İçeriğe Yönlendir

Maf Sensörü

Serkan Yazgan

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

bilemediğim kadar varmış..

İlk defa fiesta mafı görüyorum..

Yorum bağlantısı
Serkan Yazgan

Resimde işaretlediğim yerdeki görünümü fotoda belli olmaz diye çizmiştim, burdada tam belli olmuyor zaten.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Abdil Çekiç

merhaba

geçenlerde benim fiestada maf'ı temizledim. Taktıktan sonra araçla dolaştım herhengi bir şey yoktu. Sabah kontak açtığımda motor ikaz ışığı yandı, bi dahada sönmedi. serviste 10.000 bakımı yaparken beyindeki hatayı sildirdim. Yine araçla dolaştım ışık yanmadı. sonra kontak kapatıp tekrar açtığımda yine yanmaya başladı. Sanırım temizlerden hasar verdim. Nette araştırdığımda ilginç fiyatlar(orjinal, ithal) var. Ugun fiyatlı aşağıdaki ürünü buldum ama servis devamlılık açısından garanti veremiyor. Sizce denemeye değer mi?

Doduco Sensör 35113 Hava Akışmetresi (Maf) FORD ( FIESTA 1,4 TDCI)........90 - 130 TL

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Aklınızda olsun CRC maf cleaner diye ürün var. Temizliği bununla yapın. Parça olayına gelirsek zırt pırt değiştirip durmaktansa bu tarz parçalar orjinal alınmalı derim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Bence pejo parçacılarını gezin aynı zaten hem de daha ucuz maf.

Yorum bağlantısı
Volkan özyurt

ben bugün mafı temizlettim içinde aralarında ortalama yarım santim boşlukla iki tel vardı.

Yorum bağlantısı
Abdil Çekiç

Benim maf sensörünü kontrol ettiğimde alt taraftaki iki telden biri kömürlemiş ve kontak spreyinin soğuk etkisi ve basıncıyla kopmuş. Yarın serviste doduco marka yenisini taktıracağım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ufak bir ekleme, kontak sprey sıkarken mafın içine yakından sıkmayın, 20cm. öteden hafif buhar gibi olacak şekilde sıkacaksınız, temizliği yapan basınçlı temizlik değil, azıcık gelen bu madde kiri buharlaştırıyor, akıp gitsin diye dibinden sıkarsanız zarar verirsiniz, bu maddeyi 30 cm. den zeytin yağına sıktım, onu bile azıcık gelmesine rağmen değiştirdi, yani uzaktan sıkın yeter, öyle şakır şakır yıkamayın.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Ufak bir ekleme, kontak sprey sıkarken mfın içine yakından sıkmayın, 20cm. öteden hafif buhar gibi olacak şekilde sıkacaksınız, temizliği yapan basınçlı temizlik değil, azıcık gelen bu madde kiri buharlaştırıyor, akıp gitsin diye dibinden sıkarsanız zarar verirsiniz, bu maddeyi 30 cm. den zaytin yağına sıktım, onu bile azıcık gelmesine rağmen değiştirdi, yani uzaktan sıkın yeter, öyle şakır şakır yıkamayın.

+1

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Taner Gündüz

merhabalar benim aracımında 1.ve 2. vitesteyken aracımın çekişi bir hayli düşüktü yani bi zıplama ataklık neredeyse yok denecek kadr azdı 3bin devire gelene kadar bir hareketlilik yoktu. çıldırıyordum bu duruma ve 1.ve 2. viteste gazı köklüyorum devir 3 bine çabuk gelsin diye arkam toz duman.. bakmadık yer kalmadı turbo enjektör borular yok kaçak aramalar hortumlar vs.vs. artık tamircimde çıldırıyordu bu duruma. sonra maf sensörünün soketini çıkardı arabaya bindik allahım çok şükürr ya bu neydi böyle dedim içimden arabaya sanki chip yaptık dedim araba normal bir fiestaya yakışır bir şekilde gidiyordu. sorun maf sensöründeymiş. fakat devirde hiçbir düşüş fln yok sensör devre dışındayken tek sorun arkada bıraktığı kara duman olsa grek diye düşünüyorum. çünkü soketi geri taktığımızda duman atma vs. kesiliyordu. çok araştırdım yukarıda bir kaç arkdaşımızında dediği gibi parçayı ford diye arayınca fiyat uçuk bende pejo diye aldım parça aynı görev aynı zaten motorda aynı olduğu için sorun yok. şuan çok memnunum .

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Spreyden once bozuk degildi ama

evet benim önceki maf sensörümde arabanın ataklaşması geç açılıyordu 3. devirde fln duman vs. oluyordu bende şu sprey çözümünü uygulayım dedim. komple gitti yavrucak :D galiba ellememek lazım bozuldumu hiç uğraşma ve Şu konuya deyinmek istiyorum.arkadaşlar servis ve bir çok kişinin duyumlarına göre maf sensörünün bozulmasında en önemli etken hava filtresinin geç değişimi. herşey düzenli olarak değişirse maf sensörünün bozulması durumu gerçekten çok zormuş. ( kolay bozulan bir aksam değil. ama oldumu oluyor)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Spreyi nasıl kullanıyorsunuz.. ?

Benim yıllardır her mafım, periyodik olarak balata spreyi ile temizlenir..

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Misafir

Selamlar,

Benim MAF Sensörünü temizlerken içindeki yan yana duran ince tellerden birini kırdım::(

Arıza lambası yanıyor. Ayrıca 2000 devire gekince tırrrrrr diye bir ses çıkıyor. Şimdi değiştirmek için oto sanayi sitesine geldim(ankara şaşmaz). Peugeot MAD Sensörü de uyuyormuş. Ancak Baysal otoyu aradı . Şase ve motor numarasına göre MAD Sensörü almak kazım, aksi takdirde sorun yaşarsınız dedi. Bunlar darklı olabiliyor dedi.

Araç fiesta 2004 1.4 tdi comfort modeli. Peugept ortalama 185, ford 200 tl dedi. Yan sanayiler de 100-125 lira. Ne önerirsiniz ?

Tanir mümkün dwğil sanırım. Çıkma da almak istemem. Bu parça öyşe 4-5 yılda bir değişmesi gereken bir parçamıdır? Yoksa en boşuna mı kordom ? :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Selamlar,

Benim MAF Sensörünü temizlerken içindeki yan yana duran ince tellerden birini kırdım: :(

Arıza lambası yanıyor. Ayrıca 2000 devire gekince tırrrrrr diye bir ses çıkıyor. Şimdi değiştirmek için oto sanayi sitesine geldim(ankara şaşmaz). Peugeot MAD Sensörü de uyuyormuş. Ancak Baysal otoyu aradı . Şase ve motor numarasına göre MAD Sensörü almak kazım, aksi takdirde sorun yaşarsınız dedi. Bunlar darklı olabiliyor dedi.

Araç fiesta 2004 1.4 tdi comfort modeli. Peugept ortalama 185, ford 200 tl dedi. Yan sanayiler de 100-125 lira. Ne önerirsiniz ?

Tanir mümkün dwğil sanırım. Çıkma da almak istemem. Bu parça öyşe 4-5 yılda bir değişmesi gereken bir parçamıdır? Yoksa en boşuna mı kordom ? :)

Çok pahalı, al sana örnek link, bu parçanın kesin bir ömrü yoktur, ben 2006 dan beri kullanıyorum mesela...

http://www.akgurticaret.com/default.asp?git=9&urun=2059#.VRvXFfmsXik

Yorum bağlantısı
Bülent Ateş

Arkadaşlar benim bizzat maf sensörünü inceleme ve karşılaştırma fırsatım oldu o içerideki iki metalin ikisindede karşılıklı köprü şeklinde teller var  bu teller yan sanayi ve çin mallarında çok ince ve hatta birinde direnç atılı araya orjinallerde iki adet yatsı tel var .pejo 206 nin sıemens marka orjinalini 190 tl ye aldım taktım sorun yok aracım 1.4 tdci ford fiesta sorun yaratmadı eğer arıza lambası yanmamış ise bilgisayarada bağlatmaya gerek yok yanıyor ise bağlattırıp arıza lambasını söndürtmek gerekiyor hatta benim araçta lamba yanıyordu yeni sensörü takınca ikinci çalıştırıp stop etmemden sonra kendiliğinden arıza lambası söndü. bu sensörün çin malınıda çıkmasınıda almayın derim tabiki tavsiye yakıt rlanti herşey bu sensörün üzerinde bir de sağlam olduğuna nasıl emin olacaksınki ben bir tane taktım lambayı söndürttük ama 2 saat sonra tekrar yandı eğer birde parçacı malzemeyi geri almasa tam sıkıntı yaşamış biri olarak paylaşayım istedim..

Yorum bağlantısı
Ahmet Özge

Bende focus 2011 tdci aracımın bakımında sanayide maf sensörüne temizlensin diye kendim hava tutmuştum bakımdan beri 5 lt yakan araç 6.5 lt falan yakıyo. Kıllandım konuyu okuyunca şimdi. 5-6 ay oluyor bakım yapılalı ariza lambası falan yanmadı hiç. İlk fırsatta söküp bakacagım. Kendim hava tutmuştum ama pek hatırlamıyorum focus tada iki tel mi var acaba bilen varmı?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

aklınızda bulunsun, bu alete hava tutulmaz, zaten işe yaramaz aksine zarar verir, sadece yağsız kontak temizleme spreyi sıkılır (balata spreyi sıkarlar genelde ama bu tam sağlıklı değildir) , onuda dibinden değil biraz uzaktan sıkacaksınız, kirler akıp gidecek kalanda buharlaşacak, kuruduktan sonra yerine takın o kadar.

su ile yıkama gibi şeylerse asla olmaz zaten, bu arada hatalı okuma yaparsa yakıtınızda artar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Efe Özer
(düzenlendi)

Merhaba ben daha once aracımın cok yaktıgına daır konu acmıstım ama pek bır sonuca varamadık acıkcası.1 depo ıle 450 km gıdıyor aracım.Aracın bakımı yenı yapıldı.Şimdi bu konuyu gorunce acaba bu maf sensorunde bır sıkıtımı var dıye dusunmeye basladım.Arac arıza ısıgı vs yakmıyor ama yınede bozulmus olabılır mı?Asagıdakı sıteyı daha once cok kullanmıstım.Bu parcayı ınternetten alıp kendım degıstırsem ısraf mı yapmıs olurum?450 yerıne 600 km yapsa aracım bır depoda 150 km kar demek.Buda  4-5 depoda parcanın fıyatını amortı etmesı demek ne dersınız degıstıreyım mı?Hava fıltresı ve maf sensorunden baska bır sorun olabılır mı?Arac 65 bınde suan.

http://www.yedekparcaford.com/?urun-8902-fiesta-1-6-tdci-hava-akismetresi-2006-2008-orjinal

tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bülent Ateş

Merhaba benim araçta değiştirdikten sonra ciddi yakıt oranında azalma oldu ama ben maf sensörünü kendim bozduğum için değiştirdim sen istersen değiştirmeden bir tane yağsız contak temizleyici al elektronikçilerden maf sönsörünü sök ve 10cm kadar uzaktan sıkmak şartı ile maf sensörünün içini yağ ve kirleri akana kadar temizle ama içindeki o tellere ve sensöre dikkat et hatta önce dşğer boş olan yerlere sık oralar temizlensin en son sensörlere sıkarsın işi 10tl ye halletmekte var.

Yorum bağlantısı
Ahmet Özge

Sayın Efe özer ve Bülent Ateş yukarıda yazdığım gibi ben de aynı sorundan şikayetçiyim bu sensör içinde (dizel focus için soruyorum) iki tel mi var acaba?

Yorum bağlantısı
Ahmet Özge

MAF sönsörünü bugün söktüm içinde tel falan yok siyah direnç gibi birsey var. Aracın fazla yakma sebebi bu sensör olabilirmi nasıl anlaşılır fikri olan varmı.işte resimleri

0ff82a286e9dc5ff9e7798d60ea315d5.jpg

3fcbf1cd36f68264d5b7b1573fddd49b.jpg

7d974189dcfb800843485530f4231c60.jpg

3611e8d173d5923a2514c2be134be953.jpg

7cd1941be3cb7e559cf2c377bd3a0ca5.jpg

dd9df809eed3c4bb626143892201d7d7.jpg

84334d30751203c9795c860eed9c54a0.jpg

9475f30dcdb874e877e695bbddf8857b.jpg

Yorum bağlantısı
Efe Özer
(düzenlendi)

Bende bugun sokup temızledım.Ben kapkara bısey cıkacak zannettım ama bekledıgım gıbı cıkmadı gayet temızdı.Boyle ızgara gıbı bır sey var ucunda.Icınde 2 bacaklı bır dıyor ve 2 tane ınce tel var.Ustune ustune sıktım spreyı guzelce kurttum taktım.Hatta sokmusken ana boruyu hava gıren boruyuda temızledım.Taktım ısık fılan yakmadı zaten oncede yakmıyordu.Performans konusunda yıne aynı.Zaten ıyı gıdıyordı hala ıyı gıdıyor.Yakıt konusundada yol bılgısayarındakı deger degısmedı hala 180 km gosterıyor.Bakalım depoyu fulleyince belkı bu sefer daha fazla gıder.Benım soktugum parca asagıdakı gıbı bıseydı belkı fokusun sensoru farklıdır.

kjord9.jpg

tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ahmet Özge

Aracımın fazla yakıt yaktığı konusunu saha önce dile getirmiştim. Forumdaki yorumlardanda MAF sensöründen şüphelenmiştim. Sensörün saglamlığını denemek maksatlı fişini çekip o şekilde kullandım araba tekleme yapmaya gaz yememeye başladı. Soketi taktım düzeldi fakat motor arıza lambası sönmedi. Bu lambayı servise gitmeden söndürmenin yolu varmı bilen varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Yalçın Sarıkaya

malesef yok diye biliyorum ama tanıdık bir ustan varsa bu aletleri olan bir sürü usta var onlardan birine yönlendirir para vermeden 5 lira bahşişle sildirirsin...maf sensörünü komple söktüğünüzde bu tip bir hata vermesi ve teklemesi vs normal arabayı arkadan biri tutuyormuş gibi oluyor bu bozuk olup olmadığını anlamanın yöntemi değil malesef. bozuk olup olmadığı nasıl anlaşılıyor onu bende bilmiyorum ama bende aracımda fazla yakma probleminden dolayı kargo dahil 204-tl ye sipariş verdim bugün yarın gelir takıp bakacağım umarım güzel bir sonuç alırım yoksa boşa gitmiş olacak :s

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...