İçeriğe Yönlendir

Sıfır Arabayı Yurtdışına Çıkarma

İlhan Seven

Recommended Posts

İlhan Seven

Merhaba arkadaşlar,

1/3'ü peşin, 2/3'ü kredili olarak sıfır Ford focus aldım. Bayramda yurtdışı ziyareti yapmayı düşünüyoruz. Çevremden bazı kişiler kredi ile alınan araçların yurtdışına çıkma yasağı olduğunu söyledi. Bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba?

Yorum bağlantısı
İlhan Can

2 ay önce ben de yurtdışına çıkmıştım. Sadece uluslararası trafik sigortası yaptırdım ve sorunsuz gidip geldim.Aracın rehinli olması herhangi bir sorun çıkarmıyor.

Yorum bağlantısı
İlhan Seven

Daha önce kendi aracımla çok gittim. Kendi aracımla gittiğim için ehliyet sorunu olmuyor. Oradan araç alsam 1 yıl türk ehliyetini kullanabiliyorsun diye biliyordum. Demek doğruymuş.

Sağolasın adaş :lol2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Jeyan

Bende yakın zamanda Suriye'ye gitmek istiyorum.. Tam olarak nereye başvurup hangi belgeleri almamız lazım ? Araç benim adıma kayıtlı..

Yorum bağlantısı
Engin Özarı
2 ay önce ben de yurtdışına çıkmıştım. Sadece uluslararası trafik sigortası yaptırdım ve sorunsuz gidip geldim.Aracın rehinli olması herhangi bir sorun çıkarmıyor.

Kredi, yurt dışına çıkış için hiç bir sorun yaratmaz. Ancak kredi yüzünden hacizli ise ,o zaman gümrükte aracınıza el konur. Maliye bakanlığı yılın belirli günlerinde, gümrükte bu ve farklı nedenlerde takılan araçları açık arttırmalı satışa sunar. Uluslar arası trafik sigortası yeterli. Birde ödenmemiş, trafik cezası , vergi borcu falan olmamalı, Yoksa gümrükte ödenmek zorunda kalırsınız. Plaka ve isme göre gümrükte sorgulama yaparlar.

Yorum bağlantısı
Metehan Şahin
(düzenlendi)

Valla hocam çok matrak bir yer değil öncelikle onu belirteyim. Kendi aracınızla çıkabilmek için triptik almak zorundasınız ayrıca uluslararası sigorta istiyorlar. Eğer çok sık gidip gelmeyecekseniz bu kadar masrafa gerek yok derim. Bide şu var eğer dil bilmiyorsanız problem yaşama olasılığınız çok fazla ve Suriye'li memurlara rüşvet vermezseniz çoğu işinizi yürütme ihtimaliniz yok. Yinede gidecek olursanız yardımcı olmaya çalışırım. Cilvegözü sınır kapısına 8 km. uzaklıktayım. Aklınızda olsun.

Bu yazdıklarım Mehmet Beyin sorusuna karşılık Suriye içindi alıntı yapmayı unutmuşum.

tarihinde Metehan ?ahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...