İçeriğe Yönlendir

Hareket Halinde Kapıların Otomatik Kilitlenmesi

Guest Hakan Oklu

Recommended Posts

Guest Hakan Oklu

Arkadaşlar 1,5 ay önce 2. el 2010 fiesta 1.4 dizel trend araç aldım.Şuana kadar ufak tefek şeyler dışında bir şikayetim yok.Ama araç hareket ettiğinde kapıların kilitlenmemesi beni rahatsız eden bir konu.Bu özellik bizim arabalarda yokmu yoksa benmi çalıştıramıyorum?Yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kitleme olduğunu hiç duymadım, trend focus da bile yok.

Yorum bağlantısı
Ali Çukur

1.4 TDCI Fiesta Titanium X pakette bile yok arkadaşlar :unsure:

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Arkadaşlar 1,5 ay önce 2. el 2010 fiesta 1.4 dizel trend araç aldım.Şuana kadar ufak tefek şeyler dışında bir şikayetim yok.Ama araç hareket ettiğinde kapıların kilitlenmemesi beni rahatsız eden bir konu.Bu özellik bizim arabalarda yokmu yoksa benmi çalıştıramıyorum?Yardımcı olursanız sevinirim.

hakketen ne cahil adamlar yaaa sen onu bunu yap kapıları yapma bence saçmalık yani

arkadaşlar wv polo su olan bi arkadaşım anlattı bana ne kadar yalan ne kadar doğru bilemem tabi aslında her arabanın beyininde bu şekilde kapıları kitleme stop ettikten sonra kapılar kitlemeye basınca camların otomatik kapanması gibi vs vs özellikler her arabaının beyininde mevcutmuş fakat bunu serviste pc den kapatıolarmış istenince yine araç pc ye takılıp aktif hale getirile biliomuş bende sadece duydum dedim gibi ne akdarı doğru ne akdarı yalan bilemicem tabi...

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Güvenlik nedeni ile ipral edilmişti bu özellik galiba.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile ile VW nin elektronik dizaynında, her özellik ana beyinden geçiyor, doğru olabilir.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Vesile ile VW nin elektronik dizaynında, her özellik ana beyinden geçiyor, doğru olabilir.

peki bunu fiestalarda geçerli değil mi çağlar bey ?

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Güvenlik nedeni ile ipral edilmişti bu özellik galiba.

Evet bu özellik benim arabamda var ama sonraki modellerde iptal edildi.

Forumda yine konusu geçmişti.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Kadir Türkcan

bende bu konudan muzdarip daha önce clio vardı onda kilit düğmesine basılı tutunca otamatik devreye giriyordu .

bundada vardır diye çok uğraştım ama yok...

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bazı gizli modlar bilinmiyor. Kitaptada yazmıyor.

Benim arabamda otomatik kapı kilitlenme özelliği var. Açıp kapatabiliyorum. Araba hareket eder etmez kapıları kilitliyor ama ben kapattım ve kullanmıyorum.

Yorum bağlantısı

Kapı kilit kombinasyonu vardı. Karışık bir işlemdi. Focus için verilmesine rağmen benim Mondeo'da çalışıyor. Araç belli bir hıza geldiğinde otomatik kilitliyor kapıları. Sonradan kombinasyon iptal edilmişse yapılacak birşey kalmıyor maalesef.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağrı Simsoy

Slm

bende 2004 yılında MEgane vardı

onda bu özelliği çok iyi yapmışlardı.

Araç ile hareket edip 20km geçtiğimde kapıları kitliyordu. İçeriden biri çıktığında kapıyı açabiliyor ama dışarıdan açılmıyordu.

Tekrar hareketedince tekrar kitliyordu, buda insanı güvende hissettiriyor.

Aracı ile durup birini alcaksanız o zaman içeriden düğmeye basarak kapıları açabiliyordunuz ki bende şekil itibari ile mükemmel çalışıyordu.

Benim aracımda bu özelliğin olmasını isterdim, içeriye buton koymuşlar mecburen manuel yapmak zorunda kalıyorum

çünkü ne olur ne olmaz bu hırsızlardan bir şekilde korunmak gerek diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Bu özellik 2008 de tüm dünyada yasaklandı. Hatta çoğu marka, araçları servise davet edip tamamen iptal ettiler ama bülteni duyan,duyuran servis sayısı 1 ya da 2 dir galiba.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağrı Simsoy

Güvenlik nedeniyle yasaklanmışsa saçma olacak çünkü el ile kapatılan kapılar kazadan sonra otomatik kapananlardan farklı bir hareket sergilemez, kaza yapmış araba kapıları yine kapalı kalacaktır. Eğer içeriden merkezi kilit var ise bunu arabanın yapmasında bir engel olmamalı aslında.

Megane de aynı Fiestadaki gibi açma kapama düğmesi vardı sadece o sürücüye gerek duymadan kendisi kapatıyordu fark buydu aslında.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Antalya da bir kaza olmuştu, yangında adam ölmüştü. Görgü tanıkları aracı dışarıdan açamadıklarını sonra göz göre göre yandığını söylediler. :D Sanırım biraz riskli bir sistem bu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...