İçeriğe Yönlendir

Lastik Gümlemesi

Erkan Baydemir

Recommended Posts

Erhan Doruk

bence asıl vahim olanı 1 dakika boyunca kimsenin durup yardıma gelmemiş olması

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu olay olmaması için ne yapmamız gerekiyor Erkan'cım.. ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Her yıl Erkan'dan 4 yazlık 4 kışlık alacağız :fiuw:

4 kışlığım var, bu kış da onları kullanırım.. Boşa avucunu ovmasın :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Ön lastik patlarsa bir şey olmaz , arka patlarsa sakat derlerdi. Doğru galiba. Aracın aşırı hızlı olması da tetiklemiş. :)

tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tamer Ergen

Hangi ülkede oldu ki bu kaza? Memleketimin gözünü seveyim. Ben kaza yaptığımda yoldan geçen herkes durup yardım etmişti.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Performans lastikleri böyle gümlermi, daha doğrusu yeni nesil lastikelrde bu durum olma ihtimali ne kadar ?

Yorum bağlantısı
Serkan Gümüşdağ

Benim ön lastikte balon yapmıştı yarım parmak kalınlığında bende gittim 4 tane kış lastiği aldım hemde paranın yok zamanı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Performans lastikleri böyle gümlermi, daha doğrusu yeni nesil lastikelrde bu durum olma ihtimali ne kadar ?

Her lastik yolda gümleyebilir

1. Yola çıkmadan önce kaldırma sürtmüştür ?

2. Videoda patlama öncesi 9 saniye önce köprü birleşim noktası geçiliyor, orada metal çıkıntı vardır

Gibi talihsizlikler.....

Balon çok tehlikleli,içteki karkas yapı bozuluyor, bıçak ucu gibi çalışıp yarabiliyor (öngörülemeyen mesafede)

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Ben otobandayken 120 km hızla giderken bir ses duydum ve arkasından sürekli olara patapatapata diye sesler geliyordu, önce helikopter filen çok yakından geçiyor sandım, sonra arabanın gösterge panellerine baktığımda ESP ışığının ve Uyarı ışığının sürekli olarak yanıp söndüğünü gördüm. Ne oluyor diye kenera çektim. Arabanın etrafını dolaştığımda sağ arka tekerin patladığını ve neredeyse parçalanacağını görmüştüm. İlginç olan 120 km hız ile giderken ben lastik patlamasını hiç farketmedim ne direksiyonda ne de yol tutuşunda. Durmamın nedeni ise ESP ışığını neden sürekli yanıp söndüğüdü.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sanırım bir üyemizin daha başına gelmişti. Bu arada esp vasıtayı dengelemiş.

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ
ESP'yi bilmem de çok zayıflamışsın. Helal olsun.

Şaka bir yana 54 Kilo verdim :seytan:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Şaka bir yana 54 Kilo verdim :secret:

Helal olsun; ben 12 kilo verene kadar canım çıktı :seytan:

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Hangi ülkede oldu ki bu kaza? Memleketimin gözünü seveyim. Ben kaza yaptığımda yoldan geçen herkes durup yardım etmişti.

konusmalar cince gibi yada artik bana hersey oyle geliyor :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

görüntüdeki oynamalardanmı yoksa lastik gümlemesinden az önce otomobil yolda bir parçanın üzerinden geçiyor gibi geldi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Hareket halindeyken farklı zamanlarda 2 defa lastiğim indi (sağ arka ve sağ ön). İkisinde de el frenini çekmişim gibi araç bir anda ağırlaştı. Sinyal verip sağa yanaştım. Ses mes yoktu.

Bir defasında da belediye otobüsünde giderken bir anda gümleme oldu. Otobüs yalpaladı. İnsanlar çığlığı bastı. Yalpalama bitince şoför sağa yanaştı. Başka otobüse geçtik. Anladık ki lastik gümlemiş ama ses çok fenaydı, bomba gibi.

Tam yanımda tırın lastiği patlayarak parçalandı, lastik parçaları havalarda uçuşurken çıkan sesten korkup aniden 2 şerit sağa fırlamıştım. Harbiden de bomba gibiydi...

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Aynısı bana da oldu. Otobüste ışıklarda beklerken yandaki otobüsün lastik gümledi. Tam da yanımdaydı. Nasıl bir basınçsa yüreğimiz ağzımıza geldi.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

2 sene öce bodrumdan dönerken otobüsün lastiği patlamıştı; Çıkan ses çok korkutucuydu gecenin bi yarısı tüm otobüsün uykusu açılıvermişti :D

Büyük taşıtlarınki biraz korkutucu oluyor..

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Geçtiğimiz yaz 180 km hızla giderken arka sol lastiğim gümledi.

Arabada sağa sola oynama olmadı. Hafif denge kaybı ve jantın yolda çıkarttığı ses nedeniyle durumu anladım.

Fren yaptığımda baktım araba oynuyor. Gaz kesip hızın azaldıktan sonra fren yaptım. Sonra sağa çekip durduğumda lastikten dumanlar çıkıyordu.

Değiştirmek için uzun süre soğumasını bekledim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şaka bir yana 54 Kilo verdim :)

Anlat kısaca; ne yaptıysan tersini yapacağım ;)

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ
Anlat kısaca; ne yaptıysan tersini yapacağım ;)

Ben gördümkü zayıflamak kadar kolay bişi yok ama hiç zayıf olup şişmanlamadığım için nasıl kilo alınır bilmiyorum :). En son tartıya lise civarlarında 90 ile çıkmıştım 2 sene öncede 152 gördüm, arada hiç tartılmamıştım. Hakan Bey'in hatırladığı gibi Focusuma sığmıyorum diye arabayı değiştirmek zorunda kalmıştım :(. Size kilo almak ile tavsiyem sadece sabah kahvaltı yapmayın öğlen yemek yemeyin akşam herşeyi yiyebilirsiniz, ayda 5 kilo garanti :)

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
Aynı benim yaşadığım durum. Çekme yoktu, araç yine çizgisini korudu. Hatta lastiğin indiğini anlamadan o halde bir de önümdeki minibüsü sollamıştım :D Araç çizgisini öyle koruyor ki, sağa yanaşmakta zorlanmıştım. Bence bu fordların dengesinin şaheserliğiyle alakalı.

Edit: Bir ara ani hızlanırken ibre 180 civarına geldiğinde önüme çıkan birşey yüzünden ani sert fren+manevra yapmak zorunda kalmıştım. Ben savruldum diye direksiyona yapışırken aracın dengeden çıkmamak için yırtındığını resmen hissettim. Başka marka olsa çoktan kıçını atmıştı, kaza yapmıştım.

Fordlarımız tehlike anında çok dengeli maaşallah :D

Hyundai Tucson ile bir gece yolculuğunda önüme aniden yola dökülmüş parke taşları çıkmıştı.

Kaçmaya çalıştım ama taşın birisi sağ arka tekerin yanağını deldi.

Fısssss diye bir ses duydum. Hızım yaklaşık 100-110 km civarındaydı. Araç hiç yalpa yapmadı.

O fısssss sesini duymasam lastiğin indiğini anlamayacaktım. Düz gidişte arka lastik patlaması çok çok tehlikeli değil.

Ön lastik patlamasından Allah korusun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...