İçeriğe Yönlendir

Netbook İçin Antivirüs Önerisi!

Yalçın Yurdakul

Recommended Posts

Yalçın Yurdakul

Samsung N210-JA01TR model bir netbook aldım. Eşim okulda basit ofis işlemleri ve internet için kullanacak. Performanı beklediğimden iyi. Antivirüs için bir netbooğun kasılmadan çalışabildiği antivirüs programı önerinize ihtiyacım var. Diğer dizüstünde Nod 32 Antivirüs 4 kullanıyorum ve memnunum.

Acaba netboolar için özel bir antivirüs programı var mı?

Yorum bağlantısı
Kayhan Kaynak

Ben Eset Smart Security tavsiye ederim.Sistem kaynaklarını sömürmeden güvenli bir koruma sağlıyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Nod32, hem kullanıyorum hem tüm müşterilerime satıyorum. Kimsede şikayet almadık.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Bahsi geçen programlar netbook için biraz ağır kalır, siz netbooklara göre modifiye edilmiş bir program kullanmalısınız ki kaspersky'ın tam size göre bir çözümü var Kaspersky İnternet Seurity Ultra-Portables. Ürün ana ve destek sayfası burası.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Satıyorum kısmındaki indirime gelse konu :p

Çağlar abi, bireysel bende pahalı maalesef.

Yoksa sponsor dahi olurdum foruma.

Ha, şirketine almak isteyen varsa seve seve yardımcı olurum. Nod32 istanbul'un en büyük dağıtıcılarındanmışım :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

www.avira.com

alman malı :)

9 senedir kullanıyorum başka şey kullanmıyorum. Hiç virus kapmadım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tabi canım, ona şüphe yok :)

ODBII den bile yollarım, araçlarınız 100km de yakıtta hummer'ları sollar :p

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
orjinal windows kullanıyor olmalısınız. o zaman sizin için en doğru seçimin bu olacağı kanaatindeyim. Microsoft Security Essentials

buradan kurabilirsiniz

kasma yok,virüs yok. netbookunuz mutlu, siz mutlu.

var mı yokmu belli değil zaten :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Varlığı da bir, yokluğu da.

Ne yaptığı belirsiz.

Düşününki kendiniz bi ev yapıyorsunuz ama ev sürekli çöküyor. Siz sağ duvarı sıvalıyorsunuz, o sol duvardan göçüyor. Sonra gidip bu evi satıyorsunuz ve diyorsunuzki, bi de yanında vinç veriyorum, çktükçe ben tutarım.

vince mi güvenirsiniz, eve mi güvenirsiniz, yapana mı güvenirsiniz...

bilmem biraz açabildim mi.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)
burdan ne anlam çıkartmamız lazım? bizi daha fazla aydınlatmanızı rica edebilirmiyim lütfen.

Bende ilk çıktığı günden beri kurulu var mı yok mu hiç anlayamadım, acaba çalışıyor mu diye arasıra tarama yaptım, sağolsun bilgisayarımın temiz olduğunu söyledi. O kadar mütevazi bir program ki her zaman bilgisayarınız koruma altında diye uyarı ve güven veriyor. Linux'da Knazar diye bir antivirüs programı vardır belki bilirsiniz. Görevi görev çubuğuna nazar boncuğu koymak :) nazar boncuğu ile kem gözlerden bilgisayarı koruyor. Security Essential ise görev çubuğuna kale resmi koyuyor. En azından insana güven veriyor

sonudt6.jpg

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yalçın Yurdakul
Bahsi geçen programlar netbook için biraz ağır kalır, siz netbooklara göre modifiye edilmiş bir program kullanmalısınız ki kaspersky'ın tam size göre bir çözümü var Kaspersky İnternet Seurity Ultra-Portables. Ürün ana ve destek sayfası burası.

"Netbook"a özgü bu öneriniz için teşekkür ederim! Yarın bir deneme yapar, neticeyi yazarım.

Yorum bağlantısı
Yalçın Yurdakul

Tartışmaya bir katkım olsun: Security Essential diğer Samsung q310 dizüstü bilgisayarda da kurulu. Dün bir program indirip kurarken uyarı verdi. Kendi kendine exe dosyaları falan çıkmaya başladı. Sonra ardı kesilmedi uyarıların ve temizledi tehlikeyi. Nod 32 antivirüs 4'ün haberi bile yoktu olanlardan. Çok fazla teknik bilgim olmasa da "Security Essential"a güvenimi artırdı bu olanlar.

Samsun N210'da Win starter yüklü ve Security Essential kendiliğinden kurulmuş halde geliyor. Ya da bunda öyle...

Yorum bağlantısı
Yalçın Yurdakul

Fikir ifade eden herkese teşekkür ederim. M Security Essentials + arada bir format kombinasyonunda karar kıldım. :p

Yorum bağlantısı
Tayyar Karahan

hsbc bank internet bankacılığını kullanıyorsanız yada kullanırsanız bana bu gün gelen mesajda 1 yıllık ücretsiz McAfee antivirüs yazılımı var. hsbc sitesine girerseniz görürsünüz.

Yorum bağlantısı
Misafir

virüs programı ne olursa olsun kıyısından köşesinden virüs sızıp giriyor bunun önüne geçmeyi ben başaramadım.1998 yılından bu yan pc kullanıyorum her türlü virüs programmını kullandım.f-prot o vakitler iyiydi şimdi ise kaysper iyi benim için ama kaysper çok kasıyor makinayı vesiyonu önemli degil.süremde bitti şimdi avast kullanıyorum yükü az denecek kadar ama kaysper kadar başarılı degil.nod32yi tekrar deniyecegim.biraz önce sani beyin yazısını okuyunca bidaha denemeye karar verdim.

Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı

8 yıldır pc kullaniyorum virüslerin ölye çok çeşiti varki son 4 yıldırda nod32 kullanıyorum kyper-avas-norton ve bir çok çeşit virus programi var ama ne çareki hiç biri kesinlikle çare olmuyor çnkü öyle virisler varki sistem dosyalrına sızlar özellikle kendini sistemin bir parçası gibi gösteriyor evet bir çoğu güzel anti-virüs programları en güzel çare indirdiginiz dosyaları taratmadan geçirmek obuk asbuk :crazy: forum sitelerine girmek en önemlileri bence benim tavsiyem budur ve 4 yıldır nod32 den bir sıkım yok memnunum birde virüs bulup siliyoruz ya dikkat edin bulaştıgı dosyayı siler genellikle ama bu dosyalar genelde sistem dosyalarıdır ve ilerleyen zaman larda pc yavaşlama mavi ekran gibi arzalar vermeye başlar.. herkese iyi dorumlar..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Nod 32 nin daha full ü Eset kullandım ve aynen böyle bir sorunum oldu.Yani virusu bulup temizleyemedi.Ondan sonra kaspersky e geçtim silinemeyenler silindi.Şimdi Sunbelt Vipre kullanıyorum kaspersky den tek farkı sistemi zorlamıyor olması.Ve ciddi anlamda çok memnunum.

ESET nod32'yi üreten firmadır. Siz ESET Internet Security'yi kullanmışınızdır. İkisi farklı şeyler.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Esetin kullandığı dil çözemedim, ağ ayarlarını ısrarla engelledi..İzin verdiğim hiç bir makina bilgisayarıma erişemedi..Teknik destek istedim, kaldırıp yeniden kurun diyorlar...Ayrıca ağ ayarlarını tarif etmişler ama bahsettiği adımlar Esetin menüsünde yok...:crazy: Anlamadım gitti, bugün tekrar tüm makinelerimi Kaspersky e çevirdim, mutluyum huzurluyum... :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...