İçeriğe Yönlendir

Subwoofer Uğultu Problemi

Mehmet Taner Kadak

Recommended Posts

Mehmet Taner Kadak

Son gunlerde moda olan su Blaupunktan bitanede ben aldim. Ne aux calisiyor ne sub ne kumanda. Bari sub calissin dedim aparat aldim high/low aparatlardan. Hersey cok guzel su ugultu haric. Araci calistirip gaza dokununca subdan inleme gibi ugultu geliyor. Araba calismiyorken boyle bi durumm yok. Sub Enable icin auto anten cikisini kullandim. Bu ugultuyu kesecek bi aparat yada farkli bi baglanti bicimi varmidir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Elektrik bağlantısı nasıl yapıldı? Amerikanya da ismi nedir bilemem, parazit kesici cihazlar ile aküye bağlantı yapılmalı.

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil

teyp ten sub a giden kabloyla başka kablo(arkada başka kolon varsa mesela)aynı yerden gidiyorsa parazit oluşturur,bunu önlemenin yolu var kablonun birini aracın diğer tarafından götüreceksiniz,ama bu iki kablo varsa.

eğer tek kablo varsa çağlar abinin dediği parazit giderici almalısınız (40-55 tl).

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

gaza bastığınız oranda bir uğultumu alıyor içeriye ? Eskiden teypler yapardı bunu meksefe koyulurdu :blush:

Yorum bağlantısı
Misafir
  Çağlar Bayur yazdı:
Elektrik bağlantısı nasıl yapıldı? Amerikanya da ismi nedir bilemem, parazit kesici cihazlar ile aküye bağlantı yapılmalı.

artı beslemeyi aldıgın yer çok önemli.anten çıkışını kullanman hata.şasi baglantısı mümkün oldugunca kalın ve kısa olmalı.

ses sinyal kablosu muhakkak blandajlı olmalı.

yeni teypcd playerların iç artı girişlerinde standard olarak filtre trafosu kullanılır.sub veya anflerde bu trafodan yok.onun için tansel beyin linkini verdigi yerdeki parça ideal.daha hesaplıda bulabilirsin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Sub arabanin orjinal kendi subwooferi. Ben sadece kablolara ses girsini bagladim. Kendi orjinal teybiyle boyle bi problem yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

is_00035-20071222-135327.jpg

Audiophill muzik sistemi var aracta. Kapida kompenetler arkada sub.

Alttaki amfi araca ait degil, netten buldum resmi :D

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
  Mehmet Taner Kadak yazdı:
Sub arabanin orjinal kendi subwooferi. Ben sadece kablolara ses girsini bagladim. Kendi orjinal teybiyle boyle bi problem yok.

o zaman yeni taktıgın teybin araba çalışınca parazit yapıyor diye aklıma gelen ilk şey.bunun için bahsi geçen filtreyi denemelisin.yada teybin sub çıkışlar yüksek olabilir.eger imkanın varsa sub çıkışlarına 47 ile 100mf arası 100volt eksi ucu teypten gelen her sinyal canlı ucuna baglanıcak şekilde seri bagla bunun saglıyacagı yarar olur zarar olmaz.

şaseleme yöntemine dikkat et ve artıyı ve eksiyi direk aküden alııpta denemelisin.yada çakmaktan yeterki teypden ayrı kablolar ile baglansın. :)

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Arastirmalarima gore focusun orjinal amfisi 4.5V ile sinyal aliyormus. Bizim otomatik anten cikisi 12v. Sanirim sorun burda. Aslinda 9006 nin bilgilerine tam ulasmis degilim sadece forumlardan okudugum kadariyla biliyorum teybin cikis semasini gosteren bir site biliyormusunuz?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Blaunun suçu yok sen onu ford teybi sandın :rolleyes::good1:

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
  Mehmet Taner Kadak yazdı:
Arastirmalarima gore focusun orjinal amfisi 4.5V ile sinyal aliyormus. Bizim otomatik anten cikisi 12v. Sanirim sorun burda. Aslinda 9006 nin bilgilerine tam ulasmis degilim sadece forumlardan okudugum kadariyla biliyorum teybin cikis semasini gosteren bir site biliyormusunuz?

Mehmet bey bende aracıma 2-3 ay önce sup taktım elimde pıoneer 7650 vardı.orjinal araç teyibinin anfi çıkışı olmadığı için bunu taktım.

anfi'ye direk aküden kablo çektim aynı parazit bende'de oldu aynı arı vızırtısı gibi. :good1: bunuda resimde'ki gibi bi basit bi çözüm bulmuştum işede yaradı 2 ay kadar bu şekilde kullandım .lakin araç kumandasını kullanamadığım için sıkıldım teybe elimi uzatmaktan orjinal teybini geri taktık linkini verdiğim çeviriçiyi kullandım kendinden tetikli olması güzel .arı vızırtısı gibi bi sorunla karşılaşmadım .belki sizde'de işe yaraya bilir :rolleyes:

http://urun.gittigidiyor.com/Deck-Cevirici...025139#aciklama

Yorum bağlantısı
Onur Efe

teyp şasi almıyor.

anten bağlantısı yapılmamış olabilir.

Focus anten soketi pioneer lardan biraz farklı araya 2 liralık bir aparatla halloluyor. Teyp tesisatçılarında var.

Yoksa yukardaki resimdeki uygulamayla şasi verebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...