ve birazdan toplumdan uzak kalmaları.. Hastaneye bile birlikte giderler ki başka şansımız da yok, çünkü bırakacak kimsemiz yok..

Eşim aşırı düşkün... Düşkünlükten ziyade aşırı titiz.. Üstlerinde titredik hep..

Ama yanlış yapmışız işte..

Bunları ara sıra bakıcılara bırakmak lazımmış...

Gidince geleceğimize inanmaları lazım...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Abi şimdi diğer ortak ilede bu konuyu görüştüm.Oda oğlunu bıraktığında çocuk evi istememiş.Peki neden? diye sordum.Nasıl olurda daha ilk günden sizi satışa getirdi diye, Oda ;Sen okulu bir görsen sende kalmak istersin dedi.Akla hayale sığmayacak kadar çocukları bağlayıcı oyun alanları,oyuncaklar bilgisayar ıvır zıvır ne varsa koymuşlar.Çocuğu Harikalar diyarında gibi olunca bulunduğu ortama hemen adapte olmuş.

tarihinde Servet Ayd?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Mehmet, yenge bir kaç gün ya da hafta daha beklese dışarıda havalar iyiken olur gibime geliyor benim de. Sonra yavaş yavaş alışırlar kanısındayım. Çünkü bir gün olacak bu. Hadi şimdi göndermedin, iilköğretime başlayınca n'olacak dey mi? Allah kolaylık versin Mehmet'çim, işin zaten zordu anlaşılan daha da zorlaşacak. Kikikiii... Bakalım bizim iki numara nasıl olacak. Bir numara bizi hiç zor durumda bırakmadı. İnşallah kardeşi de bırakmaz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Donuna yaparken aldılar mı seni oraya Sani? :p Ama duuur, para var huzur var de mi? Öhööheheeheee... :D

2 yaşımda herşeyi bırakmıştım ben hocam :)

:bambam:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet, yenge bir kaç gün ya da hafta daha beklese dışarıda havalar iyiken olur gibime geliyor benim de. Sonra yavaş yavaş alışırlar kanısındayım. Çünkü bir gün olacak bu. Hadi şimdi göndermedin, iilköğretime başlayınca n'olacak dey mi? Allah kolaylık versin Mehmet'çim, işin zaten zordu anlaşılan daha da zorlaşacak. Kikikiii... Bakalım bizim iki numara nasıl olacak. Bir numara bizi hiç zor durumda bırakmadı. İnşallah kardeşi de bırakmaz.

Beklemeye razıyız Hocam..

Çocuk bizi bırakıp sınıfa girmiyor.. Sınıfa da annesini, öğretmen almıyor.. Sebebini yukarda açıkladım..

Abi şimdi diğer ortak ilede bu konuyu görüştüm.Oda oğlunu bıraktığında çocuk evi istememiş.Peki neden? diye sordum.Nasıl olurda daha ilk günden sizi satışa getirdi diye, Oda ;Sen okulu bir görsen sende kalmak istersin dedi.Akla hayale sığmayacak kadar çocukları bağlayıcı oyun alanları,oyuncaklar bilgisayar ıvır zıvır ne varsa koymuşlar.Çocuğu Harikalar diyarında gibi olunca bulunduğu ortama hemen adapte olmuş.

Okulu seviyorlar abi.. Ama, akılları fazla çalışıyor ve tedirginler..

Okulu çok seviyor olmalarına rağmen, ellerinin tersiyle itip, herşeyden vazgeçiyorlar..

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Ortağın kızı geçen sene hemen hemen her gün kavga kıyamet okula gitti.Büyükannesinden kopamıyordu.Kadıncağızda yavaş yavaş çocuğa karşı daha duyarsızmış gibi davranıp okulda arkadaşlık yapabileceği çocukları bulup kaynaştırdı.Arada tatil girince bu senede sil baştan yaptılar tabii.

Bana kalırsa ve senin çocukların size olan düşkünlüğünüde bildiğim için tek çarenin anne'nin taki çocuklar çevre kurana kadar okula gidip gelmesi olacaktır diye düşünüyorum.

Aslında problemde değil seninki.Evlatların açısından bakmak lazım.İlk kez anne ve babadan, bilhassa anneden uzak gün geçirmek o kadarda kolay olmamalı zaten.

Burada en büyük görev öğretmene düşüyor aslında.Çocukları oyunla eğlence ile kendi çevresine çekmeli.

+1 katılıyorum başkada çözüm yolu görünmüyor çünki asla sizin söylediklerinizi anlamayacaklar ikinci yarıya kadar ögretmenin sıcaklıgı ve iyi arkadaşları olucaktır ondan sonrası zaten düzelir.bu ikinci yarıya kadar yengemiz okullu olucak mecburen.kardeşimin kızıda aynı şekildeydi okulada bekledi annesi şimdi sorun yok.ablasıyla gidip geliyor.zaman lazım emmi buda zorlu geçiyor.tabiki ödül meselesini es geçme tamlayıcı olucak bu sürece güzelce konuş ve tavsiyem ben ogluma yaptım yatagına yatırınca sürekli oglumu sanki yaşamış yaşıyormuş gibi kendi ismini kullanarak okulla ilgili basarı dolu masallar anlattım 6 ay boyunca.inan anlayacakları tek dil masal dili olucak.bu sene tutturdu beni siz almayın okuldan kendim gelicem diyor.tabni izin veremiyoruz buna.zamanımızın koşulları belli.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Vural Sarı

Hocam sizi kutlarım,yaklaşımınız bana mantıklı geldi.

Yorum bağlantısı
Vural Sarı
(düzenlendi)

Emmi.

Öğretmen yada pedagog değilim.Bir düşünce ve öneri sadece.Çocuklar anneleriyle okula gitsinler.Sınıfa girmeselerde okulun bahçesini gezsinler.Ara sıra anneleri,diğer çocuklar sınıfta oyun oynuyorlarmı gidip bakalım mı diye sorsun.Çocuklarda merak uyandırmaya çalışsın.Sınıfa girip diğer çocuklarla yavaş yavaş oynarlar sanırım.

Öğretmeni burdan eleştiriyorum.Hadi bakalım siz artık görünmeyin,gelmeyin ne demek?Tamirhaneye çırak vermiyoruz.Eti senin kemiği benim mantığı yanlış.

O da olmadı,sen bir okul aç. :)

tarihinde Vural Sar? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
Sana Arda ve Merve lazım aslında, ama onlar da okulu sevmiyor :fiuw:

Abi senin çocuklar Kayserili mi? :)

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Abi benim çocukta 2006 lı ve bu sene anasınıfına gidiyor. Oğlumla bu işe önce okula gitmeden konuşmaya başladık, anasınıfına gideceksin öğretmenin sana hikaye anlatacak,oyun oynatacak felan diye 3-4 gün uyum programının ardından çok şükür okula problemsiz alıştı.( Tabi her okul sonrası ufak ödüllerle park, şeker gibii.) Aynı anda komşumuzun oğluda gidiyor o bizimkinden biraz daha küçük, o da annesini bırakmıyordu, park, hediye felan da sökmüyordu kerataya, öğretmeni 1-2 gün evlerine geldi, yemeğe felan çocuk ilginç birşekilde son gün zırlamadan durdu okulda. Bu bir çözüm olabilir ama en büyük iş öğretmene düşüyor tabi çocuğa yakınlık, ilgi duyma.. Daha sonra bence anne bir süre daha okulda beklemeli, çocuk her okul çıkışında anneyi görmeli derim...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Abi senin çocuklar Kayserili mi? :p

Evet Oğuz :)

Malesef Kayseri/Melikgazi doğumlular... :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emmi.

Öğretmen yada pedagog değilim.Bir düşünce ve öneri sadece.Çocuklar anneleriyle okula gitsinler.Sınıfa girmeselerde okulun bahçesini gezsinler.Ara sıra anneleri,diğer çocuklar sınıfta oyun oynuyorlarmı gidip bakalım mı diye sorsun.Çocuklarda merak uyandırmaya çalışsın.Sınıfa girip diğer çocuklarla yavaş yavaş oynarlar sanırım.

Öğretmeni burdan eleştiriyorum.Hadi bakalım siz artık görünmeyin,gelmeyin ne demek?Tamirhaneye çırak vermiyoruz.Eti senin kemiği benim mantığı yanlış.

O da olmadı,sen bir okul aç. :(

Sevgili pedagog'um.. :p

Tüm arkadaşlarımın yönlendirmeleri doğru ama seninki çok mantıklı geldi..

Şimdilik bizimkiler tekrar okula gidecekleri yönünde söz vermiş bulunuyorlar..

Az önce de Merve gelmiş, annesine; "Okula giderken saçımı örermisin" dedi..

Bakalım neler olacak..

Kesinlikle pes etmeyi düşünmüyorum..

Her gün kapıda beklemeye de razıyız. Ama işte şimdilik kapıda beraber bekliyoruz :)

Abi benim çocukta 2006 lı ve bu sene anasınıfına gidiyor. Oğlumla bu işe önce okula gitmeden konuşmaya başladık, anasınıfına gideceksin öğretmenin sana hikaye anlatacak,oyun oynatacak felan diye 3-4 gün uyum programının ardından çok şükür okula problemsiz alıştı.( Tabi her okul sonrası ufak ödüllerle park, şeker gibii.) Aynı anda komşumuzun oğluda gidiyor o bizimkinden biraz daha küçük, o da annesini bırakmıyordu, park, hediye felan da sökmüyordu kerataya, öğretmeni 1-2 gün evlerine geldi, yemeğe felan çocuk ilginç birşekilde son gün zırlamadan durdu okulda. Bu bir çözüm olabilir ama en büyük iş öğretmene düşüyor tabi çocuğa yakınlık, ilgi duyma.. Daha sonra bence anne bir süre daha okulda beklemeli, çocuk her okul çıkışında anneyi görmeli derim...

Okula ben de gittim Serdar Bey..

Bazı çocuklar gayet uyumlu ve sessiz.. Annesi getirip kapıda bırakıp gidiyor.. Bazıları ağlayıp zırlıyor oyuncakları dağıtıyor..

Kimisi küsmüş hayata isyanlarda..

Her çocuğun yapısı farklı.. Bizimkilerde, el bebek gülbebek, her an birimizi yanlarında görmeye alışmış.. Başkalarına güven duygusu da yok demekki..

Çocuklarıma kızmıyorum...

Bunlar bunu yapıyorsa, sebebi biziz.. Belliki bişeyleri yanlış yaptık.. Ama şartlar bu..

Bir de bunlar evliliğimizin 16. yılında dünyaya geldiler.. Bence bir mucizeler.. Bunun da etkisiyle, galiba elbebek büyüdüler.. Şimdi zararlarını birlikte çekiyoruz..

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Bu yöntem daha etkili olur gibi. Çocuklar okul ortamınnın bir durumundan korkmuşlar, birileri okul için korkutucu bir şeyler söylemiş olabilir. Yada izledikleri bir okul filminin etkisinde kalmış olabilirler. Mutlaka bu davranışın altında, bilinç altına yerleşmiş psikolojik bir korku yatıyor. Bizim biraderin oğlundada 5 sene önce, aynı durun yaşandı. Meğerse , dedesi bir bayramda, kendi ilkokul öğrenciliği yıllarında okul öğretmeninden yediği dayağı anlatmış. Çocukda bunu duyunca, okuldan, sınıftan, öğretmenden korkmuş, Bu korku iki yıl sonra okula başlarken bilinç altından çıkıyor. Bunuda psikolog, çocukla seanslarda çözdü.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bu yöntem daha etkili olur gibi. Çocuklar okul ortamınnın bir durumundan korkmuşlar, birileri okul için korkutucu bir şeyler söylemiş olabilir. Yada izledikleri bir okul filminin etkisinde kalmış olabilirler. Mutlaka bu davranışın altında, bilinç altına yerleşmiş psikolojik bir korku yatıyor. Bizim biraderin oğlundada 5 sene önce, aynı durun yaşandı. Meğerse , dedesi bir bayramda, kendi ilkokul öğrenciliği yıllarında okul öğretmeninden yediği dayağı anlatmış. Çocukda bunu duyunca, okuldan, sınıftan, öğretmenden korkmuş, Bu korku iki yıl sonra okula başlarken bilinç altından çıkıyor. Bunuda psikolog, çocukla seanslarda çözdü.

Korkuları var da okul korkusu değil abi..

Aslında okulu çok seviyorlar.. okuldaki her şeyi de çok seviyorlar..

Bizim onları okulda bırakmamızdan korkuyorlar..

Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin
(düzenlendi)

Abi anlaşılan çocuklar biraz razı olmuş durumda bu çok güzel. Çocuklarla anlaşın tabi öğretmeniyle de, 10dk içerde dursun sonra biraz sınıf dışına yanınıza gelsinler.Sonra yine içeri girsinler. Bir sonraki gün 20dk içerde sonra biraz sınıf dışı yanınıza gelsinler.Bu şekilde çocukların içeride kaldığı zaman arttırılabilir.Sonunda inşallah çocuklar okulda siz de evde olursunuz. :p

tarihinde S tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...