İçeriğe Yönlendir

2011 Connect Sis Farı Ampulü ?

Tayfun Adalı

Recommended Posts

Tayfun Adalı

Arkadaşlar 2011 Transit connect aracımızın sis farlarına xenon taktıracağım,fakat ampulün H1 mi H8 mi H11 mi olduğunu öğrenemedim,Ford servislerini aradım bir sonuca ulaşamadım,bilen biri varsa Allah rızası için yardımcı olsun..Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sis farlarına xenon taktırıp karşıdan gelen araçların yolu görmemesinimi sağlıyacaksınız hangi amaca hizmet edecek.

Bu kadar da açık sözlüyüzdür :)

Yorum bağlantısı
Tayfun Adalı
Sis farlarına xenon taktırıp karşıdan gelen araçların yolu görmemesinimi sağlıyacaksınız hangi amaca hizmet edecek.

Bu ülkedeki en duyarlı insanlar olduğunuzu sanıyorsunuz lakin bizimde bu konuda hassasiyetimiz var,ön yargılı olmayın bu kadar,mercekli sis farı yapma projem var..eğer far ampulünün hangisi olduğunu biliyorsanız yazın,bilmiyorsanız susmanızda bir erdemdir..sadece zaman kazanmak için burdan sordum mercek takmak için söktüğümde zaten göreceğim ne olduğunu,bu forumlarda soru sormakta hata oldu sanırım..Forumların amacı bilgi paylaşımıdır ukalalık yaparak konuşulan bir amaca hizmet etmezler..

Yorum bağlantısı
Mert Nar

Sis Farının ampülleri h11 kardeş bende değiştirmiştim oradan biliyorum .. =)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Senin sisler de xenon mu yoksa:)

Yok valla değil.. :D

Osram All Season var bende.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Bu ülkedeki en duyarlı insanlar olduğunuzu sanıyorsunuz lakin bizimde bu konuda hassasiyetimiz var,ön yargılı olmayın bu kadar,mercekli sis farı yapma projem var..eğer far ampulünün hangisi olduğunu biliyorsanız yazın,bilmiyorsanız susmanızda bir erdemdir..sadece zaman kazanmak için burdan sordum mercek takmak için söktüğümde zaten göreceğim ne olduğunu,bu forumlarda soru sormakta hata oldu sanırım..Forumların amacı bilgi paylaşımıdır ukalalık yaparak konuşulan bir amaca hizmet etmezler..

tayfun bey.soru sormanız tabiki suç degil.buradada susulmaz tüm fikirler açıkca söylenir buna saygı duymamız gerek.sorunuzda sadece exon sis yazıyor buraya mercekli exon diye belirseydiniz size gereken ne ise o yazılırdı.alınma gücenme olmamalı lütfen.forumu şöyle incelediginizde buradaki insanların ne kadar cana yakın içten oldugunu görebilirsiniz.. :D

aracınızı iyi günlerde kullanmanız dilegiyle. :unsure: resimli paylaşımınızıda bekliyoruz.2011transit görelim sayenizde :D

ampul k degerinide 5000k ve altı kullanırsanız uygun olur.veya mercekli h7 takılıyorsa alsesion kullanın.önümüz kış çok faydasını göreceksiniz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Sislere merceksiz de xenon takılır ki niye takılmasın? Ha 3000k bulunursa o takılır. Normal halojen sis farı da göz alıyor,xenonu da alsın nolacak?Aklı selim kimse açmaz sisi gereksiz yere. Açana da söylenecek laf yok. İş ki fara 8-1000k xenon takılmasın merceksiz.Var olan yasa uygulansın.

Yorum bağlantısı
İlker Kireçcioğlu

Arkadaşlar bence suni gerginlikler yaratmanın kimseye faydası olmaz. Burası bir bilgi paylaşımı platformudur. Kimsenin kimseye üstünlük kurabileceği veya ego tatmin edebileceği bir arena değildir.

Sis farı konusuna gelince, benim aracımda da xenon sis ampulleri var. " Karşıdan gelenin gözünü kör mü edeceksin " biraz sert bir yorum olmuş. Nedenlerine gelince;

1. Trafik ceza kanununa göre " Sis farlarını, yağmurlu, sağnak, karlı ve sisli hava koşulları dışında normal farlar ile birlikte yakmak " yasaktır. Eğer bu koşullar gerçekleşmişse zaten karşıdan gelen sizi zar zor görebiliyor demektir ve ne kadar belirgin ve farkedilir bir far sisteminiz varsa o kadar çok yaşar ve yaşatırsınız :)

2. Sis farlarının ayna yapısı ışığı asfalt üzerine ve yaklaşık 2 - 3 metre ileriyi geçmeyecek şekilde düşürerek yaymak , aydınlatma için de yerden yansıyan ışığı kullanmaktır ki sis farı olmayan araçlar bu sebepten dolayı kısa farları ile sisli havalarda uzun farlarına nazaran çok daha iyi görüş sağlarlar. Deneyen sürücüler gayet iyi bilirler ki sisli havalarda uzun farlarınızı yaktığınızda bir anda paralize olmuş tavşanlar gibi görüşünüz neredeyse % 60 oranında azalır.

Yani sis farları ayna ve odaklama yapıları itibari ile karşıdan gelenin gözünün içine girmez.

Sis farlarına mercek uygulaması fevkalade gereksiz ve farın odaklama yapısını bozarak istenmeyen sonuçlar alınmasına kadar gidecek bir uygulama olacaktır çünkü yapıları farklıdır.

Ama mercek uygulamaları normal farlar içerisinde kullanılacak xenon ampuller için neredeyse elzemdir çünkü halogen ampulden daha çok dağıttıkları ışık hüzmesinin bir şekilde bir araya getirilmesi gerekmektedir. İşte sözü edilen karşıdan gelen araç sürücüsünün göz nakli işlemleri merceksiz olarak kullanılan ve genellikle fabrika çıkışı orjinalinde xenon ampul kullanılmayan bu far modifikasyonları sonrasında başlamaktadır.

Denetlemeler ancak araç muayenesi sırasında yapılmakta olup, geçtiğimiz yıl majör hata olarak tekrar muayeneye gelmenizi gerektiren bu durum, artık minör hataya döndürülmüştür.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...