İçeriğe Yönlendir

Connectin Farına Led şerit Bağlama Yardım Lütfen

Mesut Baydar

Recommended Posts

Mesut Baydar
(düzenlendi)

arkadaşlar connectimin üstüne led şerit çektim ama bunu nasıl fara bağlayacağımı bilmiyorum yardımcı olabillirseniz çok yardımcı olursunuz isterseniz resimde ekleyebillirrim

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Park ampuluna gelen kabloyu bulun, oradan elektriği alabilirsiniz, yalnız, maalesef Connectin elektrik aksamı hasasstır, led vs. extra bağlanan ampullerden sonra arıza çıkabiliyor, aklınızda olsun.

Yorum bağlantısı
Mesut Baydar

elektirik elektronik bölümü okuyorum fara zarar verecek se sadece tetiklemeyi de fardan alabillirim ama asıl mesele fara bağlı olan kabloyu nasıl çıkarırım

Yorum bağlantısı
Mesut Baydar
(düzenlendi)
farlardan degıl park lambalarından alın.....

neden park lambaları farlar açıkken daha güzel olur diye düşünüyorum

dsc0026311.gif

tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi
a
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kısa hüzme- park zevke kalmış, soketteki cereyanı bulduktan sonra, würth marka klemens alarak bağlabilirsiniz, kesme-biçme gerekmez, iki kablo yan yana yuvasına yerleştirililyor ve pense ile sıkılıyor, içindeki kıskaçlar kabloyu deler ve bağlantı hazır.

Arıza aşaması, ekstra çekilen amper ile alakalı, ledler çok düşük akım çekse de, merkezi modül yanabiliyor, örnekleri ve servis bülteni vardır.

Yorum bağlantısı
Mesut Baydar

çağlar abi çok teşekür ederim çok güzel anlatmışsın ama fara takılan soketi bir türlü çıkaramadım

erkan abi sanada teşekür ederim ama farları açtığım zaman parklar açık kalır mı ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Soketin tırnağı vardır, 1 tornavida yardımı ile çıkar.

Yorum bağlantısı
Mesut Baydar
Soketin tırnağı vardır, 1 tornavida yardımı ile çıkar.

teşekürler çağlar abi peki arıza olayı nasıl olur sizce sorun çıkarır mı veya bi önlem alabillir miyiz ?

Yorum bağlantısı
Mesut Baydar

sizce ne yapmalıyım abi tecrübelerinden yararlanmak isterim :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çağlar'ın dediği şekilde parklara paralel bağlayabilirsiniz..

Ama bence bağlamayın.. Çünkü araç altı neon gibi çok sıradanlaştı..

Yorum bağlantısı
Mesut Baydar
:vroom: mehmet abi malatya ya yeni geliyor diyebilllirim bende parklara takmaya karar verdim ama çağlar abinin dediği kafamı karıştırdı modül yanar mı veya arabaya farklı bi zararı olur mu diye ama altı üstü led bu abi sanırım bi sorunla karşılaşmam
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çağlar teknik adamdır... Servisçi geçmişi vardır.. Diyorsa, bir bildiği de vardır...

Tak demem ben.. çünkü sevmiyorum.. :good1:

Takmak istiyorsan sen bilirsin.. kabloyu kesme, klemes bul.. paralel bağlayabilirsin..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Connectim olsa, led zevkim de varsa, anfi bağlar gibi, aküden kablo çeker, ayrı sigorta-anahtar bağlar, farıma monte ederdim, güvenli-temiz işçilik.

Yorum bağlantısı
Mesut Baydar

Çağlar abinin tecrübelerine güveniyorum :good1: aldı beni bi led sevdası işte : D ayrı anahtar vermeyi de düşündüm ama içeri sokmak daha büyük bi işcilik gibi geldi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Connectim olsa, led zevkim de varsa, anfi bağlar gibi, aküden kablo çeker, ayrı sigorta-anahtar bağlar, farıma monte ederdim, güvenli-temiz işçilik.

Akım çekmez bunlar Çağlar.. Gerek yok bunlara.. Araba farkına bile varmaz..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Elektrik-elektronik bölümü stajyerlerim oldu, işçiliği zor değildir, alıştırma-antreman iyidir, iş başına :good1:

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Elektriği fark soketi yerine aracın içindeki far anahtarından alın parkları yakınca orda elektrik gelen bi yer var. İçeride anahtarlayın sonra ledlere verin. Ben led sis farı için 2 yıldır böyle kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Mesut Baydar
Elektrik-elektronik bölümü stajyerlerim oldu, işçiliği zor değildir, alıştırma-antreman iyidir, iş başına :rtfm:

tamam hocam :D:pufpuf:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Elektriği fark soketi yerine aracın içindeki far anahtarından alın parkları yakınca orda elektrik gelen bi yer var. İçeride anahtarlayın sonra ledlere verin. Ben led sis farı için 2 yıldır böyle kullanıyorum.

Sen istediğinde söndürebilmek için böyle yapmışsın ve güzel olmuş.. Mantıklı..

Yorum bağlantısı
Mesut Baydar

dediğinizi tam anlamadım ama aynı hesaba geliyor gibi

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
Sen istediğinde söndürebilmek için böyle yapmışsın ve güzel olmuş.. Mantıklı..

Led sisleri sis farı sanan çok oluyordu Mehmet abi hatta bi memur durdurup sisleri söndür demişti. :D

Yorum bağlantısı
Mesut Baydar

araç için bi zararı olur mu merak ediyorum yani en basitinden bi modül yansa ne kadara mal olur

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O devrede modül yoktur...

Anahtar role ve kablo...

Yorum bağlantısı
Mesut Baydar
O devrede modül yoktur...

Anahtar role ve kablo...

çağlar abi modül yanar falan demiştide o yüzden öyle dedim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...